• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
seninbenimgibi seninbenimgibi İnsan sezaryen ihtimali ve haberi alınca bir acayip oluyor, haklısın.
Ben de sabahtan beri sezaryen bakımı filan araştırıyorum, bakalım neler olacak. Sonuçta ben kendime iyi bakmalıyım ki, bebek de iyi bakılsın.
Bugün yardımcım geldi, kışlık ayakkabıları kaldırıp dolabı toparlayalım dedik, iki dakikada enerjim bitti, sanırım sezaryan bu açıdan iyi olacak. Yorgunum çünkü.
Sen nasılsın, evdesin değil mi?

Canım artık yorma kendini, havalar sıcak ödem olabilir.zaten sezaryen olacağın için pek bişey yapmamaya çalış, dinlen.
Evdeyim , kafam karışık zaten bir de netleşmemesi canımı sıkıyor.sezaryende biraz bakıma muhtaç olacağız evet.ama şu doğumu bi atlatsak gerisini hertrlü çözeriz..

Bizim makinede narin ayarı 37 dk, haşet olmasın :KK48:
durulama + sıkma var ona atsam daha iyi olcak galiba o da 17 dk
Sezeryanla ilgili önerebileceğin şeyler varsa, paylaşmanı rica ederim. Her türlü olasılığa kendimi hazırlıyorum :)
Sezaryen için bebekten daha ağır birşey kaldırmayın ilk tavsiye, sanırım en önemlisi de bu dikişler için. Pansuman yokmuş, bant takılıyormuş üstüne dikişin, sonra iz olmasın diye bir krem sürülebiliyormuş.
Bir de daha hastahaneden çıkmadan doktorla konuşup olası bir peklik/gaz için ilaç isteyeceğim.
Bir de kendimi iyi hissetmezsem fazladan bir gece daha kalacağım, baktım ağrım sızım çok.
Okudukça yazarım :)

:halay:
Kızlar biberon ve emzikleri nasıl kaynattınız kaynamış suda mı beklettiniz yoksa baya kaynattınız mı? Silikon kısımlarıda kaynatılvak değil mi?
Tırnak makasınıda kaynattınız mı?
Bende merak ediyorum henüz yapmadım cnm. tecrübeli anneler nasıl yapicaz

bizim bebek sürekli bir yerlerde toplanıyor, önceden sol tarafımdaydı hep şimdi sağ tarafa geldi. Hala bir garip oluyorum ben ya

Kahvaltıda cilek receli ve saralle yiyorumo_Obu ikisinin bagımlısı oldum resmen dogumdan sonra. Söyledigin iyi oldu ama bundan sonra dikkat ederim. Yedigim seylerin alerji yapabilecegi hiç aklıma gelmemişti
Arkadaslar domates de yapiyor. Benimki de oyle,domatesten olmus.

Kizlar doktordayim
Kontrole geldim
Bebek iyi
Dogum kanalina girmis mi diye sordum, ikinci bebekte dogum kanalina girmez, dogum aninda girer dedi, bundan sonra her an olabilir, nst sonrasi konusalim dedi
Nst de sanci yok yaa
Hay Allahimm
:spor::anneadayı:
Ben de kesin beklerim 40 kusurleri

:halay:
Bende merak ediyorum henüz yapmadım cnm. tecrübeli anneler nasıl yapicaz
Orangutann Orangutann
Henüz yaptım hemen anlatayım:)
Önce lavaboda nuk un emzik biberon temizleyici deterjanıyla yikadim sıcak suyla, sonra koca bir tencere kaynamış suya attım, 5er dakikalık turlarla kaynattım bende miktar fazlaydı, süt pompasının parçaları, önceden kalan süt saklama kaplarım(ucunu biberon başlığı takılıyor-bebeği anneanneye bırakırken ideal oluyor sağ bırak) yeni aldığım biberon uçları emzikler vs, 4 tur yaptım:) bir de chicconun süt saklama kapları, aventin pompasına uyuyor aklınızda bulunsun... tırnak makasını alkolle dezenfekte edeceğim, ama kaynatilabilir sanırım sonuçta Celik birşey olmaz, süzgeçte süzüp kağıt havlu üzerine kurumaya bıraktım, en son yine kağıt havluyla kurutup buzdolabı poşetlerine yerleştireceğim:)

sonuç söyle
IMG_6381.webp

Kizlar doktordayim
Kontrole geldim
Bebek iyi
Dogum kanalina girmis mi diye sordum, ikinci bebekte dogum kanalina girmez, dogum aninda girer dedi, bundan sonra her an olabilir, nst sonrasi konusalim dedi
Nst de sanci yok yaa
Hay Allahimm
Seninkinin de keyfi yerinde anlaşılan :)

:rapci:
Kizlar doktordayim
Kontrole geldim
Bebek iyi
Nst de sanci yok yaa
Hay Allahimm
Selam, haberlerin iyiymiş, sevindim. Sağlıkla gelsin de beklersin artık nazlı bebeği :KK200:
Şu nst yi bir ben deneyemedim. :rapci:

Hanımlar son kan sonuçlarım çıktı, rezalet :KK17:
Kan düşük, şeker düşük. Et yemekten kolestrol yüksek. Bir ay önceki sonuçlarda çok hafif kan düşüklüğü vardı ama, bu son üç haftada enik benim neyim var neyim yok emiklemiş:skandal:
Doktorla görüştüm, vitaminsiz buraya geldiğine şükret diyor:) Kolestrol sorun değil, şeker de 68 ama diyabetik değil. Sadece kan ayarlamamız lazım ne olur ne olmaz dedi.
3 hafta içerisinde nasıl böyle oldu bilmem, sezaryene girerken kendi kan dönorümü götüreceğim (kocam) ahhahsha.

Hanımlar son kan sonuçlarım çıktı, rezalet :KK17:
Kan düşük, şeker düşük. Et yemekten kolestrol yüksek. Bir ay önceki sonuçlarda çok hafif kan düşüklüğü vardı ama, bu son üç haftada enik benim neyim var neyim yok emiklemiş:skandal:
Doktorla görüştüm, vitaminsiz buraya geldiğine şükret diyor:) Kolestrol sorun değil, şeker de 68 ama diyabetik değil. Sadece kan ayarlamamız lazım ne olur ne olmaz dedi.
3 hafta içerisinde nasıl böyle oldu bilmem, sezaryene girerken kendi kan dönorümü götüreceğim (kocam) ahhahsha.
Sana nasıl sezeryan yapacaklar peki benim trombosit mi ne az çıkmış 2. Tahlil oldum yine düşükse genel anestezi yok iyiyse epidural spinal tarzı birşey olacağım.

Sana nasıl sezeryan yapacaklar peki benim trombosit mi ne az çıkmış 2. Tahlil oldum yine düşükse genel anestezi yok iyiyse epidural spinal tarzı birşey olacağım.
Anestezi uzmanına gitti sonuçlar, o bakacak, gerekirse benimki de genel olacak.

Masallah subhanallah Allah nazarlardan saklasin ne kadar tatli guzel bir bebek :nazar:
Kızlar doğum yaptım çok şükür 20:45 hastaneye giriş yaptım 22 50 de doğum yaptım. Çok şükür kesik te olmadı canlar.dua eden herkesten Allah razı olsun darısı bekleyenlere kolay doğum diliyorum inş :) oğluşta bende çok şükür iyiyiz. Dua eden herkesten Allah razı olsun :)
gözün aydin Allah anali babali büyütsün masallah kolay olmus galiba dogumun dualarina bol bol amin diyorum saglikla büyüsün bebegin:)

Esimde aslinda cok yoruldu benimle.
Kesinlikle isleri bana atan biri asla degil.ama iste ben dayanamiyorum.
Foruma girmedende onu dusunuyordum. Hem kimseye minnet etmem hemde bir ay beni idare etse yeter...
Herkes cocuk olunca aileler degisir cok severler falan demisti ama malesef hakli ciktim. ... kimse bir kere opmedi bebegimi;(
canim Allah yardimcin olsun ya durumuna cok uzuluyorum ve anlayamiyorum ben sizin aileleri. Insallah guvenilir bir yardimci bulabilirsin

Anestezi uzmanına gitti sonuçlar, o bakacak, gerekirse benimki de genel olacak.
Şimdi dr la konuştum ikinci tahlilimi. Bu hangi değerim bilmiyorum kan ama pıhtılaşma da olabilir. Sonuçlar ulaşmış 110bin li birşey 127bine çıkmış. Bu da yeterli dedi. Epidural yapabiliriz dedi.
Kuru üzüm vs tüketeyim mi dedim. Yok dedi yeme içmeye bağlı değil, gebeliğin bu döneminde vücut yapabiliyor, nedeni pek belli değil. Sen keufine bak dedi. Senin de bilgin olsun.

Back
X