- 18 Ağustos 2011
- 927
- 1.163
- 113
Ben kolumu masaya koydugumda nabzimi çok net hissediyorum. Zonkluyo sanki. Nabzim yüksek galiba.Kızlar çarpıntı yaşayan var mı ben son günlerde yaşıyorum bugün gün içinde de çok yaşadım doktor bir şey demedi ama tedirgin etti beni gün boyu olması ve hala oluyor
ü
Merhaba ela cım ve arkadaşlar , zor bir haftasonu geçirdim , Perşembe İzmit e gittik hastaneye, perinatolog kontrole çağırmıştı, buradaki doktorum zaten suyun bayağı azaldığını söylemişti çarşamba günü, Perşembe gittiğimizde doktor um suyumun 3.5 cm civarında olduğunu bebeğin durumunun hayati tehlike de olduğunu hemen amnioinfüzyon yapılmasını önerdi , (5 cm nin altı hayatı tehlike ) çare o olduğu için kabul ettik, hemen yapabilirim bu gece dedi, akşam 9 da karnımdan keseye amniyon sıvısı takviyesi yapıldı, işlem bitikten sonra 1saat uzandım ve su vajinadan gelmeye başladı tekrar , doktor fazla su gelir dedi çünkü kesede sızıntı yapan yer var dedi. Gelen Su miktarı daha da artınca hemen antibiyotik , serum falan derken yatışımı yaptılar hastaneye , bi gece hastanede yattım çok su aktı ben dedim hepsi boşaldı tekrardan galiba , ertesi gün akşama kadar yattım, doktor kontrol e geldi ve su miktarının 8 civarından olduğunu söyledi normali 10-15 , 7 sınır , 5 hayati tehlike buna da şükür cuma tekrar kontrole gideceğim bakalım ne diyecek inşallah güzel şeyler söyler, rabbim büyük yardımcı olur inşallah hepimize .
Çok çok geçmiş olsun canım. Allah sana ve bebisine sağlık ve sabır versin. İnşaallah atlatacaksin bugunleri.
Her kese merhaba!
Bel ağrısından uyuyamayanlar burada mı?
Sol tarafa uyumaya alışayım derken belim kırılıyor sanki geceleri uyuyamıyorum. Sağ tarafa uyuyunca da içim rahat etmiyor.. kendi rahatlığımı düşünüyorum diye..
Şimdi ben hamile yastığıı almaya karar verdim. Aranızda kullananlar var mı? Nasıl ? Rahat ediyor musunuz ? Fiyatları da baya yüksek.. 2. el arıyorum satan varsa alırım
Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum
Benim sırtım çok agriyo. Gece ya sırt ağrısı ya da burun tikanlikligindan uyanıyorum. Hamile yastığı dan kocam sipariş verecekti hala vermedi..
Bu arada oglum cok hasta arkadaslar perisan olduk cuma gununden beri. Hasta bi cocuktan mikrop kapti benden oglumdan kaptim serum filan yedim bulanti kusma yasadim yogun sekilde. Yeni toparlandim ama oglum cok hasta ateslendi doktora götürdük hicbir sey yemiyor resmen agliyo yemek gorunce cok caresiziz annemle bakiyoruz halsiz oylece yatiyo kuzum cok uzuluyorum bir an once bitsin istiyorum hic boyle hasta olmamisti iki yildir yavrucum
Bu sene ki hastalıklar çoluk çocuk herkesi ağır etkiledi. İnş tez atlatirsiniz. Geçmiş olsun
Canim yas araligi nedir? Kardes kiskancligini yasamama sansi ne yazik ki cok düsük. Ama bu ailelerin bir hatasi olarak görülmemeli, aksine gayet dogal bir sürec. Ama dedigin gibi daha kolay atlatmak icin elbette yapilabilecek seyler var. En önemlisi de cocugunuza karsi acik olmak ve ona net bir sekilde kardesinin bebek oldugu icin size daha cok ihtiyaci oldugunu söylemek. Aileler genelde bebek gelmeden büyük kardese ''beraber oyunlar oynayacaksiniz'' seklinde sözler veriyor ama bunun birkac yil icinde gerceklesebilecegini cocuklar henüz anlayamiyor ve hayal kirikligi yasiyorlar. (Dedigim gibi yas araligi önemli bu durumda) Ona kendi isini kendi yapabilmenin, abi veya abla olmanin, büyümenin ne kadar güzel oldugundan bahsetmek ise yarayabilir. Bu arada ailesel durumlariniza bagli olarak, bebeginiz biraz kendine geldikten sonra (ve bir aile büyügü belki ilgilenebilir), yarim saatlik veya bir saatlik de olsa sadece esiniz ve büyük cocugunuzla disari cikmaniz, veya bir etkinlikte bulunmaniz inanin cok ise yarayacaktir. Eger kimse yoksa belki esiniz bebekle kalabilir dedigim gibi siz büyükle beraber vakit gecirebilirsiniz. Kisa bile olsa. Emzirmeden ve genel olarak anne daha cok bebekle oldugu icin genelde kardes anneden cok kiskaniliyor.
Umarim her sey yolunda gider. Sürec icinde olay somutlastiginda yine yazisabiliriz :) Unutmayalim kiskancligin olmasi da cok normal ve hatta cocuk gelisiminde pozitiftir. Ama sizin davranislarinizla atlatilabilir veya tam tersine büyük bir sorun haline gelebilir. Arastirmalara göre, cocuklarin en büyük korkusu aileleri tarafindan terkedilmek/daha az sevgi görmek. Bu da kiskancligin en önemli sebebi olarak görülüyor.
İlk çocuğum ama kulağıma küpe olacak. Özellikle büyük çocukla dışarı çıkma kısmı..Haklı yavrucaklar.
Ben de aynı durumdayım. En iyisi hamile yastığı denemek..onu ben de yapıyorum ama yetmiyor,sırtımı desteklemem için başka yastıkları da koyunca gece arıyorum nereye uçtular bu yastıklar diye...
Selam kızlar, feci bir gribe yakalandım sadece parol ile atlatmaya çalışıyorum. Aynı zamanda yine bir mantar enfeksiyonuna yakalandım bu kez farklı bir doktora gittim gynomax xl verdi. yarın 20. haftaya gireceğiz ve hareketlerini hala hissedemiyorum önceden göbeğim vardı acaba o yüzden mi?
Bende 19 sonunda hissettim . Öncesinde kendi nabzim gibiydi. Minik gaz hareketi sonrasında minik tekme şeklindeydi. 2-3 gün sonra birden kesildi. 3-4 gün sonra tekrar hissetmeye başladım. Gece gündüz vuruyor karnımın her yerinden bıdık