2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Merhaba bayanlar ben şubat annelerini takip ettim hep ama 1,5 ay erken geldi kızım 28 Aralık'ta Yen'i daha 5 kilo oldu bazı sorularım olacak sizlere
1. Mama suyu için sağlıklı bir termos Öner'iniz var mı?
2. Kızım 2 aydır sümüksü kaka yapıyor süt alerjisi olabilir dedi bir doktor başka doktor alerji daha farklı şeyler gösterir değil alerji dedi. Bizim gibi olan var mı?
3. Düzeltilmiş olarak 3,5 aylık aslında daha yeni yeni yüz üstü tutmaya başladım başını kaldırmaya alıştırmaya çalışyorum hala kaldıramıyor tabi. Karşısına geçip bana bakmasını sağlamaya çalışıyorum çabuk yoruluyor hafif çe kaldırıyor kafasını. Normal mi ki durumuna göre acaba?
1- bana hediye geldi yurtdışından pek yardımcı olamıcam bu soruya
2- sümüksüyken bize bebeğin üşüyo demişlerdi bence ayaklarını sıcak tut bebişinin alerji değildir
3-prematüre bebeklerin gelişimi geriden gelebiliyor bence bu kadar stres yapma canım hepsini öğrenir daha zamanla

Selam anneler,daha öncede genel olarak sordum ama bu sefer ayrıntılı sorucam :-) mama sandalyesi özellikli birşey mi almalı sizce,daha basit birseymi. Joie mimzy beğendim,indirimde bide ama alıp almamakta kararsız kaldım. Siz hangisini tercih ettiniz. Bu arada benim sacımda 2 aydır çok dökülüyordu uzundu da baya. Gittim omuz üstü kestim. Azaldı suan biraz
Baktim mama sandalyesine guzelmis :)
Ayni ozelliklerde baska bir sandalye var kizimdan kalma, acmayi düşünmüyorum onu. Cok buyuk bu sandalyeler fazla kalabalik yapiyorlar.
Ama kullanisli mi evet hem de cok.
Bizde iki tane portatif mama sandalyesi var, normal sandalyeye de baglanabiliyor. Brn onlari kullanmayi düşünüyorum.

Dönüyor artik canim. Yere koymaya basladim iki gun sonra döndü. Cok hizli bur surecmis fıldır fildir gidiyor simdi donerek:)
Doner seninki de merak etme.
Yer derken halının üstüne mi
Bizimki hep yatakta yada koltukta ama hiç dönmedi :)))
Aman kendi ne zaman isterse o zaman dönsün ya hepsinin bi vakti var nasılsa. elinden tutup döndürüyorum yada oyuncaklar gösteriyorum yöneliyor baya uğraşıyor ama dönmemek için tutuyor kendini resmen fena

kızlar bebeklerinizi ne zaman yanınızdan ayırmayı düşünüyorsunuz? bide görüntülü telsiz mi daha mantıklı yoksa normal telsiz de yeterli olur mu sizce?

Yer derken halının üstüne mi
Bizimki hep yatakta yada koltukta ama hiç dönmedi :)))
Aman kendi ne zaman isterse o zaman dönsün ya hepsinin bi vakti var nasılsa. elinden tutup döndürüyorum yada oyuncaklar gösteriyorum yöneliyor baya uğraşıyor ama dönmemek için tutuyor kendini resmen fena
Evet evet haliya. Uyku setinin elyaf yorhani vardi minik, onu attim yere debelenip duruyor üstünde.
2 gun elimle dondurdum saga sola, sonra kendi döndü. Simdi baya gidiyor:)
Ayagini kicini basini deviriyorsa dönmesi yakindir :)

Bi sürü bez deneyip tekrar prima premiumcare e döndüm kızlar
Bence benim yorumum incelik emicilik süper kokusu da yok
Her bebeğe göre pişik meselesi değişiyor ama diğer konularda primayı tek geçiyorum
Diğerlerinin en ortak yanı daha kalın olmaları
Bazıları bi süre sonra torba gibi oluyordu eminim rahatsız hissettiriyordur bebekleri de.
Denemediğim bez kalmamıştır belki :)
neyse tekrar başa dönmüş olduk sonuç olarak :)

Hayırlı ramazanlar kızlar nasilsiniz ,bebisleriniz nasıl? .oruç tutuyormusunuz, tutanlar sütunuzde azalma oldumu? Birde kızlar benim sacda acayip dökülüyor 1 aydır hatta bazı yerler resmen kel olmuş o tarafı görünmesin diye başka şekilde bağlıyorum saçlarımı. Birde Bu ay bebislerimiz çok tatlı oldular dimi ama yaaa....benim oğlum babası şakadan aglayinca oda dudagini büküp içli içli ağlıyor herseyi anliyor.sabah uyaninca yarım saat konusuyor kendi kendine Gaggg guggggg iggiii sonra beni görünce bir gülüyor bir gülüyor kucağıma almam için cilve yapıyor.

kızlar benim bebiş de tombiş biraz hala yüzünün üstüne tam dönemedi..kolu hep altta kalıyor bir türlü kurtaramıyor..uğraşıyor baya koluna bir şey olcak diye korkuyorum..

kızlar bebeklerinizi ne zaman yanınızdan ayırmayı düşünüyorsunuz? bide görüntülü telsiz mi daha mantıklı yoksa normal telsiz de yeterli olur mu sizce?
Aslında doğmadan önce sorsan bi kaç ay sonra ayıracağım diyordum
Ama şimdi babası uzaktayken çok alıştık beşiği hemen yanımda sabahları uyanınca yataga yanıma alıyorum beraber oynaşıyoruz falan
Şimdi sorarsan da 2 yaş olur gibi ya hiç başka odaya gönderesim yok ben de bu konuda kararsızım henüz
Odasını ayıracaksan da bence telsiz olsun mutlaka. evin çok büyük değilse kameralı olmasa da olur sanırım

Evet evet haliya. Uyku setinin elyaf yorhani vardi minik, onu attim yere debelenip duruyor üstünde.
2 gun elimle dondurdum saga sola, sonra kendi döndü. Simdi baya gidiyor:)
Ayagini kicini basini deviriyorsa dönmesi yakindir :)
Ay onları Bayadır yapıyor ben de dedim hah bugün yarın döner diye ama yok :)))
Ters koyduğumda dönüyor hatta ters koyunca baya emekler gibi bi bakıyorum başka tarafa doğru gitmiş ama düzde anca popo attırıyor :)))

Bi sürü bez deneyip tekrar prima premiumcare e döndüm kızlar
Bence benim yorumum incelik emicilik süper kokusu da yok
Her bebeğe göre pişik meselesi değişiyor ama diğer konularda primayı tek geçiyorum
Diğerlerinin en ortak yanı daha kalın olmaları
Bazıları bi süre sonra torba gibi oluyordu eminim rahatsız hissettiriyordur bebekleri de.
Denemediğim bez kalmamıştır belki :)
neyse tekrar başa dönmüş olduk sonuç olarak :)
canım bende aynısını yapıcam galiba..hepsini denemedim henüz ama denediklerimden de memnun kalmadım..komili hep sızdırdı bizde..huggies iyi emmiyordu..molfix hastanede vermişlerdi onu da çok beğenmedim..primada sarı pantlılar biraz pişik yaptı ama emiciliği süper..primanın aktif bebek olanını denedim o pişik yapmadı emişi de güzel..ama biraz fazla kokuyor bezin kendi..prima da denemediğim tek bir çeşit kaldı onu da deneyip kararı mı vercem sanırım:)

Hayırlı ramazanlar kızlar nasilsiniz ,bebisleriniz nasıl? .oruç tutuyormusunuz, tutanlar sütunuzde azalma oldumu? Birde kızlar benim sacda acayip dökülüyor 1 aydır hatta bazı yerler resmen kel olmuş o tarafı görünmesin diye başka şekilde bağlıyorum saçlarımı. Birde Bu ay bebislerimiz çok tatlı oldular dimi ama yaaa....benim oğlum babası şakadan aglayinca oda dudagini büküp içli içli ağlıyor herseyi anliyor.sabah uyaninca yarım saat konusuyor kendi kendine Gaggg guggggg iggiii sonra beni görünce bir gülüyor bir gülüyor kucağıma almam için cilve yapıyor.
Oy maşallah
Ben oruç tutmuyorım çünkü bi kaç saat su içmesem bi şeyler atıştırmasam hemen sütüme etki ediyor malesef
Bizimki de öyle ya sabah şekerlerimiz onlar bizim çok çok tatlı oldular hem de :KK200:

canım bende aynısını yapıcam galiba..hepsini denemedim henüz ama denediklerimden de memnun kalmadım..komili hep sızdırdı bizde..huggies iyi emmiyordu..molfix hastanede vermişlerdi onu da çok beğenmedim..primada sarı pantlılar biraz pişik yaptı ama emiciliği süper..primanın aktif bebek olanını denedim o pişik yapmadı emişi de güzel..ama biraz fazla kokuyor bezin kendi..prima da denemediğim tek bir çeşit kaldı onu da deneyip kararı mı vercem sanırım:)
Aktif Bebek de güzel evet ama çok yoğun geldi bana kokusu. çişle birleşince hiç çekilmiyor :))
Benim denediklerim arasında gene de en iyisi molfix gibi geldi hatta problem de yaşamadık ama işte primaya göre kalın
Komili sızdırdı dediğin gibi

Aslında doğmadan önce sorsan bi kaç ay sonra ayıracağım diyordum
Ama şimdi babası uzaktayken çok alıştık beşiği hemen yanımda sabahları uyanınca yataga yanıma alıyorum beraber oynaşıyoruz falan
Şimdi sorarsan da 2 yaş olur gibi ya hiç başka odaya gönderesim yok ben de bu konuda kararsızım henüz
Odasını ayıracaksan da bence telsiz olsun mutlaka. evin çok büyük değilse kameralı olmasa da olur sanırım
evet zor olacak bize de ama erkenden alıştırmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum..bebeğim zaten bana yapışık gezmek istiyor..gece de hep yanımızda olmaya alışsın istemiyorum..denicem bakalım 6. aydan sonra inşallah başarabiliriz:) aslında odası hemen yatak odamızın yanı birkaç kere odasındaki beşiğinde uyuduğu için gece alıp yanımıza götürmemiştik uyandığında duydum hemen..bizimki ağlarken ortalığı yıkıyor onun için duyarım gibi geliyor:)alt üst komşularımıza 4 aydır uyku yoktur heralde:) ama yine de normal bir telsiz almayı dşünüyorum..

kızlar ek gıdayla ilgili araştırmalara ben de başladım yavaştan..blw grubundaki ek besin tablolarında taze fasülye ilk ay verilmez diyordu hatırladığım kadarıyla ama ayşe öner ilk aydaki çorba tariflerinde fasülye koyun yazıyor..şimdi ilk ay fasülye tattırılır mı tattırılmaz mı aklım karıştı? acaba blw de eline verildiği için mi ilk ay için fasülye verilmez yazıyordu? bu ek gıda işi baya zor yaa..şimdiden aklımda deli sorular:) bide oğlum 5 ay 1 haftalıkken annemlerin yanına gidicez bayrama Antalya çok sıcak olduğu için orada su vermeyi düşünüyorum..sizce 6. ayın bitmesini beklemeli miyim..sıcak yerlerde yaşanlar sizler napcaksınız sıcaklar artınca?
Mersinde yasiyorum ama 6. Aydan evvel su vermeyi düşünmüyorum. Adanada arkadaşın dr u başka sehirde olsa vermeyin derdim adanada verin demiş

Ben doğduğundan beri ayri odada yatırdığım icin kamerali tercih ettim
Iyi ki de oyle almışım diyorum cunku benim bıdık sabah uyaninca aglamayip kameraya bakip bekliyo :)
Telsiz olsa sürekli bakmam gerekirdi. Oyle ahim sahim birsey degil aliexpresten almistik 32 dolara acaip isimi gördü, görüyor

Esra Esra canım nasilsin iyilestimi meme yaraların biliyosun bende çok çektim m.Fro ,fucidin,madekasol , fito cafeks antibiyotikler vs adini hatirlamadigim bi sürü krem kullandim geçen ay ablama gittigimde pompayida yanimda goturmustum o kadar aciyorduki emziremiyordum o iki delik seklindeki yaradan emzirirken cigerlerim sizliyordu, bende sagarak biberonla veriyordum ablamda zemzem suyu ve okunmus nisan yagmuru varmis hemen bunla yıka dedi yarayi yikadim bi güzel hatta 6 yasindaki oğlum da da yüzünde böyle şu toplamış gece yaniigi gibi yaralar cikmisti elleyince içinden şu cikiyordu ablam oğlumun yüzünude zem zem ve nisan yagmuruyla yikadi. Ve canım benim meme ucundaki delik şeklindeki yaralar ertesi gün kapanmak uzereydi bi baktim oglumun yuzundekilerde iyilesmisti ertesi aksamada zaten meme ucu yaram hiç kalmamıştı o derinlesen yara delikleri ,şükürler olsun rabbime sifam ondaymis demek ki öğün bugündür yani 1 aydır oglumu göğsümde emziriyorum bi dahada hiç yara olmadı yani anlayacagin ,darisida sana insallah sende dene istersen

Mersinde yasiyorum ama 6. Aydan evvel su vermeyi düşünmüyorum. Adanada arkadaşın dr u başka sehirde olsa vermeyin derdim adanada verin demiş

Ben doğduğundan beri ayri odada yatırdığım icin kamerali tercih ettim
Iyi ki de oyle almışım diyorum cunku benim bıdık sabah uyaninca aglamayip kameraya bakip bekliyo :)
Telsiz olsa sürekli bakmam gerekirdi. Oyle ahim sahim birsey degil aliexpresten almistik 32 dolara acaip isimi gördü, görüyor
zaten 6. ayın dolmasına pek bir şey kalmıyor..gittiğimde çok sıcak olursa duruma göre vermeyi düşünüyorum..suyun ne zararı olabilir ki susuz kalması daha kötü diye düşünüyorum..doktoruma da sordum sıcaklar başladı su vermemizi gerek var mı diye..hayır gerek yok..ama versen de bir şey olmaz dedi..için nasıl rahat edicekse öyle yap diyip güldü:)
telsiz konusunda ise dediğin gibi sürekli uyandı mı diye bakmak değil de üzerine felan örtüsünü çekti mi diye kontrol ederim diye düşünüyorum..çünkü bizimki uyanınca hayatta öyle uslu uslu bakınmaz ağlar bende duyarım doğal olarak:)normal telsizle fiyat olarak arada pek fark yoksa görüntülü mantıklı..

Baktim mama sandalyesine guzelmis :)
Ayni ozelliklerde baska bir sandalye var kizimdan kalma, acmayi düşünmüyorum onu. Cok buyuk bu sandalyeler fazla kalabalik yapiyorlar.
Ama kullanisli mi evet hem de cok.
Bizde iki tane portatif mama sandalyesi var, normal sandalyeye de baglanabiliyor. Brn onlari kullanmayi düşünüyorum.
Onlarada bakarım bi canım. Kullanmadığım zamanlarda katlarım diye düşündüm. Çocuk sanki daha rahat hareket eder gibi geliyor. Onu indirimde görünce hemen alasım geldi. Biraz daha bekliyim en iyisi.

hayırlı ramazanlar canım.evet 2 gündür tutuyorum sütümde önemsencek bir azalma hissetmedim yarında tutup birkaç gin tutmamayı düşünüyorum eşimin yoğun baskısı var üzerimde tutmaman yönünde.ısrarla tutma sütün kesilecek sonra pişman olucaksın diyor ama 90 gün oruç borcum var tutabildiğim kadarını tutmayı düşünüyorum.evet çok tatlı oldu bebeişlerimiz.bugün benim yatağımın üzerinde kızlarım tabletleriyle oyun oynuyorlardı bende keremle yanlarına yattım bi baktım kerem yan dönmüş tableti almaya çalışıyor ablası vermeyince yüzüstü dönüp onları izlemeye başladı tabiki ben fazla izin vermedim tablete bakmasına.hatta resimlerini çektim bak atayım

Eklentiler

• IMG_2530.webp
    IMG_2530.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 122
  • IMG_2536.webp
    IMG_2536.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 128
Back
X