- 24 Aralık 2010
- 1.429
- 1.165
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #53.361
Bilemedim valla canım ama bence de bi daha gelirse önemse yara falan yok di mi göğüs ucunu inceledin mi tam alt kısımda falan vardır belkiSagmadim da elimle siktim siktim hep sut geldi. Doktoruma sordum onemli degil bi daha gelirse cerraha git dedi. Internetten baktim sut kanallarindan gelebiliyormus. Bilemedim simdi. Esim de panik yapma normaldir diyor.
Çocuk dr. Yönlendirdi canım. Dün gitmiştim. Yarın için randevu verdiler hemen sonucuda hemen çıktı.Canım direk radyolojiden randevu mu aldınız yoksa çocuk dr u mu yönlendirdi?
Hayır canım ya bence ucundan gelmıstır olurmu oyle sey ya korkma bence canım ama takıp et tabiCanim sutyenimde 1 damla kan gordum mememden gelmis. Korktum baya ama napsam bilemedim. Sut kanallarindan gelmis olabilir mi?
Bn genel temizligi bile yapamiyorumki sagolsun esim evde oldugu zamanlarda supurme bulasigi yikama kisimlarini yapiyor ya da kiza o bakarken ben camasirlari filan atiyorumKışlıkları kaldırayım dedim kızım durmuyoki ev almıs basını gıdıyo kıslıklar salonda hurclancak orası karısmıs mutfak ayrı terane yatak odam fena kızım ayagımda uyumamak için direniyo of yani gunler bıtıyo ama hep aynı hıcbıseye yetemıyorum yahu evi sılmek zaten hayal haftaya temizlıkci gelcek titizliğim basıma bela ev sanki bana batıyo yapamaayınca siz nasıl yetıyosunuz kızlar buarada evden calısıyorum da..
Evet canim benim atesim de cikti doktor antibiyotik verdi sende sor istersen kadin dogumcuna fazlalasmadan onlem alirsin gecmis olsunEvet,benim hala devam ediyor korkarımateşi var sol mememin,acıyor da hala..her emzirmeden sonra mı sağdın sen?
Sagol canim sende benim icin kıymetlisin sitemimi rahatsizligima verin hepinizi seviyorum nazım size gectibenim hep sırtüstü.dönüyor kendisi zaten.birkaç defa yan koydum, yüzüstü düştü.ama kafası hep yan.
değer verdiğim bir arkadaşsın.inan ki yazın gözümden kaçmış.çok geçmiş olsun canım.tüm mesajlarına baktım.kızlar( topiğin melekleri)yardımına koşmuşlar hemen.iyi olmana sevindim.
doğumdan sonra markete gittim 15 günlük falanız.manavdaki sorumlu adam" hocam ne zamandır yoktunuz?bebek doğdu mu?EMİYOR MU?" demez mi?ne diyeceğimi bilemedim.hatsizliğe bak.elin adamının sorusu.anneme anlattım, acaba bu cesareti benden mi aldı diye.çok bozulmuştum..
Ayy, çok fena.geçmiş olmasına sevindim
memenin ucundan mı akmış sütle birlikte?içten geldiyse sormadan verme sütü.
Sorma canim demin aynanin karsisina gectim bakayim dedim bi baktim meme basinin asagisina dogru beyaz kisimda yara kabuklanmis. Demek gece o patladi cok sukur rahatladim biraz. Yani insallah oradan gelmistir.Bilemedim valla canım ama bence de bi daha gelirse önemse yara falan yok di mi göğüs ucunu inceledin mi tam alt kısımda falan vardır belki
Hayır canım ya bence ucundan gelmıstır olurmu oyle sey ya korkma bence canım ama takıp et tabi
Kızlar Mastitten konuşulmuş. Önceki mesajları okuyamadım. Mastit olan varsa hiç ihmal etmesin. Nasıl acıdır bu yaşayan bilir. İki defa ağlayarak acillik oldum. Geçen hafta yine sağ göğsüm sancılanmaya başladım. Dr. Ağrı kesici iğne yaptı ama pek fayda etmedi sonra antibyotik ve parol verdi onlarda çok hafif Ağrı'yı kesti. Bunun tek çaresi göğsünü boşaltmak dedi. Göğsüme dokunamıyordum. Uçları da ayrı yara olmuştu. Hastane tipi süt sağma makinası kiralamıştım eve gelir gelmez sağmaya başladım biraz rahatladım. Bu ağrı tamamen geçmiyor süt dolmaya başladığında yine Ağrı'lar oluyor. Şimdi sabah akşam sağıyorum. Biraz daha eskiye göre iyiyim. Ne zaman tamamen geçicek bu ağrı allahım kimseye yaşatmasın.Evet canim benim atesim de cikti doktor antibiyotik verdi sende sor istersen kadin dogumcuna fazlalasmadan onlem alirsin gecmis olsun
Evet oluyor ama ben kullanmak istediğim için aldım ev borcumuz var Haziran'da bitiyor temmuzda yarım gün bitiyor senelik izin derken ücretsiz izine ayrılcam inşallahCnm yarım gün çalışmadan ücretsiz alınabiliyor mu biliyor musun-yoksa sen öyle istediğin için mi aldın
Evet bak mesela tek başımayım kimsem yok yakında. Sürekli çocukla bi başıma olduğumdan uyanıkken de tek ilgilenen benim doğal olarak. Uyanık olduğu zaman kendi kendine uzun süre oynamaz 5 dk en fazla. O da kendini keşfetsin diye bırakıyprum. Onun dışında sürekli onunla konuşup anlatıyorum her yaptığımı. Evi onunla toparlıyorum anlatıyorum şöyle yapıyorum böyle yapıyorum diye. Sürekli sohbet halindeyiz bu defa da görüntü şu oldu, çocukla kafayı yedi. E ne yapayım yapayalnız bırakayım mı çocuğu. Gelişmesi için bişeyler görmesi öğrenmesi lazım. Sevgiyle büyümesini istiyorum ayrıca böylr içime siniyo.Benim için de yorucu kendime zaman ayıramamak ama seçeneğim yok yani.Aynen bir de onu anlamiyorum sutun cocuga yariyor ne guzel tombik olmus diyorlar
yani bnce onemli olan cocugun normal seyrinde ilerliyor olmasi
Ha 500 gr fazla almis ha az almis eger ortalama kilo alimi iyiyse zeka gelisimi kas gelisimi vs. bunlar daha onemli bence
Ayrica tek onemli olan sey emdirip karnini doyurmak degil cocuga sevildigini hissettirmek
onu guvenli huzurlu bir ortamda yetistirmek
Aynen öyle bak. Ama yememek kendimiz için kötü bizim depolar da bitince ne olacak. Su da o açıdan önemlidir muhtemelen. Sütün büyük kısmı su, o suyu senden aldıkça kendi vücudunun işlevlerinde sorun olabilir. Plasebo dedin aklıma müzik grubu geldi hey gidi gençlikAslında baştan beri değil de böyle azaldığını hissettiğin dönemler olunca etkisi daha net fark ediliyor.Azalma hissetmiyosan uğraşma bence :) benim yorulunca uykusuz kalınca ya da kızım az emince hemen azalıyor sütüm.Bence bunların biraz da plasebo etkisi var psikolojik yani yoksa bana dr um sütü artıran 2 şey tentene temas ve bol bol emzirmek etki yaptığı kanıtlanan yiyecek yok demişti.Su da mesela bi gece içmemişim sanırım kalktım boğazım falan kupkuru ama göğüslerim dolmuştu demek ki onu bile vücut bi şekilde tolere ediyor.
Hof tek çok zor ya. Yine annemin yanına kaçasım geldiBenimde hiçyoktan artırdı ama en çok sık emzirmeyle bol suyla arttı çünkü 2 gündür hiçbirşey yemiyorum nerdeyse ve süt göğüslerimi ağrıttı
valla benim oğluş uyunazsa bende yiyemiyorum ne mutfakta duruyor ne tek oyalanır 2 günde 2 kilo verdim 62 oldum bakalım nezaman 56 ya düşücem
Aynen ayni benEvet bak mesela tek başımayım kimsem yok yakında. Sürekli çocukla bi başıma olduğumdan uyanıkken de tek ilgilenen benim doğal olarak. Uyanık olduğu zaman kendi kendine uzun süre oynamaz 5 dk en fazla. O da kendini keşfetsin diye bırakıyprum. Onun dışında sürekli onunla konuşup anlatıyorum her yaptığımı. Evi onunla toparlıyorum anlatıyorum şöyle yapıyorum böyle yapıyorum diye. Sürekli sohbet halindeyiz bu defa da görüntü şu oldu, çocukla kafayı yedi. E ne yapayım yapayalnız bırakayım mı çocuğu. Gelişmesi için bişeyler görmesi öğrenmesi lazım. Sevgiyle büyümesini istiyorum ayrıca böylr içime siniyo.Benim için de yorucu kendime zaman ayıramamak ama seçeneğim yok yani.
Yok yani sen su içmesen de vücut süt üretecekse senden bi şekilde alıyor seni susuz bırakıyor yine de üretiyor o sütü yani su içmedin diye üretmemezlik yapmıyor :) sonrasında boğaz falan kuruduğu için mecbur içiyosun zaten :) emzirme dönemi vitamin desteği almak şart zatenAynen öyle bak. Ama yememek kendimiz için kötü bizim depolar da bitince ne olacak. Su da o açıdan önemlidir muhtemelen. Sütün büyük kısmı su, o suyu senden aldıkça kendi vücudunun işlevlerinde sorun olabilir. Plasebo dedin aklıma müzik grubu geldi hey gidi gençlik
Gerçekten bazen bunaltıcı ve sıkıcı oluyo bizim sıpa 52 günlük el kol 1 dk durmuyo uyumuyo salla salla bi hal oldum böyle değildi büyüme atağı herhalde sinirlendim artık kucağıma aldım uyku yok sana dedim kafasını tutmaya çalışıyo sırıtıyo kıyamadım bastım kahkaha yıLifeandFeel canım birden kızım da ben de pert olduk. Bilemedim noldu. Şimdiye kadar şikayet etmek gibi olmasın kızımı diye bişey dememiştim ben de:) ama kaç gündür sabahlaya sabahlaya bi hal oldum. Bi de dışarda işler için de koşturunca iyice koptum herhalde. Başım üstüne tabi ki minnakım
Senin kaç günlük oldu oğlun? Gaz için anason denedin mi? Burda çok meşhurmuş. Anasonla kimyonu suda karıştırıp veriyorlarmış bebeğe. Ben denemedim ama düşünürsen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?