2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
canım benim 20 lik dişim çok şiddetli ağrıyodu gece sabahladım dişçiye gittim çekilmesi lazım dedi. ama kan sulandırıcı iğne kullandığım ve bırakamıcam için kanal tedavisine karar verildi. doktorumun onayıyla yapıldı. 3 6 ay arası dişçiye gitmende bir sakınca yokmuş.

canım bizde başta almayalım dedik ama yok dolap alıcaz çekmece park yatak derken zaten oda takımı oluyor. en iyisi alalım odasını dursun dedik bakalım kısmet.

benim karnım sabahları inik akşamları kocaman oluyor :anneadayı::KK200:
bu arada ben 15 gündür falan hamile pantolonu giyiyorm sizede tavsiye ederim çok rahat ettim. kan dolaşımı daha rahat sağlanıyormuş böyle.. tabiki göbek kısmı daha bol ama bebiş içerde rahat etsin.
bende daha kilo almadım şükür daha erken zaten :KK45:

Benim evim müsait değil canım ya :/ boş odam çok büyük ve çok fazla pencere var çok soğuk oluyor biz doğudayız. Hatta soğuk olduğu için daha küçük odaya taşındık. O yüzden bu evde bebek odası yapmayı düşünmüyorum. Sadece beşik alcam. Kıyafetleri içinde şifonyeri boşaltcam bir sene böyle idare edicem inşallah başka bir şehire taşınınca bebek odası yapcam :)

:KK200: Hoşgeldin canım, duana içten bir amin.. Dilerim hepimiz sağlıklı ve hayırlı bir şekilde kucağımıza alırız yavrularımızı Allah'ın izniyle :anne:

:KK200: 12. Haftamda doktorum folik asiti bıraktırıp kan ve vitamin ilacına başlattı. Aslında kan değerlerin çok iyi ama vermezsem bu sefer de kanındaki eser elementlerin oranı düşecek bebek büyüdükçe, o yüzden vitamin hapınıhaftada iki kez kullanman yeterli dedi. İlk dün aldım vitamin ilacımı, aman Allah'ım ben böyle bir açlık yaşamadım ömrü hayatımca, :KK57: Bir şeyler yedikten 2-3 saat sonra, sanki az önce yiyen ben değilmişim gibi acıktım ama öyle böyle bir acıkmak değil.. Yani diyorum zihnimş başka yere odaklayayım, başka işlerle uğraşayım ama ıı-ıhh mümkünatı yok, elim ayağım kesiliyor resmen açlıktan.. Ben dünden sonra çok korktum, Allah muhafaza, sumoya dönmekten korkuyorum :KK17: Kilom da var yani zayıf değilim... Allah'tan boyum uzun.. Boy 1.75 , hamile kaldığımda 76ydım şimdi full tokken 79u görüyorum tartıda :olamaz:

:KK200: Canım merhaba :KK3: Ben psikoloğum, uzmanlık alanım çocuklar ve aileler.
Nacizâne yorumumu paylaşmak isterim Hoppa

Bebeği emme süresi boyunca yanıbaşında tutmak en sağlıklısı. Emzirerek çocuğun sadece besin ihtiyacını değil, çocuğun psikolojik gelişimi için gereken ihtiyaçları da karşılamış oluyorsun. İlk 1 yıl tüm bebekler kendilerini annelerinin bir uzantısı olarak görürler. Kendisini anneden bağımsız bir birey gibi algılayamazlar. Anneyle yakın temas, hatta mümkünse ten teması bebeğin duygusal gelişimi için en elzem ihtiyaçlardan biri. O yüzden bırak ayrı odada olmayı, aynı odada hatta aynı yatakta göğsünün üzerinde bile yatırman gerekir. Kucağa alma alışır diyenlere sakın kulak asma, bir bebeğin duygusal olarak ihtiyacı varsa bu anne tarafından muhakkak karşılanmalı aksi takdirde ileride anneyle sağlıklı bağlanma geliştiremediği için kişilik gelişiminde bazı sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bir insanın, tüm hayatı boyunca insanlarla olan ilişkisi, ilişkilerinde yaşadığı ve yaşattıkları, ilişkide aradığı / bulduğu duygusal tatmin ve buna benzer sayılamayacak kadar şeyi etkileyen bir mevzu bağlanma mevzusu.. O yüzden, bir yıl kesinlikle ve kesinlikle bebişi senden ayırma. Hele de sakın şu meşhur uyku eğitimi fasafisolarına kanıp bebeği uyusun diye ağlatarak kendi başına bırakma..

Bana gelince, ilk altı ay direkt yatağımın yanı başında beşikte, sonrasında büyüme oranı ve hareketliliğine göre ikea tarzı bir beşiğe geçiş yapacağız inşâAllah. Çocuk odası olan yere bir kıyafet dolabı, şifonyer ve bahsettiğim beşiği koyacağız ama bir yaşına yakın ya da sonra odasına geçireceğiz inşâAllah..

Sevgiler canım:KK36:
Kendini modern psikolog zanneden duygu yoksunlarına rağmen böyle düşünen birine rastladığıma sevindim:KK5: kızımı 27 aya kadar emzirdim ve göğsüme yatıp uyudu çok zaman:uykucu:
bazen kendimi suçlu bile hissettim milletin baskısından:KK70:
3 buçuk yaşında park yatağı hala kullanıyoruz diyorum ki sana büyük yatak alıcam hastaneden bebiş alınca o yatacak yatakta olmaz diyor yatmasa da mecburen bir tane daha alıcam park yatak sırf kıskanmasın diye:KK70:

ben heves ediyorum çok hamile kıyafetlerine o yüzden almak taraftarıyım. diğer bebeklerimiz dede giyeriz :)

Tabiki alalım, ama kısa süre sonra bedenleri olmayacak :KK66: 1 gardırop dolusu almaya gerek yok. Sonraki hamileliğimize daha cici hamile kıyafetleri çıkacak eminim yine alacağız :)
Ayrıca, ben de şimdiden denk geldikçe bol kıyafetlerden alıyorum, her aradığımızı her zaman bulamayabiliyoruz :)

Biraz rahatladım mesajını okuyunca :) kızlar hiç kilo almamışlar baksana. bir de benim bulantılar kusmalar fenaydı. hiç bişey yiyemyordum geçen haftaya kadar niye kilo aldım anlamadım :)

bende sadece ben bu kadar aldım diye düşünüyodum ama 4-5 kişi varız merak etme yalnız değilsin :)

Şu aşamada hamilelik pantolonları henüz olmuyor, karın bölgesi düşüyor :KK66: ya beli kalın lastikli pantolon bulabilirsen ideal, ya da karın bölgesi rahat etsin diye 1 beden büyük pantolon almak lazım. Ben 1 beden büyük birkaç pantolon aldım 5. aya kadar idare eder diye düşünüyorum. Hem de doğumdan sonra ilk şişlik geçince bir süre sonra giyebilirim diye umut ediyorum.

benim belim incedir yani bütün pantolonlarımın beli boldu aslında hep kemer kullanırdım ama artık sıkıyolar bile.bi tane hamile eşohmanım var bel kısmı bol biraz ama yinede çok rahat ediyorum ben onunla.o yüzden hamile pantolonu almak istiyorum yinede bi denemek lazım tabi hangisi daha iyi olursa :)

hoşbuldum fıtık yok çok şükür ama ağrılar korkutuyor bazen beni inşallah hepimiz kazasız belasız öğreniriz bebişlerimizin cinsiyetlerini:)
ya sonra o büyük pantolonları ne yapacağız :KK70:
Ben bir ara tombiktim o dönemden kalan pantolonlarımı giymeyi düşünüyorum. hamile pantolonlarını denedim hiç rahat edemedim. Muhtemelen alamam onlardan.

hoşgeldin aramıza :) senin haftalarında relaxin salgılandığı için bel ağrıları oluyormuş. benim henüz olmadı. belimde zaten ufak fıtık var inşallah olmaz korkuyorum.
çok şiddetli olmadıkça ağrılar normal sanırım, her şeyimiz değişiyor.
inşallah hayırlısıyla öğrenirsin cinsiyeti :) ben de 16. haftayı bekleyeceğim

:KK200: Canım merhaba :KK3: Ben psikoloğum, uzmanlık alanım çocuklar ve aileler.
Nacizâne yorumumu paylaşmak isterim Hoppa

Bebeği emme süresi boyunca yanıbaşında tutmak en sağlıklısı. Emzirerek çocuğun sadece besin ihtiyacını değil, çocuğun psikolojik gelişimi için gereken ihtiyaçları da karşılamış oluyorsun. İlk 1 yıl tüm bebekler kendilerini annelerinin bir uzantısı olarak görürler. Kendisini anneden bağımsız bir birey gibi algılayamazlar. Anneyle yakın temas, hatta mümkünse ten teması bebeğin duygusal gelişimi için en elzem ihtiyaçlardan biri. O yüzden bırak ayrı odada olmayı, aynı odada hatta aynı yatakta göğsünün üzerinde bile yatırman gerekir. Kucağa alma alışır diyenlere sakın kulak asma, bir bebeğin duygusal olarak ihtiyacı varsa bu anne tarafından muhakkak karşılanmalı aksi takdirde ileride anneyle sağlıklı bağlanma geliştiremediği için kişilik gelişiminde bazı sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bir insanın, tüm hayatı boyunca insanlarla olan ilişkisi, ilişkilerinde yaşadığı ve yaşattıkları, ilişkide aradığı / bulduğu duygusal tatmin ve buna benzer sayılamayacak kadar şeyi etkileyen bir mevzu bağlanma mevzusu.. O yüzden, bir yıl kesinlikle ve kesinlikle bebişi senden ayırma. Hele de sakın şu meşhur uyku eğitimi fasafisolarına kanıp bebeği uyusun diye ağlatarak kendi başına bırakma..

Bana gelince, ilk altı ay direkt yatağımın yanı başında beşikte, sonrasında büyüme oranı ve hareketliliğine göre ikea tarzı bir beşiğe geçiş yapacağız inşâAllah. Çocuk odası olan yere bir kıyafet dolabı, şifonyer ve bahsettiğim beşiği koyacağız ama bir yaşına yakın ya da sonra odasına geçireceğiz inşâAllah..

Sevgiler canım:KK36:[/QUOTE]

çok teşekkür ederim gercekten cok içten yazmıssınız :)

selam kizlar.ne zamandir bakamadim buraya ne guzel cinsiyetler de belli olmaya baslamis.. :-) benim mide bulantilarim tam gaz devam ettiginden ve oglumda hic boyle seyler yasamadigimdan acaba bu sefer kiz mi diyorum :-) 22sinde kontrolum heralde belli olur o zmn hepinize saglikli mutlu gunlerrr

Günaydın kızlar bende ikinciye hamileyim ilki daha 1.5 yaşında tamamen sürpriz oldu hemde ne 9. haftada öğrendim bu hafta 10dayız adet tarihimi hatırlamıyorum o yüzden büyüklüğüne göre tahmin etti doktor ikinci gidişimde farklı çıkarmı acaba bende merak içindeyim herkese hayırlı hamilelik süreci dilerim.

Gunaydinlar.hayirli haberlerin alindigi guzel bir gun olsun.test sonuclari guzel cinsiyetler istenildigi gibi olsun:dua:
Bende kilo almadim zaten kilolu olunca cok kilo alinmiyor ilk hamileligimde 14 kilo almistim.bakalim bunda kac olacak.
Oda konusuna gelince hic acele etmeyin derim oda yapmis biri olarak soyluyorum ilk cocugumda ilk heves insan herseyi olsun duzenli olsun istiyor.oglum 3 yasindan sonra yatmaya basladi odasinda.suan 4 yasinda ve ilgisi istekleri okadar farkli ki begenmiyor hic birseyi.simdiki aklim olsaydi alirdim park yatak birde dolap 3 yasindan sonra ilgileri dogrultusunda oyun alanida olabilen cok guzel bir oda yapardim...

Günaydın güzel anneler, 3 gündür girememiştim, ne kadar çok yazmışssınız ama hepsini okudumm :KK73: Bugün ikili sonuçlarını alacak ve cinsiyeti öğreneceklerin güzel hayırlı haberlerini bekliyoruz, cinsiyet konusunda da Allah herkese gönlünden geçeni nasip etsin inşallah :KK200:
Oda yapma konusu konuşulmuş, biz bebeği öğrendiğimizde ilk baktığımız şeydi oda takımları. Cinsiyetinin belli olmasını bekliyoruz, sonra çok sabredemeyip alabiliriz, eşim de ben de çok hevesliyiz. Şimdiden duvar kağıtları fln bakıyoruz. Allah yaptırıp bebeğimizi orada yatırdığımız günleri de göstersin inşallah.:dua: Annemin de sepet beşiklere hevesi varmış, ben doğduğumda evleri müsait olmadığı için alamamış, sana alıcam diyo, odamızda da o olacak gibi duruyor şimdilik.
Ben bu hafta yarım tartıldım yarım kilo almışım, iştahımın normale dönmesinin sonuçları ama başta baya verdiğim için eski kiloma dönmedim daha. :kk77: Çok almayız inşallah. Ben de normal doğum istiyorum, inşallah bir aksilik çıkmaz da. Ablamın iki doğumunda da yanındaydım. İkinci de sancıları başladığı andan son ana kadar yürüdü, 20 dk suni sancı alıp hemencik doğurdu, bize de öylesi nasip olur umarımm:anneadayı:
Bir de ben de otururken ya da yatarken bebeğin bulunduğu yeri anlayabiliyorum, topacık bi kütle sol tarafımda duruyor, dışarıdan bile belli oluyor. Eşim, arkadaşlarım fln şaşırıyor. Resmen tepecik oluyor :KK76: herhangi bir hareket hissetmedim henüz ama :KK46:
Ayrıca belim ve kasıklarım dün çok ağrıdı, ama çok üzgündüm dün sanırım üzüntü stres daha da arttırdı ağrımı, bel fıtığım var yorumlarınızı okuduktan sonra bi dahaki kontrolde doktora soracağım mutlaka.
Ayy çenem düştü ne uzun yazdımmm :) Hepimiz için güzel bir hafta olsunn :KK19:

Selam kızlar 20 lik dış için kontrolumden geldim. Neyseki suan için bir tehlike görmedi,düzenli dış fircalamaya devam dedi. Dış sorunuyla karsilasmamak için agzimizin bakımını aksatmamak gerekiyormus ama olursada anestezi vs hersey oluyor hiç korkma dedi. Kalsiyum bol bol alıyorum dedim hem bebek için hem dış için. Halk arasında hurafe bunlar inanma bebeğin dışınden falan kalsiyum aldığına veya her gebelikte illa dış problemi olcağına dedi. Düzenli fırçalamak şart dedi

oda konusunda bende bişeyler yazayım oğlum 1.5 yaşında ben oda yapmadım yanımda yatırıyorum zaten memeye düşkün yandaki beşikte bile uyumak istemiyor gayette mutluyuz. Oda yapan arkadaşlarımda hiç yatıramadılar o yüzden gereksiz diye düşünüyorum.

kafein_ kafein_ Evet ya kendimizi sıkmaya germeye gerek yok hepsinin maşallahı var sağlıkla doğacaklar Allah ın iziyle yerim hepsinin totişini ya kuzu onlar :anne::nazar::KK200:

Ultrasonlarda hepsinin maşallahı var benimki de dahil eline ver mendili halay çeksin :halay: öle hareketliler maşallah:nazar:

Back
X