2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
aynen öle işte, kilolusun ya damgalasın zaten :) ama hayatımda en az yemek yediğim ve yemekten hiç haz almadığım tek dönem gebelik :) halada öyle, herşeyi korka korka yiyorum bulantı yapacakmı gaz yapacakmı kusacakmıyım uyuyabilirmiyim vs vs. sütü bile ilk defa bu hafta içebildim, şimdi bulantılarım yok denecek kadar azaldı şükürler olsun :)

Bulantılardan yiyememişsin, şimdi bide diyet yapıyosun, bebeğin kilosu nasıl o beslenebilmişmi? Şunun için soruyorum, benım iştahım cok iyiydi, cokta güzel kısıtlamadan yedim şimdiye kadar, bebeğimde maaşallah güzel kilo almış, ama şimdi doktor diyet yapmam gerektiğini söyledi, artık almamam lazımmış. Suanki kaygım eskisi kadar beslenmediğim için bebekte aç kalırmı :( ????

selam kızlar dün durup dururken burnumdan kan boşaldı, sizede söyleyeyim dedim, tansiyonum 130/80 di, tampon yaptık buz falan koyduk, tırsmadım desem yalan olur, bi yerde okumuştum gebelikte burun kanaması normal diye ama benimki biraz fazlaydı avuçlarım doldu :KK43: Allahtan sağlık kurumunda çalışıyorum da yanımda her daim doktor var, kilolu olduğum için hocalarım hemen başladılar rejim yap daha kilo alma risklisin falan demeye, ben 109 kilo ile hamile kaldım şuan 119 kiloyum, 2 haftadırda kilo almıyorum, çünkü tuzu ekmeği makarna pilavi paket gıdaları tüketmeyi kestim, yani zaten rejim yapıyor gibiyim umarım bidaha olmaz :KK43:

Gecmis olsun dikkat edin

ee bende aynı :KK43: kilonun çoğunu ben almışım. Bebek normal ben kilolu. 47 ile başladım 55.4 şuan. Her gün tartılıyorum.

galiba gebelik hormonları ile alakalı obur gibi yemesem de kilo alıyorum...
ilk aylar diyordum 12 kg ile tamamlarım diye
ama hayallerle gerçekler bir olmuyor.. Bugün de 5000 adım attım..Belki yürüyüşün faydası olur..
5000 adım çok değil herhalde..

Slm kızlar
Bugün Dr a gittim.
25w 31cm 790 gr bebek.
Herhangi bir sıkıntı görmedi ama alt karnımın sertleşmesi bazen taş gibi kasılması sebebiyle erken doğuma karşı önlem amaçlı progestana başlatacak beni.

Kan değerim başlangıçta 13 idi. Şimdi 10 a düşmüş o yüzden kan hapını günde 2 ye çıkarttı. İdrarda çıkan enfeksiyon için de o meşhur toz karışımdan verdi.

Öte yandan şu yüksek çıkan şekerim alakalı da tekrar 100 lük şeker testine gerek yok sadece açlık tokluk şekerine bakacaz dedi. Yarın sabah gidecem. 2.5 kg verdiğimi toplamda 4 kg almış göründüğümü söylediğimde bebek iyi olduğu sürece kilo vermen hiç sorun değil devam et diyetine dedi. Sabah öğle akşam hariç ara öğünleri atlama ve 3 saati geçmesin ki şeker düşnesin önemli olan bebek için bu dedi.

Günde 15 e yakın hareket hissetmezsen gel dedi. Ben de diyete başladığımdan beri zor hissediyorum deyince , gayet normal şekeri kestiğin için dedi. E ama o zaman nasıl 15 i bulacam ki ben. Sonuçta nadir oluyor artık.

Hamilelikle alakalı huzursuz bacak sendromu için B12 benexol yazdı ama hamileler kullanmasın yazıyor.

B12 kullanan var mı aranızda ??
doku.
Canım benim doktorum 30 cü haftada sayılacak şimdi gün içinde 1 kere bile hareket etsin yeter dddi 15 çok degilmi

Bende bu sabah 78 i görünce çok canım sıkıldı biraz hızlı gitmeye başladı galiba kilo artışım birden fırladı yemek düzenimde de bi değişiklik olmadı ama anlamadım :KK43:
Canım gebelikte çok hızlı kilo alımı söz konusuymuş, ne yersen yarar dedi doktor.bende öyle hiç fark etmedim 56 olmuşum 47 kiloyla bailayınca fazla geliyor

Bulantılardan yiyememişsin, şimdi bide diyet yapıyosun, bebeğin kilosu nasıl o beslenebilmişmi? Şunun için soruyorum, benım iştahım cok iyiydi, cokta güzel kısıtlamadan yedim şimdiye kadar, bebeğimde maaşallah güzel kilo almış, ama şimdi doktor diyet yapmam gerektiğini söyledi, artık almamam lazımmış. Suanki kaygım eskisi kadar beslenmediğim için bebekte aç kalırmı :KK43: ????

salı günü 24+3 de gittik doktora, 770 gr, 30 cm di, haftasına göre gelişimi normal dedi, sen kaç kilosun bebiş kaç kiloki rejim verdi doktor ?

26+4 deyim canim.evet simdiye.kadar.heo normal diyordu.hatta gecen persembe gttim.bir sey demedi.bgn 2.5 cm.oldugunu.soyledi.gittikce kisalir.ise.dikis atilcak.bana da.sanirim..ilerleyen.haftalarda da.bu.serklaj.olayi.erken.dogum.a.neden.olurmus sanirim.nolcak.halim.bilmiyom:KK43:bir de.ikiz benim.bebeler

canım Allah ın izniyle sağlıklı doğum yapacaksın az kaldı şunun şurasında 32. haftaya geldin mi tamamdır...
hiç kalkma bir yerlere uzanma lavabo harici yerinden kıpırdama..dikiş atılan arkadaşım var bebişler içerde ne kadar kalırsa kardır tatlım...gerekliyse mecburen atılıyor

Tetanoz asisindan kaciyordum acikcasi... igne bile tek basima olamayan ben asidan sonra kol tutuluyo agriyo fln dedikce yaptirmam diyodum ama saglik ocagindan ebe aradi simdi niye gelmedin takiplerin icin diye... o kdr ısrar etti ki. Kacamiycam galiba. Bebegi dusunup yaptirmam lazim aslinda da... simdiden stres basti. Diger dertler yaninda bu hicbisey biliyorum ama asi igne fln direkt bayiliyorum ben ya...
Bende haftaya 2. Sini yaptıracagım hiç de korktugun gibi değil. Kan aldırmak daha zor geldi inan. Hissetmedim bile. Ertesi gün hamlamışım gibi hafif kolum agırlaştı ve geçti. Rahat ol yaptırmasan bebek için sıkıntı yok ameliyat sırasında kullanılan aletlerden enfeksiyon kapmamak için diye biliyorum.

Bulantılardan yiyememişsin, şimdi bide diyet yapıyosun, bebeğin kilosu nasıl o beslenebilmişmi? Şunun için soruyorum, benım iştahım cok iyiydi, cokta güzel kısıtlamadan yedim şimdiye kadar, bebeğimde maaşallah güzel kilo almış, ama şimdi doktor diyet yapmam gerektiğini söyledi, artık almamam lazımmış. Suanki kaygım eskisi kadar beslenmediğim için bebekte aç kalırmı :KK43: ????

birde şöyle bir durum var bebek ilk 3 ay kadar zaten annenin yediklerin değil annenin bedeninden beslenip büyüyor, benimde tüm tahlillerim dört dörtlüktü sadece d vitaminim düşüktü diğer herşeyim çok iyiydi hatta ben hala kan ilacı bile kullanmıyorum hala değerlerim iyi çünkü, bir tek d vit kullanıyorum, yani sen başlarda bişey yiyemesende bebek alacağını anneden aldığı için yiyip yememek çok önemli değil, ama artık göbek kordonundan besleniyorlar yani yediklerimizden, asıl suan yediklerimizi alıyorlar öyle değilmi arkadaşlar yanlışmı düşünüyorum ?

Normalde çok çabuk kilo alan bi yapım var aslında ama hamileyken tam tersi oldu iştahsızlıkla bişey yiyemedim önce 6kilo kaybettim şuan ki düzenide sabah 11 de kalkıyorum 12gibi kahvaltı yapıyorum arada meyve falan yiyorum saat 5gibi normal yemeğimi yiyorum bidaha da acikmıyorum keşke yiyebilsem ama kendimi zorlayınca da midem bulanıyor :KK43:

2 öğüncük mü...benim 3 ara öğünüm var 3 ana öğün hariç
acıkmamak nedir ya...
doymamayı yaşıyorum...sabahları acıkarak uyanıyorum hemen kendimi mutfağa atıyorum...
geç uyansam rüyamda yemekler yiyorum

Bence ahmet de cok guzel.
Özellikle 2 isim istedik. Ahmet hem peygamberimizin adı hem de eşimle benim dedelerimizin adı. Benim babamın da ilk adı dedesinin adıymış abiminki de aynı şekilde. Bir de biraz daha modern bir isim Poyraz olsun dedik. Yurt dışında rahatlıkla kullanabileceği isimler ikiside. Poyraz aklında kalmayan özellikle yaşlılar Ahmet der. Daha ne yapalım herşeyini düşündük :))) yine poyraz rüzgarı gibi sert olur yorumundan kurtulamadık. Erkek çocuğu da azıcık sert olsun Ahmet yumuşatır tatlı sert olur benim yavrum :)))

Kizlar bebeginizin hareketlerini butun gun hissetmediginiz oluyor mu. Benim hareketliydi bebegim dunden beri hissetmedim pek bi kere vurdu sadece. Ayni durumu yasayan var mi. Bu hafta ben cok pimpiriklendim ya sinirlerim bozuldu

Bende haftaya 2. Sini yaptıracagım hiç de korktugun gibi değil. Kan aldırmak daha zor geldi inan. Hissetmedim bile. Ertesi gün hamlamışım gibi hafif kolum agırlaştı ve geçti. Rahat ol yaptırmasan bebek için sıkıntı yok ameliyat sırasında kullanılan aletlerden enfeksiyon kapmamak için diye biliyorum.
Internetten okudugum kadariyla bebek icin de onemliymis. Kordonu kestikleri zaman bebeğin tetanoz kapma ihtimali de varmis. Hatta ebe bi arkadasim video paylasmisti yavrucak kasilip kasilip duruyodu dogumda kaptigi icin

Şimdi düzce deki doktor dan çıktım, sadece 1 cepte su kalmış, durum vahim izmitte ki doktorum da şehir dışında bu hafta. İzmit teki Eray hocanın yönlendirmesiyle Adapazarın da ada tıp ta prof . Bülent DURAN A 17:30 da randevu almışlar oraya gideceğim, o yapacak mış amnioinfüzyon u, Adapazarın da oturan varmı , bilen varmı doktor u . İnşallah hayırlı sı olur korkuyorum, geçen hafta 514 g dı ağırlığı Zeyno cum.

Canım Allah yardımcın olsun... Hayırlı haberlerle git gel...
iyi ki doktoruna gitmişsin...

Ay biz karar verdk Allahtan isme erkenden yoksa gercekten cok zor iş. Ali asaf olcak oğlumuz inşallah:)

salı günü 24+3 de gittik doktora, 770 gr, 30 cm di, haftasına göre gelişimi normal dedi, sen kaç kilosun bebiş kaç kiloki rejim verdi doktor ?

Ben 49-50 ile hamile kaldım şuanda 64 kiloyum, 14-15 kilo aldım, yani toplamda almam gereken kiloyu 6 ayda aldım, oyuzden dedi doktor dur artık yavaşla dikkat et daha 3 ayın var diye. Ben zayıf hamile kaldım ama kaç kilo ile kaldıgın kadar kaç kilo aldıgında önemli. Aslında nelerden besin alır neler faydalı cok iyi biliyorum ama ben yedikçe oda büyür, kilo alır psikolojisinden birtürlü sıyıramadım kendimi, diyet esnasında tıka basa doyamadıgım için oda aç kalıyor sanıyorumm :olamaz:

Tetanoz asisindan kaciyordum acikcasi... igne bile tek basima olamayan ben asidan sonra kol tutuluyo agriyo fln dedikce yaptirmam diyodum ama saglik ocagindan ebe aradi simdi niye gelmedin takiplerin icin diye... o kdr ısrar etti ki. Kacamiycam galiba. Bebegi dusunup yaptirmam lazim aslinda da... simdiden stres basti. Diger dertler yaninda bu hicbisey biliyorum ama asi igne fln direkt bayiliyorum ben ya...
Ama tetenoz aşısı önemli arkadaşım korkma çok çok bayılırsın ayıltırlar zaten saglık ocagındasın aşıda böyleysen dogumda napcan bebeğin için die düşün allah güç verir:KK54:

Back
X