2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Bu gece balık yemek istedim. Kokusunu duymayım diye eşim hazır pişittirdi eve getirdi. Ben de güzel bir salata yaptım. Balık mı yedim ne yedim belli değil. Ağzımın tadı çok bozuk geçmiyor :KK43: İştahım var içim de alıyor ama bu ağız tadı bozukluğu çok kötü ya :KK43: Salatayla doyurdum karnımı ne yapayım :KK12::KK12:

Pekmezi doktorunuza sordunuz mu? Bana yeme seker iyi degil dedi anca haftada 1 belki dedi kaynanam sordu da her sabah 1 kasik yese iyi gelir dimi diye hayir dedi doktor :) tabi her doktorun gorusu ayridir sende devamli yiyorsan bi danis derim ben
Benim doktorum da şekere hiç sıcak bakmıyor ancak size kilo yapar diyor bebeğe bir yararı Yok diyor

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben hala sizi uzaktan ve nadiren takip edebiliyorum yeni ev & internet durumlarından dolayı. Umarım bütün anneler ve bebekler çok iyidir.
Beni çok tedirgin eden bir şey var size sormam lazım. Benim yeni evimde mutfak dolabı yüksek kalıyor maalesef. Ben de unutup kendimi zorlayarak da uzanıyorum yükseğe bazen. Sonra çok pişman oluyorum tabi. Bu zararlı bir hareket mi doktoruna sorup öğrenen var mı acaba? Ya da yakınlarda doktora gidecek kimse var mı sorabilecek olan? Benim kontrolüm haftaya cuma inşaallah. İnternette baktım göbek bağı ayrılır bebeğin falan demişler Allah korusun. Ama kulaktan duyma mı bilimsel bir şey mi bilemedim. Bişey söyleyin lütfen :KK43:

Ben doktoruma ağırlık kaldırmakla ilgili sormustum, yakin cevrem elimdeki 1 kg lik seyi bile elimden almaya calisiyordu cunku , o da bana o isler o kadar basit olmuyor , kolunu bacağını kıracak hareketlerden kaçın yeter dedi. Biz tarlada hamile hamile çapa yapıp doğurmuş ninelerin torunlarıyız dedi. Köken sağlam yani ;) tabi yine de önlem almakta fayda var. Sen yine de uzanma fazla. Ikea tarzı yerlerde 2 basamaklı saglam tabure merdivenler var. Onlardan al. Gündelik tabak çanağıni daha alt raflara koy. Az kullandıklarını tepelere. Yanında biri olduğu zaman indir veya yerleştir. Fazla pimpirikli de olmamak lazım ama tedbiri de elden bırakmamak lazım..

Ben daha dogum kismini dusunmuyorum canim supriz olsun :bicak: bi arastirirsam duramam korkatim diye dusunuyorum

:)
Ben hamile değilken bile meraktan bakıyordum, simdi de okuyorum , olumsuz seyleri okumuyorum korkmamak icin iyileri okuyup dinliyorum sadece , geçtiğimiz sayfalarda birisi sormuş da tabi şuan konuşmak için çok erken.. bizim doğurmamıza 2 mevsim var daha :)

:)
Ben hamile değilken bile meraktan bakıyordum, simdi de okuyorum , olumsuz seyleri okumuyorum korkmamak icin iyileri okuyup dinliyorum sadece , geçtiğimiz sayfalarda birisi sormuş da tabi şuan konuşmak için çok erken.. bizim doğurmamıza 2 mevsim var daha :)
Ben normalde cok nanemollayimdir. Canimin yanacagi bi sey olsun bi yerim ufacik kanasin eyvahhhhj :KK45: yani benim degil baskasina bile bi igne vurulacak olsa gozumu kapatirim:KK17:
Cesaret toplarsam doguma girmeden 5 dk once bakarim:KK70:

Sen iyi cesurmussun kiz vallaa herkes boyle olmazz:KK76:

Merhaba canim hosgeldin
Ben oda uapmayi dusunuyorum cunku cocuk cok buyumeden ayirmayi dusunuyorum odasini
2,3 yas cok tehlikeli t brnmerkezci ve inatci zamani cok ugrasirsin bence. En uygunu 8 ay sonrasidir cocuga bagli olarak biraz uzatilabilir
Cunku bizim de bi ozel hayatimiz olacak cunku yani erken yasta ayirmak en iyisi. Ki dolaba ihtiyacimiz olacak. Ufacik bebek ama esyalari acayip yer kaplayacak. Sifonyeri falan tam takim alacagiz insallah kendi nevresimleri kendi odasinda olsun istiyprum oyuncaklari vs. Buyuyen besikli takimlar var fikir degistirmezsem onlardan alacagim. Cocuk buyuyunce besik cikuyor alt taraf karyola olarak kaliyor besik de ters cevrilip calisma masasi oluyor. Imkanin varsa odasi hazir olsun derim

Eşimle çok konuştuk bu durumu çok şükür imkanımız var. Ben de öğlen uykusunda odasında uyumasından yanayım. Zaten ilk bebeğim herseyi eksiksiz olmasını istiyorum. Allah istediğimiz şeylerde elimizi boş çevirmesin..

Ben doktoruma ağırlık kaldırmakla ilgili sormustum, yakin cevrem elimdeki 1 kg lik seyi bile elimden almaya calisiyordu cunku , o da bana o isler o kadar basit olmuyor , kolunu bacağını kıracak hareketlerden kaçın yeter dedi. Biz tarlada hamile hamile çapa yapıp doğurmuş ninelerin torunlarıyız dedi. Köken sağlam yani :KK66: tabi yine de önlem almakta fayda var. Sen yine de uzanma fazla. Ikea tarzı yerlerde 2 basamaklı saglam tabure merdivenler var. Onlardan al. Gündelik tabak çanağıni daha alt raflara koy. Az kullandıklarını tepelere. Yanında biri olduğu zaman indir veya yerleştir. Fazla pimpirikli de olmamak lazım ama tedbiri de elden bırakmamak lazım..

Teşekkür ederim içim biraz rahatladı ;)

Bu gece balık yemek istedim. Kokusunu duymayım diye eşim hazır pişittirdi eve getirdi. Ben de güzel bir salata yaptım. Balık mı yedim ne yedim belli değil. Ağzımın tadı çok bozuk geçmiyor :KK43: İştahım var içim de alıyor ama bu ağız tadı bozukluğu çok kötü ya :KK43: Salatayla doyurdum karnımı ne yapayım :KK12::KK12:
Bende bi süt içeyim dedim yok böyle berbat bir tat sütü içemedim :/ süzme beyaz peynir severim kahvaltıda yiyorum bir gün bildiğin uhu tadı kokusu :/ yiyemedim süzme beyaz peynirden soğudum resmen. Bimden Ezine aldık onu yiyebiliyorum çok şükür

Kızlar sizce bu beşik nasıl görünce aşık oldum resmen görsel Harika ama bilemedim. 0-24 aya kadar kullanılabiliyormuş. Biliyorum çok erken ama öyle heves işte baktım sadece :oops:

Eklentiler

• IMG_5646.webp
    IMG_5646.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 79
Eşimle çok konuştuk bu durumu çok şükür imkanımız var. Ben de öğlen uykusunda odasında uyumasından yanayım. Zaten ilk bebeğim herseyi eksiksiz olmasını istiyorum. Allah istediğimiz şeylerde elimizi boş çevirmesin..
Amin canim
Rabbim kimseye evlat acisi vermesin
Guzel model bulursan paylasirsan sevinirim :)

Bende bi süt içeyim dedim yok böyle berbat bir tat sütü içemedim :/ süzme beyaz peynir severim kahvaltıda yiyorum bir gün bildiğin uhu tadı kokusu :/ yiyemedim süzme beyaz peynirden soğudum resmen. Bimden Ezine aldık onu yiyebiliyorum çok şükür
Süt bende içemiyorum cnm tadı iğrenç geliyor. 12 haftaya kadar bende peynir yiyemedim çok tiksinmiştim. Şimdilerde kaşar çeçil peynir birde sütaşın mihaliç peynirini yiyebiliyorum o da fazla tuzlu :KK31:

Benim doktorum da şekere hiç sıcak bakmıyor ancak size kilo yapar diyor bebeğe bir yararı Yok diyor

Evet canim benimkide kiziyor. Bebege yarayacak seyleri ye digerleri onemli degil canin cok isterse abartmadan ucundan tadina bak diyor. Ben tursu cok yiyorum ya ne yapacagim hani ye tatliyi cikar hakkiyi diyorlardi nerde:) seninde erkekti senin canin tuzlu istiyor mu?

Canm ben çok erken hissetmeye başladım da, bu 15.haftamda daha bir belirginleşti :21:
Canım bu haftalar ilk gebelikte bir şeyler hissetmek nerdeyse imkansız sen bağırsak hareketlerini hissediyor olabilir misin? Ya da damarlarda kan yoğunlaşıyor onun seyirmelerini yanlış yorulmuyor olabilir misin?

Evet canim benimkide kiziyor. Bebege yarayacak seyleri ye digerleri onemli degil canin cok isterse abartmadan ucundan tadina bak diyor. Ben tursu cok yiyorum ya ne yapacagim hani ye tatliyi cikar hakkiyi diyorlardi nerde:) seninde erkekti senin canin tuzlu istiyor mu?
Canım benim herhangi bir yiyecek ya da yiyecek grubuna karşı aşırı bir isteğim olmadı ama haklısın ben de turşu yemeyi ve tuz kullanımını arttırdım ama tuza yeniden ayar vermeliyim :))

Canım benim herhangi bir yiyecek ya da yiyecek grubuna karşı aşırı bir isteğim olmadı ama haklısın ben de turşu yemeyi ve tuz kullanımını arttırdım ama tuza yeniden ayar vermeliyim :))

Benimde ayar vermem lazim yoksa sisecegim. Azalttim 1 2 gundur de biraz daha kismam lazim.

Üsütme olabilir, sicak su torbasi veya ayaklarinin altina vicks sūr . Sicak bir corba ic.. icin isininca gecer belki.. gecmis olsun.. havalar dengesiz gidiyor cok.
Canım, senin miniğin cinsiyeti belli oldu mu? Ultrason resmine bakınca bizim son kontroldeki resme çok benziyor :KK66: bana erkek tipli gibi geliyorlar da..
Sağol canım dediklerini yaptım birçoğunu geçti gibi sıcak duş iyi geldi en çok. Cinsiyeti söylemeyin dedim doktora 16. Haftadab sonra söylenmesi daha sağlıklı olur diye düşündüm öevremdeki erken öğrenenlerin hepsinin değiştigini duydum doktoru da boşuna strese sokmak istemedim. Senin cinsiyet belli miydi canım kaçırdım o kısmı :eek:

Sağol canım dediklerini yaptım birçoğunu geçti gibi sıcak duş iyi geldi en çok. Cinsiyeti söylemeyin dedim doktora 16. Haftadab sonra söylenmesi daha sağlıklı olur diye düşündüm öevremdeki erken öğrenenlerin hepsinin değiştigini duydum doktoru da boşuna strese sokmak istemedim. Senin cinsiyet belli miydi canım kaçırdım o kısmı :eek:
Cok ta sıcak suda duş alma yinede canım. Sen bilirsin tabi de. Çok sıcak suda fazla kalmamak lazım derler ne kadar doğru bilmiyorum ama. Üsüttüysende sıcak olmazsa iyice hasta olur insan. Annelik ne farklı :) özellikle benim gibi pimririkliler için.

Back
X