Hoşgeldin canım, duana içten bir amin.. Dilerim hepimiz sağlıklı ve hayırlı bir şekilde kucağımıza alırız yavrularımızı Allah'ın izniyle

12. Haftamda doktorum folik asiti bıraktırıp kan ve vitamin ilacına başlattı. Aslında kan değerlerin çok iyi ama vermezsem bu sefer de kanındaki eser elementlerin oranı düşecek bebek büyüdükçe, o yüzden vitamin hapınıhaftada iki kez kullanman yeterli dedi. İlk dün aldım vitamin ilacımı, aman Allah'ım ben böyle bir açlık yaşamadım ömrü hayatımca,

Bir şeyler yedikten 2-3 saat sonra, sanki az önce yiyen ben değilmişim gibi acıktım ama öyle böyle bir acıkmak değil.. Yani diyorum zihnimş başka yere odaklayayım, başka işlerle uğraşayım ama ıı-ıhh mümkünatı yok, elim ayağım kesiliyor resmen açlıktan.. Ben dünden sonra çok korktum, Allah muhafaza, sumoya dönmekten korkuyorum

Kilom da var yani zayıf değilim... Allah'tan boyum uzun.. Boy 1.75 , hamile kaldığımda 76ydım şimdi full tokken 79u görüyorum tartıda

Canım merhaba

Ben psikoloğum, uzmanlık alanım çocuklar ve aileler.
Nacizâne yorumumu paylaşmak isterim
Bebeği emme süresi boyunca yanıbaşında tutmak en sağlıklısı. Emzirerek çocuğun sadece besin ihtiyacını değil, çocuğun psikolojik gelişimi için gereken ihtiyaçları da karşılamış oluyorsun. İlk 1 yıl tüm bebekler kendilerini annelerinin bir uzantısı olarak görürler. Kendisini anneden bağımsız bir birey gibi algılayamazlar. Anneyle yakın temas, hatta mümkünse ten teması bebeğin duygusal gelişimi için en elzem ihtiyaçlardan biri. O yüzden bırak ayrı odada olmayı, aynı odada hatta aynı yatakta göğsünün üzerinde bile yatırman gerekir. Kucağa alma alışır diyenlere sakın kulak asma, bir bebeğin duygusal olarak ihtiyacı varsa bu anne tarafından muhakkak karşılanmalı aksi takdirde ileride anneyle sağlıklı bağlanma geliştiremediği için kişilik gelişiminde bazı sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bir insanın, tüm hayatı boyunca insanlarla olan ilişkisi, ilişkilerinde yaşadığı ve yaşattıkları, ilişkide aradığı / bulduğu duygusal tatmin ve buna benzer sayılamayacak kadar şeyi etkileyen bir mevzu bağlanma mevzusu.. O yüzden, bir yıl kesinlikle ve kesinlikle bebişi senden ayırma. Hele de sakın şu meşhur uyku eğitimi fasafisolarına kanıp bebeği uyusun diye ağlatarak kendi başına bırakma..
Bana gelince, ilk altı ay direkt yatağımın yanı başında beşikte, sonrasında büyüme oranı ve hareketliliğine göre ikea tarzı bir beşiğe geçiş yapacağız inşâAllah. Çocuk odası olan yere bir kıyafet dolabı, şifonyer ve bahsettiğim beşiği koyacağız ama bir yaşına yakın ya da sonra odasına geçireceğiz inşâAllah..
Sevgiler canım