- 6 Eylül 2015
- 2.688
- 3.866
- 83
Sozum burdakilere degil yanlis anlasilmasin ben yurt disindayim burdaki avrupadaki turkler icin soyluyorum erkek sevdalilari cok ogrettikleri ne saygi ne sevgi agizlarinda kufur ama ne kufurler erkek evladi ya babalari grur duyup verdikleri tek sey bu oluyor kizimi kufur ogrenmesin diye hep sessiz sakin parklara getirdim kufur bilmez gunahini bilir simdi kufur duysa anne cocuklar cok kotu konusuyor giddelim der alisik degil cunku kuccuken cocuklarimiza yalani kufurunun kotulugunu saygiyi sevgiyi de ogretmeliyiz
Bunun bulunan coğrafyayla da alakası yok. Oğlum göster amcalarına pipini zihniyetiyle sahip olduğu organın ona üstünlükler yüklediğini düşündürerek çocuğu yetiştirirsen olacağı çok farklı olmaz. O çocuklar da büyüyecek elbet.
Benim eşimin tüm yeğenleri de yurtdışında doğup büyümüş. Kız gibi çocuk dersin ya, tam o şekil. Yemek yapmak dâhil tüm ev işlerini kendileri yaparlar. Buraya tatile gelirler, yanımızdan ayrılmazlar. Hattâ çevreden bazı dangozlar, tatile geldiniz gidin eğlence mekanlarını, kızlarla takılın tarzı yaklaşır. Terslerler kibarca. Hiçbir kötü alışkanlıkları yok, bir kere seslerinin yükseldiğini duymadım.
Eltilerimi hep takdir ederim bu yüzden.
Keza burada yetişen kardeşlerim de öyle. Benim eve geç girdiğim zamanlar olmuştur. Onlar işten çıkar, eve. Sinemaya, kafeye, spora ben götürürdüm bekarken. Böyle olmalarından bile art niyet arayan insanlar var.
Zihniyet nasılsa ürünü de öyle oluyor. Ben inanmıyorum ki ak koyunun kara kuzusu olsun.