- 13 Ekim 2014
- 4.161
- 2.714
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
- #53.421
Y arkadaşlar bu cicuk parasını nasıl başvurdunuz ben memeurum hastanede hemsireyim hastanemdekiler biz yapmıyoruz diyorlar ben nerden başvuru yapacağım bilmiyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nereyi arayip basvurdun cnm?Ben geçen hafta başvurdum 25 mayıstan sonra yatacak dedi görevli hatta gitmedim kuruma telefonla aradım evrak gereklimi diye tc numarasını verdim kaydımı aldı. 300 tl diye biliyorum ilk çocuk ta ikinci çocuk 400tl üçüncüde 600 tl diye biliyorum.
Canım öncelikle 38 i geçmedikçe ateş denmez ama belliki biraz yükselmiş üstünü örtme çok kat kat giydirme eli ve ayağı biz gibi olur ateşi olduğunda zaten gece dikkat et ateş yapacaksa gece yapar sabaha karşı falan dalıp uyuma sık sık ateşine bak ilaç la gecmezse arada yavaşça ıslak mendille anlını şakalarını sil baktın allah korusun çok yükselirse 40 lara doğru giderse direk ılık banyo insallah yükselmez bu derecede kalırsa merak etme ona zarar bi değer değil bu 38 den sonrası atestirKizlar biz bgn 2. Ay asilarimizi olduk.. ogleden sonra 3gibi oldu bi saat once atesi 37.8 oldu.. hemen calpol verdim bi cay kasigi ama hala dusmedi.. uyuyo simdi.. ustune bisey ortmek istemedim ama ayaklari usumesin diye penye battaniyesini orttum ayaklarina.. elleri falan soguk kiyamam, ateslenince bizi de usume basar ya onada oyle mi oluyo acaba?
Baska ne yapabilirim? Basinda nobetteyim valla
Bulunduğun ilin sosyal hizmetler kurumunu arıyorsun.Nereyi arayip basvurdun cnm?
Yaaa ben de sürekli çok emzirdiğim için kusturuyorum yavrumu..her ağladığında memeyi yapıştırıyorum,tiksinmesr bari18:10da uyanıp 18:30 gibi 60 cc mama içen kızım 20:00ye doğru huysuzlanınca acıktı herhalde diye memeye aldım. Sağ sol ikisiyle de savaştım, 5 dk ancak emdi. Hatta sonra birazını çıkardı. Tokmuş meğer uykusu varmış annem alıp iki pış pış yapınca uyudu. Sinirim bozuldu ben neden anlayamadım aç değil de uykusuz olduğunu diye. Etraftaki herkes iki mızırdansa aç mı aç mı dediği için herhalde.
Aile ve sosyal politikalar müdürlüğü diyede geçiyor.Bulunduğun ilin sosyal hizmetler kurumunu arıyorsun.
Çok şükür geçti canım , teşekkür ederimbenim hep sırtüstü.dönüyor kendisi zaten.birkaç defa yan koydum, yüzüstü düştü.ama kafası hep yan.
değer verdiğim bir arkadaşsın.inan ki yazın gözümden kaçmış.çok geçmiş olsun canım.tüm mesajlarına baktım.kızlar( topiğin melekleri)yardımına koşmuşlar hemen.iyi olmana sevindim.
doğumdan sonra markete gittim 15 günlük falanız.manavdaki sorumlu adam" hocam ne zamandır yoktunuz?bebek doğdu mu?EMİYOR MU?" demez mi?ne diyeceğimi bilemedim.hatsizliğe bak.elin adamının sorusu.anneme anlattım, acaba bu cesareti benden mi aldı diye.çok bozulmuştum..
Ayy, çok fena.geçmiş olmasına sevindim
memenin ucundan mı akmış sütle birlikte?içten geldiyse sormadan verme sütü.
Canim 2. Ay muayenemiz gecti dr sonraki ay yapariz ya da yaptirin dedi eczaneden alip getirsek siz yapar misiniz dedik aile hekimine kabul etmediler ama doktora ne zaman gelelim demedik 70 gunluguz pahali bir asi eczaneyle görüştük siparis üzerine getirririz dedilerCanım biz 2 aylık aşılarıyla yaptık. Pahalı bi aşı onu eczaneden alıp aile hekimliğine götürmen gerek ya da özelde aşı ücretini de verip oraya yaptırabilirsin. Zaten aşılar muayeneden sonra ücretsiz oluyor özelde. Yani 2 ay muayenenizi yaptırıp aşınızı da olabilirsiniz aslında. Ben bilmiyordum bunu, memlekette aşı olayını halletmeye çalışırken öğrendim. Rota virüs 150 tl tuttu bu arada.
İc zibini ve penye tulumu var ustunde.. yataginda ytiyor uyku hali var cok.. calpol iceli bi saatten fazla oldu ama dusurmedi hala.. nezaman dusururki atesini?Canım öncelikle 38 i geçmedikçe ateş denmez ama belliki biraz yükselmiş üstünü örtme çok kat kat giydirme eli ve ayağı biz gibi olur ateşi olduğunda zaten gece dikkat et ateş yapacaksa gece yapar sabaha karşı falan dalıp uyuma sık sık ateşine bak ilaç la gecmezse arada yavaşça ıslak mendille anlını şakalarını sil baktın allah korusun çok yükselirse 40 lara doğru giderse direk ılık banyo insallah yükselmez bu derecede kalırsa merak etme ona zarar bi değer değil bu 38 den sonrası atestir
Galiba 2.ayda yapılan 3 doz 3.ayda yapılan 2 dozmus hem ozele gidip hem saglik ocagina devam ediyorum asi icin o yuzden kafam karistiYatmış yatmış yani 14'ünde başvuru yapmıştık eğer o dönemde yaptıysan sen de yatmıştır:)
Yok canım bizim daha 2.ay aşımız da olmadı ama doktorla konuştum, 3.ayda yapılcak bizimki. Her doktor farklı yaklaşıyor ama onu farkettim burda.
Aynen öyle ben de onu düşünüyorum, ilerde kucağa gelmek istemeyecek bile. Şimdi bol bol kokusunu çekiyorum valla. Bugün kucağımdayken kahvaltı yaptım valla ne yapayım, açlıktan bayılcam yoksa :)) bir günleri bir günlerini tutmuyor maalesef, yarın da çok uysal olabilir mesela :)
Pekı kontrole kıme gıtmeıAynen Basar hocaydi canim. Gitti maalesef(
Cnm bizde bgn olduk kac saatte bir verıosn,alından ates olcerde kafasına göre olcuo guvenemıorm.bi olcüorum 37.5 bıdha bakıorm 37 arka arkaya bakıormKizlar biz bgn 2. Ay asilarimizi olduk.. ogleden sonra 3gibi oldu bi saat once atesi 37.8 oldu.. hemen calpol verdim bi cay kasigi ama hala dusmedi.. uyuyo simdi.. ustune bisey ortmek istemedim ama ayaklari usumesin diye penye battaniyesini orttum ayaklarina.. elleri falan soguk kiyamam, ateslenince bizi de usume basar ya onada oyle mi oluyo acaba?
Baska ne yapabilirim? Basinda nobetteyim valla
Pekı kontrole kıme gıtmeı
Cnm bizde bgn olduk kac saatte bir verıosn,alından ates olcerde kafasına göre olcuo guvenemıorm.bi olcüorum 37.5 bıdha bakıorm 37 arka arkaya bakıorm
Galiba 2.ayda yapılan 3 doz 3.ayda yapılan 2 dozmus hem ozele gidip hem saglik ocagina devam ediyorum asi icin o yuzden kafam karisti