• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
9+5 olması gerekirken nasıl olmuş anlayamadım :KK43:

Aslında sat a göre bikaç gün daha büyük olması gerekiyordu ama ultrason ölçümlerinde farkliydı. Sonradan araştırdım. Bebeğin duruşuna ve alttan üstten muayeneye gore fark edebiliyormuş. Benim ilk kez üstten muayene oldu. O yüzden değişti sanırım.

Biz eşimin işi yüzünden Kars'ta yaşıyoruz. Burada devlet hastanesinde ve üniversitede çalışan arkadaşlarımız var. Dün önceden jinekolog hemşiresi olan bir arkadaşımla konuştum cinsiyet konusunda, doktorlar erkenden bilse de 18-20 haftadan önce cinsiyet söylemiyorlarmış. Erkek çocuk düşkünlüğü yüzünden aksinde çocuğa bir zarar vermesinler diye. Bana garip geldi. Doğunun diğer tarafları böyle mi bilmiyorum. Burada çok uç bir yaşam var yerli halk arasında. Kimisi gayet modern yaşıyor. Muhafazakar kısmı da çok koyu, gelinler illaki kayınvalide ile yaşamak zorundaymış, 5-6 geliniyle aynı evde oturan kayınvalideler varmış ve erkek çocukları kesinlikle babaanneye alışık büyütüyorlarmış.

Radyolojide çalışan bir arkadaşım vardı, bir yaşında bir çocuğu röntgene getirmişler. Kayınvalide gelinin kucağına çocuğunu vermiyormuş. Kadın, anne ver emzireyim dediği hâlde acıkmamıştır o, emzik veririm ağzına diye çocuğunu vermiyormuş kadına. Çocuk oğlan tabiî. Daha böyle bir sürü örnek anlattılar. Ben de kontrole giderken hep dikkatimi çekiyor, kayınvalideler hep gelinlerin başında. Çok tuhaf insanlar. Dün ben muayenehaneye gittiğim zaman, benden önce bir hamileyi hemşire usg girişinden hazırlamak için götürürken, kayınvalide de gitmeye kalktı. Hemşire siz gelmeyin sadece babayı alıyoruz dediği hâlde, kadın bu sefer ön kapıdan doktorun odasına daldı. Doktor dışarı çıkarttı. Gelinin muayenesi bitti, çıkar çıkmaz kapıda kadına "cinsiyeti neymiş?" diye soruyor kayınvalide. Hemşire de kızdı oradan daha belli değil hanfendi diye.

Biz burada gülüyoruz, eğleniyoruz. Kaygilarimizi kenara atmak için zaman geçirmeye çalışıyoruz bununla ama cidden insanlar bunu ciddi bir durum haline getiriyor. Çok üzülüyorum gerçekten bir an o kadın orada kız dese kv'nin vereceği tepki geldi gözümün önüne.

kızlar çok sık giremiyorum ara ara bi şeyler yazıp gidiyorum ama bi şey söyleyecem 12. hafta da yapılan test var ya onda betahcg değeri de yazıyor o yazan değer 50 nin altındaysa erkek 50 nin üstündeyse kız çocuk olduğunu gösteriyormuş en son iki arkadaşımda baktım ikisinde de doğru çıktı bende çocuğun cinsiyetini öğrenmek için testi yaptıracam ama sonucu doktora göstermeye niyetim yok canımı sıkacak bi şey söylemesini istemiyorum zaten çocukta bir sakatlık varsa 20. haftadan sonra yapılan ayrıntılı ultrsonda meydana çıkıyor

ben bide 3 aya kadar sakliycaktim nerdeeee goren aaa hamilemisin diyo esimin ailesi bilmiyo allahtan uzaktalar 2 hafta kaldi sonra ogrenirler

benimde göbüş çıktı ilkinde iş yerinde 7. aya girecekken anlamışlardı, şimdi bariz belli:anneadayı: akşamları yemekten sonra kızımı uyutuyorum genelde bende sızmış oluyorum tabi bununda katkısı büyük:KK53:

Biz eşimin işi yüzünden Kars'ta yaşıyoruz. Burada devlet hastanesinde ve üniversitede çalışan arkadaşlarımız var. Dün önceden jinekolog hemşiresi olan bir arkadaşımla konuştum cinsiyet konusunda, doktorlar erkenden bilse de 18-20 haftadan önce cinsiyet söylemiyorlarmış. Erkek çocuk düşkünlüğü yüzünden aksinde çocuğa bir zarar vermesinler diye. Bana garip geldi. Doğunun diğer tarafları böyle mi bilmiyorum. Burada çok uç bir yaşam var yerli halk arasında. Kimisi gayet modern yaşıyor. Muhafazakar kısmı da çok koyu, gelinler illaki kayınvalide ile yaşamak zorundaymış, 5-6 geliniyle aynı evde oturan kayınvalideler varmış ve erkek çocukları kesinlikle babaanneye alışık büyütüyorlarmış.

Radyolojide çalışan bir arkadaşım vardı, bir yaşında bir çocuğu röntgene getirmişler. Kayınvalide gelinin kucağına çocuğunu vermiyormuş. Kadın, anne ver emzireyim dediği hâlde acıkmamıştır o, emzik veririm ağzına diye çocuğunu vermiyormuş kadına. Çocuk oğlan tabiî. Daha böyle bir sürü örnek anlattılar. Ben de kontrole giderken hep dikkatimi çekiyor, kayınvalideler hep gelinlerin başında. Çok tuhaf insanlar. Dün ben muayenehaneye gittiğim zaman, benden önce bir hamileyi hemşire usg girişinden hazırlamak için götürürken, kayınvalide de gitmeye kalktı. Hemşire siz gelmeyin sadece babayı alıyoruz dediği hâlde, kadın bu sefer ön kapıdan doktorun odasına daldı. Doktor dışarı çıkarttı. Gelinin muayenesi bitti, çıkar çıkmaz kapıda kadına "cinsiyeti neymiş?" diye soruyor kayınvalide. Hemşire de kızdı oradan daha belli değil hanfendi diye.

Biz burada gülüyoruz, eğleniyoruz. Kaygilarimizi kenara atmak için zaman geçirmeye çalışıyoruz bununla ama cidden insanlar bunu ciddi bir durum haline getiriyor. Çok üzülüyorum gerçekten bir an o kadın orada kız dese kv'nin vereceği tepki geldi gözümün önüne.
ya çok şükür hayatımıza biz işin gırgır ve eğlencesindeyken cinsiyetini alacağımız kıyafetler ve bebek odası için öğrenmeye çalışırken başka yaşamlar cinsiyeti gurur sebebi yapıyor lanet ediyorum hala kadının kadını ezmeye çalıştığı yaşamlara yazıklar olsun o kaynanaya kendisi gelin olmamış sanki ay ruhum daraldı Allah o gelinlerin yardımcısı olsun inşallah onlar ileride kaynana olduklarında yaşadıklarını unutmazlar

cahillik fena şey:oha: ne insanlar var sağlıkla sıhhatle hayırla gelsin kuzucuklar da bunların ne önemi var, anne iyi mi bebek iyi mi gerisi boş:KK43: Allah ım böyleleriyle kimseyi karşılaştırmasın:dua:

Allah kızlaar sıze ne diyim dun geceden beri mesajlarınızı okuyorum uykuya dalmışım sabah devam ettim anca bitti ay :kahve:
Cin takviminemi baktın canim
Evet canım çin takvimine baktım
bu Çin takvimi tutuyor mu gerçekten ???
listemizde cinsiyet tahminine çin takvimde çıkanı yazalım dedik bakalım nekadar doğru çıkıyor diye. Siteye bakarsan %90 doğru diyor
Çin takviminde erkek görünüyo ama ilk bebeğim kız görünüyo erkek oldu :) Ama hamileliğim zamanında baktığımda o da erkek görünüyordu yıllık değişiyor mu ki bu takvim yoksa hep aynı mı? İnşallah şu cümlemden bi anlayan çıkar karışık oldu :KK48:
değişir tabi canım yaşa göre hesaplıyorsun ya her sene yaş değiştiğine göre cinsiyette değişiyordur :KK58:
kızlar bu da benim 10 haftalık sizce cinsiyeti nedir ??
bence erkek
Canim ben baktigimda kiZ gosteriyordu . Senin baktigim yerden bana da bakar misin lütfen. 17.09.1984 sat 21 nisan.
canım seninki ekek çıkıyor ama sat ayın sonuna geldiği için eger geç döllenme olduysa kız da olabilir galiba tam bilemedim burdan hesapladım:
http://cin-takvimi.gen.tr/otomatik-cin-takvimi-hesaplama

çin takvimi ikinci kızımın geleceğini söylüyor :) ama farklı bir sitedeki çin takvimi erkek diyordu

çi,n takvimleride kararsız, her sayfa farklı cinsiyet çıkarıyor

Gerçek Yaşınız 29.
Mart ve Sonrası Doğduğunuz için Yaşınıza +1 Eklendi.
Gerçek yaşınız adet tarihi zamanına göre hesaplanmaktadır.
Hamile kaldığınız ay Nisan
Muhtemel Gebe Kalma Tarihiniz ise 14-04-2016
Çin Takvimine Göre Gebelik Yaşınız 30.
Çin Takvimine Göre Bebeğiniz Muhtemelen : Erkek
Bebeğinizin Muhtemel Doğum Tarihi ise : 05-01-2017

http://www.cintakvimi.org/otomatik-bebek-cinsiyeti-hesaplama.php

Çin Takvimi’ne Göre KIZ Çocuğunuz Olacak…
Gerçek Yaşınız: 28

Çin Takvimine Göre Şimdiki Yaşınız: 29

Çin Takvimine Göre Bebeğinizin Cinsiyeti: KIZ

Ay deli oluyorum şu ERKEK meselesine benim kayınbabamda var az bişey kocam ailede tek erkek olduğu için kayınbabam soyum kuruyacak korkusuyla yaşıyor galiba:p geçen şaka yapmış oldu ama acaip sinirime dokundu :KK67: eşime 'erkek adamın erkek oğlu olur dedi' ay bana bişeyler oldu :sopa: sinirden ağlayacaktım kendimi zor toparladım o ortamda ama eşim farketti. Nerdeyse kız olsun diye Allaha yalvarcam

Kızlar ben bir şey soracağım size. Şimdi ben 1 kg vermişim camış gibi yediğim hâlde ama tam tersi kilo almış gibi duruyorum ve pantolonlarım kapanmıyor artık. Böyle olan var mı aranızda?
1 kg aldım ama gören 5 aylık mı diuye soruyor. Zaten olan göbeğim çok ihtişamlı artık :) Kapılardan geçemicem bennnn

Ay deli oluyorum şu ERKEK meselesine benim kayınbabamda var az bişey kocam ailede tek erkek olduğu için kayınbabam soyum kuruyacak korkusuyla yaşıyor galiba:p geçen şaka yapmış oldu ama acaip sinirime dokundu :KK67: eşime 'erkek adamın erkek oğlu olur dedi' ay bana bişeyler oldu :sopa: sinirden ağlayacaktım kendimi zor toparladım o ortamda ama eşim farketti. Nerdeyse kız olsun diye Allaha yalvarcam
hiic takilma erkek yada kiz olmasi erkege baglı Allah eli ayagı düzgün saglikli cocuk nasip etsin insallah esimin ilk evliliginden bir kizi bir oglu var her gun soruyorum ne hissediyosun diye hep ayni cevap saglikli olsun ne olursa olsun diyo benimde tercihim yok ama kizim olursa cook sevinirim

ya bu göbek meselesi bende de var niye bu kadar erken şişti ki eşimle inatlaştım yeni pantolon almayacağım diye ama işyerinde o kadar çok sıkınca pantolon akşam tamam dedim gidelim bol pantolon alalım diye, anam daha minnacık bu kuzular ama hepimizin maşaallahı var bakıyomda gaz mı ki kızlar karnımızı şişiren

Allah kızlaar sıze ne diyim dun geceden beri mesajlarınızı okuyorum uykuya dalmışım sabah devam ettim anca bitti ay :kahve:

Evet canım çin takvimine baktım

listemizde cinsiyet tahminine çin takvimde çıkanı yazalım dedik bakalım nekadar doğru çıkıyor diye. Siteye bakarsan %90 doğru diyor

değişir tabi canım yaşa göre hesaplıyorsun ya her sene yaş değiştiğine göre cinsiyette değişiyordur :KK58:

bence erkek

canım seninki ekek çıkıyor ama sat ayın sonuna geldiği için eger geç döllenme olduysa kız da olabilir galiba tam bilemedim burdan hesapladım:
Yok o zamanki yaşımı baz aldım canım :)) O baktığımız tablo var ya hep aynı galiba onu merak ettim

ya bu göbek meselesi bende de var niye bu kadar erken şişti ki eşimle inatlaştım yeni pantolon almayacağım diye ama işyerinde o kadar çok sıkınca pantolon akşam tamam dedim gidelim bol pantolon alalım diye, anam daha minnacık bu kuzular ama hepimizin maşaallahı var bakıyomda gaz mı ki kızlar karnımızı şişiren
gaz ve hazımsızlık bendeki. yediklerim gunlerce durabilir içimde hic calışmıyor sistem. lööp diye midemde yaşıyorlar. ve bir de gaz!!!!!

ben bu yaşıma kadar ailemde ne böyle bişey duydum ne de işittim ama eşimde var biraz sanki:sopa:

1 kg aldım ama gören 5 aylık mı diuye soruyor. Zaten olan göbeğim çok ihtişamlı artık :) Kapılardan geçemicem bennnn

:KK70::KK70::KK70:
Doğumdan sonra gider diye avutsak mı kendimizi? Benim göbüş yok ama bel çevrem genişledi ve sanki göbek derim kalinlasti. Ben yanlardan çok korkuyorum. Yan vermeye çok meyilli benim bel. Onları eritene kadar neler çektim ben. :KK70::KK70: Keşke benimki de one one gitse.

Back
X