2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar 38+3 çatı oldum şimdi açılmam yok ama arka kemiğim biraz düzmüş bebekte iri olduğu için zorlayabilir vakum kullanabiliriz dedi doktor. Kesiğim de biraz büyük olurmuş ama normal doğum deneriz dedi. Bende biraz korktum şimdi ama sezaryen de istemiyodum ama istemelimiyim şuan acaba?ağlayarak nst çektiriyorum şuan :(

Kızlar 38+3 çatı oldum şimdi açılmam yok ama arka kemiğim biraz düzmüş bebekte iri olduğu için zorlayabilir vakum kullanabiliriz dedi doktor. Kesiğim de biraz büyük olurmuş ama normal doğum deneriz dedi. Bende biraz korktum şimdi ama sezaryen de istemiyodum ama istemelimiyim şuan acaba?ağlayarak nst çektiriyorum şuan :KK43:
Ağlama lütfen, ama vakum işi çok sıkıntı olabilir. Doktor denemek istiyor mu yoksa sen mi ısrar ediyorsun normal doğum için?
Sonuçta dikiş işi her tarafta aynı, doktorun ile tekrar görüş istersen.

Kızlar 38+3 çatı oldum şimdi açılmam yok ama arka kemiğim biraz düzmüş bebekte iri olduğu için zorlayabilir vakum kullanabiliriz dedi doktor. Kesiğim de biraz büyük olurmuş ama normal doğum deneriz dedi. Bende biraz korktum şimdi ama sezaryen de istemiyodum ama istemelimiyim şuan acaba?ağlayarak nst çektiriyorum şuan :KK43:
Bende vakum için iyi şeyler duymadım açıkçası, iyice araştırıp öyle karar ver. Sıkma canını, güzelce araştırıp düşünün

Bebekli hayatın 4.gününden merhaba :dua:
Pazar günü öğleden sonra hastaneden çıkıp, evimize geldik... hamilelik süreci gibi Doğum ve hastane süreci de benim için sıkıntısız geçti şükürler olsun.. sezeryan olduğu için şu an dikişlerde bi miktar sızlama ve yanma, biraz hareket kısıtlanması var tabi ki ama bişeyleri yapmama engel olacak derecede değil neyseki...
Ada bize, biz de ona uyum sağlamaya çalışıyoruz..
Yarın ilk kontrol için hastaneye gideceğiz... meme ve mama ikisini birarada veriyoruz sarılık riskine karşı... yarınki kontrolden sonra biraz daha netleşeceğiz bakalım beslenme noktasında...
Henüz doğum yapmamış ve özellikle sezeryan olacak arkadaşlara tek önerim rahat olmaları... çünkü o kadar kısa sürede herşey olup bitiyor ki... inanamıyorsunuz bile... ki benim bebeği aldıktan sonra var olan 2 miyomumu da aldı dr ona rağmen 9'da ameliyathaneye inmiştim, 10:00'da odamdaydım tekrar... bebeği ben odaya gelmeden getirmemişler bunu çok sevdim mesela :dondurma:herkes ikimizi de bekliyordu...
Meğer eşim baba olmak için yaratılmış onu fark ediyorum şu 4 gündür... kızı ile aşk yaşıyor resmen... :dua: evde de düzen 2.gün biraz daha oturmaya başladı... annem ve kızkardeşim şimdilik bizimle... geceleri dönüşümlü uyuyoruz...:KK49:gündüz daha rahat tabi ki... bir süre misafir kabul etmeme kararı aldık eşimle ki bence çok mantıklı... kimseyi gözünüz göresi olmuyor pek.. bakalım her yeni gün yeni bir tecrübe getiriyor.
Haaa bu arada uyurken kundak yapmak :rapci:
Henüz Doğum yapmamış olanların sormak istediği birşey varsa memnuniyetle cevaplayıp, yardımcı olmak isterim. Bu arada Avent elektrikli pompa gayet başarılı bir seçim olmuş, tavsiye ederim. Hatta tüm Avent ürünlerinden çok memnunum şu ana kadar.
Herkese sevgiler...
Cok tesekkurler canim bilgilerin icin insallah bizde atlatiriz bir an once bende aventin emzigini cok severek aldim ama kullanacak mi cok merak ediyorun

Ağlama lütfen, ama vakum işi çok sıkıntı olabilir. Doktor denemek istiyor mu yoksa sen mi ısrar ediyorsun normal doğum için?
Sonuçta dikiş işi her tarafta aynı, doktorun ile tekrar görüş istersen.
Doktor daha çok büyümezse ( şuan 3500 küsür kg, kafası da büyük) normal taraftarı ama ben korkmaya başladım. Acaba sezaryen için konuşmalı mıyım diye kararsız kaldım. Hep net bişey olsun karar vermek zorunda kalmıyım istiyodum. Yani dr çok iyi kemik yapın desin normal doğurayım ya da imkanı yok sezaryen desin de rahat olaym istemiştim :(

Ağlama lütfen :110: Vakum ile ilgili çok iyi şeyler duymadım ben. İstersen bir başka doktora muayene ol. Gerçekten vakum şart mıymış emin olursun. Yani her doktor aynı değil tabi ama, sezeryana ikna etmek için bazı doktorların korkuttuğunu duyuyoruz.

Doktor daha çok büyümezse ( şuan 3500 küsür kg, kafası da büyük) normal taraftarı ama ben korkmaya başladım. Acaba sezaryen için konuşmalı mıyım diye kararsız kaldım. Hep net bişey olsun karar vermek zorunda kalmıyım istiyodum. Yani dr çok iyi kemik yapın desin normal doğurayım ya da imkanı yok sezaryen desin de rahat olaym istemiştim :KK43:
Benim doktor yabancı ekolden olmasına rağmen 3,5 kilo ve koca kafalı bebeği normal doğurtmaz. Son gittiğimde eskiden bir şekilde çıkıyordu 5 kilo da olsa, ama dikiş ama vakum diyip. Bu zamanda ne gerek var dedi.
Her anne ve doktorun kendi kararı, ama istersen bir de devlette bir doktora ya da başka bir doktora bak, bunlar önemli kararlar.
Sevgiler

Böyle yazmayı rabbim bize de nasip etsin insallah, canım belki okuyamamissindir benim de miyomum dan dolayı bebek kanala inmiyor olabilir dedi doktor, sende de öyle bir durum oldu mu, birde sezeryan olan arkadaşlardan bazıları hemen sar dedi karnı sen sardın mi? En son soru senin süt ne zaman geldi.
Canım bende sezeryan oldum.ikinci günü doktor pansuman için geldiginde hemen korse kullanabilşrsin dedi.tabi ben yinede korktum.bir haftayı bekledim. Şuan sort gibi olanlardan kullanıyorum. Gece yatarken cıkarıyorum

Ben de çok meraklıyım. Hele ben doğum kontrol hapı ile korunurken hamile kaldım, çok düşündük aldırsak mı diye. Sonra yaş vs derken, bir de hapa rağmen bebek güzel tutunmuştu, azmine hayran kaldık, bizimle kaldı. Beklenen bir bebek de değildi yani.
Şimdi iki kişilik ve iki kedilik sakin hayatımıza neler olacak merak ediyorum.
Sanırım üniversite de dahil öyle ya da böyle çalıştığım için, şu anda evde olmak çok değişik geliyor. Hayatımda 4 ay dışında işsiz bile kalmadım. Onda da internet üzerinden çalıştım. Şu anda hem bebek, hem evde olmak çok korkutuyor.
Başaracağız hepimiz, inanıyorum :)
Muhakkak, önceden kürtaj bana çok kolay gelirdi, aldırsınlar ne var ki derdim birinde olumsuz birşey duyduğumda ama şimdi düşünüyorum ben 2. Çocuk istemiyorum ama kazayla falan olursa heralde aldıramam. Yok yok aldıramam cok baska seyler hissediyorum zorlugu var ama ven sevdim hamileliği, eşimde diyorki bana sebin bu hallerini çok özleyeceğim; bir yumuşak oldum ben.
Ama bende cok farklı degildim senin gibi yzun yıllar Ankarada hem çalıştım hem yüksek lisans doktora ile ugrastım. Geri dondum yeni bir hayat kurdum. Sonra evlilik güya korunduk 3 sene meger korunmasamda cocugum olmuyormus :) neyseki ilk denemede (tüp) oldu, hızlı oldu herşey benim için. Eşim benden daha cok merak ediyor o cok uzun yıllar yurtdısında başına buyruk bir hayat yasamış, düzenli hayata adapte olmak için çok ugrastı şimdi babalığı hem istiyor hem içten içe korkuyor farkediyorum. Ama güzel olacak hersey ben inanıyorum. Hepimiz için ;)

Biz de doktordan geldik simdi. Bebis fazla kilo almis suyum da cokmus boyle giderse bize de mi sezeryan gorunecek ne. Gerci doktorum cati muayenesi olana kdr bisey demiyo bebis kilolu olunca cati muayenesini de erkene aldi. Ilk dogum olduğu icin daha uzun bi surec bekliyomus zaten sanci fln da yok nstde. Ama en cok hosuma giden sey dogum ne zaman olursa olsun doktorum geliyomus nobetci dontora birakmiyomus. Bu icimi cok rahatlatti

Biz de doktordan geldik simdi. Bebis fazla kilo almis suyum da cokmus boyle giderse bize de mi sezeryan gorunecek ne. Gerci doktorum cati muayenesi olana kdr bisey demiyo bebis kilolu olunca cati muayenesini de erkene aldi. Ilk dogum olduğu icin daha uzun bi surec bekliyomus zaten sanci fln da yok nstde. Ama en cok hosuma giden sey dogum ne zaman olursa olsun doktorum geliyomus nobetci dontora birakmiyomus. Bu icimi cok rahatlatti
çok şanslıymışsın Dr. konusunda. Bebeğin kilosu kaç olmuş

çok şanslıymışsın Dr. konusunda. Bebeğin kilosu kaç olmuş
Evet ya cok sukur doktorumu her anlamda seviyorum içim rahat sezeryan dese guvenirim yani altini bile aramam. 3300 olmus 36+2 yiz daha. Kafa da buyuk zatem sikinti olur mu bilmiyorum artik

Evet ya cok sukur doktorumu her anlamda seviyorum içim rahat sezeryan dese guvenirim yani altini bile aramam. 3300 olmus 36+2 yiz daha. Kafa da buyuk zatem sikinti olur mu bilmiyorum artik
Maşallah iyi beslenmiş kuzu, dr. a güvenmek en güzeli gerçekten. Benimkide sezeryan derse aynen gözüm kapalı yaptırırım o girmezse alternatif bir dr. var gözüme onu kestirdim inşallah 2 sinden biri denk gelir bana

Kızlar bende emzirme konusunda çok dertliyim bugün 4.gün oğlum hala meme emmiyo uçları yok diye silokn uç kullanıyoruz sadece bir kere emdi..emmediği içinde sütüm artmıyo sağıyorum kaşıkla veriyorum ama az geldiii için mama takviseyisi yapıyoruz..ne zamana kadar böyle sürer emermi sizce tecrübeli olanlardan yardım istiyorum :(

Ağlama lütfen :110: Vakum ile ilgili çok iyi şeyler duymadım ben. İstersen bir başka doktora muayene ol. Gerçekten vakum şart mıymış emin olursun. Yani her doktor aynı değil tabi ama, sezeryana ikna etmek için bazı doktorların korkuttuğunu duyuyoruz.

Benim doktor yabancı ekolden olmasına rağmen 3,5 kilo ve koca kafalı bebeği normal doğurtmaz. Son gittiğimde eskiden bir şekilde çıkıyordu 5 kilo da olsa, ama dikiş ama vakum diyip. Bu zamanda ne gerek var dedi.
Her anne ve doktorun kendi kararı, ama istersen bir de devlette bir doktora ya da başka bir doktora bak, bunlar önemli kararlar.
Sevgiler
Doktorum fakülteden özele geçen normali isteyen bir doktor Vakum için de şart demedi ama gerekebilir dedi. Nstden sonra tekrar konuştum o da korkcak bişi yok sen korkuyorum sezaryen istiyorum dersen benim için sorun olmaz bir hafta sonra gel duruma bakıp tekrar konuşalım dedi. Tabi bu sırada doğum başlarsa ne yaparım ne isterim bilmiyorum :( devlete de dediğiniz gibi bir görüneyim yine de..

Kızlar bende emzirme konusunda çok dertliyim bugün 4.gün oğlum hala meme emmiyo uçları yok diye silokn uç kullanıyoruz sadece bir kere emdi..emmediği içinde sütüm artmıyo sağıyorum kaşıkla veriyorum ama az geldiii için mama takviseyisi yapıyoruz..ne zamana kadar böyle sürer emermi sizce tecrübeli olanlardan yardım istiyorum :KK43:
Kuzeniminde uçları yoktu Emzirmeden önce enjektorle cekiyodu uclarını o sekilde cıkarıyodu. Belki denemişsindir denemediysen uygula istersen

IMG_0978.webp

Back
X