kızlar ben aşılama oldum tutmadı pzrtesi doktraa gidecem tüp bebeğe geçilecek tüp bebek hakkında bilgim sıfır
size iki sorum var
1-doktora hastane hakkında ne gibi sorular sormalıyım
2-tüp bebek aşamaları nasıl oluyor (yani döllenme,seçme,anneye transfer)
Doktorla konuşurken soruların olur hastaneyle ilgili nette araştırma yapmak daha iyi oluyo aslında doktora da embriyolog ve laboratuvar başarısı konusunda sorabilirsin
Tüp bebek tedavisi adet ikinci gün başlıyor hormon iğneleri karından oldu bende tiroit ilacına devam ettim ve antibiyotik vardı çünkü benim ameliyat sonrası dikiş alınma vs de yaptı
Hormon iğneleri dozları ve ilaçlar farklılık gösterir takip ederek benim bi 12-14 gün sürdü önemli olan onların saati hatta son bi iğne vardı yumurtayı tam toplama işlemine hazırlayan onun dk sı bile önemliydi bu süreçte üç günde bir gittim hormon tahlili de yapıldı kandan
Yumurta toplama günü anestezi aldım bi iki gün gaz sancılarım oldu sana toplanan yumurta vs bilgi veriyorlar ben öğlen taburcu olmuştum
aynı gün eşin sperm veriyor sperm öncesi de iki üç günlük bi perhiz öneriliyor ve ilişki prezervatif dahil yasak ( delik olabilir ihtimalini bile dikkate alıyorlar aksilik olmasın diye) olduğu için eşin dışarıya boşalmasını istediler iki gün öncesinde
o gün kaliteli yumurtaları takip etme ve döllenmeye bırakıyorlar sanırım ertesi gün de kaç embriyo oluştuğunu söylediler takip edeceklerini
Pts yumurta toplandı ve progestan iğnem ve vajinal jel vitaminler corasprin folik asitvs başladık
Perş günü transfere çağırıldık 1 yumurta uygulanabilir olmuş onda anestezi Yok sadece kendini rahat bırakıyorsun kısa işlem
İşlem sonrası 15 dk yattım snr ilaçları anlattılar ama ben araç beklediğim için orda bi 40 dk uzandım şimdi bekliyoruz
5 embriyodan 1 i iyi oldu kalan 4 ü takipteydi ama hala ses Yok
eğer sağlıklı embriyon olursa ve Allah korusun ilkinde tutmadı diyelim sonraki denemelerde direk transfer yapıyorlarmış hatta dondurabiliyorsun uzun süre
10-11 gün snr kan testine çağırıyorlar
Hormonlara bakıp iyiyse bi on gün sonra kese oluşumu
Snr kalp atışı bekleniyor ama onun süresini unuttum şu an