Ayni Gün Gidicegiz ozaman banada fazla tatli birseyler yemeden gel dedi.. tetanoz ben vurdurmadım doktorda bahsetmedi..Ayyy Az kaldı bebişlerimize kavuşmaya heyecan doruktaa inşallah Rabbim kolay hayırlı doğum nasip etsin.
geçmiş olsun cnm. bolcana dinlenerek bol sıvı alarak geçirmelisin bu süreci. en az 15 bardak su içmeye bak.Selam kızlar, feci bir gribe yakalandım sadece parol ile atlatmaya çalışıyorum. Aynı zamanda yine bir mantar enfeksiyonuna yakalandım bu kez farklı bir doktora gittim gynomax xl verdi. yarın 20. haftaya gireceğiz ve hareketlerini hala hissedemiyorum önceden göbeğim vardı acaba o yüzden mi?
geçmiş olsun cnm. bolcana dinlenerek bol sıvı alarak geçirmelisin bu süreci. en az 15 bardak su içmeye bak.
eğer hamile kalmadan önce göbeğin vardıysa yapacağın tek şey sırt üstü uzanıp elini göbek deliği altına kasıklara doğru koymak ve beklemek. sabırla beklersen emin ol hissedeceksin bebeğini. ben 18 haftadan beri hissediyorum ama hissetmediğim zamanlar olmuştu ilk zamanlar. sana dediğim gibi yapıyordum. pıt pıt hissederdim küçük de olsa.
Teşekkür ederim canım bunlar bir günde hallolur zaten diye sürekli erteliyoruz ama bakalım hayırlısı aslında ağırlaşmadan almak lazım .. liste oluşturuyorum iki gündür bütçede kumbaramız var alışveriş gününe kadar bekletiyorum Araba konusunda kullananlar çift taraflı ve büyük olanları daha çok tercih ediyorlar biraz hantal oldukları doğru ama fiyat olarakta daha uygunlar değerlendirmek lazımBen o çift tekerleklilerin manevrada biraz ağır kaldığını duymuştum canım ilk fotodaki.Bazı arabaların önler arkadakinden küçük onlar mesela bi yere çıkarıp indirirken çok rahat oluyormuş.
Diğer alacaklar okadar çok ki aklıma gelenleri şöyle bi yazayım;
Anne için;
Göğüs koruyucu krem
Göğüs kalkanı
Emzirme sütyeni-atleti
Göğüs pedi
Lohusa pijaması-geceliği
Emzirme yastığı
Bebek için;
Bebek bezi
Alt açma bezi (kullan at olanlardan)
Alt temizleme pamuğu (ilk zamanlar için)
Islak mendil
Pişik kremi
Konak önleyici şampuan
Küvet-kova-maşrapa
Banyo havlusu
Ağız mendili (bol bol)
Tırnak-saç bakım seti
Burun aspiratörü
Biberon
Emzik
Ateşölçer (kulaktan ya da eski usül civalı)
Şimdilik aklıma bunlar geldi canım.Bütçe hiç çıkarmadım çünkü daha kıyafet dışında bişey almadım.Hakkımızda hayırlısı
Sağlıcakla kucağımıza alalım bunlar detay tabiki ama heyecanla ve zaman geçtikçe insan her şeyi düşünüyor :)Bizim ilk etapta yatagi dolabi arabasi var aklimizda cnm büyük alinacaklar arasinda,,ufak tefek seylere bakmadik daha bütce konusunda birsey hesaplamadik ama orta derece birsey harcariz heralde
@Kim Boggs canım merhaba.
amigurimiye merak saldımda. şimdi ilk ip ve tığ alacağım.
aceba hangi marka kaç numara olacak lütfen yardım((
bende aynı durumdayım. yapmak istiyorum nerden başlayacağımı bilmiyorum. bende tavsiye istiyorum. hatta nerden başalayayım bi video falan öneriniz var mı?
İnş canım seninde bi kafan rahatlayacak İnş kaç gün kaldı kontrolüne bence senin ve işte minyon olucak hep ondan hatırlıyorum da 2 oğlum daha hep doğum haftam ileri atardı ufak tefek ana yakışıklı bir oğlum oldu
Cok cok gecmis olsun cnmü
Merhaba ela cım ve arkadaşlar , zor bir haftasonu geçirdim , Perşembe İzmit e gittik hastaneye, perinatolog kontrole çağırmıştı, buradaki doktorum zaten suyun bayağı azaldığını söylemişti çarşamba günü, Perşembe gittiğimizde doktor um suyumun 3.5 cm civarında olduğunu bebeğin durumunun hayati tehlike de olduğunu hemen amnioinfüzyon yapılmasını önerdi , (5 cm nin altı hayatı tehlike ) çare o olduğu için kabul ettik, hemen yapabilirim bu gece dedi, akşam 9 da karnımdan keseye amniyon sıvısı takviyesi yapıldı, işlem bitikten sonra 1saat uzandım ve su vajinadan gelmeye başladı tekrar , doktor fazla su gelir dedi çünkü kesede sızıntı yapan yer var dedi. Gelen Su miktarı daha da artınca hemen antibiyotik , serum falan derken yatışımı yaptılar hastaneye , bi gece hastanede yattım çok su aktı ben dedim hepsi boşaldı tekrardan galiba , ertesi gün akşama kadar yattım, doktor kontrol e geldi ve su miktarının 8 civarından olduğunu söyledi normali 10-15 , 7 sınır , 5 hayati tehlike buna da şükür cuma tekrar kontrole gideceğim bakalım ne diyecek inşallah güzel şeyler söyler, rabbim büyük yardımcı olur inşallah hepimize .
ü
Merhaba ela cım ve arkadaşlar , zor bir haftasonu geçirdim , Perşembe İzmit e gittik hastaneye, perinatolog kontrole çağırmıştı, buradaki doktorum zaten suyun bayağı azaldığını söylemişti çarşamba günü, Perşembe gittiğimizde doktor um suyumun 3.5 cm civarında olduğunu bebeğin durumunun hayati tehlike de olduğunu hemen amnioinfüzyon yapılmasını önerdi , (5 cm nin altı hayatı tehlike ) çare o olduğu için kabul ettik, hemen yapabilirim bu gece dedi, akşam 9 da karnımdan keseye amniyon sıvısı takviyesi yapıldı, işlem bitikten sonra 1saat uzandım ve su vajinadan gelmeye başladı tekrar , doktor fazla su gelir dedi çünkü kesede sızıntı yapan yer var dedi. Gelen Su miktarı daha da artınca hemen antibiyotik , serum falan derken yatışımı yaptılar hastaneye , bi gece hastanede yattım çok su aktı ben dedim hepsi boşaldı tekrardan galiba , ertesi gün akşama kadar yattım, doktor kontrol e geldi ve su miktarının 8 civarından olduğunu söyledi normali 10-15 , 7 sınır , 5 hayati tehlike buna da şükür cuma tekrar kontrole gideceğim bakalım ne diyecek inşallah güzel şeyler söyler, rabbim büyük yardımcı olur inşallah hepimize .
Sola mı yatmalıyız ki :))Ben bacak arama normal yastik koyuyorum
Kizlar bir pedagog olarak sizden bir ricam var, ayni yazarin kitaplarini okumaktansa farkli yazarlarin kitaplarini okumaya calisin. Kendi kafanizin yatmadigi seyleri mutlaka sorgulayin.
Bu arada oglum cok hasta arkadaslar perisan olduk cuma gununden beri. Hasta bi cocuktan mikrop kapti benden oglumdan kaptim serum filan yedim bulanti kusma yasadim yogun sekilde. Yeni toparlandim ama oglum cok hasta ateslendi doktora götürdük hicbir sey yemiyor resmen agliyo yemek gorunce cok caresiziz annemle bakiyoruz halsiz oylece yatiyo kuzum cok uzuluyorum bir an once bitsin istiyorum hic boyle hasta olmamisti iki yildir yavrucum
Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor :)
Bizdede sıkıntı yok canım iyiyiz çok şükür aşı olamadım bende ya Türkiye ye gidince geç olurmu bilmiyorumBen ve kızım iyiyiz çok şükür, dün ikinci doz asimizi da olduk, çok şükür sıkıntılı geçmedi, sende ne var ne yok?
Canım bana oluyo ama 2 gune gecıyoGünaydın kızlar....dun yazacaktım geçer diye yazmadım ama geçmedi....dun sabah itibariyle kasığımda batışma şeklinde bi ağrı var yürüyünce daha çok ağrıyor çocuk buyuyor kendine yer ediyor dediler ama sadece bi nokta da oluyor ağrı bebek göbek izahında hareket ediyor....aşırı değil ama ağrıyor bu sabah kalktım hala devam ediyor ama dun ku yerin 10 cm kadar yukarısında ...böyle bir şey yaşayan var mı randevum perşembe günü erkene almak istemedim ama inşallah bir sorun yoktur
Selam kızlar, feci bir gribe yakalandım sadece parol ile atlatmaya çalışıyorum. Aynı zamanda yine bir mantar enfeksiyonuna yakalandım bu kez farklı bir doktora gittim gynomax xl verdi. yarın 20. haftaya gireceğiz ve hareketlerini hala hissedemiyorum önceden göbeğim vardı acaba o yüzden mi?
Sola mı yatmalıyız ki :))
Eveeet bende istiyorum artık kızımı ama çıkıncada karnımda olsa diceksin diyolarAmin canım inşallah evet ya zaman nasıl geçti.İlk başlarda bulantı kusma falan derken günler geçmiyor gibiydi ama ikinci trimester rahat geçince zaman da çabuk geçti.Allah yardımcımız olsun hepimizin vakti zamanında kavuşalım bebeklerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?