- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
- 598
- Konu Sahibi endless love
-
- #43.881
Canim vefat eden arkadaşın dün trafik kazasında vefat eden 7 bayandan biri mi yoksa canımSelam arkadaslar. Bugun bir akrabamizin vefati nedeniyle istanbuldan bursaya geldik ve asiri midem bulaniyor ve yedigim her seyi kustum. 3 aydir kusmuyordum. Acaba doktora gitsem mi yoksa araba falan mi tutmusturilk kez boyle oldu cok kotuyum.
Başınız sağolsun canım geçmiş olsun bu arada keşke yolculuk yapmasaydın tlfla arar taziyeni iletirdin sonuçta yol da tutabiliyor hamilelikteCok sagolun arkadaslar. Buyuk ihtimal bir sey dokundu. Kanimda enfeksiyon cikti. Enfeksiyonu ishalle atmaya calisiyormus vucudum. Serum verdiler. Gebelikle ilgili bir durum degil yani. Idrar tahlilim temiz cikti. Bol su ve sivi tuketeceksin dedi. Zaten suya doyamiyorum. Oyle iste. Ciddi bir sey yok. Herkese cok tesekkur. Olen kisi benim tanidigim ya da cok sevdihim biri degildi. Gorumcemin kayinpederi. 87 yasinda yilda 2 kez bi ramazan bayraminda bir de kurbanda gordugum yasli bir amcaydi.
Gecmis olsun canım Allah yardımcınız olsun Rabbim seni ve bebeğinizi korusun canım inşallahSagol canim gittim bugun dr.sagolsun iyi aydinlatti olay sü kordonda basinc varmis beslenme ve yaşami surdumesine engelmis acil yatış yap dedi yoksa kaybedebiliriz duzelmezse kendiliginden erken alirlar dedi normal vskti tamamlamaya bilirmis korkuyorum hayirli saglikli dogsunds raxiyim artik kac gun yatacsksam
İnşallah zamanında gelsin yavrucaklar hep dualarımızdalargünaydın kızlar. sorunlarla boğuşmaktan pek giremiyourm. bu haftalarda sıvı alımına çok dikkat edin. mutlaka hergün çorba içmeye çalışın. şekerimde skıntı çıkmadı ama bu şeker mevzularından beri yediklerime dikkat ediodum ama sanırm bu beni yoktan yere kötü etkiledi. suyum sınırın altına düşmüş. dün ciğer geliştricimi oldum. her an doğuma alınabilirim. sürekli sıvı takviyesi alıyorum şuan.havuç suyu vb. iyigeldiği söyleniyor. yemeklerinizden de kısmayın sakın baksanıza ne olacağı belli olmuyor ve 200-300 gr bile bebişler için hayati önem taşıyormuş bunu öğrendim. mayıs annesi derken nisana şmdide marta kaydık biz malesef. inş.hepimize hayırlı doğumlar zamanında.
İnşallah zamanında gelsin yavrucaklar hep dualarımızdalargünaydın kızlar. sorunlarla boğuşmaktan pek giremiyourm. bu haftalarda sıvı alımına çok dikkat edin. mutlaka hergün çorba içmeye çalışın. şekerimde skıntı çıkmadı ama bu şeker mevzularından beri yediklerime dikkat ediodum ama sanırm bu beni yoktan yere kötü etkiledi. suyum sınırın altına düşmüş. dün ciğer geliştricimi oldum. her an doğuma alınabilirim. sürekli sıvı takviyesi alıyorum şuan.havuç suyu vb. iyigeldiği söyleniyor. yemeklerinizden de kısmayın sakın baksanıza ne olacağı belli olmuyor ve 200-300 gr bile bebişler için hayati önem taşıyormuş bunu öğrendim. mayıs annesi derken nisana şmdide marta kaydık biz malesef. inş.hepimize hayırlı doğumlar zamanında.
Derya hanımcım olumlu düşünelim olumlu olsun bu şekilde söyleyen bir yakın akrabamız var bak büyüsün dertleri de büyüyor derdi hep evlatlarından hep dertli günler yaşadı ve yaşıyor çok zor Allah kimsenin başına vermesin yaşadıkları için böyle şeyler söylemek yerine Rabbim hayırlı bir şekilde büyütmek nasip olur diye dua etmekten başka elimizden birsey gelmez dert yakınmamak gerektiği kanaatindeyim"Büyüdükçe zorlaşacak"
Melina'nın doğumundan beri bunu çok sık duyuyoruz. Ben bunu kabul etmiyorum. Kötü niyetle söylenmemiş de olsa, öylesine de söylenmiş olsa kabul etmiyorum.
Bir kere herkesin annelik babalık tecrübesi kendine özel. Her çocuğun farklı bir gelişim çizgisi, farklı bir karakteri var. Gerçekten büyüdükçe zorlaşmayacak da olabilir ve bunu kimse bilemez. Elbette sorunlar büyüyecek, sorumluluk artacak ama bir yandan çocuk konuşmaya başlayacak ve derdini söyleyecek. Biz ona alışacağız, anne babalığa alışacağız, o da bize alışacak.
Ayrıca gerçekten zorlaşacaksa bile bir anne babanın bunu bilmesi o döneme hazırlık yapabilmesini sağlamıyor. Yol yakınken vazgeçeyim de diyemeyeceğine göre, korkutmak dışında bir fayda da sağlamıyor. Bunun bir benzeri de son trimestredeki hamilelere söylenen "Şimdi bol bol uyu" sonra uyuyamazsın. Uyku depolanabilir bir şey değil ki.
Son olarak, bence en kritik olanı, lohusalık depresyonu yaşayan ve belki de bunun farkında olmayan kişiye bunun söylenmesi. Lohusalık depresyonu azımsanmayacak sayıda kadının yaşadığı bir doğum sonrası depresyon çeşidi. Yorgunluk, uykusuzluk, hayattan keyif alamama, iştah kaybı vs. Bir çok kadın bunun farkına dahi varmadan bununla boğuşup duruyor. Bir de üzerine "Dur daha bunlar iyi günlerin" denince sizce bu kadın kendini nasıl hissedecek? Bilmeden onu çok zor bir yola sürüklememek için böyle yorumlar yapmayın.
Alintidir...3. Cocugum dogucak insallah hala bunlari duyuyorum ne enteresan insanlar var.....
Çok ince bir davranış bunu düşünüp uygulamaya getiren insan evladını yetiştiren annenin ellerinden öpmek gerek sanırımSirket her kadinlar gunende biz sabah masamiza geldigimizde bu kutulari birakmis oluyor. İcinde kadinlarin sevdigi seylerden varbir tane yedim bebis hareketlenmeye basladi. Sonra konusmaya basladim , oglum bak 8 mart cikolatasi yedigine gore buyuyunce annene her kadinlar gununde bunlardan hediye al tamam mi diye. Sonra hayal ettim. 2 oglumun ozel gunlerde annesine hediyelerle geldigini ve yuzumde kocaman bir gulumseme oldu.
Benim de bir akrabam medical parkta yaptı 3500 sezeryan oldu ben de özele geçicem bu ay ama sezeryandan çok korkuyorum devlete de son haftaya kadar gidicem bakalım iki farklı doktor hangi doğum türünü belirleyecekİşte bende gittiğim hastanenin içime sinmesini istiyorum özele gidiyorum ama hijyeni içime sinmiyor medical park var oraya gideyim diyorum onlar da daha fazla ücret alabilmek için sezeryana yönlendiriyorlar devlet hem temiz hem normal doğum konusunda ısrarcı ama bu defa da ben ilgi bekliyorum doğuma haftalar kala çelişkiler içindeyim
Epidural normal doğum hakkında ne düşünüyorsunuz anladigim kadarıyla gebelik adına geniş bir bilgiye sahipsiniz bilginiz dahilinde bilgi verir misiniz?uzun süredir topiği takip ediyordum ama yorumlara yeni başladım, teşekkür ederim. Tüp bebek uygulamasında gebelik haftası hesaplama yine son adet tarihinin başlangıç gününe göredir ya da embriyonun transfer edildiği tarihe bakılır o tarihte 2 hafta gebeymişsiniz gibi hesaplanır yani yine son adet tarihine denk geliyor. Sebebi basitçe şu normal ya da tüp bebek fark etmez gebelik oluşumu şöyledir; düzenli adet gören kadınlarda son adetin ilk gününden itibaren 13-15 gün sonra yumurtlama olur, yumurtlamanın olduğu günden 3 gün önce yada 1 gün sonrasına kadar ilişkiye girilirse gebelik oluşur. Bazen kadınların kafası karışır benim adetim şu gündü ama 10 gün sonra ilişki olmuştu ben hangisine göre hafta hesaplayacağım diye, onu şöyle açıklayayım basitçe; normal gebeliğin tamamlanması ortalama 38 haftadır, ancak kadınların ilişki tarihini unutma riskinden ya da her kadında düzenli yumurtlama olmaması sebebiyle 2 hafta standart yumurtlama süresi gebeliğe eklenir böylece dünya standartlarında ortak bir gebelik haftası hesaplama ve takip sistemi oluşturulmuş olur. standart olarak normal gebelik süresi 2+38=40 haftadır. tüp bebek uygulaması yapılanlar gebelik haftası için ya son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplamalı ya da transfer tarihinden sonrasını hesaplayıp 2 hafta daha üzerine eklemelidir.
Ben burdayım annecim diyor tatlı can yakmalar bunlar annesiii☺amin inşallah :) sayenizde sorunları sıkıntıları rahatca burada anlatıp sorabılcem ilk hamileliğim ve son zamanlarda baya garip şeyler yasıyorum az birz okumaya calıstım yazıları ama sanırım bu haftalarda normal yasadıklarımkarnımın ıcınde bes tane ayak varmıs gıbı hıssedıyorum o kdar hareketlı ve can yakıcı oluyor kı anlatamam
Bursada Acıbadem mesela 12binBende tekden hastanesinde yapıcam 1250 fiyatı bazı hastaneler uçmuş onların yanında bizim hastaneler baya baya ucuz 10binlerde fiyatlardan bahsediliyo.
Ben devlete de gidiyorum evet beni de o eğitime yönlendirdiler henüz katılmadım ama katılacagim inşallahHerkese merhaba. Kadınlar günumüz kutlu olsun öncelikle. Ben 2 gündur izne ayrıldim ve hazirlıklara hız verdim. Hic bir seyim yoktu bu zamana kadarama yorucu bir sürecmiş gercekten. Herkese tavsiyem yavas yavaş hazirlanmasi yonünde. Bu arada kendi doktorum 2 hafta once durduk yere bana sezeryana gun vermeye çalisti bende doktor degistirmek zorunda kaldım ve normal doğumu destekleyen bi doktor buldum cok korksam da bu doktor gebelik egitimi denilen ve devlet hastanelerinde verilen bi seyden bahsetti aranizda buna katilan var mi kizlar. Tahminime gore nefes egzersizi falan yapiliyor gitmeli miyim faydasi olur mu bilemiyorum ne yapayim sizce?
Canim Bursada Acıbadem 12bin ee oldukça zenginler var elbette böyle hastanelerde doğum yaparlar hak veriyorum bir de riskli gebeliklergercekten mi 10 bini kim ödeye bilir. 1650 lira bana cok cok pahali geldi ama mecbur yapcak bisey yoksenin fiyat yine cok iyi bizim burda cosmuslar
Sat ı baz alırlarsa 40 haftaya göre ayarlarlar. Transferi baz alırlarsa 38e göre ayarlarlar. Bence bir sıkıntı yok bu durumda. Sonuçta sat kaç diye soruyorlar, öbür türlü de transfer ne zaman diye soruyorlardır. Bana endişe edilecek bir durum gibi görünmedi.Sevgiliefehatun benim sat 8 ağustos transfer tarihim de 29 ağustos. Yani transferden iki hafta öncesi 15 Ağustos'a denk geliyo. Kafam accık karıştı.., esasında ölçümlerim de hiç zamanı zamanına çıkmadı. Bu durumla alakalı olabilir mi?
Cok haklisin herzaman hamd etmek pozitif dusunmek lazim.ben etkilenmiyorum bu soylemlerden.burda ilk yavrusunu kucagina alicak olan arkadaslarim icin paylastim bunu.kulaklarinizi tikayin diye :))Derya hanımcım olumlu düşünelim olumlu olsun bu şekilde söyleyen bir yakın akrabamız var bak büyüsün dertleri de büyüyor derdi hep evlatlarından hep dertli günler yaşadı ve yaşıyor çok zor Allah kimsenin başına vermesin yaşadıkları için böyle şeyler söylemek yerine Rabbim hayırlı bir şekilde büyütmek nasip olur diye dua etmekten başka elimizden birsey gelmez dert yakınmamak gerektiği kanaatindeyim
Dun avm ye gittim madamcocoyq girmedim gorsem kesinlikle alirdim terlik cok cicilermis gule gule kullan canim.Kizlar madame cocodan cok guzel terlikler aldim, fiyonklu gayette rahat. Lohusa terligi ile hic ugrasmiycam zaten kullanislida olmuyorlar. İki cift aldim degisik degisik giyerim mis gibi. Sizde bakim isterseniz, indirime girmis hemde 17tl idi. Birde şal aldim, hem hastanede uzerime atarim hem de evdeyken gece emzirirken kullanirim malum sirti usutmemek lazim. Resimleri de ekledim almak isteyen olursa diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?