2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Günaydın kızlar,
Bende sağlık ocağına kan,idrar testi verdim... dr um birde ciğer geliştirici iğne vermişti onu yaptırdım...sanırım önlem amaçlı bu iğne..
Nasılsınız canlar? Herkes iyidir inşallah...

Merhaba canım, bende iyiiym bebişte çok şükür Normalde gerek görülüyor muymuş o iğneye? Yani herkese yapıyorlar mıymış?

yatamayız dedigin gibi vücut kendini alıştırıyor dogumdan sonraki düzene gibi geliyor bana yoksa çok zorlanırdık gerçi ben ögrendigimden beri hamile oldugumu hep bir huzursuzluk diken üstünde uyku tarzındayım hasret kaldım o derin uykulara inan yani son zamanlardada karnımda sancı çok oluyor oda yatırmıyor kızım büyüdü yer daraldı zorlanıyor oda az kaldı hayırlısıyla bir kucagımıza alsaydık inşallah

bu arada herkes bebeğine isim belirledi mi ya bizde daha gündeme bile alınmadı desem yeridir ilk başlarda önerilerim oluyordu eşimde sürekli tiiye alıyodu gıcık ben de bıraktım öyle isimsiz kaldı yavrum
Evet canım ilk aylarda karar verdik sonra da değiştirmedik. Zaten ortak noktada zor buluştuk, aynı süreci tekrar yaşamak istemedim Kızımın adı Derin olacak

Spinal anestezi uygulanan noktada beyin omur ilik sıvısı da olduğu için bazen ilaçlar tüm sıvıda dağılıp baş ağrısı yapabilir, epidural anestezi uygulanan noktayla omurilik sıvısı arasında bir zar vardır ancak başta olmasa bile sonradan ilaç zarı geçip yine sıvıda dağılıp baş ağrısı yapabilir. Ancak bu durum her hastada olmaz, bünyeye göre farklılık gösterir. Arkadaşınız da baş ağrısı olmuştur siz de hiçbir ağrı olmayadabilir. En çok korkulanlardan biri de epidural ya da spinal anestezide bel ağrısı olur mu fıtık yapar mı gibi sorulardır, normal şartlarda bu anestezi tiplerinde bel ağrısı olmaz, fıtığa da yol açmaz çünkü kataterin girdiği yer fıtık oluşabilecek yerin tam zıttıdır, katater o bölgeye yaklaşmaz bile. Bel ağrısı olduysa farklı sebeplerdendir. Hatta bazen şiddetli bel ağrısı çekenlere algoloji uzmanları epidural ilaç uygulamaları yapmaktadır. Epidural/spinal anestezi ile normal doğum esnasında hatırlatmak istediğim bir noktada 5 cm açıklıktan sonra uygulanıyordu ya sonraki süreci 1 saate kadar uzatabilir. Örneğin 5 cm açıklıktan sonra 3 saatte doğuracakken anestezi ile 4 saatte doğurabilirsiniz. Çünkü anestezi doğum hareketlerini bir miktar yavaşlatacaktır. :)

Kızlar günaydın şu sırt bezi çok hoşuma gitti,çokta kullanılan birsey sırt bezleri ama hep yabancı sitelerde var magazalarda gören varmı bunlardan

Eklentiler

• Screenshot_20170309-104307.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 90
kızlar ben de her gece en az bi kez tuvalate kalkıyorum. çok sık tuvalete çıkıyorum. bi de 3 gündür falan kasıklarımdan bacak arasına doğru ağrım oluyor. döndü de başı mı yerleşti acaba?

günaydın kızlar bugün 9 mart ve bakıyorum da nisan anneleri teker teker dökülmeye başladı 1 ay sonra bizde de başlayacak doğumlar hazırlıklı olalım
Ayy heyecn oldm deme öyleeeeeee Sanki hala 5 aylık gibi hissediyorm kendimi daha çook var diyorm. bi bakıyorum 7ay bitmiş

Kızlar günaydın şu sırt bezi çok hoşuma gitti,çokta kullanılan birsey sırt bezleri ama hep yabancı sitelerde var magazalarda gören varmı bunlardan
Annem görse bunları amaaan ne gerek var der havlu koyar fazla giyilmeyen atletleri kesip biçer kenarlarını işler sırt havlusu yapar Bende birsürü oldu

Annem görse bunları amaaan ne gerek var der havlu koyar fazla giyilmeyen atletleri kesip biçer kenarlarını işler sırt havlusu yapar Bende birsürü oldu
Dün annemde alışverişe çıktık, anneme bazı şeyler soruyorum bu lazım olur mu sence bunu almalı mıyım diye, yazık kadın bunların hiçbirini kullanmamış ki zamanında, bilemedim valla dedi. Kıyamam ya biz çok şanslıyız gerçekten, her şey elimizin altında, hazır ve pratiklik sağlıyor. Ne bileyim bebek bezini yıkadığımı falan düşünemiyorum mesela ne kadar zor, zahmetli, ayrıca vakit kaybı yorulduğun yanına kar kalıyor. Allah onlardan razı olsun, bizi bugünlere kolay getirmemişler

Son aylarda çok uyutmuyormuş zaten canım, büyüyor hareket ediyor ya bir de nefes darlığı ekleniyor bu duruma. Çok normal yani..

Canim bende sezeryan dusunuyorum bilgilendirimisin beni biraz
canım bende çok bilgili deilim.sağolsun efehatun bilgi veiriyor

bu arada herkes bebeğine isim belirledi mi ya bizde daha gündeme bile alınmadı desem yeridir ilk başlarda önerilerim oluyordu eşimde sürekli tiiye alıyodu gıcık ben de bıraktım öyle isimsiz kaldı yavrum

canım bende bıraktım.benimkide ısımsız kaldı gibi.benim eşimde en başlarda hep tiiye aldı bulduklarımı

ozaman sezeryan için eğer tercih şansımız olursa epidurali seçmek daha mantıklı gibi.birbirlerine göre dejavantajları fazla yok sankı diymi?
verdiğiniz bilgiler için çooook teşekkür ederim.
buarada göğüs yaraları için varmı bi öneriniz

çok duygulandım ama ben şimdi gözlerim doldu ağlamak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…