2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
ikili test 11 ile 14. haftalar arasında yapılıyo yanlış bilmiyosam ama en uygun zaman 12. haftaymış.normal bi muayene gibi ultrasonla ölçüm yapılıyo. kan veriyosun sonuçlar bi hafta sonra çıkıyo canım
Doktora normal randevu mu alıyorsun peki

Senin kız mıydı canım ? Benimde öyle inşallah sağlıkla büyüyen bir minik kızım var sanırım

Kız canım evet değişmezse tabii , haftaya çarşamba netleşir benimki artık kısmet olursa. Sende canım kimsenin dediğine ona buna dedikodulara falan hiç kulak asma , bir kulağından girsin diğerinden çıksın. İçindeki minik canı düşün , sen ne hissediyorsan o da aynısını hissediyor çünkü. Oku dualarını rahatla. Ben de geçen gün taktım kafaya duşta suyun altında dakikalarca konuştum kendi kendime. Niye görümcemler aramadı beni tebrik etmedi diye , sanki kaynım etti de! Taktım kafaya söylendim durdum kendi kendime. Sonra dedim ki ya boşversene sanki düşük yaptığında yanındaydılar da iyi gününde yanında olacaklar. Taktığın şeye bak dedim. Doğum yapıcam 40 gün annemlerin yanında kalıcam zaten o günleri görebilirsek , kimseyle muhattap olmicam , yapıcam mevlüdümü annemlerin evinde sonra çıkıp gelicem kendi evime. Bir yudum yararları yok bana , annem olmasa mahvolmuştum ben açlıktan ölürdüm bulaşıklar artık kapıdan dışarı çıkmaya başlarlardı. O yüzden kimseyi takma kafana boşver kendini düşün kendi mutluluğunu düşün. Canını sıkanları da Allah ıslah etsin de geç :super:

Kız canım evet değişmezse tabii , haftaya çarşamba netleşir benimki artık kısmet olursa. Sende canım kimsenin dediğine ona buna dedikodulara falan hiç kulak asma , bir kulağından girsin diğerinden çıksın. İçindeki minik canı düşün , sen ne hissediyorsan o da aynısını hissediyor çünkü. Oku dualarını rahatla. Ben de geçen gün taktım kafaya duşta suyun altında dakikalarca konuştum kendi kendime. Niye görümcemler aramadı beni tebrik etmedi diye , sanki kaynım etti de! Taktım kafaya söylendim durdum kendi kendime. Sonra dedim ki ya boşversene sanki düşük yaptığında yanındaydılar da iyi gününde yanında olacaklar. Taktığın şeye bak dedim. Doğum yapıcam 40 gün annemlerin yanında kalıcam zaten o günleri görebilirsek , kimseyle muhattap olmicam , yapıcam mevlüdümü annemlerin evinde sonra çıkıp gelicem kendi evime. Bir yudum yararları yok bana , annem olmasa mahvolmuştum ben açlıktan ölürdüm bulaşıklar artık kapıdan dışarı çıkmaya başlarlardı. O yüzden kimseyi takma kafana boşver kendini düşün kendi mutluluğunu düşün. Canını sıkanları da Allah ıslah etsin de geç :super:

Aynen öyle bizde bi de şu var bebeğim öldüğün de ektim aşırı mutluydu o ay hamile kalmış benim en kötü günümde mezardan geldiğim de geldi ben hamileyim diye pat diye söyledi ne diyeceğimi bilemedim , rabbim hepimizin sağlıkla kucağına almayı kötü anılarımızı çektiğimiz bu sıkıntılarımızı mutlulukla sonlandıralım

Kızlar ben hamile olduğumu ne akrabalara ne komşulara kimseye söylemedim. Sadece anne babamız ablamız biliyor. Benim akrabalarımdan allah düşmanımın başına bile vermesin. Öyle dedikoducu fitne fesatlarki, herseyi kıskanır benim bişeyim olsun istemezler. Hamilenin duası ve bedduası kabul olur derler ya ben onları allaha havale ediyorum. Benim hakkımda ne düşünüyorlar sa allah onlara 2 katını versin..

Kızlar ben hamile olduğumu ne akrabalara ne komşulara kimseye söylemedim. Sadece anne babamız ablamız biliyor. Benim akrabalarımdan allah düşmanımın başına bile vermesin. Öyle dedikoducu fitne fesatlarki, herseyi kıskanır benim bişeyim olsun istemezler. Hamilenin duası ve bedduası kabul olur derler ya ben onları allaha havale ediyorum. Benim hakkımda ne düşünüyorlar sa allah onlara 2 katını versin..

Bende anneme kız kardeşlerime dedim kayınpeder pot kırdığı için eltime de demek zorunda kaldım bi de kayınvalidem biliyor komşular şüpheleniyor ama yok şuan dedim

Kizlar merabalar.bugun ikili test sonucumu aldim ve korktugum oldu yine ilk gebeligimde de yasamistim ayni stresi simdide.kan degerlerimde sorun cikti beta hcg degerim yuksek ona bagli olarak biyokimyasal risk 1/80 cikmis.bebegin degerlerinde sorun yok dusuk risk var.aslinda guvenmiyorum bu testlere tecrubem oldugundan ama bir taraftanda icim icimi yiyor.yarin baska bir doktora gösterecem sonuçları bakalim.
Bu arada 10 gun rapor verdi doktor kanama alanim hala devam ettiginden.insallah su stresli gunlerim biter

Kizlar merabalar.bugun ikili test sonucumu aldim ve korktugum oldu yine ilk gebeligimde de yasamistim ayni stresi simdide.kan degerlerimde sorun cikti beta hcg degerim yuksek ona bagli olarak biyokimyasal risk 1/80 cikmis.bebegin degerlerinde sorun yok dusuk risk var.aslinda guvenmiyorum bu testlere tecrubem oldugundan ama bir taraftanda icim icimi yiyor.yarin baska bir doktora gösterecem sonuçları bakalim.
Bu arada 10 gun rapor verdi doktor kanama alanim hala devam ettiginden.insallah su stresli gunlerim biter
Canım inşallah bir sorun yoktur. Yanılmaya payı çok yüksek oluyor. İkili test değilde, aslında şu daha kapsamlı kan testleri varya onlardan yaptırsan. Hem üçlü dörtli testtede bi daha gerek kalmıyor. Cinsiyeti de öğreniyorsun. Tabi ki onlarda bile yanılma payı var. Kanaman oluyor mu şuan?

Ya kıyamam bundan önceki gebeliklerinde de aynı sorun çıkmışmıydı ?
İkili test bazen yanıltır derler sakın üzülüp stres yapma bol bol dinlen ayaklarını yüksek yere koyup uzan istersen annem hep nedense öyle der bana

Bende en azından 3. Ay bitmeden söylemek istemiyorum kimseye.. bi tek anne babalarımız kardeşlerimiz ve 4 arkadaşımız biliyo bakalım..

Allah yardımcın olsun canım inşallah tez zamanda şifa bulursun :)

bizde de anneler erkek istiyo.annemi anlıyorum 3 tane kızdan sonra 1 erkek olmuş ve etraftan çok baskı varmış.banada ilk çocuğun erkek olsunki kimse konuşamasın diye erkek istiyo.kayınvalidem de hayırlısı olsun falan diyo ama erkek olcak erkek olcak diyo sürekli içine öyle doğuyomuş.sanki erkek istiyo gibi geliyo bana böyle söylemesinden dolayı.görümcemin bi kızı bi oğlu var oğlunda sağlık sorunları var ne kadar zor bişey olduğunu daha iyi bildiği için kız erkek farketmez sağlıklı olsun diyo hep.eltilerimden de kız olursa sevincek olanlar vardır mutlaka ama hiç umrumda değiller.ben kızda olsa erkek de olsa çok mutlu olucam yeterki sağlıkla doğsun :) sende takılma canım böyle boş laflara biraz mesafe koysan sık görüşmesen daha iyi olur sanki merve100 merve100

Kızlar aile de cinsiyet baskısı ya da etrafla rekabet haline sokulan , size negatif şeyler yansıtan var mı ? Varsa nasıl davranıyorsunuz ? Ben katliam yaratacak kadar doldum resmen , gece öyle bi kustum ki burnumdan çıktı ağladım basıl yandı genizlerim sırf stres ve sıkıntıdan kustum
Canim ne gibi seyler diyorlar sikma canini
Benim bi kizim var , esim sulalenin tek erkek torunu, kimse bana bisey demiyor gun gormus insanlar sonucta ama ben hissediyorum esimin dedesinin istegini yada kayinvalidenin istegini, eninde sonunda ogrenicez saglikli olsun yeter ki,
Takma sen onlari, anne icin evladin cinsiyeti yok olmuyor, kizimin bi tirnagini hic bi erkege degismemm, uzulme sakin

Bende anneme kız kardeşlerime dedim kayınpeder pot kırdığı için eltime de demek zorunda kaldım bi de kayınvalidem biliyor komşular şüpheleniyor ama yok şuan dedim
Allahtan bende görümce elti kayın mayın bişey yok. Eşim tek cocuk. Birde yaşlı teyzesi var o biliyor hamile olduğumu. İnanırmısın yedi kat el akrabalarımdan daha iyidir. Aman bilmesinler ne gerek var.

İlk bebeğim erkekti çok güzeldi , evlendikten 4 ay sonra hamile kaldım hem zenginle evlendi hem oğlan iyi kapak attı etti diye laflar duydum , düğünün birinde sürekli bebekliğimden beri benle kızını rakip gören kadınla denk geldim karşım da ağladı etti bi kaç kişiye nasıl evlendi öyle biriyle bi de oğlu olucakmış benim kızım daha iyiydi falan demiş , sonuçta rabbim imtihan etti ben bebeğime kavuşamadım, oh iyi ki öldü dediler yine sustum , hamile kızı sürekli beni etiketliyor hamile fotoğrafların da sonra yanlışlıkla oldu diyor , annemi aradı annesi Mevlüt için çağırmış napıyorsun nasılsın Hala senin kızda Yok mu bişey ilk soruları bunlar ben hamile olduğumu kimseye demeyeceğim anne deme sakın dedim ama bu görgüsüzlükleri beni yıldırdı , doktor kız olabilir dedi eltim hemen onun artık oğlu olmaz o şansı gitti bu bakalım ne olcak diye yorum yaptı hemde bende duydum kız erkek benim için de artık farketmiyor ilk başlarda eşyaları kalmasın o üzüntü içim de olmasın diyordum ama kız dediğinden beri şöyle süslerim böyle yaparım ederim kendimce mutlu oluyorum , kendi annem de oğlan o oğlan diyip iyice basıyor , kayınpeder zaten diğer eltileri daha üstün gördüğünden sabah 7 de eve baskına geldi annemde kalıyoruz dedik utanmayıp oraya geldiler sabah erken kalkınca da kötü oluyorum biliyor kusuyorum böyle hamile mi olur bilmem ne , resmen balkona attım kendimi ağlıyorum saatlerdir öyle doldum
Kiyamam sana ya :(

Canim ne gibi seyler diyorlar sikma canini
Benim bi kizim var , esim sulalenin tek erkek torunu, kimse bana bisey demiyor gun gormus insanlar sonucta ama ben hissediyorum esimin dedesinin istegini yada kayinvalidenin istegini, eninde sonunda ogrenicez saglikli olsun yeter ki,
Takma sen onlari, anne icin evladin cinsiyeti yok olmuyor, kizimin bi tirnagini hic bi erkege degismemm, uzulme sakin

Bende ilk hamileliğim de hiç düşünmedim cinsiyet Bebek ölünce işte eşyalar için istedim tek ama önce sağlıklı olsun sağlıkla gelsin hayırlısı olsun dedim , biz üç kız kardeşiz annem keşke daha çok olsaydınız diyor ama oğlan diye de deliriyor o da biraz ilk olayın yüzünden tahminim

moralini bozma canım seninle konuşmuştuk sanki yanlış mı hatırlıyorum acaba? yaşından dolayı endişe ettiğini söylemiştin.ama bu testlerin doğru sonuç vermediğini sende biliyosun ki bebeğin değerlerinde bişey olmadığını sadece düşük riski olduğunu söylüyosun.bol bol dua et canım Allah isterse eğer doğmasını hiçbişey olmaz inşallah sağlıkla kucağına alırsın

Okudum paylaşımları da gerçekten üzüldüm bu kadar cinsiyet takıntısı ailelerin hala olmasına çok şaşkınım gerçekten 2 tane düşük yaptım şimdi sağlıklı bir çocuğum olsun başka da birşey istemiyorum ama ailler de bence kız olsa sevinir çok sevinir hemde eşim üç erkek kardeş abisinin de iki çocuğu erkek biz 5 kız 2 erkek çocuğuz ama annemde babam da kız evlat öz evlat Allah önce sağlıklısı versin ama kızın olursa çok seviniriz derler erkek de de sevinirler tabi de ama erkek çocuk baskısı beni gerçekten çok üzüyor başıma gelmese bile hala bunların konuşulduğunu bilmek çok kötü

Back
X