• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ablanin kardeş iyle arasi nasil?
Canım ne sen sor ne ben söylşyim:)kıskançlık hat safhada ki o da yanında hiç bebegi sewmememize ragmen. Abla sürekli kucaga almaya calısıyo. Bebekde artık anlıyo galiba ablası yaklasınca aglamaya baslıyo:)

Tecrübeli anneler benim bebek çıldırmış gibi emmek istiyor bazen. Bir saate yakın emdi ama hala aç gibi hareketler yapıyor. Mama vermek zorunda kaldım onu da içti ve hemen uyudu. Acaba sütüm yetmiyor mu dicem diğer emzirmelerde resmen süt akıyor geceye doğru mu bitiyor ? 3. Kez böyle oldu. O kadar saldırgan bi şekilde emmek istiyor ki anlam veremedim.

Kızlar on günlük olduk çok şükür deneyimli anneler bebek susuyormu ki su ne zamandan itibaren veriliyor
Anne sutu aliyorsa gerek yok suya demisti doktorumuz ama sarilik sinirdaydi her emzirmeden sonra 3 cay kasigi ver dedi sariligi gecince biraktik. Toplamda 3 gun falan verdik sanirim. Ama ben bazen emzirdikten sonra süt bulasigi gitsin diye nemli bezle dudaklarinin kenarini falan siliyrm hafif islatiyrm agzini. Onun disinda vermiyrz su

Kızlar sizede hala doğum yapmadın mı ne zaman gibi sorular geliyo mu bıktım bu sorulardan keşke temmuzda deseymişim diyorum sıkıldım hala doğurmadın mı sorusundan.açılmam oldugunu da söylemiştim neredeyse iki hafta geçti o yüzden de sorular yoğun . Böyle olacağını bilsem söylemezdim .

Hergun bir suru kisi ariyor muhabbetim olan olmayan benim tanimadigim insanlar falan dert edindi kendine. Cok bktim sezeryana sokucaklar beni o derece bunaldim

Ben sürekli kullandım hamileliğimde zeytinyağından yapılıyor sonuçta. Sizde evde de hazırlayabilirsiniz otunu bulursanız aktarlardan.
Ben başından beri tüm vücuduma sürüyorum. Çatlak olmadı çok şükür. Ama doktor catlamazsin herhalde cildin esnek demişti.

Hanımlar son kan sonuçlarım çıktı, rezalet :KK17:
Kan düşük, şeker düşük. Et yemekten kolestrol yüksek. Bir ay önceki sonuçlarda çok hafif kan düşüklüğü vardı ama, bu son üç haftada enik benim neyim var neyim yok emiklemiş:skandal:
Doktorla görüştüm, vitaminsiz buraya geldiğine şükret diyor:) Kolestrol sorun değil, şeker de 68 ama diyabetik değil. Sadece kan ayarlamamız lazım ne olur ne olmaz dedi.
3 hafta içerisinde nasıl böyle oldu bilmem, sezaryene girerken kendi kan dönorümü götüreceğim (kocam) ahhahsha.
Bak şu işe . İnş ihtiyaç duymazinsan kana.

Sürdüm sadece onu kullandım hatta. Belki genetiğin etkisi de vardır bilemiyorum ama ben hamileliğimi öğrendiğimden beri her banyodan sonra yere havlumu serip tğm vücuduma kantarın sürdüm. Göğüs göbek bacak popo yüz. Ve çatlama yok ki karnım inanılmaz büyüdü, hatta bir açılışta Deniz Akkaya ile karşılaşmıştım bana bu 2. Hamileliğin mi demişti. Erkek bebek karnı top gibi yapıyor sanırım.
Ben genitalime de sürmeye başladım günde iki kere falan..

Kizlar merhaba bende bugun kontrole gittim sanci falan çıkmadı bebisde kanala yerlesmemisti kilosuda 3900 diyince seker bebegi olduğundan ilk dogumum normal olmasina ragmen spinal sezeryana karar verdik ve bebisimi saat 16 da aldm kucağıma ve sezeryan esnasında kordonun boynunu astara aldığını o yüzden aşağı inmedigini söyledi ve cok doğru karar verdigimizi gördük bebis dogunca 3815di.darısı basiniza arkadaslar cok güzel bi duygu 2.kez anne olmama ragmen herkese nasip etsin Rabbim
Hayırlı olsun . Allah sağlık sıhhat versin

Ben de sabah 08:30 da genel anestezi ile doğum yaptım. 3630 gr 53 cm doğdu kızım... henüz ememiyor damla damla sıkıp veriyoruz kolostrumu... onun dışında 15 cc mama aldı... uyandırmak epey zor oluyor... darısı bekleyen diğer arkadaşlarımızın başına...
Hadi gözün aydın. Bakalım bizimkiler nsl emecek. Ya süt gelmezse korkusundan bugün incir kayısı üzüm aldım hoşaf için. Helva, rezene, arpa suyu, açılma için hurma falan. Endiselndikce bi de gelmezse diye korkuyorum şimdide.. paranoyak oldum resmen. Göğüs ucundaki beyaz tıkaç gibi şeyler ne acaba biliyor musun. Arada bir temizliyorum da

Bende bugün kontrole gittim.nstde 98lere vurduğu oldu sancı. Ancak hemşire bunlar çok dikkate alınacak bir grafik değil.dedi. yemek ve tatlı yiyip gitmiştim.bebis kıpır kıpırdi. Ondandır dedi.
Doktor sıkıntı yok dedi. Ancak gebe servisindeki kadınları görünce bir tirstimki sormayın. Güya çatır çatır doguracaktim. Bi de kadınlar gecelik yerine uzun elbise giymişti. Dogumhaneye geçince önlük giydiriyorlardi devlette.

Hergun bir suru kisi ariyor muhabbetim olan olmayan benim tanimadigim insanlar falan dert edindi kendine. Cok bktim sezeryana sokucaklar beni o derece bunaldim

Ayyynen bende öyle bazı kişilerin telefonunu açasım gelmiyo herkes bi akıl verir gibi sıkıldım yani.

Bende bugün kontrole gittim.nstde 98lere vurduğu oldu sancı. Ancak hemşire bunlar çok dikkate alınacak bir grafik değil.dedi. yemek ve tatlı yiyip gitmiştim.bebis kıpır kıpırdi. Ondandır dedi.
Doktor sıkıntı yok dedi. Ancak gebe servisindeki kadınları görünce bir tirstimki sormayın. Güya çatır çatır doguracaktim. Bi de kadınlar gecelik yerine uzun elbise giymişti. Dogumhaneye geçince önlük giydiriyorlardi devlette.

Sezeryn ameliyatta önlük giydiriyorlar ama normal doğumda kendi kıyafetinle oluyorsun buradaki devlette.

Denizimaksoy Denizimaksoy

Bence çatı muayenesindeki acı ebeye göre değişiyor :) ilk muayenemdeki ebeyi sevdim ama eli ağır geldi çok çöktü sağlı sollu bastırdı acıttı ...İkinci başka günkü muayenemde başka ebe hem rahimağzı ölçümü yaptı hem çatı muayenesi yaptı ama acıtmadı :) çek besmeleni kendini rahat bırak acısada iki dk lık bişey zaten düşünülecek önemsenecek bişey değil :KK66:

Of kızlar 37. Haftamdayım aslında rahat geçen bir hamilelik ama artık zorluyor özellikle geceleri. Çok çabuk yoruluyorum, dizlerimin bağı çözülüyor hemen.. 40. Hafta da olanları gönüldeb tebrik ediyorum. Allah bir an önce kurtarsın hepinizi.. bence bol bol dua edin Allah Kabul eder bu dönemde.

Sadece sağdan sola dönüp tuvalete gitmeye çalışıyorum..
Ters dönmüş kaplumbağa gibiyim...
Kıyıya vurmuş balina da olabilir...

Tecrübeli anneler benim bebek çıldırmış gibi emmek istiyor bazen. Bir saate yakın emdi ama hala aç gibi hareketler yapıyor. Mama vermek zorunda kaldım onu da içti ve hemen uyudu. Acaba sütüm yetmiyor mu dicem diğer emzirmelerde resmen süt akıyor geceye doğru mu bitiyor ? 3. Kez böyle oldu. O kadar saldırgan bi şekilde emmek istiyor ki anlam veremedim.
Canım benim kuzuda öyle. Resmen günlerce ac kalmış gibi saldırıyo. Emiyo iyice sonra uykuya dalıyo memede,sonra gazını çıkarmaya calısuçırken hafiften uyanıyo tekrar agzını acıp deli gibi meme istiyo. Gazı olan bebek hep emmek istermiş. Benimki zaten gaz bombası.
Bugunde kayınvalidem geldi bir günlügüne. Aman yarabbim kafayı yemek üzereyim. Sürekli bu çocuk aç diyo. En sson yalan söylemek zorunda kaldım; doktora götürdük gazı oldugu için hep agzı acık meme arıyo,her öyle yapmasında meme vermeyin cünkü kusar dedi dedim:)). Hos anladımı tabikşde hayır

Anne sutu aliyorsa gerek yok suya demisti doktorumuz ama sarilik sinirdaydi her emzirmeden sonra 3 cay kasigi ver dedi sariligi gecince biraktik. Toplamda 3 gun falan verdik sanirim. Ama ben bazen emzirdikten sonra süt bulasigi gitsin diye nemli bezle dudaklarinin kenarini falan siliyrm hafif islatiyrm agzini. Onun disinda vermiyrz su
Anladım canım çok sağol

Denizimaksoy Denizimaksoy

Bence çatı muayenesindeki acı ebeye göre değişiyor :) ilk muayenemdeki ebeyi sevdim ama eli ağır geldi çok çöktü sağlı sollu bastırdı acıttı ...İkinci başka günkü muayenemde başka ebe hem rahimağzı ölçümü yaptı hem çatı muayenesi yaptı ama acıtmadı :) çek besmeleni kendini rahat bırak acısada iki dk lık bişey zaten düşünülecek önemsenecek bişey değil :KK66:
Çok tşkler aynen dayanacam artık madem normal istiyorum

kizlar cok sukur dogum yaptim 11 i geçince hastaneye girdik 1 e dogru dogum oldu doguma cabuk gectik ama ikinirken cok yoruldum doguramicm dedim ebeye artik o yuzden de dikisim.oldu bikac bebegim 54 cm 3550 gram dogdu dua eden iyi dileklerde bulunan herkese tesekkur ederim dua ettim size Allah hepinizi saglicakla çabucak kurtarsin bi an evvel

Ay kıyamam sana, dünyanın en çirkin bebeği olsa bile bebek sevilir. Bebeğini sevmek istemişlerdir ama var bir sıkıntı senin ailelerde. Madem öyle birşey bekleme, beklentin olmazsa birşeyler yaptıklarında şaşırıp mutlu olursun. Tut bir yardımcı en azından yaraların iyileşinceye kadar. Seni anlıyorum bebim eşimde çok titiz başak burcu bir işi çok iyi yapar ama uzun uzun yapar bir de en basit işte bile beni asistan olarak tutar. :)

Bi tane de bende var ondan, işi yapar ama burnumdan getirir titizliği ile. Aslında ikizler burcu ama bu yanlışlık var bence kesin başak burcunda doğmuş benimki.
:olamaz: :KK70:ikizlerin bu abartili hallerine rağmen, kızımda ikizler olsun da 20 hazirandan sonraya sarkıp yengeç olmasın diye dua ediyorum. :dua: :confused:Şu an doğumla ilgili tek endişem hangi burç olacağı; yoksa ne sezeryan endişem var ne de normal :KK45::KK37:

@Orangutann
Henüz yaptım hemen anlatayım:)
Önce lavaboda nuk un emzik biberon temizleyici deterjanıyla yikadim sıcak suyla, sonra koca bir tencere kaynamış suya attım, 5er dakikalık turlarla kaynattım bende miktar fazlaydı, süt pompasının parçaları, önceden kalan süt saklama kaplarım(ucunu biberon başlığı takılıyor-bebeği anneanneye bırakırken ideal oluyor sağ bırak) yeni aldığım biberon uçları emzikler vs, 4 tur yaptım:) bir de chicconun süt saklama kapları, aventin pompasına uyuyor aklınızda bulunsun... tırnak makasını alkolle dezenfekte edeceğim, ama kaynatilabilir sanırım sonuçta Celik birşey olmaz, süzgeçte süzüp kağıt havlu üzerine kurumaya bıraktım, en son yine kağıt havluyla kurutup buzdolabı poşetlerine yerleştireceğim:)

sonuç söyle
Eki Görüntüle 2004934
o ne kadar ekipman yahu ... dumur oldum. :KK57: Ben de bi biberon var o kadar:rolleyes:

Kasilma var..agri dayanilmayacak siddette dgl..sadece korktum brz..birinci dogumum cok travmali oldu..kasilma var diye yatirdilar acil..once suyumu patlattilar sonra suni sanci dayadilar..sonra da ic dis parcaladilar..tekrar aynisi olmasin diye bu sefer mumkun oldugunca gitmiycm hastaneye..
Hadi Allah kolaylık versin inşallah :dua:

@BahaRaslan99 gecicek canim bugunler ne guzel yavrun yaninda
Beni sorma hala dogurmadim moralim sifirin alttinda annemler 20 gundr burda esim annemle 1 kelam konusmadi zaten anne demiyo annemde ayni sekilde inat yine benimle konusdu esim onlarda sohbet ederdi bugun bizde kavga ettik ayri odalarda oturduk allahim arada kalmaktan kafayi siyiracam evin icinde kimse konusmuyo kendini hep hakli gormesine mi yanayim benim hamile halimle bu saatte aglamama mi yanayim annemin icten ice nasil uzulmesine mi yanayim derdimi anlatacak kimsem olmamasinami Allahim yardim etsin icim dolu k.bakma canim ameliyata girip hic uyanmak istemiyorum dusun okdar bunaldim

O nasıl söz öyle, Allah korusun. Önünde uzun yıllar var, daha ne uykusuz geceler bekliyor seni kuzunu emzirme uyutma savaşı vereceğin:anne::emir_bebek::halay: onlar sana trip yapacağına sen onlara yap. Buna hepsinden çok hakkın var. Delilige ver hiiç canını sıkma :21::KK47:[/QUOTE]

Son düzenleme:
kizlar cok sukur dogum yaptim 11 i geçince hastaneye girdik 1 e dogru dogum oldu doguma cabuk gectik ama ikinirken cok yoruldum doguramicm dedim ebeye artik o yuzden de dikisim.oldu bikac bebegim 54 cm 3550 gram dogdu dua eden iyi dileklerde bulunan herkese tesekkur ederim dua ettim size Allah hepinizi saglicakla çabucak kurtarsin bi an evvel
Gözün aydın :emir_bebek::halay::KK73:Tebrik ederim, sağlıklı bir ömrü olsun ...:nazar:

uzines uzines Balina :KK70::KK70: Cuk oturdu valla :-) Ayni ben . Ama hakkaten bu uykusuz geceler beni de bitirecek.
:cry: Bende karpal tünel sendromundan çıldırmak üzereyim. Her iki elim birden uyuşuk. Resmen hissetmiyorum yahu. :KK42::rolleyes: öyle böyle değil, uykudan uyandırıyor bildiğin, bilekten sonrası benim değil... nesneleri kavrayamıyorum filan...:confused::oha: Doğumdan sonra biran önce geçer inşallah...:lülülü:

Ayy ne güzel çabuk olmuş doğumun. Rabbim bizede kısa süren doğum nasip etsin:) çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin bi an evvel toparlarsın inşallah

tesekkur ederım canım. dikişler aynı ama pansuman ıyı geldı gibi.
cok şukur uslu oglum annesını uzmuyor kımseye mınnet etmıyorum.
eşim babalık ıznınde onun ıznı bıtınce yardımcı düşünüyorum ınsallah.
bas agrısı bel agrısı ve sırt agrısı eklendı. halıme cok sukur.
sezeryanın bkadar zor oldugunu bılmezdım :)
bizden haberler boyle .
@kelebekmrve sen naptın tatlım?
bastan okuyamıyorum o yuzden bılemıyorumm. annemı sormussun onu bır ara özelden yazacam:KK70:
@KIRMIZILIKUCUKKIZ en son doğurmustun durumun nasıl.
emire hastaneye yat demıssın kuzum ama bebeıs napcak:KK43:
G Gunayfur bizimkide 23 saat yapmadı. sonrada popo hıc durmadı normalmıs bızede oyle dedıler.
herkese sevgıler kızlar...
Çok sağol canım şükür yaptı rahatladı ve uyudu oğlum. :)

Back
X