Yeter gerçekten yeter. Orda bebeği ile sıkıntı yaşayan biri var. Sizler söylediği bir lafı uzatiyorsunuz. Neymiş hamileymişiz ve gerilmeyecekmisiz. Psikolojiyi düşünen burda kimse ile tartışmaya girmesin o zaman. Kimsenin kimseye durup dururken çattıgı yok. Burda kimse kimseyi el üstünde tutmak zorunda da değil.
Karşımızda bebeğiyle ilgili sıkıntı yaşayan biri var. Empati yapmak, suçlamış bile olsa bunu acısına vermek bu kadar zor olamamalı. Strese girmek istemeyen insan böyle yapar. O günlerde bende arkadaşın sert tavırlarına yazdım. Ama şu an söylediği hiçbirşeyi üstüme alınmadim alınmam da. Çünkü kötü birşey söylemediğim biliyorum. İsteyen istediği gibi suçlasın. Beni direk bile suçlasa şu an kendisine kızamam.
Çünkü bir acısı var. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Rabbim içimize verdiği bu bebekler ile daha fazla merhamet duygusu vermiş olmalı. Ve şu an laf sözden daha önemli bir durum var. En azından bu duruma saygı gösterip daha fazla gerilim yaratmanin anlamı yok.
Hatta bilakis. Arkadaş ne derse desin burda hamile bayanlar olarak onun için dua edebiliriz. Iyılık ile karşılık veremediğimiz sürece iyilik bekleyemeyiz.