- 21 Nisan 2010
- 1.009
- 1.185
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #35.541
Benim oğluşda öyle ağlayarak uyanıyor rüya görüyor diye düşünüyorum ama bunun ciddi bir durum olduğunu düşünmedim hiç cuma randevum var o zaman sorayım doktora... bir de bu hafta çok uyumaya başladı gündüz uyku arası biraz emiyor o da en fazla on dakika.. gece de saat 10dan sonra bir saatten fazla emiyor gece 00.30-01.00 gibi ancak uyuyor bana normal gelmiyor bu kadar uyuması 65 günlük olduk artık şekeri düşmez herhalde.., yanı şekeri düşüp de uyumaz herhalde bu kadar.Merhaba hanımlar, benim bebeğim son zamanlarda uykusunda ağlayarak uyanmaya başladı. Gazdan dolayı değil ama onun farkındayım. Biraz önce eşimin kucağında uyuyordu birden ağlamaya başladı uyandırmaya çalıştık zor açtı gözünü. Kabus mu görüyor acaba. Gündüz oyuncaklara falan bakıyor onlardan etkilenir mi ? Bu durumu yaşayan var mı aranızda...
Cnm bnm bebiş te öyleselam bayanlar
benim oğlum diş cikariyo galiba 70 günlük altta iki dis yeri belirmis dokundum sertte
iki üç gündür de inanilmaz huzursuz mutsuz felegimi şaşırdım sürekli ağlama nöbetleri geciriyo
bu kadar erken çıkması normal mi basina gelen veya bilgisi olan var mi. hemen cikmayip da uzun süre cekebilir mi yavrum
bu sıkıntıyı
biz anca salı günü gidebiliriz doktora esim o gün evde olacak
Ağzı temiz de sadece dilinin üstü geriye doğru biraz beyazlamış. Ondan mı acabaBebeginin pamukçugu varmi ondan da emmiyor olabilir
Haklısın. İlk doğduğunda daha uzun uyuyordu geceleri. Bu gece 1 de 3 te 5.30 da 6.30 da 7.30 da 8.30 da uyandı. Şu anda ayağımda sallıyorum o da tepiniyo sağolsunSana hak veriyorum ama mama vermeden önce emzir sonra mama ver yazık aç kalmasın yoksa yok sutumuz napalm yani atalı mi kendimizi biyerden asagiya:))) hemşire sağlık ocağında sinir ediyor beni sütun vardır her annenin sütü bebeğine yeter mama verme emzir diyor çocuk aç emmeye çalışıyor gelmiyor aç mı bırakın
Aman tv ye bakmasın bebekler. Görüntü hızlı aktığı için çocukta algılama güçlüğüne yol açar ilerde. Bir çok yazı okudum bu konuyla ilgili.allah korusun. Otizm e kadar giden oluyormuşKanguru aldım ama henüz kullanmadım hava soğuk olduğu için dışarı çıkmıyorum. Fakat TV ye çok bakıyor. Acaba o yüzden mi korkuyor.
Cnm ben 37.6 falan olunca verdim ateşi..durumuna bak öyle çok huzursuz falan değilse ateşi de yoksa verme bnce ..önlem amaçlı önceden veren de oluyor ama ben böyle yapmiştimSabah 2.ay aşılarını oldu bebeğim ve rota virüsü aşısını da yaptırdık. Doktor calpol verdi. Ateşi çıkarsa mı vereyim şurubu yoksa her ihtimale karşı ateşi çıkmasa da vereyim mi?
Sağlık ocağı yaptı mı rota virüsü aşısını eczaneden mi alınıyorSabah 2.ay aşılarını oldu bebeğim ve rota virüsü aşısını da yaptırdık. Doktor calpol verdi. Ateşi çıkarsa mı vereyim şurubu yoksa her ihtimale karşı ateşi çıkmasa da vereyim mi?
Acınca 24 saat kullanabiliyorsun. Ertesi gün hala bitmemişse at demişti eczacı banaKızlar bu serum fizyolojik damlasını açtım damlattım ama içinde daha dolu var onu hemen atmak mı gerekiyor gün boyu kullanabilir miyim burnu tekrar tıkanırsa
37.7 37.8 olunca yarim fitil ver dedi bana.Sabah 2.ay aşılarını oldu bebeğim ve rota virüsü aşısını da yaptırdık. Doktor calpol verdi. Ateşi çıkarsa mı vereyim şurubu yoksa her ihtimale karşı ateşi çıkmasa da vereyim mi?
Biz aşımızı yaptırdıktan sonra eve gidince 1 çay kaşığı ver ateşini kontrol et çıkarsa 1 çay kaşığı Daha ver demişti doktorumuz. öyle de yaptım aşıdan sonra eve gelir gelmez bir çay kaşığı verdim şükür Ateş çıkmadı bir de gece ne olur ne olmaz diye verdik. Rota virüs aşısını aile hekimi mi yazdı yoksa önceden Almışlıydın ben artık 3. Ayda başlayacağımSabah 2.ay aşılarını oldu bebeğim ve rota virüsü aşısını da yaptırdık. Doktor calpol verdi. Ateşi çıkarsa mı vereyim şurubu yoksa her ihtimale karşı ateşi çıkmasa da vereyim mi?
Rotavirüs ü doktor yazar mı bilmem. Ben 4yıl önce kızıma yaptırın ca yazmamışlardı. Özel miş doktor yazmıyormuş. O zaman 150tl vermiştik. Tabi kızım onu kusunca gidip ikinci kez almıştık. 300tl ye malolmuştu.Biz aşımızı yaptırdıktan sonra eve gidince 1 çay kaşığı ver ateşini kontrol et çıkarsa 1 çay kaşığı Daha ver demişti doktorumuz. öyle de yaptım aşıdan sonra eve gelir gelmez bir çay kaşığı verdim şükür Ateş çıkmadı bir de gece ne olur ne olmaz diye verdik. Rota virüs aşısını aile hekimi mi yazdı yoksa önceden Almışlıydın ben artık 3. Ayda başlayacağım
Merhaba hanımlar, benim bebeğim son zamanlarda uykusunda ağlayarak uyanmaya başladı. Gazdan dolayı değil ama onun farkındayım. Biraz önce eşimin kucağında uyuyordu birden ağlamaya başladı uyandırmaya çalıştık zor açtı gözünü. Kabus mu görüyor acaba. Gündüz oyuncaklara falan bakıyor onlardan etkilenir mi ? Bu durumu yaşayan var mı aranızda...
Sağlık ocağı yaptı mı rota virüsü aşısını eczaneden mi alınıyor
Aile hekimi ateşi çıkarsa ver dedi eczacı da önlem amaçlı 4 saatte bir ver dedi ondan sorayım dedim. En iyisi ateşi çıkarsa vermek sanırım boş yere ilaç vermiyim bebeğime.Biz aşımızı yaptırdıktan sonra eve gidince 1 çay kaşığı ver ateşini kontrol et çıkarsa 1 çay kaşığı Daha ver demişti doktorumuz. öyle de yaptım aşıdan sonra eve gelir gelmez bir çay kaşığı verdim şükür Ateş çıkmadı bir de gece ne olur ne olmaz diye verdik. Rota virüs aşısını aile hekimi mi yazdı yoksa önceden Almışlıydın ben artık 3. Ayda başlayacağım
canım bizim sorunumuz aslında ev hep stabil uyuturken ışıklar kapanır müziği açılır hep en son uykumuzda 6 dediğiniz gibi ama oyalanamıyor bizimki hemen ağlıyor çabuk sıkılıyor sanırım yaKanguruyla ters baktırarak gezdiriyor olabilir misiniz ya da tvye ara ara bakıyor veya sizin kucağınızda dışarıya bakacak şekilde dışarıda çok dolaşıyor olabilir mi? Görüntüler hızla akıp değiştiği için bebekte sıkıntı yaratıyor bu hususlar.
Dişten olabilir mi? Benim oğlumun diş yerleri şişip iniyor 1-2 gece birden iğne batmışçasına ağlayıp durdu uykusunda, sakinleştirip koydum 3-4 kez.
11den önce olmayıp sonra olan şey nedir evinizde?
Benim oğlum da 11de uyuyor malesef ama bizim evdeki abla da 22.30 gibi uyuyor, o yattıktan sonra tüm ışıklar karartılıyor, tv kapanıyor, çıt çıkmıyor, pijamalar giyilip, biraz masaj yapıyorum ve uyuyor ana gece uykusuna geçip. Ama akşam 9da yattığında 10da uyanıyor mesela çünkü ses, ışık, ani patırtı ister istemez onu da rahatsız ediyor.
Sizin ev de 11den sonra daha sakin oluyor olabilir mi acaba? Bir de her akşam 9da mesela yıkamayı sonra uzun uzun masaj yapmayı deneyebilirsiniz, rutin haline gelip erken yatabilir. (Evde kuduran başka çocuk yoksa) ben öğlen 4gibi yıkadım, masaj yaptım bugün, akşam 7ye kadar uyudu, hamamdan çıkmış gibi kendinden geçmişti ki gündüz 1 saati aşkın uykusu yoktur.
Bir de 11den önceki son uykusu ne zaman? Mesela en son 6da uyusun 7de kalksa , onu 9a kadar oynatıp yorsanız, 9da yıkayıp arkasından masaj yapıp emzirseniz o yorgunlukla küp gibi uyur sanki.
Doktorumuz bana burnunu çok sık temizleme özellikle kullanma o aspiratörleri demişti. Burnun içindeki damarlar çok hassasmış kanaması durumunda enfeksiyon olma riski varmış sen de dikkat et canımBizim de burnumuz Tıkalı daha doğrusu geniz akıntısı var üç kere doktora götürdüm burnunu temizleyeceksin diyorlar ya nasıl temizleyeceğim anlamadım ki serum fizyolojik yapıyorum sonra da ağızla çekilen pompa ile çekiyordum ama önceki gün burnu kanadı nazalnem sürüyorum bir de yara olmasın diye özeldeki doktor alerji olabilir diye süt ürünlerini yemeyi bıraktırdı bana ama değişen bir şey yok. Sürekli bir hırıltı var ne yapabilirim fikri olan var mı?
Uyanınca ben hemen altını açıyorum, 15 dakika öyle takılıyor çok keyifli oluyor altı açılınca. Sonra emzirip (10-15 dakika), 10-15 dakika da gaz için gezdiriyorum sonra piyanolu halısına koyup 15 dakika öyle oyalıyor bir 10 dakika da hışırtılı kitaplardan elletip oynatıyorum, sonra tekrar altını açıp temizleyip uyutuyorum, 1,5 -2 saat kadar uyanık kalmış oluyor, yoruluyor.canım bizim sorunumuz aslında ev hep stabil uyuturken ışıklar kapanır müziği açılır hep en son uykumuzda 6 dediğiniz gibi ama oyalanamıyor bizimki hemen ağlıyor çabuk sıkılıyor sanırım ya
Buhar en iyisi. Özellikle kayatuzu varsa suyuna biraz onu katın. Ama iyi takip edin allah korusun bronşit e çevirmesin.
haklısın ben de bronşite çevirmesinden korkuyorum ama doktora güvenmiyorum özel hastaneler hep aynı şeyi yapıyorlar boş yere bir sürü tahlil vb çok can sıkıcı oluyor. Bir de Okan üniversitesine götüreyim bakalım orda doktor hoşuma gidecek mi. Bu arada gidip gelmeler de çocuğu hasta ediyor olabilir. Bronşit olması kötü evet ama antibiyotik alması hele de bu kadar küçükken bilemiyorum doğru muMerhaba, kızım 23 günlükken önce kreşe giden abisi grip oldu sonrası malum. Doktor anında yatış verdi. 3 gece 4 gündüz kaldık. Ağzından iki farklı antibiyotik verdiler. İlkini içemedi kustu. Diğerini içti. Buhar tedavisi aldı. Serum alıyordu. Damaryolu çıktı. (Burası biraz olaylar olaylar) 6 kez iğne yapıldı. Antibiyotiği iğneyle verdi. Şükürler olsun taburcu olduk. Doktorumuz oğlumun da doktoru. Uzun süredir tanıyorum. Siz de doktorunuza güveniyorsanız tedavisi için ne gerekiyorsa yaptırın bence. Zira daha çok küçükler. Bağışıklık sistemleri gelişmedi henüz. Tabii siz bilirsiniz. Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?