- 29 Haziran 2014
- 4.213
- 4.244
- 133
Bugün çılgın gibi acıkıyorum. Ne olacak acaba halim. Bulduğum her şeyi yemek istiyorum![]()
Canım bu bana tanıdık geldi
Ama biliyor musun doğum sonrası tüm oburluğum gitti.. normal bir insan oldum =))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugün çılgın gibi acıkıyorum. Ne olacak acaba halim. Bulduğum her şeyi yemek istiyorum![]()
Uc isi sikinti
Benim ucum vardi ama bebek alamiyordu, hastanede hemsire eliyle tutuo bi cekti oyle cnm yandi ki, sonra uzadi bebekte emebildi, emdikce de buyuduler ancak dogru bisey mi bilmiyrm
Bizim gelinin hic yoktu, makine ile sagarken cikiyordu biraz, oda hemen bebegin agzina veriyordu, bebek bi kez yakalayinca uzatiyor
Zor bir süreç gerçekten. Allah herkesin gönlüne göre versin. Sağol :)tup bebek bende denedim iki kez yumurta toplama yi biliyorum anestezi almistim.biz ilk kizima 6 yil sonra kavustuk.iki tup asilama laporoskopi bursiru sey yasadigim icin dogum benim icin cok siradan oldu artik.sezeryan viz gelir anestezi hele bagimlusi olmustum bir ara.canin ne istiyorsa oyle dogum yap etrafa kulaklarini tika herkesin yasadigi kendine..
Haklısın o kadar cok boyle hikaye duyuyorumki, ben tedbiri elden bırakmıyacagım cok sagolCanım benim bir arkadaşın da bebeği olmadı birkaç sene, sonra tüp müydü aşı miydi neydi bilmiyorum o bile zor tuttu ama sonra maşallah bebisinı eline aldı, bebek iki yaşında iken sanırım doktora bir gitti yine hamileymis doktora demiş imkansız böyle böyle benimki tedavi ile zor oldu derken şimdi onu da kucağına aldı, eğer ikinciyi dusunuyorsan sıkıntı yok ama düşünmüyorsan dimkan et derim :)
İstersen şort tarzı olanlardan giyebilirsin.dikiş yerini hiç acıtmıyo[/QUOTE]kilo konusunda bende 16 kilo almistim doguma 75 kiloyla girdim simdi 67 kiloyum odem vardi bende gecti normale dondu vucudum ama 9 kilo kaldi. Emzirdikce kilo gidiyr hissediyrm sezeryan oldugu icin gobek kaldi saracagim ama dikis yerlerim sarinca sizliyor bi hafta daha gecsin tekrar deneyecgm sarmayi
Bir hemşire gelip benim mememi çekiştirse sanırım onu boğarımAynısını hemşireler bana da yaptı
Birini artık elimle ittirdim
Sonuç kendi de veremedi bebeği memeye
5 hemşire uğraştı da kızım aldı
Emzirmeye alıştırma lohusalıktaki en zor süreç bence
Biz de hala uğraşıyoruz 7.gün oldu ancak çekmeyi başardı
Kızlar bende emzirme konusunda çok dertliyim bugün 4.gün oğlum hala meme emmiyo uçları yok diye silokn uç kullanıyoruz sadece bir kere emdi..emmediği içinde sütüm artmıyo sağıyorum kaşıkla veriyorum ama az geldiii için mama takviseyisi yapıyoruz..ne zamana kadar böyle sürer emermi sizce tecrübeli olanlardan yardım istiyorum![]()
Baya gitmiş kg olarak canım, dikiş acın geçtikten sonra takarsın artık korseyiCanım ben 62.5 kg ile doğuma gittim
14 kg almıştım
Doğumdan 2 gün sonrası sadece 3 kg vermişim
Bugün aç karnına tartıldım 55 kg yum
Yani 1 haftada 7.5 kg gitmiş
Dikişler ağrıyor bebeği zor emziriyorum
Hiç korse takıp iç dikişler ile uğraşmam
Ameliyat masasına bir daha yatmak istemiyorum.
Bir kaç ay sonra egzersiz ile inşallah toplar
Karnım kilo versemde çekilmedi
Hatta bebeği görmesem karnımı sevesim var
Ama daha 40 a kadar rahim toplar herhalde
Kesinlikle cok zor, bnm oglum sarilik olmustu, uyandiramiyorduk, bi saatte bir soyuyorduk komple, o zaman uyaniyordu rahatsiz olup, giydirip emzirip, altini temizleyip yatiyryrduk, mahvolmustum hic uyuyamiyrdum, gogus ucum oyle dudaklarinda dururdu, kipirdarmiyordu agziniAynısını hemşireler bana da yaptı
Birini artık elimle ittirdim
Sonuç kendi de veremedi bebeği memeye
5 hemşire uğraştı da kızım aldı
Emzirmeye alıştırma lohusalıktaki en zor süreç bence
Biz de hala uğraşıyoruz 7.gün oldu ancak çekmeyi başardı
Kızlar iyi akşamlar herkes heycanlı bekleyişte. Benim ikizlerim 35+1 doğdular. Sabırsızlanıyordum gelsinler diye hiç belirti yoktu bir anda geldiler sezeryan olmama rağmen öncesinde çok aşırı sancı çektim. Ultroson ölçülerinden küçük doğdular şimdi 6. Gün küvezdeler ve inanın keşke sabırsızlanmasaymışım karnımda bekleseymişler camın arkasından bakmak çok daha zor ve üzücü ayrıca ne zaman çıkcakları da belirsiz. İnş. Herkesin bebeği vaktini tamamlayıp gelir diğer bebekler annesinin odasına verilirken seninkinin olmayışı bayağı etkiliyor insanı...
Ilk hafta bizde de oyleydi doktora sordum cenesi yorulur ama zamanla alisir demisti ilk haftaya gore daha cok emiyr artik. Mesela ilk hafta 10 dk emip uyuyrdu simdi 30 dk emiyr ama dinlene dinleneOnuda denedim canım silokn uçla daha iyi alıyor bende biberon vermiyorum kaşıkla veriyorum sütüde mamayıda..mesela şuan koydum mememe. Biraz çekti uyudu :)tembelliktenmi yapıyor anlamıyorum
Kendini gerçekleştiren kehanet oldu o biraz :))))) haziran annesi diye basladik olaya direndi direndi öyle de oldu.grubun hakkını verdik. Bence mayısta dogum yapan haziran anneleri ayıp etti gruba:)))))))))))) gerekirse fazladan birkac hafta beklenir yine de gruba ihanet edilmez sekil a:)))) bu arada nişandan sonra 1 hafta bile gecebiliyormus canim. Kasma o konuda rahat ol.Benimde ne olur ne olmaz diye suyuna bakmak için çağırmisti, baktı sıkıntı yok, ultrasonda hala açılma yok diye de gördü beklemeye devam ediyoruz takvim bitinceye kadar, birde nişandan sonra iki güne doğum başlar genelde dedi, ama bende hala tık yok, bu hafta durumlar belli olacak arkadaşım en azından haziran annesiyiz dedik bizim melekler bizi yalancı çıkarmadı :)
Bebek isim: mustafa
Kacinci cocuk: 2
Bdt: 12.06.2017
Dogum sekli: ilki normal, 2. Normal simdilik
Anne baslangic kilo/boy:73/180
Anne guncel kilo: 92,50
En son kontrol: 29
Kontrol bebek hafta/boy/kilo: 38 hafta/ 50 cm /3450 gr
Bir sonraki kontrol tarihi: 05.06.2017
Ozel durumlarim: tiroit/seker/mıyom/sonunda dönmüş bebek :)
Korse normal çamaşır mağazalarında olanlardan mı aldınız yoksa medikal malzeme satan dükkanlardan mı almak gerekir?[/QUOTE]kilo konusunda bende 16 kilo almistim doguma 75 kiloyla girdim simdi 67 kiloyum odem vardi bende gecti normale dondu vucudum ama 9 kilo kaldi. Emzirdikce kilo gidiyr hissediyrm sezeryan oldugu icin gobek kaldi saracagim ama dikis yerlerim sarinca sizliyor bi hafta daha gecsin tekrar deneyecgm sarmayi
Merhaba canım, benim Doğum şeklinin miyomla bir ilgisi olmadı, farklı bir nedenden dolayı sezeryan kararı almıştık ama operasyon esnasında duruma göre miyomu da alabilirim demişti dr, ki öyle de oldu. Bir taşla iki kuş misali...Böyle yazmayı rabbim bize de nasip etsin insallah, canım belki okuyamamissindir benim de miyomum dan dolayı bebek kanala inmiyor olabilir dedi doktor, sende de öyle bir durum oldu mu, birde sezeryan olan arkadaşlardan bazıları hemen sar dedi karnı sen sardın mi? En son soru senin süt ne zaman geldi.
Şırıngayla nasıl oluyo canımcanim biraz acılı oluyo ama siringayla uc cikarmaya calis benim de yoktu ucum almiyodu sinirleniyodu. Ben hem siringayla hem de sutum geldikten sonra pompayla sagarak uc cikardim ve emmeye basladi biraz biraz. Yine biberon agirliktaydi ama bebek de emdikce uc cikiyo zaten iyice. Sen bir siringayi dene az bisey cikip da emse bile rahatlarsin
Kızlar göğüs kalkanı ve göğüs koruyucu aparat sizce gerekli mi ?
Mamada kararımız hipp mi? Hangi çeşidi?
Canım mesajını şimdi gördüm
Okadar sevindimki anlatamam
Gözün aydın ..Ohh ya içim ferahladı