• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Futuristictales Futuristictales canim öncelikle geçmiş olsun.düşügün ağrısı doğumdan çok olur derler.ben o yüzden kabul etmedim ne igneyi ne hapı. Genel anestezi ile kürtaj oldum.uyudum uyandım bitti.ama tabi ki acısı hiç geçmiyor. Benim de 13 haftalikken 8 haftaliğa gerilemişti.Dr o kadar sakin bir şekilde bebek eks olmuş demisti ki hala kulağımda çınlar.bir şey alma konusunda haklişin her şey bizim için. Eskiler de almamış zaten.Allah sabır versin canim

Canim benim kalp kapağında kaçak ve kireçlenme var fakat der yılda 2 kez kontrol istedi başka bişi demek için erken dedi canım senin neyin var ilerlermi benimki.

Doğum sonrası oluştuysa geriliyor da, ilerliyor da... Çoğunlukla kayboluyor ama. Kalp kapağında kaçak dediğin muhtemelen mitral kapak yetmezliği ve buna bağlı kalbe kan sizintisi olması. Minimal seviyedeyse aritmi yapar sadece başka sıkıntısı olmaz. (2 yılda bir kontrol dediğine göre öyle muhtemelen) Benim sadece bu değil. Benim kalbim delik doğuştan. Kapanmadı. Mitral kapak yetmezliği, kapakcikta kalinlasma ve romatizma ve tüm bunlara bağlı ileri derecede ritim bozukluğu da var kalpte. Benim kontrollerim 3-6 ay arasında değişiyor. Hiçbir şekilde solunum yolu enfeksiyonu, yüksek ateş geçirmemem gerekiyor ve bunun için her sene grip aşısı, 5 yılda bir de delik için iğne vuruluyorum.

Benim kayinvalidem de aynı rahatsızlık var canim ona özellikle normal doğum yaptirmislar.valla bizde de aynı durum var elimden geleni yaptım iri olmasın diye ama herseye rağmen 4 kilo doğdu. Benim sancim da çok azdı 1 ay sürekli sürdü artık doğum olmayınca hastanede müdahale ettiler.3 gün sürdü tam.ama şükür oğlum sağlıcakla doğdu. Burnunda ,kafasının arkasındaki kirmiziliklar hala geçmedi. Bir yerine bir şey olmadı ya çok şükür onlar önemli değil. İri doğduğu için şekeri de çok çabuk düştü .çok zorlandım sarılıgini düşüren kadar.
İnşallah korktuğunu uğraması canim sağ salim kavusursunuz.

Normal doğum oldu değil mi senin canım?
Şükür sağlıkla gelmiş. Buradaki doktorlar en ufak şeyde sezaryen deyip yapıştırıyor. Riskli olanlara gerçekten bir şey diyemem.
Ama hayatımı veya bebişin sağlığını gerçekten tehdit edecek bir sorun olmadıkça ben sezaryen doğum yapma taraftarı değilim. Eşim bile hayvan doğumuna gidiyor. O dahi meslektaşlarıyla konuşurken arkadaşları normal doğuma el vurmadıklarını, sezaryenin daha kolayına geldiklerini söylüyorlar söz konusu hayvan bile olsa.

Eksisozluk gibi yerlerde bile sezaryen hakkında "Kim uğraşır normal doğumla yea. Gelsin sezaryen günde elli tane yapayım. " zihniyetinde yazan hekimler var. İnsan böyle olunca gerçekten gerekli olduğu için mi yoksa gerekli süsü verilerek mi yapılıyor diye sorguluyor.

Eşimin ailesi de yurtdışında yaşıyor. Yengeleri falan doğumlarını hep orada yapmış ve bizim sezaryen modasının aksine orada evde doğurmayı dahi teşvik ediyorlar, diyorlar.

Cok mutsuzum, cok halsizim, cok bunaliyorum...
Hicbir isi yapmaya gucum yetmiyor, enerjim sifir. Dogru duzgun beslenemedigimden herhalde bir türlü kendime gelemiyorum. Boyle oldukca kendimi daha mutsuz hissediyorum.
Iste böyle bir kisir döngü.
Var mi boyle benim gibi?
Warrrrr basida ben cekiyo olabilirim :kızgın: hamile degilim hastayim bnce. oyle kotu geciyo ki birde yatiyorum surekli ewde 20 saat tekim.benim birde beklemedgim bi gebelik bir anda alt ust oldum.su 7 ay sag salim gecsin diye dua ediyorum :dua:

Bugün full yattım. Hamileliği öğrendiğimden biri sabah mutlu uyanıp yatağa Mutlu girdiğim gün olmadı :( hep bi halsizlik bi sinir bi mide bulantısı. İnşallah 3. Ayda biter. Kızımda hiç böyle değildim ep Güler yüzlüydüm. Şimdi eşime üzülüyorum Adam oruç haliyle işten gelince bana gülücükler saçıyor iltifatlar yağdırıyor. Ben normale dönene kadar Adam yeter artık demez inşallah

Normal doğum oldu değil mi senin canım?
Şükür sağlıkla gelmiş. Buradaki doktorlar en ufak şeyde sezaryen deyip yapıştırıyor. Riskli olanlara gerçekten bir şey diyemem.
Ama hayatımı veya bebişin sağlığını gerçekten tehdit edecek bir sorun olmadıkça ben sezaryen doğum yapma taraftarı değilim. Eşim bile hayvan doğumuna gidiyor. O dahi meslektaşlarıyla konuşurken arkadaşları normal doğuma el vurmadıklarını, sezaryenin daha kolayına geldiklerini söylüyorlar söz konusu hayvan bile olsa.

Eksisozluk gibi yerlerde bile sezaryen hakkında "Kim uğraşır normal doğumla yea. Gelsin sezaryen günde elli tane yapayım. " zihniyetinde yazan hekimler var. İnsan böyle olunca gerçekten gerekli olduğu için mi yoksa gerekli süsü verilerek mi yapılıyor diye sorguluyor.

Eşimin ailesi de yurtdışında yaşıyor. Yengeleri falan doğumlarını hep orada yapmış ve bizim sezaryen modasının aksine orada evde doğurmayı dahi teşvik ediyorlar, diyorlar.
Kesinlikle canim gebeliğin son hatalarında bor kutu geliyormuş. İçinde doğumda lazım olabilecek her şey oluyormus.çok ozeniyorum gerçekten hastanede olacağına evde olsa keşke. Benim Dr um sezaryen yanlısı değildi canim normalde yapılabilir durumdaydim ama yapmadı. Tamamen normal olsun diye uğraştı hatta ben yerde sancı çektim son dakika masaya alındım. Ve epizyo felan yok bende.çok şükür doğumdan sonra her şey bitiyor.ama sezaryen de esas o zaman başlıyor. Ben de zorunlu olanlara bir şey diyemem ancak bu keyfi olanlara gerçekten çok kızıyorum. Dr doğum esnasında bebeğin etrafı bir sıvı ile kapanır hastalıklardan korunur demisti.hakikaten özellikle sezaryen le doğan bebeklerde astım tarzı rahatsızliklar fazla görülüyor. Sezaryen doğum yapan anne değildir gibi bir savi da desteklemiyorum.

Gojjiberries arkadasim bisey sormak istiyorum.eski konularda sizin msj.iniza rastladim.ben gecen hafta kalbi durdugu icin kurtaj olmustum hatirlarsaniz.bu hafta kontrole gittim ve icerde kan pihtisi var dedi.rahim kasilmasini saglayan bi ilac verdi haftaya tekrar bakalim kaybolacakmi dedi.sizde ayni sorunu yasamissiniz gecmiste.sonra bidahami kurtaj oldunuz.surec nasildi.ve tekrar olduysaniz anestezi ilemi oldunuz tekrarini.saglikla kucaginiza alirsiniz insallah bu defa.bendede pihilasma olabilirmis genetik test yaptirmami onerdi dr.

Canlarım ben size ufak bir bildirimde bulunmak istedim. İlk gebeliğim ve ilk düşüğüm olduğu için yaşadıklarımı paylaşmak istedim. 10 haftalık olması gereken bebeğimin 6 haftalıkken kalbi durmuş bu yüzden kürtaj için devlet hastanesine gittim. Orda kürtajdan önce düşük yapmanı sağlıyorlar. Bana ağızdan ve vajinadan hap verdiler sancı başlattışar. 14 saat ( bu saat olayı aynı doğum gibiymiş herkeste farklılık gösterebiliyor) doğum sancısı çekerek düşük yaptım bildiğin ölü bebeği doğurdum sonrasında full anesteziyle kürtaj yapıp içimde parça kalmasını önlemek amacıyla içimi temizlediler. İnsanın psikolojisi zaten altüst haldeyken bunları yaşamak çok zor allah düşman başına vermesin inanın şimdilik hamile kalmayı düşünmüyorum. Tekrar düşük olayını kaldıramam diye düşünüyorum ama Rabbim çekemeyeceğin acı vermezmiş. Çevremde hep duyardım onun çocuğu karnında ölmüş şu düşük yapmış bu kürtaj olmuş diye ama insan hiç kendine yakıştıramıyor yazık diyip geçiyorsun ama herkesin başına gelebilecek bişey. Siz kendinize ve bebeğinize çok iyi bakın can sıkıntısı bebeğe iyi gelmez boş boş sıkıntı yapmayın kendinize, booool boool dinlenin her ufak şeyden sonra bi yatın benim size tavsiyem. 4-5 aylıkken de kanamanız olup düşük riskiniz olabilir hastanede çoook var sizde bunlardan olmayın. Birde kesinlikle ve kesinlikle 7 ayınızdan önce bebeğe sair bişey almanızı tavsiye etmiyorum bişey olacak diye değil ama ya olursa hani çok fazla üzülmeyin diye. Öpüyorum hepinizi bebişlerinizle birlikte sağlıkla kalın :KK200:
Cnm gecmis olsun seni cok iyi anliyorum
Bende ocakta kurtaj oldum 11 haftalik bebegimi hemde kalbi elleri ayaklari herseyi ile sapa saglam iken vucudum dusurmek istedi ve ben hergun gordum onun hareketlerini ayrilmak zor oldu..cok kotu gunler gecirdik hep ruyalarima girdi taki simdi ki hamileliligim olana kadar bi tanesi oyle olacak diye digerleride olnak zorunda degil kendini topla bir kac ay sorna tekrar basla calismalara

Gojjiberries arkadasim bisey sormak istiyorum.eski konularda sizin msj.iniza rastladim.ben gecen hafta kalbi durdugu icin kurtaj olmustum hatirlarsaniz.bu hafta kontrole gittim ve icerde kan pihtisi var dedi.rahim kasilmasini saglayan bi ilac verdi haftaya tekrar bakalim kaybolacakmi dedi.sizde ayni sorunu yasamissiniz gecmiste.sonra bidahami kurtaj oldunuz.surec nasildi.ve tekrar olduysaniz anestezi ilemi oldunuz tekrarini.saglikla kucaginiza alirsiniz insallah bu defa.bendede pihilasma olabilirmis genetik test yaptirmami onerdi dr.
Can'ım öncelikle çok geçmiş olsun . sana özelden cevap yazacağım etkilenen arkadaşlar olmasın diye.

kızlar doktora gittim çok şükür her şey yolunda 9 haftalık olmuş içim çoook rahatladı şükür Rabbime:anne:dua eden herkese çok teşekkürler:KK19:doktora dedim ben hiç bir şey hissetmiyorum bulantı kusma koku hassasiyeti yok, öncekinde doğurana kadar kusmuştum da... şimdiye kadar olmadıysa artık olmaz dedi:KK14: bir aksilik olmazsa nasibimde varsa 12 Ocakta kuzum kucağımda:21:
sonundaa mutlu haber rahatlamışsındır umarımm eşinlede barışın artık dün üzüldüm anlattıklarını okuyunca

Kesinlikle canim gebeliğin son hatalarında bor kutu geliyormuş. İçinde doğumda lazım olabilecek her şey oluyormus.çok ozeniyorum gerçekten hastanede olacağına evde olsa keşke. Benim Dr um sezaryen yanlısı değildi canim normalde yapılabilir durumdaydim ama yapmadı. Tamamen normal olsun diye uğraştı hatta ben yerde sancı çektim son dakika masaya alındım. Ve epizyo felan yok bende.çok şükür doğumdan sonra her şey bitiyor.ama sezaryen de esas o zaman başlıyor. Ben de zorunlu olanlara bir şey diyemem ancak bu keyfi olanlara gerçekten çok kızıyorum. Dr doğum esnasında bebeğin etrafı bir sıvı ile kapanır hastalıklardan korunur demisti.hakikaten özellikle sezaryen le doğan bebeklerde astım tarzı rahatsızliklar fazla görülüyor. Sezaryen doğum yapan anne değildir gibi bir savi da desteklemiyorum.
Ben Sezeryan doğum yaptım kızım 3 ay anne sütü aldı sadece 3 yaşında ama bi kaç kez kulak emekliyormuş dışında ciddi bi sıkıntı hiç olmadı. Görümcem 2 yıl emzirdi normal doğurdu egzamadan alerjik astıma madalyon hastalığına ne ararsan çıktı yavrucumda.

Cok mutsuzum, cok halsizim, cok bunaliyorum...
Hicbir isi yapmaya gucum yetmiyor, enerjim sifir. Dogru duzgun beslenemedigimden herhalde bir türlü kendime gelemiyorum. Boyle oldukca kendimi daha mutsuz hissediyorum.
Iste böyle bir kisir döngü.
Var mi boyle benim gibi?

Esraaa yarama tuz bastin :( ya çok kötüyüm. Çok zor okula gidip geliyordum bugün karne verdik o da bitti şükür, rapor alip memlekete gidicem haftaya. Evde sadece yatar moddayim. Ne yemek ne başka hic bir is yapamiyorum. Kiz kardeşim geldi kizima bakmak için. Yemek yedirmek soyle dursun koku aldigim an lavaboya zor yetisiyorum. Önceki gebeligimde ayniydi. Dört ay bitene kadar sadece hasta ve mutsuzdum.yine gidişat ayni gözüküyor :(

kızlar merhaba beyaz renk kokusuz akıntım vardı bugün koyu sarımsı sümüksü bir akıntı geldi normal midir acaba aynı yumurtlama akıntısı gibi yapışkan koyu sarı kasıklarımda da iğne gibi batmalar var dr randevum 24 ünde daha mı erken gitsem korkuyorum :KK43:

bende çok merak ettim onu en son banlanmıştı ama genelde 1-2 gün sürer banlanma bidaha yazmadı K kararsiz_2013

mavili33 mavili33

Cook tesekkür ederim kizlar. Evet cenemi tutamadim ve banliydim. Pazartesi doktor randevum var, ultrason ile bakacaklar. Öyle bir korkuyorum ki, özelikle burdaki üyenin hikayesini okuduktan sonra. Bebis karninda ölmüs fakat hicbir belirti yokmus.

Bende korkuyorum ki doktor diyecek "bu bebis gecen hafta ölmüs, artik yapacagimiz birsey yok diye :(

Sezaryen bana göre normal doğumdan katbekat zor. Onu diyenler halt yemiş. Ben çocuk sayılırdım, halamın kızı büyük çocuğunu sezaryenle doğurmuştu. Ameliyathaneden çıktığı anı hiç unutmuyorum. 1 haftaya yakın yoğun bakımda yattı aşırı kan kaybından. Beni çok etkilemiştir bu mesela.

Ben epizyodan değil de, epizyonun uyuşturmadan yapılmasından çekiniyorum da gerçi o da o sancı içinde sinek ısırığı gibi kalır herhalde.

mavili33 mavili33

Cook tesekkür ederim kizlar. Evet cenemi tutamadim ve banliydim. Pazartesi doktor randevum var, ultrason ile bakacaklar. Öyle bir korkuyorum ki, özelikle burdaki üyenin hikayesini okuduktan sonra. Bebis karninda ölmüs fakat hicbir belirti yokmus.

Bende korkuyorum ki doktor diyecek "bu bebis gecen hafta ölmüs, artik yapacagimiz birsey yok diye :KK43:

Ben de her gittiğimde "lan! Öldü mü acaba?!" Diye gidiyorum allaha şükür sapasağlam.
İyi seyler düşün

Ben de her gittiğimde "lan! Öldü mü acaba?!" Diye gidiyorum allaha şükür sapasağlam.
İyi seyler düşün

Bügün tahminimce 30 haftalik hamile bir kadini gördüm ve adeta kiskandim. Keske bende o asamada olsam ve böyle korkmasam. En azindan bebisini hisediyorsun :(

Back
X