2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Kızlar bebişlerimizin isimlerini paylaşmadık biz :) Gerçi ilk sayfaya bakmadım belki yazıyordur. Birkaç arkadaşınkini biliyorum. Benim kızın adı Nazlı, tek isim koyduk. Ama adı gibi hiç nazlı değil maşallahı var :KK48:

bizim oglanin adi fatih sultan mehmet 3 isim :) benim adim sultan esimde fatih babaminda mehmet

Kızlar sütüm az basından beri yetmiyor kızıma mama veriyorum ne yazık ki :KK43:
Sutu az olupta sonradan artan var mi ne yaptınız artması icin

benim herkes sutun az yetmiyor deyip durdu ve oglum tosun pasa masallah hic bisi yapmadim az oldugu dnmde incir hurma cay hersey yaptilar kv ama banamisin demedi streessiz yasam ve uyku dinlenmek cok iyi geldi

benim herkes sutun az yetmiyor deyip durdu ve oglum tosun pasa masallah hic bisi yapmadim az oldugu dnmde incir hurma cay hersey yaptilar kv ama banamisin demedi streessiz yasam ve uyku dinlenmek cok iyi geldi
Benim kız 1 ayda sadece 250 gr alınca doktor mama vereceksin dedi başka dr gittim o da aynısını dedi bende incir hurma falan hepsini yaptım ama uyutmuyor bu zilli bazen doğru düzgün kahvaltı yapamıyorum aglak uyumayan bir kızım var :)

Ben kızda uykusu olduğunda eller sürekli kafada gözde bende o zman kollarını sarıyorum öyle uyutuyorum yoksa kendini uyandırıyor
Kız bebişi olan anneler özel bir sorum var sizlere. Bebeğiniz kaka yaptığı zaman ara yerlerini nasıl temizliyorsunuz? Hep kalıyor oralarda, fazla kurcalamakta istemiyorum zarar veririm diye. Böyle içime de sinmiyor, nasıl temizlemek lazım oraları?
Canım bende üsten siliyorum içine kaçmaması lazım enfeksiyon kapabilirler banyo yaparken bolbol yıkıyorum.

dopduğundan beri ara ara benekler cıkıp 10 dk içinde kayboluyır bu bir alerji belirtisi mi? Yoksa geçmeyen benek alerji belirtisi mi? Bizimkinin kakası kokmuyor ama fılkıran tarzda gazlı kaka oluyor arada. Kakası normal ama hafif bir yapışkanlık var bu mu mukus? Yoksa daha bariz bir mukustan mı söz ediyorsunuz?
Bizimki de başta az yapışıktı ama artık bariz mukuslu ve içinde beyaz taneler var uzayan. Hatta bazen sadece mukus kıvamında sarı saydam gibi yapıyor. Ama ben o günlerde fazla yoğurt tüketmiş oluyorum galiba. Gerçi anlıcaz artık diyette bi 5 gün geçsin bakalım. Arada bi oluyosa yediklerini not alıp bak bakalım sürekli aynı besini yediğinde mi oluyo. Yoksa ölee arada bi yediklerinden alakasızmı oluyo

Bizimkiler çok minik olduğu için testlerde çıkmayabilirmiş o yüzden teste çok itibar etmiyorlar canım. Kan var mı sizde kakada? Asıl kan olunca alerji belirtisi diyorlar ve ben arada bir çok ufak görüyorum kan maalesef :KK43:
Çok şükür kan hiç görmedim hatta gizli kan da bakıldı o da negatif. Yavrum bugün uykusunda ağladı resmen. Dün aralıksız 7 saat uyumadı canı yanıyo belli ama neden :( inşallah en kısa sürede bulunur bebeklerde rahat eder bizde. Bizim süt alerjisi 0.12 çıktı aslında negatif ama bu değer diğer sonuçlarla değerlendirilmeli yazıyo internette. Ph reduktan madde falan normalde negatif oluyo. Yok onlarda alerji belirtisi varsa ya tekrarlanıyo yada alerji teşhisi konuyo. Biizm doktor diyet yapma taraftarı. Düzelmezse tekrarlayalım dedi. Sen başladın mı diyete ne aşamadasın?

Canım az olduğunu nasıl anladın?
İlk başta gelmedi sutum sonradan manuel pompa aldım hem göğüs ucum çıktı hemde sutum geldi ama çok az geliyordu sut annemlerde hep göğsün kaynıyor mu sut akıyor mu deyip durdular. Bende hiç biri olmuyordu ama ben inatla kızımı emzirdim 1 ay boyunca iki ayrı doktora gittim ikisinde de kilo kontrolü yapıldı kilo almamış kızım sadece 250 gr almış 1 ayda öyle anlaşıldı ve sürekli emzirdim
Anlamadığım zaten bizim kız hiç doymuyor her beslenmede ağlıyor şıpa hiç unutmam 1 haftalık bebek 30 cc içmesi gerekirken ağlıyor aç diye 90cc mama verdim yine ağlayınca aç olmadığını farkettim. Doktorlara soruyorum uykusu yok ağlıyor sürekli emmek istiyor diyorum olur diyorlar acaba başka birşeyi mi var bilmiyorum :(((

Benim de az başından beri. Mama takviyeli gidiyoruz. Bana en iyi gelen şey uyku. Uyuyunca sütler doluyor ama kızım emince tekrar dolması çok zaman alıyor. Bana doktor artık bu saatten sonra artmaz dedi. Ki bebeklerin süt ihtiyaçları gitgide artacak. Yapacak birşey yok kızım aç kalmasın yeter.

Stres yapma bol su iç uyursa sağ pompala ağladığında hep aç demek olmuyor biberonla içiyorsa ver ama 90 çok çalışmıyorsun emziriyorum ama su iç mutlaka aç kalma SEMİZ OTU çok ye yıka ye salata yapamıyorsan ceviz ye ben çörek otu yiyorum 1 çay kaşığı hurma ye protein ağırlıklı beslen kan hapı iç ilk 3 ay dedi doktor bana demir içeren gıdalar süt yapıyor LÜTFEN dene pes etme sakın artar inşallah

Benim de az başından beri. Mama takviyeli gidiyoruz. Bana en iyi gelen şey uyku. Uyuyunca sütler doluyor ama kızım emince tekrar dolması çok zaman alıyor. Bana doktor artık bu saatten sonra artmaz dedi. Ki bebeklerin süt ihtiyaçları gitgide artacak. Yapacak birşey yok kızım aç kalmasın yeter.
Hadi ya bende bi umut artar sanıyordum bizim ki uyumuyor ki bende uyuyayım :( hiç doymuyor sen kaç cc mama veriyorsun

Kızlar çok saçma biliyorum ama bizim kız çok minik doğdu hala da minicik. Sağlığı yerinde çok şükür ama tombiş bebek görünce çok üzülüyorum. Her gören ay çok minik diyor. Mama mı versen diyenler de var.

• Beğen
Reactions: mnt
Stres yapma bol su iç uyursa sağ pompala ağladığında hep aç demek olmuyor biberonla içiyorsa ver ama 90 çok çalışmıyorsun emziriyorum ama su iç mutlaka aç kalma SEMİZ OTU çok ye yıka ye salata yapamıyorsan ceviz ye ben çörek otu yiyorum 1 çay kaşığı hurma ye protein ağırlıklı beslen kan hapı iç ilk 3 ay dedi doktor bana demir içeren gıdalar süt yapıyor LÜTFEN dene pes etme sakın artar inşallah
Pes etmek değilde çaresizlik üzüyor beni bi yandan kızım bi yandan ben ağlıyorum nesi var bilmiyorum hiç doymuyor sanki sürekli dili dışarıda hiç birşeyden memnun değil beni de istemiyor gibi baştan çok zorladım galiba istemiyor beni galiba :(

Kızlar çok saçma biliyorum ama bizim kız çok minik doğdu hala da minicik. Sağlığı yerinde çok şükür ama tombiş bebek görünce çok üzülüyorum. Her gören ay çok minik diyor. Mama mı versen diyenler de var.
Kilo alımı iyiyse doktorun önermedikçe mama verme sağlıklı bir beslenme değil ne yazık ki anne sütünün yanında.benim kızımda minik doğdu hala mincik herkes ay bu çok ufak kırılır tutamam diyo aman canıma minnet tutmasınlar yavrumu :)

Kilo alımı iyiyse doktorun önermedikçe mama verme sağlıklı bir beslenme değil ne yazık ki anne sütünün yanında.benim kızımda minik doğdu hala mincik herkes ay bu çok ufak kırılır tutamam diyo aman canıma minnet tutmasınlar yavrumu :)
Ben de mama vermekten yana değilim ki sırf kilo alsın diye. Sütü olmayanlar tabiki verecek yapacak bir şey yok ama sinirleniyorum insanların yorumlarına. Sizinki pek kilo almamış bizimki hemen toparlandı falan filan...

• Beğen
Reactions: mnt
Hadi ya bende bi umut artar sanıyordum bizim ki uyumuyor ki bende uyuyayım :KK43: hiç doymuyor sen kaç cc mama veriyorsun

88 günlüğüz. 4 4 buçuk ölçek mama yiyor yani 120 cc 135 cc. Sütüm az diye emzirmemezlik yapmıyorum. Hem emziriyorum hem günde 4 5 biberon mama veriyorum. Mama karşıtı biri değilim. Sütüm azsa çocuğum doymuyorsa ne yapabilirim? Aç kalıp kilo almıyorsa sürekli ağlıyorsa mama vermeyim de ne yapayım? Sağlıksız olduğunu da düşünmüyorum. Hiç sütü gelmeyen onca kadın var. Mecbur mamayla besliyorlar. Az da olsa var kızım emiyor buna şükür diyorum. Arttırmaya ben de çalıştım anlık artıyor kızım emince tekrar dolması çok uzun sürüyor. Süt çok gelmeyince de kızım memeyle kavga edip ağlıyor anlıyorum az geliyor sinirleniyor. Göğsüm doluyken sağdım çok defa en fazla 80 90 cc çıktı. Benim kıza 120 cc mama bile az geliyor, 80 90 cc ile nasıl doysun ki :(

88 günlüğüz. 4 4 buçuk ölçek mama yiyor yani 120 cc 135 cc. Sütüm az diye emzirmemezlik yapmıyorum. Hem emziriyorum hem günde 4 5 biberon mama veriyorum. Mama karşıtı biri değilim. Sütüm azsa çocuğum doymuyorsa ne yapabilirim? Aç kalıp kilo almıyorsa sürekli ağlıyorsa mama vermeyim de ne yapayım? Sağlıksız olduğunu da düşünmüyorum. Hiç sütü gelmeyen onca kadın var. Mecbur mamayla besliyorlar. Az da olsa var kızım emiyor buna şükür diyorum. Arttırmaya ben de çalıştım anlık artıyor kızım emince tekrar dolması çok uzun sürüyor. Süt çok gelmeyince de kızım memeyle kavga edip ağlıyor anlıyorum az geliyor sinirleniyor. Göğsüm doluyken sağdım çok defa en fazla 80 90 cc çıktı. Benim kıza 120 cc mama bile az geliyor, 80 90 cc ile nasıl doysun ki :KK43:
Senin ki yine iyiymis canim Benim şimdiye kadar en fazla 50cc cikti o da dediğin gibi uzun sure tek göğsümü emzirmemiştim tek göğüsten çıkmıştı ondan sonra çok fırsatım olmadı emzirdikten 1 saat sonra iki göğüsten en fazla 30 cc çıktı :(

88 günlüğüz. 4 4 buçuk ölçek mama yiyor yani 120 cc 135 cc. Sütüm az diye emzirmemezlik yapmıyorum. Hem emziriyorum hem günde 4 5 biberon mama veriyorum. Mama karşıtı biri değilim. Sütüm azsa çocuğum doymuyorsa ne yapabilirim? Aç kalıp kilo almıyorsa sürekli ağlıyorsa mama vermeyim de ne yapayım? Sağlıksız olduğunu da düşünmüyorum. Hiç sütü gelmeyen onca kadın var. Mecbur mamayla besliyorlar. Az da olsa var kızım emiyor buna şükür diyorum. Arttırmaya ben de çalıştım anlık artıyor kızım emince tekrar dolması çok uzun sürüyor. Süt çok gelmeyince de kızım memeyle kavga edip ağlıyor anlıyorum az geliyor sinirleniyor. Göğsüm doluyken sağdım çok defa en fazla 80 90 cc çıktı. Benim kıza 120 cc mama bile az geliyor, 80 90 cc ile nasıl doysun ki :KK43:
Birde benim kız uyumadigi icin sürekli yalanıyor 3 saat zor bekliyor bazen iki mama arası 2,5 saat 60 cc veriyorum doktora danışmadan arttırmak istemiyorum ama bugün 90cc verdim yine ağladı acaba başka derdi mi var bilmiyorum hiç doymuyor hiç

Back
X