2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

O pek belli olmuyo , çünkü benim nişanım cuma geldi ama hala tık yok :)

Tecrübeli anneler size birşey danışmak istiyorum İNŞALLAH 40mız dolduktan sonra uyku düzenine alıştırmak istiyorum sizler nasıl yaptınız veya ne düşünüyorsunuz
Cnm 40 dan sonrasi uyku duzeni icin cok uygun degil 60-90 gun bebegine gore degisir sekilde daha uygun ancak ben yaptiklarimi aktarayim
Gece gunduz gibi enerjik olmayacagiz, gece gunduzu ayirt etmeli, los isik, sessiz sakin ortam, yumusak ses tonu
Gunduz ise aksine acilsin perdeler, gunaydiiinn bebegim doye neseli uyandirmalar, muzikler oyunlar
Benim oglum gece gunduz farkini bilirdi
60 gunden sonrada aksam son yatisimiz 8:30 sabah kalkisimiz 05;30 idi
Onun harici emzir yatir emzir yatir
Asla uyandi bu cocuk yatak odasindan cikartayim, salona getireyim yok
İsik acmak yok

Kesinlikle mantikli olan bu

Bıngıldak kafanın neresindedir, ne yapmak gerekir onu bile bilmiyorum. Allahımmm ben nasıl anne olucam
Cnm endiselenme yahu
Zaten bebek dogdugunda cocuk doktoru muayene ediyor, bi hafta sonra gel diyor sonra da bi aylik takipleri var
E ayni zamanda saglik ocagida cagiriyor
Boy kilo takibi, kafa cevresi, bıngıldak hepsi kontrol altinda
Sen endise etme, ogrenirsin bizde tecrube ettik ogrendik, danistik, saglikla dogsun yeter cnm

Anladım canım demek erken şimdiden çok düşünür oldum bu konuyu bakalım Allah yardımcımız olsun aslında bir haftadır gece uykuları iyi çok şükür emiyor uyuyor sadece bir defa altını temizlemek için ışık açıyorum inşallah zorlanmayız

Cnm bebegin huyuda onemli, insallah zorlanmazsin ama dediklerimin dehset faydasi var
Etrafimda duzensiz uykusu olan bebeklere bakiyrm, annelerin yaptiklari hatalarla dolu
Gece gec saate kadar misafir agirlamalar, disarida gezmeler, tv karsisinda dizi izlerken ayaginda bebek sallayip uyutmalar, dizi izlerken bebek uyandi diye alip salona getirip pispislamalar
Bebek yerine uyuyacak, sabaha kadar asla odasindan cikmayacak, yerini bilecek
O zaman anne de rahat eder
Ben iki bucuk yasinda ogluma bugun corba koydum, mutfakta masada, bende salona gectim karnim aciyor diye yattim, kv soklar icerisinde, yiyebilecek mi diyor, evet dedim kendi yer, oglum mutfakta masada kendisi corbasini icti ve yanimiza geldi
Bu asla tesaduf degil, cunku yemek masa da yenir, motor becerileri icinde kendi yemegini kendi yemesini blw yontemi ile biliyor
Sonra anneler rahat ediyor

Doğuramayanlarda bugün,
Kızlar doğumun her şeklinden korkan ben zar zor normal doğuma kendimi alıştırmıştım. Bu gidişle olmayacak sanırım.
Umutlarım tükenİyor git gide. Çünkü hiç bi işaret yok.
Dünden beri sezaryen nasılmış diye onu araştırmaya başladım, okuyorum. Psikolojim yerlerde.
Kuş uçsa bu kuş yalnız mı uçuyo diye deli gibi ağlama tutuyo. Kafayı yemeden doğursam da daha sabrın en büyüğü sonra gerekecek gibi.
Cuma günü artık hala bi gelişme yoksa bir dahaki salıya sarkıtmıcam, sezaryen için ne yapılcaksa yapalım demeyi düşünüyorum. Hayır böyle sabırsız pimpirikli kadına böyle relax bi bebe. Şaka gibi

lilipit yazdıkların çok güzel şeyler, herkes yapabilir ama büyük sabır işi. Belli bir süre çocuğa göre hareket etmeliyiz.
Ben de uyku yemek konusunda katılıyorum. Okuduğum kitaplar da bu yönde.
Umarım uygulayabilirim. Özgürliğümüz kısıtlanacak, bu dönemde de eşlere çok iş düşüyor.

Cnm umudunu kaybetme hic belli olmaz, sezeryanida dusunme
Olacaksa da olur, onu arastir bunu arastir strese giriyrz
Cahillik en guzeli
Ben sana rahatliktan bir ornek vereyim
Epidural anestezi bnm icin onemli bi uygulama oldugundan bulundugum sehirdeki en iyi olan doktorun gelmesini istedim, sansima hastane anlasma saglamis istyene getirtiyor, fark ucret aliyordu, bnm sigortam bu ucretide karsiladi cok rahat anestezimi oldum
Simdi o kadar benim paragoz buldugum sevmedigim bi hastane ile anlasmis, bnm hastaneme gelmiyor,
Bende yakin zamanda esi dogum yapmis olan mudurume sordum, eside doktor hematoloji bolumunde
Esinizin anestezisini kim yapti, doktor iyi mi dedim ( bnm gittigim hastanede sezeryan olmustu)
Bilmiyoruz ki kim varsa o yapti dedi
Ne adini biliyor, ne doktorlugunu arastirmislar, ki sektor icinden olan biri bu kadin
Sonra dedim kendime, ya doktor bile bu kadar kasmiyorken, sen neyin pesindesin, arastirma, en guzeli cahil kalmak
Simdi sezeryanda olsam normalde dogursam anestezimi kim yapacak bilmiyrm
Dusunmuyorum, dusunmeyecem, sende rahat ol
Akisina birak dostum :)

Meme ucun mu yok canım silikon uç ondan mı. Ben de çok üzülüyorum ama pes etmek istemiyorum özellikle biberon kullanmayın mama verecekseniz bile şırınga deneyin diyorlar ama benim Bebek şırıngaya bile alıştı sağıp vermek nereye kadar bilmiyorum

Cnm zor gibi geliyor ilk basta ama duzen olusunca acayip rahat oluyr
Ben mesela 8:30 dan sonra kendime vakit ayirabiliyordum, uyandikca emzirip pispislayip yerime geliyordum
Uyku egitimi konusunda gaz onemli bi faktör
Ertelemeye sebep verebilir ama gece gunduz ogretmek her zaman yapilabilir
Valla ben esimi cok bulastirmadim
Ben isime mudahale edilmesinden hoslanmiyrm
Bnmkide cok bilmistir, bilmedigi sey yok kendince
Karismasin daha iyi :)
Bebegi kendi haline birakmak her zaman avantaj sagliyor, uyumasi, yemesi icmesi, motor becerileri, kas gelisimi hersey..
Bebegini kucaginda tuta tuta bi hal oluyorlar
İs yapamadik durmuyor, bu cocuk bilmem kac aylik oldu donmuyor, emeklemiyor, yurumuyor
Musade etmemissin ki
Birak cocugu ozgur, o yolunu bulur
Dedigim gibi sonra anne rahat cocuk rahat
Benim oglum hep ozgurdu, simdi ne oyuncaklara saldirir, ne disarida oyuncak diye tutturur, ne oyuncaklarini kirar, ne esyaya zarar verir, ne abur cubur ister
Ben uyguladiklarimin faydasini gordum
Yanlis anlamayin, bunlari faydasini gordugum icin belirtmek istiyrm
Esas olan cocuk
Mizacidir, ancak cidden fark var ya, yaptiklarimiz cok onemli

Meme ucum az pompayla sağınca çıkıyo öyle veriyorum yine almıyo biraz alıp bırakıyo..biberonla vermek zorunda kalıuorum çünkü kaşıkla falan bitirene kadar soğıyor oda karın ağrısı yapar dedi hemşire..bende bilmiyorum nereye kadar sağıcam doktor sağmayla olmaz bebek emmesse sütün iki aya kesilir dedi

Maşallah canım sana ya senden öğrenecek çok şeyimiz var belli :)

Mrb hanimlar. Yarin sezeryan olucam allah nasip ederse. bugün son usg de bisey farkettik bebegimin yumurtalarinda kist cikti bir tanesinde 1.5 cm boyunda. Hiç böyle yasayaniniz duyanınız oldu mu?
Hadi ya gecmis olsun
Onemli bisey degildir umarim
Haber ver bize mutlaka
Kolay olsun dogumun insallaaahh

Canım mesela beslenmeyi nasıl becerdin bende belirli saatlerde mutfakta temiz ve sağlıklı bir beslenmesi olsun istiyorum abur cubur diye tutturmasın istiyorum tabi çocuk illa yiyecek ama sınırını bilecek bilmiyorum çok mu şey istiyorum ama kafamda hep bunları nasıl başaracam düşüncesi var

Mrb hanimlar. Yarin sezeryan olucam allah nasip ederse. bugün son usg de bisey farkettik bebegimin yumurtalarinda kist cikti bir tanesinde 1.5 cm boyunda. Hiç böyle yasayaniniz duyanınız oldu mu?
Hadi ya ama önemli bişey değildir inşallah canım moralini yüksek tutmaya çalış

Cnm abur cubur vermezsen bilmiyor ki
Benim oglum tatlarini bilmiyor, o yuZden istemiyor
Mesea bnm arkadasin kizi bnm oglumdan dha kucukken harika kanatlar diye isyan ediyordu, bnm garip oglumda a101den aldigimiz dandik minik ucaga kanat bu anne diyor :)
Bilmiyor cunku, alistirmadim, iki yasinda kadar tv izletmedim
Beslenme ise soyle oldu, chicconun yatabilir bi mama sandalyesi var, chicco polly
Verdigimi paranin karsiligini aldigimiz en iyi urun
Dort aylikken yatar pozisyona getirip, soframizda hep yanimiza koyduk, yemek yerken onunla konustuk, oyunlar oynadik, hep soframizin bir parcasiydi,
Ek gida tattirmalarinda bi cay kasigi elma rendesi versem bile, mutfakta mama sandalyesinde verdim
Cocukta, yemek mama sandalyesinde, mutfakta yenir, aile sofraya oturur kulturu islendi
Oglum simdi buyuk insan gibi bizle sofrada oturur yemegini yer 1,5 yasindan beri
Ondan oncesinde mama sandalyesinde bizle sofrada yerdi, simdi buyudu sandalyede oturuyor bir birey olarak:)
Beraber tekrar bu surecleri yasayacagi insallaaahh

Aa ne güzel yemek masası almak şart o zaman burası gerçekten çok faydalı doğumdan sonra kaybolma inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…