Her şeyin doğalı organigi nasıl ki faydalıysa doğum da bence öyle...
Allah herkese normal vajinal doğum yapma cesareti versin ve bunu kısmet etsin sağlıklı bir şekilde...
Adı üstünde normal zaten. En iyisi normali olsa gerek.
Sezeryan tercih edildiği taktirde, planlı bir ameliyat olmayı istemek gibi. Tercih edildiği diyorum çünkü bazen sağlık durumundan dolayı acil sezeryan gerekebiliyor, bebek normal doğuma uygun pozisyonda olmuyor, annenin vücudu veya bebeğin kilosu sebebiyle fizyolojik engeller oluyor bunları ayrı tutuyorum elbette. O zaman tabiki doktor ne derse o. Artık sezeryan da o kadar yaygın ki cevremde sezeryan olan herkes memnun görünüyor. İzi azıcık kalıyor o da bikini giyince bile görünmeyecek kadar aşağıda ve küçük. Doğum sonrası süreç normale gore daha sıkıntılı tabi. Bu da kişiden kişiye farkediyor.
Şahsen , insallah bebeğimi saglikla kucağıma aldığımda tatlı bir anı olarak hatırlayacağım ve unutacağım doğum sancılarını, dikişler ağrılarla geçecek bir sürece tercih ederim. Normal doğum yaptığımızda bütün rahim içinin temizlenmesi, sonrasındaki süreçte kilo verme,emzirme vb. Kolaylıklar , normal doğumla doğmuş bebeklerde alerji enfeksiyon ve bilinen birçok hastalığa yakalanma ihtimali çok daha az olmasi bir cok artisi var.Bunlar bilimsel gerçekler. Madem ki bebeğimiz için en iyisini istiyoruz ki bu kendimiz için de en iyisi normal doğum candır.
Tabiki herkesin kararı kendine ama normal doğumun artılarini okursanız cesaretiniz artabilir. Tabiki hiç kolay değil ben de deli gibi korkuyorum. Hele karnımiz büyüdükçe eminim daha da korkacagiz , nasıl olacak, bu koca göbek nasıl 10 cm aikliktan geçecek diye.. ama bu oluyor. Doğanın kanunu bu. Allah biz memeli doğurganlari buna göre yaratmış. Mutasyon da gecirmedgimize göre yeni sezeryan modasına uymaya gerek yok.

İnşallah hepimize kısmet olur. Hepsinden öte tabiki hepimize ne şekilde olursa olsun sağlıklı evlatlar dünyaya getirmek nasip olsun, biz de iyi olalım bebish ler de iyi olsun. Nisan annelerinin 40 uçurdugu günler de gelsin

Sadece nisan değil tüm anne adaylarına tabiiiiii