2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Sezeryan sonrasi ne zaman yuruyebildiniz? Acaba ben mi cok nazlaniyorum. Bir kere kalktim ayaga, tansiyonum yere yapıştı. Doktoru acil çağırdılar falan. Kalkamiyorum ayağa kopacak gibi ağrıyor. Hemsireler de hadi kalk diyor. Acaba benim mi canım tatli. Ayaga kalksam bile dogrulamiyorum. Bebegimi hic kucagima alamadım daha

Slm kızlar su meme ucu yarasına cozum bulan var mı canm cok yanıyo.lansınoh un kremını kullanıyorm ama gecmedı ve ara ara kanıyo.bızde bugun 12 gunluk olduk.

Hayırlı olsn bebısın canm.sen amelıyat gecırdın ve kolay bırsey degıl dogrulamaman agrının olması normal.sadece sabretmen lazm gun gun ıyıleseceksın ıns.

Herkesin iyi dilekleri icin cok tesekkur ederim.
Ameliyathane soğuktu dogal olarak. Biraz anestezi doktorunu bekledik. Epey üşüdüm. Çıktıktan sonra 2 saat sürdü titremem.
Anestezi doktoru geldi, spinal anestezi yaptı. Hic hissetmedim. Iğne bile batmadi desem yalan olmaz. Sonda taktilar, hissetmedim diyebilirim. Anında uyustu zaten. Doktorum geldi, başladılar. Cok hafif itip çekme hissi oluyor. Bebegi hemen çıkarıp gösterdiler. Sanırım hayatimda gördüğüm en guzel manzaraydi. Anestezi doktoruna uyumak istedigimi soyledim. Bebeği kokla sonra dedi.
Sonra hemen yanima alip temizlediler, cocuk doktoru kontrollerini yaptı o an. Doktorum da beni toparladi. Sonra bebeğimi verirler yanagima, öpüp kokladim. Bin şükür bunu gösteren rabbime. Allah isteyen herkese versin hayirlisiyla. Sonra cok cok az uyutmuslar. Yari uyaniktim herseyi duydum gordum.
Odama çıkardilar, biraz sonra bebegi getirdiler. Yaklasik saat başı hemsireler gelip karnima bastirarak kanama kontrolu yaptılar. Bu kısımla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Sondayi çıkarırken sinek isirigi kadar basit bir his vardir sadece.
Ayaga ilk kalktığımda tamamen sesler ve ışıklar gitti tansiyonum düştü malesef. Sonrasında bir daha kalkamadim malesef ama sonda cikarildi, tuvalete gitmem lazım nasıl olacak bilmiyorum. Hem tansiyonum düşüyor, hem ameliyat yerim cok aciyor dogrulamiyorum. Insallah hepsi gececek.
Ben yatar pozisyonda olduğum için emzirmek de biraz zor. Bebek tam yuzustu olmak zorunda kalıyor cok zor tutuyor.
Insallah hepsi geçecek hersey cok guzel olacak. Darisi bekleyenlerin başına.
Henuz bas agrim yok, umarim olmaz

Son düzenleme:
Oy oy bana beni hatirlattin. Kalkınca bayilmis gibi oldum . Günlerce soluma sağımà donemedim. Hastaneden çıkınca tekerlekli sandalye is te msitm . Korkuyordum. Korkma gücünü topla. Ben hareketsiz kalarak çok yanlış yapmisim sonradan öğrendim. Uzandigimda 15. Günde bile kendim kalkamiuodum. Birine birakiodum kendimi onlar sirtimdan ağırlığımı kaldirirdi. Wc ye karnimi sıkıca bağlayıp giderdim. Oy

Benim de hiç olmamıştı. Baş ağrısı. Omzum boynum tutuluyordu. Ağrı kesici al . Gücünü topla canım. Ben bebeğimi alınca ağrım geciodu

Simdi agri kesici yaptilar. Cok sukur tuvalete gittim odamda yürüdüm. Kendime inancim geldi en azından. Herkes nasil iyilesiyorsa, biz de iyilesecegiz inşallah. Daha 12 saat once karnimdaydi. Zamanla herşey çok güzel olacak

Çok geçmiş olsun umarım bian önce toparlanırsın. Benim bugün 10.günüm hala sızı şeklinde ağrıların oluyo.
22.10 da doğumum oldu. Sabah hemşire gelip yürütmek istedi. Kolumda ağrı pompası diye bişey takılıydı doktorun önermişti. Bir serum sürekli az az ağrı kesici pompalıyo. Bir tuşu vardı canım çok yandığında basıyodum bir kaç kere arka arkaya pompalıyordu. Ama yinede cok ağrım oldu benimde. İlk günlü yürüme çabalarımda hep başım döndü iki üç adımda gözlerim kararıp geri yatıyodum. Sonraki yürümelerimde ağrı pompasına basmadan denedim ve baş dönmem hafiflemişti. Tavsiyem zor olsada yürümeyi dene. Cünkü inan yürüdükçe açılıyosun. İlk 5-6 adım çok zor ama sonrası geliyo dayanmaya çalış. Zaten ertesi gün akşama doğru bi ağtı kesici yaptılar. Direk kendim kalkıp yürümüştüm. Bi ağrı kesici iğne yapılmasını isyeyebilirsin. tam yatar pozisyonda yatırmamışlardı benide dümdüz yatmaman lazım demişlerdi aksine. Bebeğimi emzireceğim zaman da yatağın başını oturur pozisyona gelecek kadar kaldırıyodum. Bu şekilde yapabilirsin sezeryan sonrası emzirmek zaten zor birde yatarak daha da zor olur.

Hasta bakicilar yurutmek icin geldiginde kendim kalktim dur dediler dedim duracak vakit yok bebegim gelecek emzircem tabi bebegim gelmedi sutumu sagmak icinmis o cabam. Bebegim soz konusuysa agrim sizim umrumda olmaz dedim hastabakicilara. Biraz caba goster canim daha gaz cikaracaksin tuvalete cikacaksin hareketsiz olursan bunlari yapamazsin taburcu olma suren bile uzar. Geciyor hic merak etme

Benim bebeğim 1 gün kaldı fototerapide. Sana tavsiyem emzirmen 1,5 saati geçmesin. Bana demişlerdi de bebek uyanmıyor diye çok zorlamamıştım, sonra 19 değerle hastanede kaldık 1 gün. Ne yap Ne et emzir sarılığı en hızlı atmanın tek yolu çünkü. Fototerapi almanız gerekirse de korkutmasın, bizim odamıza bi cihaz getirdiler, içinde sadece bezi kalacak şekilde yatıyor. Cihazın sıcaklığı ve çıkardığı ses sebebiyle de mışıl mışıl uyuyor. İnşallah gerek kalmaz da hemen atlatırsınız.

Ya benim hic gaz sıkıntım olmadi cok şükür. Daha anestezinin etkisi geçmeden, gaz cikardigimi hissettim af edersiniz. Ama uyusuk olduğu için emin olamadim. Sonrasinda defalarca oldu, anestezi de gecince emin oldum hissimden. Cok şükür o sıkıntım olmadı. Sonrasında olur mu bilmiyorum.
En zoru kanama kontrolü. Ilk bezi gormedim ama su an ikinci bezde sayılı damla kan var. Insallah hersey yolundadir

Simdi agri kesici yaptilar. Cok sukur tuvalete gittim odamda yürüdüm. Kendime inancim geldi en azından. Herkes nasil iyilesiyorsa, biz de iyilesecegiz inşallah. Daha 12 saat once karnimdaydi. Zamanla herşey çok güzel olacak
Oh şükür
. Dedim ya kendine güven inan . Ben ilk doğumum da öyleydim. Henüz bunu dogurmadim ben iyileştim oldu bitti geçti. 2.ye hamileyim

Yolundadır merak etme.. benim de kan azdı. Hasta bezi baglamstm. Sonra hemen ped é geçtim . Ama ben çok adet ağrısı kasılma si yasiodum. Safligima yaniyim. Bi majezik keserdı ağrımı ama icmiodum süte geçer falan die. O kadar ağrı çekmek anlmsz mis diorum şimdi.

Kızlar elhamdulillah bende kurtuldum persembe sabah ezanında normal Doğum yaptım biraz erken ama küveze girmedi cok şükür darısı diğer gebelere rabbim olmayan herkese nasip etsinn
Hayırlı olsun cnm.
Günlerimizde ayniymis :)
Sancin mi geldi suyun mu?
Dogum hikayeni okumak isterim.
Mis gibi kokuyodur simdi melegin.
Rabbim ömrünü hayırlı eylesin ins.

F filmgibi canim gozunuz aydin Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.
benimde emziren annelere bir sorum olacakti ben her iki saatte 20 dk diger gogsu 20 dk digerini veriyorum sutum tam gelmedi bidahaki emzirdiginizde once hangi gogsu veriyosunuz en son emzirdiginizimi yoksa ayni onceki gogustenmi basliyosunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…