• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar nolur yardım edin bana :KK43: bebeğimin 3. Günü bugün dünyaya geleli.. sürekli uyuyor.. uyandırmak için soyuyorum ayaklarının altına vuruyorum topuklarına vuruyorum.. burnunu sıkıyorum yok uyanmıyor.. az çok sütüm geliyor.. ama bi iki çekince hemen uyuyakalıyor..annem şekerli su vermek istedi karşı çıktım ama doktor sarılık başladığını söyledi.. doktora kalsa sürekli emzir diyor ama emmiyor napayım :KK43: sütümü sağıp kaşıkla mı versem ağzına bi de şekerli su mu versem bi yardım edin :KK43:
Oncelikle stres yapma canim yasadigin seyler cok normal 3 gunluk minicik bir bebek o. Su anda yapacagin en dogru sey sutunu sagip kasikla ya da siringayla agzina vermek ben oyle yapardim 5-10 kasik artik ne kadar icerse verirdik. Ben biberonla da verdim sutumu. Sarilik başladıysa daha cok uyumaya baslar zaten. Sen kasikla ver sutunu biraz canlansin bebegin. Biraz biberon da verebilirsin korkma. Ama biberonla biraz icirip hemen gogsunu tutturmaya calis. Simdi cok ufak iki ceker birakir cenesi cabucak yorulur. Ilk zamanlar boyle canim cok sabir gerekiyo. Sen hicbir sey yapma evde sadece bebegini emzirmeye bak. Annen varmis zaten ne guzel o isleri halleder sen sadece bebegini al kucagina surekli emzirmeye odaklan kolay gelsin Allah sifa versin bebegine. Merak etme duzelecek hersey

Kızlar merhaba drum nstdr sancı çıkmayınca doğumu tetiklesin diye alttan muayane edip hirpaladi bayağı stringg gibi bi işlem yaptm dedi ismini yanlış soylems olabilirim eve git dusa gir yürü bikac güne baslar doğum dedi eve geldiimden beri kanlı akintim var ve ara ara kasilmalar ama canimi cok acitti böyle dıştan müdahaleyle daha önce doğumu baslayan var mı?

Ben ilk defa duydum, şaşırdım açıkçası :KK64:

Saol canımmm darısı başınıza inşallah 37+3 te 3840 doğdu maşallah ponçiğim :) şimdi uyuyo ama yarın bi bezelye parmak fotosu atayım sana ozman teyzesiiiii :) şimdilik ponçik yanak gösterebiliyorum parmaklar kapalıııı :))))
Maşallah canım benim.

Kızlar ya bebeğim hala tepede hiç inmedi doktor yürü dedi yürüyorum ama yok inmiyor karnım nerdeyse hep sert belim her zamanki gibi ağrıyor vajinamda ciz cız batmalar oluyor kalçamda ağrıyor zor yürüyorum sizce Bn normal doğum yapamazmiyim hiç inmedi karnım :KK43: 40+2 olduk strese girdim
Inş gönlündeki olur. Bende tedirgin olmaya başladım hayırlısı neyse ona razı gelecez bebekler sağlıkla gelsinler inş..

Maşallah ya ne güzel beslemişsiniz bebeğinizi. Benim bebeğim de tam tersi çok zayıf gerilik var. 39. Haftadayım ama bebek 35 görünüyo. 2700 gr. Benim de küçük olduğu için normal doğumu kaldıramayabilir dedi doktorum :KK43:
Canm benim şeker de var ondan mi acaba kilosu diye korkuyorum öncelikle sağlıklı olsunlar dogduktan sonra zaten aliyolar

Kızlar merhaba drum nstdr sancı çıkmayınca doğumu tetiklesin diye alttan muayane edip hirpaladi bayağı stringg gibi bi işlem yaptm dedi ismini yanlış soylems olabilirim eve git dusa gir yürü bikac güne baslar doğum dedi eve geldiimden beri kanlı akintim var ve ara ara kasilmalar ama canimi cok acitti böyle dıştan müdahaleyle daha önce doğumu baslayan var mı?
Salı günü dr benim de zorladı canım ama leke de olmadı su da gelmedi maşallah ne sağlammış bi taraflarım dedim :-) 2 gün sadece acısı oldu. Beklemedeyim. Haberdar et son durumunu inş.

Salı günü dr benim de zorladı canım ama leke de olmadı su da gelmedi maşallah ne sağlammış bi taraflarım dedim :-) 2 gün sadece acısı oldu. Beklemedeyim. Haberdar et son durumunu inş.
Benim bayağı acıdı ilk dogumumda bile böyle bagirmamistim simdi üzüntüm kendime ve bebege eziyet ettiriyorum gibi geliyo drum iyi bir dr güveniyorum yoksa izin vermezdim

Canım çok saol .. az önce annemin artık ısrarlarından usanıp verdik şekerli su bir kaşık :KK43: sütü sağdık dediğin gibi kaşıkla verdik .. sonra yine uyudu.. inşallah güçlenir ve düZelir herşey :KK43:
Benim de en korktuğum şey sarılık biraz önce araştırdım kızım 4 günlük bugün sarılığa sebep olan bilirubinin en çok yükseldiği günlermiş 3. Ve 4. Günler sonra gitgide değer düşermiş. Ne yapıp edip uyandırmaya çalış ben altını değişirken uyandırıyorum zaten ağlıyor hemn emziriyorum kızım senin anlattığın gibi uyumuyor en uzun uyuduğu 3 saat o da mama verirsem sütüm gece yatarken olmuyor dinlenmek ve süt birikmesi için günde 2 defa gece ve gündüz mama veriyorum. Sarılık riskini atlatalım inşallah hem meme vercem kimle konuştuysam hep böyle yapmış. İlk bir hafta mama verdik dediler sarılık olmasın diye. Oğlumda zaten sütüm çok geç gelmişti mama destekli gitmiştik onda olmamıştı çok şükür kızımda da olmaz inşallah ve çocuklarımızda...

Benim bayağı acıdı ilk dogumumda bile böyle bagirmamistim simdi üzüntüm kendime ve bebege eziyet ettiriyorum gibi geliyo drum iyi bir dr güveniyorum yoksa izin vermezdim
Senin iyiliğin için yapmış ama bunu daha önce birine uyguladı mı ki acaba? Bi tanıdığımın da günü olmasına rağmen dr un alttan muayene de zorlanması sonucunda o gün gece suyu geldi ve sabaha karşı suni sancı ile doğum yaptı. Sende kendini dinle canım dr un doğumu hızlandırmış olabilir.

Sagol cnm, zaten genc odasi olarak aldik odayi oglum iki yasina geldiginde, hali perde yaptiramamistik, zebrasi vardi, yerde de oyun matlari
Oglum iki yasindan beri odasinda yatiyor
Yeni bebekte iki yil yanimda yatacak insallah
O yuzden bebek odasi yapmadim, iyi kide yapmamisim
Sen ne yapicaksin
Cocuklarin odasi bir mi olacak ayri mi?
benim oglum da odasinda yatiyor bizde bebeksi bir oda yapmadik ogluma halısı filan kilim deseni gibi:) kizim yanimda yatacak aynen yaklasik 2 yil bizim odada yatar diye dusunuyorum sonra ikisini bir odaya alirim ogluma baza alip kizi oglanin buyuyen besigine yatirmayi dusunuyorum insallah uykulari duzenli olur da birbirlerini uyandirmazlar:) daha ilerisi icin de tabii ki odalarini tamamen ayiracagim oturma odamiz iptal olacak malesef kiz erkek bir yere kadar ayni odada kalabilir bence.

KIRMIZILIKUCUKKIZ KIRMIZILIKUCUKKIZ
burcusenk burcusenk ve okuyamadım 300 kısır mesaj içindeki dogum.yapan diğer annisler. . Meleklerinizi doya doya olun . Onları öpüp koklarken bnm gibi sırasını bekleyenlere de dua edin. Allah sağlık ve huzurla büyütmenizi nasip etsin.
Ben bugün kocamin arkasından su döktüm. Ocak ayına kadar Ankara'da staj yapacak. Hiç izni de yok. Dogumdan sonra rapor göndereceğim öyle 10 gün gelecek. Yani doğumda yanımda olmayacak. Annem ve kardeşim geldi İstanbul'dan.annem çok zor bir kadın. Sinirlerim yıprandı bi kaç günde. Doktorum deseniz ayrı bir stres nedeni., Güya ameliyat olmaya gidecekti . Fakat geçen gün hastanede gördüm. Gidip gitmeyeceği netlesmemis. İnsan bi hbr verir gel muayeneye diye. Üstüme pzt günü için randevu istedim , doluymuş o gün arayacakmisim belki boşluk olursa alacaklarmis. Moralim çok bozuldu. . Bir de üstüne kayinvalidemler biz t başka ile taşınacağınız diye eşime ev idemeleri için söz verdittiler. Oysa gmdaha bizim evimiz yok ve diğer 4 kardeş hiç katkıda bulunmayacak. Eşimle tartıştım gider ayak. Madem öyle yarısının tapusu bizim olsun dedim. Bakalım konusacak eşim. Bu kadar strese ruhumda bedenimde dayanmıyor. Sizide bogdum dertlerimle. Kusura bakmayın nolur

Kızlar gece gece aklıma biberon sterilize ve mama ısıtıcı diye bişey takıldı alan varmı faydası varmıdır fikirlerinize ihtiyaçım var

:anneadayı:
Durumun ne merak ettim canım doğrusu yaşadıklarını yaşıyorum da..
Cnm hala aynı durumdayım ama ağrılarım azaldı. Ara ara belim ağrıyor. Sanırım artci sancılar. Bi arkadaşım da aynısını yaşıyor doktoru öyle söylemiş yavaş yavaş olması iyi birseymis. Bende bi kaç gündür nişan da geliyor ama kan vs yk int baktim olabiliyormus. Şimdilik bekliyoruz .

:anneadayı:
Cnm hala aynı durumdayım ama ağrılarım azaldı. Ara ara belim ağrıyor. Sanırım artci sancılar. Bi arkadaşım da aynısını yaşıyor doktoru öyle söylemiş yavaş yavaş olması iyi birseymis. Bende bi kaç gündür nişan da geliyor ama kan vs yk int baktim olabiliyormus. Şimdilik bekliyoruz .
Bende kasık ağrısı adet olacakmışım gibi ağrlarım yoğunlukta canım. Az kaldı inş. Drun alttan muayene etti miydi?

Hiç birşey yok sadece geceleri arada hafif kasılmalarım var o kadar sende var mi belirti
Kendimi dinlemekten yorulmuş ve bırakmış durumdayım canım. Kasıklarım da belim de oluyo ağrı önensemiyorum artık. Ilk oğlum da günün de leke de geldi sancı da doğum da aynı günde oldu bitti. Bu kerata da gününü bekliyo gibi :)

Back
X