- 25 Aralık 2008
- 919
- 874
- 333
- Konu Sahibi endless love
-
- #43.921
günaydın , epidural normal doğum, doğumun ilerlemesi sırasında anne ve doktoru karar verirse uygulanacak seçeneklerden biridir, 4-5 cm açıklık olana kadar normal işleyiş sürer, 4 cmlik açıklık oluştuktan sonra epidural aneztesi işlemine başlanır, yaklaşık 15-20 dakika içerisinde anne ağrıyı hissetmez ancak yürümeyi , dokunmayı, gerilmeyi hissedebilir. Epidural yerine spinal aneztezi yapılırsa 4 saat kadar yürüyemez, dokunmayı da hissedemez, tam anestezi olur. Sancı hissetmeden doğum yapmak isteyenler için epidural normal doğum düşünebilecek bir seçenektir. Ancak en geç son kontrolde doktorunuzla birlikte buna uygun olup olmadığınızı kararlaştırmanız gerekir. Anestezinin epidural mi spinal mi yapılacağına işlem sırasında anestezi uzmanı karar verir.
Ayy o nasıl bir işlem öyleCanim cok kaniyanlarin damarini yakiolarda hic tavsiye etmem dr dese bile kabul etmeyin ben ettim siz etmeyin :)
Afiyet olsun tatlım, ama çok da yeme, bebiş de sen de hasta olmayın, sona geldik şunun şurasındaBen bir kab maraş usulü dondurma aldım 3 gündür yiyorum vallaama dün bitirdim
Daha almim uzun süre hasta olmasın bebişim
Geçmiş olsun canım, benimki geçti gibi, iki gün üst üste kanayınca tedirgin olmaya başlamıştım, şimdilik bir şey yok bakalımcanım ben de bu sabah burun kanaması yaşadım
Eyvah eyvah o derece mi kararsızım diyorsun. Allah yardımcın olsun canımÖyle yapıyorum canım ama kararsızlıktan daha kızıma isim bile bulamadık
89 Tl, içinde bantlı taç da var onu takar mıyım bilmiyorum :)bu moderli bende çok beğenmiştim.kaça aldın canım.benımkıde aynı marka
güle güle kullan canım89 Tl, içinde bantlı taç da var onu takar mıyım bilmiyorum :)
GünaaaaydııınnnnnGünaydın güzel annişler :)
Geçmişi okuyamadım çünkü okuyunca yazamıyorum :)
Ne yapıyorsunuz nasılsınız bakayım :)Günaaaaydııınnnnn
Ayy sizi çok sevdik, ne güzel bilgiler veriyorsunuzultrason ölçümleri ile ilgili bir konuya değinmek istedim, usg ölçümleri %10-15 e kadar +/- yanılma payına sahiptir. Mesela bebek 1000 gram ölçüldü; gerçek ağırlığı 850 ile 1150 arası olabilir. Bu yüzden usg sonuçlarında ölçümler tahmini ağırlık, tahmini boy uzunluğu vb tahmini kelimesiyle ifade edilebilir. Özellikle gebeliğin 2. yarısı olan dönemde +/- 2 haftaya kadar gelişim ölçüsü verilebilir. Örneğin sat'a göre 30 haftalıksınızdır ama usg 29 ya da 31 haftalık gösteriyordur, bu bebeğinizde sorun olduğu anlamına gelmez. Onun gelişim eğrisine göre değerlendirilmelidir. Örneğin bebek her ölçümde sat tarihine göre daha büyük çıkarken son kontrollerde daha geri haftalarda çıkmaya başladıysa yani gelişim eğrisinde değişiklik varsa o zaman sebebini araştırmak gerekir. Sağlık açısından önemli olan bebeğin kilosundan öte haftasını tamamlamasıdır. Mesela 36. haftada 2000 gram doğum ağırlığı olan bebek 34. haftada 2200 gram ağırlıkla doğan bebekten daha sağlıklıdır. Sağlıklı doğumlarımız olsun inşallah
İyidir canımm, buralardayız işte sohbet muhabbet, bir taraftan iş güç.. Seni sormalı ?Ne yapıyorsunuz nasılsınız bakayım :)
Hayırlısıyla inşallahultrason ölçümleri ile ilgili bir konuya değinmek istedim, usg ölçümleri %10-15 e kadar +/- yanılma payına sahiptir. Mesela bebek 1000 gram ölçüldü; gerçek ağırlığı 850 ile 1150 arası olabilir. Bu yüzden usg sonuçlarında ölçümler tahmini ağırlık, tahmini boy uzunluğu vb tahmini kelimesiyle ifade edilebilir. Özellikle gebeliğin 2. yarısı olan dönemde +/- 2 haftaya kadar gelişim ölçüsü verilebilir. Örneğin sat'a göre 30 haftalıksınızdır ama usg 29 ya da 31 haftalık gösteriyordur, bu bebeğinizde sorun olduğu anlamına gelmez. Onun gelişim eğrisine göre değerlendirilmelidir. Örneğin bebek her ölçümde sat tarihine göre daha büyük çıkarken son kontrollerde daha geri haftalarda çıkmaya başladıysa yani gelişim eğrisinde değişiklik varsa o zaman sebebini araştırmak gerekir. Sağlık açısından önemli olan bebeğin kilosundan öte haftasını tamamlamasıdır. Mesela 36. haftada 2000 gram doğum ağırlığı olan bebek 34. haftada 2200 gram ağırlıkla doğan bebekten daha sağlıklıdır. Sağlıklı doğumlarımız olsun inşallah
spinal ya da epidural anestezi yapılmasını işlem sırasında veya hemen öncesinde sadece anestezi uzmanınız belirler, spinalde sinirler tam bloke olur 4-5 saat boyunca belden altınızı hissetmezsiniz, yürüyemezsiniz ,işlem sonrası anestezinin başlama süresi epidurale göre çok kısadır bu yüzden anne ya da bebekte acil durum varsa genelde spinal tercih ediyorlar, epidural anestezi işlemden sonra 20-25 dk içerisinde anestezi başlar, ağrı hissetmez ama yürüyebilir, dokunmayı hissedebilir, hareket edebilir, vakit sorunu olmayan doğumlarda yapılır genellikle, yapılış yeri aynıdır , kullanılan malzemeler aynıdır. Her iki tipte genel anesteziden daha konforludur en azından doğduğu saniyeden itibaren bebeğinizi görür, duyarsınız.bende bir şey sormak istiyorum.benim ilk doğumum genel anestezi sezeryandı.bunda ya spinal yada epidural olmak istiyorum.ama farkını bilmiyorum.hangisi daha iyi
Hayirli olsun canim. N11 de hangi magazadan aldin? Bir de markasi ney canim?Lohusa takimim geldi, n11 den almistim, aldigim magazadan çok memnun kaldık. İçine hediye çorap bile koymuşlar bebeğe. Kargoya verdiği andan itibaren hep whatsapdan bilgilendirdi. Kumaş olayından ben çok anlamam ama birlikte çalıştığımız arkadaşlar iyi olduğunu söylediler kalitesinin.
İnsalllah cok ilerlemeden hallederiz bu enfeksiyonu. Suan cok yogun degil ama yinede doktorum cok onemsiyor. Bakalim idrar kulturu sonucu ne cikacakBenm ablamdada enfeksiyon vardı hemde ileri derecede normal doğum olamaz dendi bebeğe geçer diye sezeryan dediler. 40. haftada sezeryan oldu.
Cok guzelmiz guzel gunlerde mutlu mesut giyersin insallah canimSagol canim, sende gule gule kullan. Ofis de oldugum icin acip cekemedim. İlk oglumdan mavi 3 lu lohusa takimim var, buda bordo olsun dedim rahat olur kanamadan dolayi dedim, renkten belli olmaz.
Cok sagol canim. Evet haklisin bir daha yolculuk falan yok. Hava degisiminden de olmus olabilir. Bursada Zubeyde hanimin aciline gittim bu arada. Cok guzel ilgilendiler cok guzel bir hastane. Bursada olsam kesinlikle dogumumu orada yapardim. Tahlillerimi yaptilar serumuma baktilar. Orda NSt de yatan hamileler vardi. Bir tane kadin gecenin bir vakti gebelik testine geldi acile. Ona kizdilar neden poliklinige gitmiyorsun da acile geliyorsun, polikliniklerimiz 12 saat hizmet veriyor dedi.Başınız sağolsun canım geçmiş olsun bu arada keşke yolculuk yapmasaydın tlfla arar taziyeni iletirdin sonuçta yol da tutabiliyor hamilelikte
masallah canım bende aynıyım insallah kolay dogumlarımız olurKizlaaar bugün kontrolüm vardi benimde cok sasirdim bebisim 4 hafta önce 1000 gramdi, bugün 1800 gram olmus masallah haftasina göre biraz kilolu :) inanmak istemedim sanki. 30+3 deyim ve boyu da 42 cm.. kafasi dönmüs ama yinede normal dogum pozisyonunda deyil dedi, kanalda deyilmis daha ama 36 ya kadar daha normale deyisirmis. niye bilmiyorum doktordan cikinca bi aglamak tuttu beni korktum bebis biraz kilolu olunca.. cünkü ben cok zayifim tek 9 kilo aldim.. nst ye baktilar bide. Insan ürküyor biraz yaa insallah kolay dogumlarimiz olur
İyidir canımm, buralardayız işte sohbet muhabbet, bir taraftan iş güç.. Seni sormalı ?
spinal ya da epidural anestezi yapılmasını işlem sırasında veya hemen öncesinde sadece anestezi uzmanınız belirler, spinalde sinirler tam bloke olur 4-5 saat boyunca belden altınızı hissetmezsiniz, yürüyemezsiniz ,işlem sonrası anestezinin başlama süresi epidurale göre çok kısadır bu yüzden anne ya da bebekte acil durum varsa genelde spinal tercih ediyorlar, epidural anestezi işlemden sonra 20-25 dk içerisinde anestezi başlar, ağrı hissetmez ama yürüyebilir, dokunmayı hissedebilir, hareket edebilir, vakit sorunu olmayan doğumlarda yapılır genellikle, yapılış yeri aynıdır , kullanılan malzemeler aynıdır. Her iki tipte genel anesteziden daha konforludur en azından doğduğu saniyeden itibaren bebeğinizi görür, duyarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?