• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Sozum burdakilere degil yanlis anlasilmasin ben yurt disindayim burdaki avrupadaki turkler icin soyluyorum erkek sevdalilari cok ogrettikleri ne saygi ne sevgi agizlarinda kufur ama ne kufurler erkek evladi ya babalari grur duyup verdikleri tek sey bu oluyor kizimi kufur ogrenmesin diye hep sessiz sakin parklara getirdim kufur bilmez gunahini bilir simdi kufur duysa anne cocuklar cok kotu konusuyor giddelim der alisik degil cunku kuccuken cocuklarimiza yalani kufurunun kotulugunu saygiyi sevgiyi de ogretmeliyiz

Bunun bulunan coğrafyayla da alakası yok. Oğlum göster amcalarına pipini zihniyetiyle sahip olduğu organın ona üstünlükler yüklediğini düşündürerek çocuğu yetiştirirsen olacağı çok farklı olmaz. O çocuklar da büyüyecek elbet.

Benim eşimin tüm yeğenleri de yurtdışında doğup büyümüş. Kız gibi çocuk dersin ya, tam o şekil. Yemek yapmak dâhil tüm ev işlerini kendileri yaparlar. Buraya tatile gelirler, yanımızdan ayrılmazlar. Hattâ çevreden bazı dangozlar, tatile geldiniz gidin eğlence mekanlarını, kızlarla takılın tarzı yaklaşır. Terslerler kibarca. Hiçbir kötü alışkanlıkları yok, bir kere seslerinin yükseldiğini duymadım.
Eltilerimi hep takdir ederim bu yüzden.
Keza burada yetişen kardeşlerim de öyle. Benim eve geç girdiğim zamanlar olmuştur. Onlar işten çıkar, eve. Sinemaya, kafeye, spora ben götürürdüm bekarken. Böyle olmalarından bile art niyet arayan insanlar var.
Zihniyet nasılsa ürünü de öyle oluyor. Ben inanmıyorum ki ak koyunun kara kuzusu olsun.

Kızlar Merhaba bende ocak annesi olcm ins istanbuldayım 26 yasindayim 5 yaşında kızım ve iki yaşında oğlum var süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim sat 15 nisan çok şaşırdık ve sevindik ertesi gün hapina rağmen allah nasip etti biz bi 5 sene sonra hayal ediyorduk ama çok sevindik:) sizi böyle sohbet ederken görünce dayanamadım üye oldum.iki bebegimide kartal ozel avicenna umut hastanesinde doğurdum.şimdide oraya aynı Dr gidiyorum çok memnunum . Fiyatlar uygun 63 tl muayene doğumu 2 sene önce 800 yapmıştım bu sene 900 falan olmuş herhalde henüz tarama yaptırmadim 15 temmuz randevu aldım inş güzel geçer :)
Hoş geldin canım aramıza rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. .

aaa canım burçdasım benim bende 19-07-1982 de
Ilk cocuk ve deli gibi erkek isteyen biri olarak cevap vereyim. Ilk cocuk olmamdan ve arkamda iki kizkardesim olmasindan kaynaklı hep bir sorumluluk hissettim yillarca. Çok sukur babam da erkek gibi buyuttu beni ozellikle. Polis oldugu icin bana bisey olursa ev sana emanet derdi hep. Annem cahil kadin. Temizlik ve yemek yapar ama disari isi, soforluk, agirlik calismalari,silah kullanmaya varasiya kadar herseyi bazi erkeklerden daha iyi bile yapabilirm. Bu hep bende keske bir abim olsaydi da bunlari o yapsaydi dedirtti yillarca. 38 yaşındayım 8aydir evliyim. Hala cogu isi kicama bile birakmiyorum.
Ilk cocugum olacak. Erkek olsun istiyorum. Guclu kuvvetli, delikanli, yaninda guvende hissedecegim bir oglum olsun istiyorum. Ikinci çocuğumuz olursa o kiz olsun isterim. Abisi ona kola kanat gerer diye. Ilk kiz olmanın ne demek oldugunu bildigim icin, o zorluklari yaşadığım icin ilk erkek olsun istiyorum.
Bir de allah isteyin benden der. Istemek ayip degil. Ne verirse kabulumuz sonucta. Ama bana sorsaydi ne isterdin diye wrkek derdim. Ki neden istedigimi de benden cok daha iyi biliyor zaten.
Kiz isteyenlere bir soru. Evde ilk cocuk musunuz yoksa abiniz ablaniz var mi?
Evdeki siralama yetisme tarzi da cocuk istediğini etkiliyor bence. Kizkardesimin kizi var. Yine olsa kiz olsun der. Cunku iki numara ve asla kardesi icin kavga etmedi. Ya da gece birini almaya gitmedi. Hep abi olarak ben vardim cunku.

Ben ilk çocuğum ve kızım olsun istiyorum, sen bu şekilde yetiştirilmiş olabilirsin anlıyorum o nedenle erkek çocuk istiyorsun ama benim ailem de hep el üstünde tuttu ben ama aynı zamanda kendime güvenen ve ayakları üstünde durabilen biri olarak yetiştirdiler. Bana öyle çok sorumluluk da yüklemediler ama üniversiteyi ayrı bir şehirde okudum, sonra evlenene kadar 7-8 sene tek başıma büyük bir şehirde yaşadım vs hiç zorluk yaşamadım ama onların sevgisi ve gücünü hep hissettim. Şimdi bile babam sarılırken saçlarımı falan öperek sever beni. O nedenle kızım olursa zorluk çeker diyemem, tabi herkes kendi yaşadıklarına göre yorumladığı için düşünceler ve beklentiler farklı oluyor ;) ha bu arada benim de kız kardeşim var, tek çocuk da değilim yani

kızlar ben bu aralar çok duygusalım, hemen ağlıyorum herşeye dün iş çıkışı yunus polise araba çarpmış sedyede onu öyle görünce başladım ağlamaya, iki gün öncede bir doğum hikayesi okumuştum boğazıma yumruk gibi oturdu dayanamadım... bunun gibi bir çok olay çook ağlak bişey oldum ben, kızımda böyle değildim ruh halim pek fena:olamaz: var mı benim gibi olan:KK19:
Var olmaz mi? Temmuz anneleri doğuruyor bi yandan onlari okuyorum. Hep gozu yasli okuyorum tabi.

Ben ilk çocuğum ve kızım olsun istiyorum, sen bu şekilde yetiştirilmiş olabilirsin anlıyorum o nedenle erkek çocuk istiyorsun ama benim ailem de hep el üstünde tuttu ben ama aynı zamanda kendime güvenen ve ayakları üstünde durabilen biri olarak yetiştirdiler. Bana öyle çok sorumluluk da yüklemediler ama üniversiteyi ayrı bir şehirde okudum, sonra evlenene kadar 7-8 sene tek başıma büyük bir şehirde yaşadım vs hiç zorluk yaşamadım ama onların sevgisi ve gücünü hep hissettim. Şimdi bile babam sarılırken saçlarımı falan öperek sever beni. O nedenle kızım olursa zorluk çeker diyemem, tabi herkes kendi yaşadıklarına göre yorumladığı için düşünceler ve beklentiler farklı oluyor :KK66: ha bu arada benim de kız kardeşim var, tek çocuk da değilim yani
Erkek cocuk isteyenleri anlamıyorum demisti yukarda arkadaş ben de isteyenlerden biriyim ve sebebini anlattim.

kızlar ben bu aralar çok duygusalım, hemen ağlıyorum herşeye dün iş çıkışı yunus polise araba çarpmış sedyede onu öyle görünce başladım ağlamaya, iki gün öncede bir doğum hikayesi okumuştum boğazıma yumruk gibi oturdu dayanamadım... bunun gibi bir çok olay çook ağlak bişey oldum ben, kızımda böyle değildim ruh halim pek fena:olamaz: var mı benim gibi olan:KK19:
Ya yemin ediyorum az önce korku filmi izlerken ağladım o kadar deyim :))))

Var olmaz mi? Temmuz anneleri doğuruyor bi yandan onlari okuyorum. Hep gozu yasli okuyorum tabi.

sende mi okudun:KK14:ben bir okudum çok fena oldum daha da bakmıyorum okursam ağlarım, hem alınganım hem de ağlak Allah sonumu hayr ede:olamaz:

sende mi okudun:KK14:ben bir okudum çok fena oldum daha da bakmıyorum okursam ağlarım, hem alınganım hem de ağlak Allah sonumu hayr ede:olamaz:
Alinganlik had safhada bende de. Kizkardesimle annemle okulda bi ogretmenle atistim. Baktim habire agliyorum ve evi b.k goturmeye basladi. Surekli uyuyorum. Icim olmeye basladi. Aha dedim kiz depresyina mi giriyorum ben???? Kalktim psikyatriye gittim. Orda da doktorla kapistim!!!! Yolda eve gelene kadar agladim. En sonunda dedim bu boyle olmaz. Kalk silkelen ve kendine gel!!! Bi dus aldim bi temizlik yaptim bi de cici elbise giydim biraz duzeldim.
Durum cok hassas. Her an oteki tarafa geçilebilir mazallah

Son uc haftaya kadar calisabiliyiruz. Nobetten 24-26 larda düşüyoruz galiba. Emin diilim.

Kizim sen deli misin ya!!!!!! Bir de uzulmussun manyak gibi. Canini sikan varsa hayatindan cikar gitsin. Kimse babanin oglu diil. Bi de oturup vicdan yapıp uzulmussun!!!! Bencil davran biraz su an bebegin ve dolayisiyla senden daha onemli kimse yok!!!!

Benim gobegim vardi zaten ustune de bebek sekilli oldu baya. 6aylik desem inanirlar :))))

Ben erkek derim bu resimlere

Amin canim kadir gecemiz mubarek dualarimiz kabul olsun insallah.

Ilk cocuk ve deli gibi erkek isteyen biri olarak cevap vereyim. Ilk cocuk olmamdan ve arkamda iki kizkardesim olmasindan kaynaklı hep bir sorumluluk hissettim yillarca. Çok sukur babam da erkek gibi buyuttu beni ozellikle. Polis oldugu icin bana bisey olursa ev sana emanet derdi hep. Annem cahil kadin. Temizlik ve yemek yapar ama disari isi, soforluk, agirlik calismalari,silah kullanmaya varasiya kadar herseyi bazi erkeklerden daha iyi bile yapabilirm. Bu hep bende keske bir abim olsaydi da bunlari o yapsaydi dedirtti yillarca. 38 yaşındayım 8aydir evliyim. Hala cogu isi kicama bile birakmiyorum.
Ilk cocugum olacak. Erkek olsun istiyorum. Guclu kuvvetli, delikanli, yaninda guvende hissedecegim bir oglum olsun istiyorum. Ikinci çocuğumuz olursa o kiz olsun isterim. Abisi ona kola kanat gerer diye. Ilk kiz olmanın ne demek oldugunu bildigim icin, o zorluklari yaşadığım icin ilk erkek olsun istiyorum.
Bir de allah isteyin benden der. Istemek ayip degil. Ne verirse kabulumuz sonucta. Ama bana sorsaydi ne isterdin diye wrkek derdim. Ki neden istedigimi de benden cok daha iyi biliyor zaten.
Kiz isteyenlere bir soru. Evde ilk cocuk musunuz yoksa abiniz ablaniz var mi?
Evdeki siralama yetisme tarzi da cocuk istediğini etkiliyor bence. Kizkardesimin kizi var. Yine olsa kiz olsun der. Cunku iki numara ve asla kardesi icin kavga etmedi. Ya da gece birini almaya gitmedi. Hep abi olarak ben vardim cunku.

Kiz cocuklarina haksizlik degil bence daha kotumacilik oluyor. Yukarda yazdigima devam ediyorum. Soyumun devami vs sebepler degil. Oyle dusunenler var birsürü. Ilk cocuk erkek ikincisi kiz olmali bence. Kiz abla olunca erkek daha simarik oluyor hatta.

Brn varim. Bayramdan sinra pazartesi ikili. 8eylulde de anomali taramasi olacagim.

Yolladım komşuları az önce. Hayatımdan da çıktılar.

İlk kız çocuk ben varım. Benden sonra iki kardeşim var, erkek. Ben de tamı tamına senin ifade ettiğin gibi yetiştim Bugza. Annem çalışıyordu. Babam zaten yoktu. Varken de yoktu. En küçüğü 3, en büyüğü 6 yaşında üç çocukla boşamış annem onu ve kendi hayatını kurmuş. Biz hiç bakıcıyla yaşamadık. Kreşler, etütler derken biraz büyüyünce kardeşlerden ben sorumlu oldum. Evimize en fazla komşu bunların sesi soluğu niye çıkmıyor diye bakmaya gelirdi.
Biz annemle anne baba olduk kardeşlerime. Sonra ben okuyup çalışmaya başlayınca ortanca kardeşimi, o da en küçüğünü okuttu. Hepsi iyi yerlere geldiler çok şükür, kimsenin yardımı olmadan. Babasızdık, annem koskoca bir büyükşehirde yapayalnizdi. Daha kötü de olabilirdi sonuçlar. Şimdi seçme şansım olsa yine aynı aileyi seçerdim ve tam da bu sebeplerden kızım olsun istiyorum zaten.

B bugza cim ilk cocugum bir kiz kardesim var babami 20 yasinda kaybettim kardesim daha 16 sindaydı babam öldüğünde oyle ciddi borc bıraktı ki ben de kardesimde 3 ayri iste çalışarak evi gecindirdik kardesim bu yuzden universite okuyamadı istanbulda 3 kadin tek basına erkeksiz ve düzgün yaşamak nedemek en iyi ben bilirim heleki annen güçlü degilse herseyle savaşmak zorunda kalirsan ilk cocugun erkek olsun istersin ama ben kızim olursa ayri sevinecegim oglum olursada mutlu olacagim

Erkek cocuk isteyenleri anlamıyorum demisti yukarda arkadaş ben de isteyenlerden biriyim ve sebebini anlattim.

Bendim onu diyen, dememin sebebi de hani ısrarla istemeleriydi.
İlk olmasına rağmen sırf '' erkek adamın oğlu olur '' mantığı ile erkek çocuk isteyen var.
Erkek doğurmayı çok af edersiniz resmen marifet sayan var.
Yani ben ataerkil toplum için konuştum.
Allah tabii ki gönlüne göre versin yoksa, her iki evladı da tattırsın.
Çünkü şimdi oğlu olan sonra kız isteyecek.
Kızı olan bir de oğlum olsun diyecek.
İnsanoğlu sonuçta..

O değil de feminist akıl yüzünden erkek çocuk istiyoruz demeye korkar olduk ay :) benim bi kızım var hayatta ki en değerli varlığım şimdi erkek geçiyor gönlümden ili evladıda tatmak istyorum. Ama nasip olurda 3 çoçuğum olursa ikisi kız olsun:KK200:
canım gözün aydin bizlere de dua et bizimde ikili taramalar iyi çıksın inşallah

İstemsiz gözümden yaş akıyor bazen. Haber izlemem zaten eşim tarafından yasak. Feci duygusallık ve ağlamayı da öyle sevmem yani

benimde ağladığımı kolay kolay kimse görmez ama işte elimde değil şimdi geçen merhaba bebek programını izliyordum doğum sonrası bebişi hemen annesine verdiler koptum orda:KK43:

Yolladım komşuları az önce. Hayatımdan da çıktılar.

İlk kız çocuk ben varım. Benden sonra iki kardeşim var, erkek. Ben de tamı tamına senin ifade ettiğin gibi yetiştim Bugza. Annem çalışıyordu. Babam zaten yoktu. Varken de yoktu. En küçüğü 3, en büyüğü 6 yaşında üç çocukla boşamış annem onu ve kendi hayatını kurmuş. Biz hiç bakıcıyla yaşamadık. Kreşler, etütler derken biraz büyüyünce kardeşlerden ben sorumlu oldum. Evimize en fazla komşu bunların sesi soluğu niye çıkmıyor diye bakmaya gelirdi.
Biz annemle anne baba olduk kardeşlerime. Sonra ben okuyup çalışmaya başlayınca ortanca kardeşimi, o da en küçüğünü okuttu. Hepsi iyi yerlere geldiler çok şükür, kimsenin yardımı olmadan. Babasızdık, annem koskoca bir büyükşehirde yapayalnizdi. Daha kötü de olabilirdi sonuçlar. Şimdi seçme şansım olsa yine aynı aileyi seçerdim ve tam da bu sebeplerden kızım olsun istiyorum zaten.
Yavrum sen de film gibi yasamissin masallah. Benim icimde hep kizlar daha rahat ozentisi kaldi bi yerde galiba. Arabesk buldum kendimi su anda!!!!
B bugza cim ilk cocugum bir kiz kardesim var babami 20 yasinda kaybettim kardesim daha 16 sindaydı babam öldüğünde oyle ciddi borc bıraktı ki ben de kardesimde 3 ayri iste çalışarak evi gecindirdik kardesim bu yuzden universite okuyamadı istanbulda 3 kadin tek basına erkeksiz ve düzgün yaşamak nedemek en iyi ben bilirim heleki annen güçlü degilse herseyle savaşmak zorunda kalirsan ilk cocugun erkek olsun istersin ama ben kızim olursa ayri sevinecegim oglum olursada mutlu olacagim
Of canim sende az seyler gormemissin. Hepimiz kendi hayatlarimizi yasiyor ve elimizden gelen yerleri bi dahakine degistirmek istiyoruz galiba. kizim olsa benim yaşadıklarımı yasamaz cunku ben zaten ona dusurmem nerdeyse hiçbirşeyi. Bi yandan da korurken aptal bi cocuk mu yetistiricem acaba diye endiseleniyorum.
Sokakta neler oldugunu gereginden fazla bilmek cocugun basina gelecebileceklerle gereginden fazla karsilasmis olmak belki de beni bu dusuncelere itti.

Alinganlik had safhada bende de. Kizkardesimle annemle okulda bi ogretmenle atistim. Baktim habire agliyorum ve evi b.k goturmeye basladi. Surekli uyuyorum. Icim olmeye basladi. Aha dedim kiz depresyina mi giriyorum ben???? Kalktim psikyatriye gittim. Orda da doktorla kapistim!!!! Yolda eve gelene kadar agladim. En sonunda dedim bu boyle olmaz. Kalk silkelen ve kendine gel!!! Bi dus aldim bi temizlik yaptim bi de cici elbise giydim biraz duzeldim.
Durum cok hassas. Her an oteki tarafa geçilebilir mazallah

haftaya ailemin yanına gideceğim orada pışpışlanırım nasılsa orada bu ağlak halimden kurtulmayı umuyorum zaten kardeşlerimi görünce psikiyatriye gitmiş kadar oluyorum pamuk oluyorum pamuk:KK14:

Back
X