2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Haklısın cnm bizde en yakın üniversite hastanesi cerrahpaşa ordan da aradım 3 ay sonraya randevu veriyo senin kadar erken davranamadım malesef Beylikdüzünde de en yakın benim hastanenin Büyükçekmece şubesi var detaylı yapan doktoru da araştırdım acıbadem hastanesi bile detaylıya onu tavsiye ediyomuş öyle olunca artık parası neyse veririz moduna girdik yoksa tabi ki bu parayla kızıma neler alınırdı
Ben de kendim bildiğim için almadim erkenden. Doktorum kalp atisini duyduğumuz gün perinatolojiye in hem ikili test hem anomali taraması randevusu al dedi. Yoksa belki ben de şu an randevu almaya çalışıyor ve bulamayıp ozelde para bayılıyor olacaktim. Sağolsun yönlendirmesi oldukça iyi her konuda.

Detayli ultrasona giren arkadaslar eşleriniz de sizinle.ultrason odasina girdi mi,devlette giremiyor.diye biliyorum ama ozel.hastenede eşiniz giremez.dedi kafam.karıştı, bir de detayli ultrasonlarin.hepsi 4boyutlu mu hastaneye göre değişiyor mu
Canım eşim kızımda da bugün oğlumda da girdi yanımda

Benim özel sağlık sigortam var canım diğer arkadaşların ödediği rakamları ödemiyorum ben zaten. Mesela sen doçente muayene için 122 ödüyorsun, ben Prof.a 60 TL ödüyorum. Ayrıntılı usg + fetal eko ya 103 TL ödüyorum. Doğumuma hele hiç para ödemiycem gibi.. Ben zaten kendim için değil fahiş fiyatları ödemek durumunda kalan arkadaşlarım adına sisteme tepki verdim. İzmiri bilmiyorum ama İstanbul'da bir laf var maalesef, Allah kimsenin yolunu devlet hastanesine düşürmesin ama yokluğunu da göstermesin. Ben ne zaman gittiysem devlete, doktor ve hemşirelerin hastalara muamelerini görüp kahroldum ülkem adına. Zaten 3 yılım hastane kapılarında sürünmekle geçti artık psikolojim inan kaldırmıyordu hiçbir şeyi. Yani yaşadıklarımdan sonra devlet hastanesi dedin mi benim tüyler diken diken canım..
Yukarda da yazdım bu zaten benim kendiliğinden erken aldığım bi randevu değildi. Doktorun yönlendirmesiyle haftalar öncesinden alındı sağolsun.
İstanbul zaten keşmekeş iki yıl anca dayanabildim ben.
Özel sağlık sigortası ile ilgili merak ettiklerim var. Sen biliyosan yakalamışken sorayim. Bn de yaptırmak istiyorum. Bebeği kapsaması amacım. Şimdi yaptirsam yarın doğurduktan sonra bebeğin sağlık giderlerini de karşılıyor mu? Bebeği ayrıca sigortalamazlar heralde. Anne veya babadan mi faydalanıyor ki?
Seninkinde varr mı bu tip şeyler?

B bugza merhaba dediğin gibi bende o imkanlardan çok yararlanan biriyim fakat bir türlü ayrıntılı için yapamadım.Hatta İsyanbul Yakacık Kadın doğum ve çoçuk hastanesinde ücretsiz gebe okulum var ve çok memnunum. Yoga plates herşey yapıyoruz ve çok bilgili bir ebemiz anlatıyor herşeyi :) İstanbul Üsküdar Zeynep Kamil hastanesinden yaklaşık 1,5 ay randevu almaya çalıştım ama okadar doluki alamadım,alanlarında nasıl aldığını merak ettim açıkcası. Sancaktepede özel uzman doktor ile anlaştım 200 tl idi ama eylül sonuna kadar 180 tl 4 boyutlu ve cd verior. ben İstanbul anadolu yakasındanım. 26 yaşındayım Kimya Teknikeriyim ilk gebeliğim cinsiyetim pipi :):) sat:08.04.2016 doğum:13 ocak 2017 inş. Başlangıç kilom 59,5-60 şimdiki kilom 61-61,5 sevgiler :)
Yarın ben de uğrayıp sorucam dogumevine gebe okulunu iyi hatirlattin.

Bilgilerini eve gidince eklerim.

Kızlar drdan çıktım şimdi kafası aşağıdaymış paşamın 1 hafta istirahat dedi... Yata yata doğacak bu sıpa galiba... Boyumuz 21 cm kilomuz 315 geam olmuş inş biran önce normal pozisyonuna dönerde bende rahatlarım...
Geçmiş olsun. Dönemedi için hareket falan verdi mi?

Son haftalarda ters duran bebek nasıl döner acaba? Ben ayaklarimdan doğmuşum anacigimi parçalayarak. Bizim bebekler de ters durursa basasagi nasıl dondurucez?

Yukarda da yazdım bu zaten benim kendiliğinden erken aldığım bi randevu değildi. Doktorun yönlendirmesiyle haftalar öncesinden alındı sağolsun.
Özel sağlık sigortası ile ilgili merak ettiklerim var. Sen biliyosan yakalamışken sorayim. Bn de yaptırmak istiyorum. Bebeği kapsaması amacım. Şimdi yaptirsam yarın doğurduktan sonra bebeğin sağlık giderlerini de karşılıyor mu? Bebeği ayrıca sigortalamazlar heralde. Anne veya babadan mi faydalanıyor ki?
Bebek için ayrı yapıyorlar doğunca sigorta şirketine göre değişiyor mu bilmiyorum ama arkadasım bebeği doğunca yaptırdı 400tl yıllık 12 muayne hakkı var

@moryastik , Vasfiyeteyzeniz Vasfiyeteyzeniz kızlar ben de bugun saglık ocagını aradım , tam olarak tetanoz aşısının
ne zaman yapılacagını sordum , bana da 20. hafta dedi , ben de 22 olcam yarın . :KK17:
:KK17:

gelin yapalım dediler , dr umu arayıp sordum. biz hastanede yapmıyoruz saglık bakanlıgının istiyor , takip ediyor yaptırabilirsin dedi.

24. haftaya kadar süresi varmış galiba , şimdi sizden kasılma masılma duyunca korktum acıkcası , yaptırmasam mı acaba ? herşey yolunda gidiyor çok şükür , sonra sıkıntı cıkmasın :KK17:
:KK17::KK17::KK17::KK17:
Kimi yaptirmiyor. Ben yaptırdım acı sizi hiç bisey olmadı. Değişiyor kişiden kişiye

Son haftalarda ters duran bebek nasıl döner acaba? Ben ayaklarimdan doğmuşum anacigimi parçalayarak. Bizim bebekler de ters durursa basasagi nasıl dondurucez?
Ben de tersmişim son iki haftaya kadar sonra dönmüşüm. annem son aylarda hep ayaklarını yukarı kaldırıp yatıyormuş duvara yada kanepeye yaslayıp yani onla alakası var mı tıbbi olarak bilmiyorum ama internette ters bebeklerin dönmesi için yapılan hareketlerin videoları var

Yok canım hiçbir şey vermedi 1 hafta istirahat dedi o kadar

Doğum poliçesi gebe kalmadan önce yaptırılıyor canım ve poliçe başlangıç tarihinden itibaren en az 5 ay hamile kalmaman gerekiyor. Sen şuan hamile olduğun için doğum poliçesi yaptıramazsın. Gebelik ve doğumla ilgili giderleri de sadece doğum poliçesi karşılıyor, sağlık sigortası yaptırsan da şuan bu hususlarda işe yaramaz. Ama Bebek doğunca 15 günlük olduktan sonra ona sağlık sigortası yaptırabiliyorsun. Benim sağlık sigortamda olduğu için bebeğime kesin sigorta yaptırabiliyorum ama olmasaydı yaptıramaz mıydım onu sormak lazım. Sanki bende bi ara bebeği sigortalayabilmek için aileden birisinin daha sigortalı olma şartı var diye duymuştum ama nasılsa ben sigortalıyım diye üzerinde durmadım.

pozisyon için çok erken bence, daha zaten yarım kilolar, bence önlem olarak söylenmiştir o. benim bildiğim eğer pozisyon almazsa bazı egzersizlerle düzeltmeye çalışıyorlar ama çocuk 38. haftadan sonra tam tersi yöne döner mi bilemedim.

Arkadaşlar ya bu yenidoğan çocuğuna birinin dokunduğunu düşününce deliren sadece ben miyim ya? Lütfen yalnız değilsin deyin.

Misal burada doğumdan sonra misafirlere verilecekler konusu konuşulmuş. Hop benim çocuğumun kucaktan kucağa gezdiği geliyor gözümün önüne. Delleniyorum.
Geçen eşimin bi' arkadaşıyla eşi geldi oturmaya. Çokta samimi değilim. O doğunca ben onu kucaklar bize, babamlara götürürüm diye sevimlilik yaptı aklınca. Öyle bir ters baktım ki, ortam bumbuz oldu.
Hâlâ düşündükçe sinirleniyorum, sen kimin çocuğunu kucaklayıp nereye götürüyorsun diye. Hayır, valla normal olmadığının farkındayım ama önünü alamıyorum.

B bugza 'ya da katılıyorum. Ben de yakın tüm akrabalara başından hastanede ve doğumda kimseyi istemiyorum dedim.
Bebek zaten sadece ebeveynlerine gereksinim duyan bir varlık. Yardımcı görünümlü ruh emicilere gerek yok bence de.
Benım arkadasın ikizlerı zaten erken doğmuştu bebek mevludu yaptı ama herkese direk şunu soyledı,bebeklerı kalabalığa odaya getırmıycem içeride olacaklar çok Küçükler ve kış Ay'ı herkes hasta
Kimsede kucağa alamadı:KK70:
İkizcan Yazıyı gorunce panık olma arkadasım çok çok sıddetlı bı grip oldu,sebep oydu doğumunda

Anana zulmün doğumda başlamış yavrum. :KK70:
Kardeşlerimden biri de tersmiş yavrum benim. O zaman anamlarda sayfiye yerinde yaşıyormuş, hastane uzak. Ebe gelirmiş sağlık ocağından eve son haftalarda dönmesi için annemin karnına masaj yaparmış. Öyle öyle dönmüş oğlan. Şimdi o ebeler nerdeee.

Şu da bebeğin anne karnındaki konum sıralaması. Bebek zaten normal şartlarda hep başaşağı. Bizim hergele bu çizelgeye göre halen 12-14'ler seviyesinde. Paso yatıyorum. Hâlâ değişim yok. :/

Eklentiler

• Screenshot_20160831-080515_1.webp
    Screenshot_20160831-080515_1.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 78
Cnm ben bindan aldim cok rahat emzirirken bile kullanabilirim fikir olsun :)
Çok rahattır kesın ama Benden daha çok yer kaplar yatakta:KK70:,eşim bunu yatağa kesin almaz:oha:küçük iki yastığıma bıle uyuz olup Başlarda çaktırmadan ıttıre ıttıre atıyodu yataktan:KK67:

Benım arkadasın ikizlerı zaten erken doğmuştu bebek mevludu yaptı ama herkese direk şunu soyledı,bebeklerı kalabalığa odaya getırmıycem içeride olacaklar çok Küçükler ve kış Ay'ı herkes hasta
Kimsede kucağa alamadı:KK70:
İkizcan Yazıyı gorunce panık olma arkadasım çok çok sıddetlı bı grip oldu,sebep oydu doğumunda

Ya bizim topluma göre yenidoğan bebek = oyuncak.
Ben hiç yenidoğan kucaklamadım. Lohusa kadına müdahale etmişliğim de yok hiç. Az çok tahmin edebiliyorum o psikolojiyi çünkü ama bu bebek toplaşmalarında çocuğun kucaktan kucağa gezip, sen de alsana diye ısrarla tekliflere maruz kalmışlığım var. Eşimin tarafı da çok kalabalık. 20 küsür sene sonra gelen ilk bebek. O yüzden acaip tırsıyorum. Geçen yurtdışından geldiklerinde ben gitmedim diye eşime sen bize çocuğunu da göstermezsin falan diye iğnelemişler.

Ben zaten misafir kabul etmiyorum demiştim peşin peşin. Ya ben mesleği yüzünden ne denli titiz olsa da babasından bile çekiniyorum hijyen konusunda açıkçası. :olamaz: Arkadaşın en doğrusunu yapmış bana göre. El kadar bebek doğar doğmaz bi' kakofoniye maruz kalıyor zaten.

Back
X