• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
arkadaslar merhaba bende ayın 28ınde gıttıgımde tam ıkı aylıkdı ve dogum tarıhım 3 ocak ılk uc ay hakkaten cok zormus bulantılarım vardı kusmalarım vardı cok sukur hepsı bıttı ama psıkolojım elden gıttı ben uc ay oncekı ben degılım her ne olursa olsun bugunelrede sukur annelık hakkaten cok zormus

Bu testlerin zararı mı var neden yaptırmıyor musunuz
zararı olan testler değiller bebekten ölçüm alıp anneden kan alıp 2'li 3'lu test yapıyorlar. ama olasılık oluyor sonucu yani mesela 1/300 yani bu sonuca göre 300 annenin 1'nin bebeği down sendromu olmuş gibi. eğer risk fazla çıkarsa aminosentez yada başka bir test yaptırmasını istiyorlar. sanırım harmony var birde. kesin sonuç olmadığı için anneler olasılıktan korkup yaptırmak istemiyorlar. yada risk az çıkıp down olabililen vakalar var.

@larosam canım ben epidüral Sezeryan olucam inşallah. İlk doğumda öyleydi. 3 sene geçti üstünden. Doğum sekli kendini belli ediyor zaten. Kızımın kafası göğüs kafesine sıkışmıştı bende. Son hafta gelişimi durmuştu 38. Hafta dolar dolmaz aldılar. Dikiş Ağrı'sı çok çok fazla bunaltmadı beni ama bir hafta baş Ağrı'sı çekmiştim o fenaydı doğrusu

Kızlar hayırlı ramazanlar Nasılsıniz bebisleriniz nasıl .kizlar oruc tutan varmı ben dün tuttum fakat açlıktan mi bilmiyorum aksama doğru kasigim fena agrıyordu, bende bugün tutmadım bundan sonra napayım bilmiyorum arada mi tutSam o_O
ben 2 tutup 1 ara veriyorum :) hiç bulantım yok.çok şükür kendimi iyi hissediyorum ara vererek tutmak istiyorum.

Bende bugün tuttum şimdiye kadar çok rahat geçti canım hiçbir sıkıntım olmadı. Bakalım sanırım devam edicem ben. Sende yine en doğru kararı kendin verirsin bünye meselesi yani.
siz devam ediyor musunuz benimde 3. günüm.

canım daha belli değil :) yukarıda birisi beli ağrıyanın oğlu, kasığı ağrıyanın kızı olur yazmış da benim ikisi de ağrıyor diye öyle bir tahmin de bulundum :) akrabalarda ikizi olan da var, belli olmaz belki Allah söyletmiştir.Dün rüyamda da ikiz kuzenlerimi gördüm. Bir işaret mi acaba? :KK11: hayırlısı diyelim..
benim kasıklarım ağrıyor ikinci kızımız mı geliyor? :KK49::KK49:
Hangi şampuanı kullanıyorsunuz ben normalde de bu konulara özen gösteririm zaten organix marka bir şampıan kullanıyordum paraben, sls vs içermeyen ama o da hamilelikte saçımda yağlanma yaptı yeni şampuan araştıracak mecalimde yok sizinkini merak ettim
bende epeydir kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum. farmasi sarımsaklı şampuan kullanıyorum.

Kızlar sizin de akıntınız var mı. Bugün kontrole gittim söylemeyi unuttum. Açıkçası oraya gittiğimde yoktu bu akşam arttı. Biraz sarı renkte.

Su içemiyorum 2 gündür sebebi o mu yoksa başka birşey mi korkmalı miyim
benimde akıntım var. korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum. inşallah değildir.

geçmiş olsun canım bende fenayım:KK43:
bu arada yeni bişiy keşfettim:KK58:egzamalı yere organik elma sirkesi sürünce köreltiyor, yayılmıyor aklında olsun..
Anamm oyle mi bi deneyim onu suan harnup özü kullanmaya basladim bakalim iki hafta onu deneyim iyi gelmezse sirkeyi denerim hic yoksa yayilmaz benimki yavas yavas tum vucudumu kapliyor goz kapaklarimda bile var şiş şiş dolanıyorum.
6 haftalık hamileyim şiddetli mide bulantısı ve mide gazı var, ayva ve muz biraz iyi geliyor gibi :KK43: patates , hamur işi işi gibi nişastalı şeyler yemeyin, süt içmeyin, illede içecekseniz laktozsuz süt için böyle şikayetiniz varsa. hiçbirşey yiyemiyorum:KK61: bu arada leblebi ve ekşi elma mide bulantısına iyi geliyormuş ama mide de gaz yapıyormuş, yani gaz probleminiz varsa bunları yemeniz rahatsız edebilir.
neeeeeee ayva mııı :skandal: ben hamileliğimin başından beri ayva aşeriyorum hiç bir yerde bulamadık :mad: nerde yaşıyorsun canım ?

kızlar bu arada nasıl doğum yapacağınızı planladınız mı? Yani biraz erken mi acaba? :KK33:

Ben epidural normal doğum istiyorum. Hani herkes genelde normal doğumdan korkar ya, ben sezeryandan korkuyorum. Sanırım sezeryan sonrası kesik yerleri baya bir acıyormuş. İnşallah herşey gönlümüze göre olur. :dua:
aynen ben de sezerysndan korkuyorum normal doğum düşünüyorum inşallah. Gerçi benim myom var o buyuyerse sezeryan olacakmışım :KK61:
Selam kızlar. Ne zamandır yazamıyorum. Tatlıdan tiksinenler , midesi bulanan duygusal olanlar bunlar inşallah geçici zamanlar.
Hamilelik belirtisi olarak tek iştahsızlık vardı bende. Çok şükür geçti. Bu ara favori yiyeceğim fırından gelen pideden sandviç yapıp yemek.
Bugün asansörde komşu teyze ile karşılaştım. Hamilelik nasıl gidiyor filan dedi. Ne kadarlık dedi. Bende yaklaşık 2.5 aylık dedim. Hareket ediyor mu dedi. Daha erken değilmi dedim. Henüz hareket etmiyor dedim. O zaman kızın olacak dedi. Oğlan 40 günlükken seyirmeye başlar dedi. Ben kimi tahmin ettiysem tuttu dedi.
Hadi bakalım teyze göreceğiz tezin doğrumu yanlışmı.
Seyirmesi olan varmı karnında. Merak ettirdi teyze şimdi beni
ben iki kez hissettim tamda ultrasondan bakılan yerdeydı ve farklı bi his idi birini iki gün önce diğerini dün hissettim internetten araştırdım bu zamanlarda çocuk seyirirmiş yavaş yavaş hareket etmeye başlıyormuş ama kendi elinde olan bişey değilmiş. Neyse ben kesin çocuğu hissettim dedim ama kimseye söylemedim deli sanarlar diye :confused: çin takviminde de erkek çıkıyor canım arada acaip tatlı yemek istiyor bakalım nekadar kız istesemde erkek çıkıyor hayırlısı olsun

Kızlar günaydın,
ben şeyi merak ediyorum. Regl dönemine yakın günleriniz nasıl geçti? :110: Ben resmen regl öncesi bunalımı geçirdim. Normalde mesela adet olsaydım da bugün bitmesi gerekiyordu. Bugün o bunalımdan eser kalmadı. Kalktım, işlerimi yaptım. Huysuzluğum geçti. Kendimi daha dinç hissediyorum. 9 ay boyunca her regl dönemi böyle olmaz inşallah. :anneadayı:

Kızlar günaydın,
ben şeyi merak ediyorum. Regl dönemine yakın günleriniz nasıl geçti? :110: Ben resmen regl öncesi bunalımı geçirdim. Normalde mesela adet olsaydım da bugün bitmesi gerekiyordu. Bugün o bunalımdan eser kalmadı. Kalktım, işlerimi yaptım. Huysuzluğum geçti. Kendimi daha dinç hissediyorum. 9 ay boyunca her regl dönemi böyle olmaz inşallah. :anneadayı:
Benimkilerde çook hafif adet sancısıyla geçti kasıklarımla belim ağrıdı

Selam kızlar. Ne zamandır yazamıyorum. Tatlıdan tiksinenler , midesi bulanan duygusal olanlar bunlar inşallah geçici zamanlar.
Hamilelik belirtisi olarak tek iştahsızlık vardı bende. Çok şükür geçti. Bu ara favori yiyeceğim fırından gelen pideden sandviç yapıp yemek.
Bugün asansörde komşu teyze ile karşılaştım. Hamilelik nasıl gidiyor filan dedi. Ne kadarlık dedi. Bende yaklaşık 2.5 aylık dedim. Hareket ediyor mu dedi. Daha erken değilmi dedim. Henüz hareket etmiyor dedim. O zaman kızın olacak dedi. Oğlan 40 günlükken seyirmeye başlar dedi. Ben kimi tahmin ettiysem tuttu dedi.
Hadi bakalım teyze göreceğiz tezin doğrumu yanlışmı.
Seyirmesi olan varmı karnında. Merak ettirdi teyze şimdi beni

ben hissettim biliyomusun hem de çook bariz şekilde önceden gebelik geçirmesem bana öyle geldi diyeceğim, kızımda 3 ay bitince hissetmiştim bunda erken hissedince dedim bebiş tahminimden büyük herhalde, dr a gidince öğrendim ki bu hafta 7. haftamız daha inanamadım:confused:mayısın başında öğrenmiştim testle hamileliğimi, bebiş küçükse nasıl bu kadar erken çıktı anlamadım bir garip bişey:KK64:haa bu arada çin takvimi kız rus takvimi erkek diyor...

Anamm oyle mi bi deneyim onu suan harnup özü kullanmaya basladim bakalim iki hafta onu deneyim iyi gelmezse sirkeyi denerim hic yoksa yayilmaz benimki yavas yavas tum vucudumu kapliyor goz kapaklarimda bile var şiş şiş dolanıyorum.

dene canım dene, ben birde kükürtlü sabun deneyeceğim birde bulursam dut kremi, sonucu söylerim sana:KK51:

benim de adt tarihim 29 nsin 2 subat tahmini doğum ocak olur sanırım :) daha doktora gitmedim bundan onceki sene bebekelrimi kaybettim onlarda dogsa 2016 ocak ayında dogacaktı aynı tarihlerde gelecek bu melegim de inşallahh yani 1 sene araylş aynı tarihlerde hamile kaldım umarım bu sefer Allahım kucagıma almayı nasip eder

Kızlar günaydın,

canım bişey diyemiyorum ben doğumdan sonra bir kez oldum sonrası yok, çok alınganım duygusalım birde sinir var birde halden anlamayan odun kocam:KK43:

benim de adt tarihim 29 nsin 2 subat tahmini doğum ocak olur sanırım :) daha doktora gitmedim bundan onceki sene bebekelrimi kaybettim onlarda dogsa 2016 ocak ayında dogacaktı aynı tarihlerde gelecek bu melegim de inşallahh yani 1 sene araylş aynı tarihlerde hamile kaldım umarım bu sefer Allahım kucagıma almayı nasip eder

üzüldüm inşallah bu sefer hayırla alırsın kucağına canım, Allah gönlüne göre versin :anne:

Merhaba arkadaslar.bugun dr.bebegin kalbinin durdugunu soyledi.yarin kurtaj oluyorum.sizler saglikla kavusursunuz insallah evlatlariniza.ben sizin icin dua ediyorum sizde benim icin dua edin olurmu:KK43:

canım dualarımız seninle, Rabbim yardımcın olsun:dua:hayrı şerri biz bilemeyiz demekki doğru olan bu şekildeymiş, bende ilk bebeğimde yaşadım seni çok iyi anlıyorum, zamanla geçicek inşallah başka ne denir bilmiyorum....

canım bişey diyemiyorum ben doğumdan sonra bir kez oldum sonrası yok, çok alınganım duygusalım birde sinir var birde halden anlamayan odun kocam:KK43:

Doktorum demişti bana hamileliğin ilk üç ayında regl günlerinde belirti yaşarsın diye ama ben kasık ağrısı falan olur sanmıştım. Regl'nin bütün belirtilerini yaşadım resmen kanama hariç. (Allah esirgesin, korusun.) Ama şu pms'den çok korkuyorum bütün gebelik boyunca yakamı bırakmayacak diye. :/
Canım şimdi duygusal olduğun için öyle geliyordur. Onlarda da iş güç. Ben adamı resmen pinyata'ya çevirdim, patlama sınırını ölçüyorum. Henüz tık yok. :KK70::KK70:

Benimkilerde çook hafif adet sancısıyla geçti kasıklarımla belim ağrıdı

O bende de oldu bak. Hattâ belimde kemiklerim birbirine giriyormuş gibi ağrı hissettim. Keşke sadece o olsaydı. Benim regl öncesi dönemlerim ağır depresif geçiyor normalde de. Önceden spor, iş hayatı falan vardı. Manipule edebiliyordum. Bu yüzden lohusa depresyonundan da çok korkuyorum. :/ şu ilk üç ay biteydi sagsalim..

Allah kabul etsin ne güzel yerden gelmissin. Ben kusmaktan bitap düştüm. Kusmadigim anlarda da bulanti had safhada. Bulanti bilekligi, taze zencefil cayi, zencefilli tabletler ve metpamid dahil hiçbirşey beni rahatlatmiyor. İlkide böyleydi aynen demek unutuyor insan. Hayattan zevk almiyorum ya.Hasta gibiyim. Ruh gibi ise gidip geliyorum, kizim ne yiyo ne iciyo haberim yok :KK43:
Ya ben ilkinde çok rahattim bu hamileligim felaket şekilde geçiyor Rabbim kolaylıklar versin inş kızıma bakabiliyrm çok şükür bi şekilde eşim. Hariç kimsenin haberi yok hamileligmden

@larosam canım ben epidüral Sezeryan olucam inşallah. İlk doğumda öyleydi. 3 sene geçti üstünden. Doğum sekli kendini belli ediyor zaten. Kızımın kafası göğüs kafesine sıkışmıştı bende. Son hafta gelişimi durmuştu 38. Hafta dolar dolmaz aldılar. Dikiş Ağrı'sı çok çok fazla bunaltmadı beni ama bir hafta baş Ağrı'sı çekmiştim o fenaydı doğrusu
Bende spinal sezeryan oldum canım Aman Allahım. Baş ağrılarim felaketti smd inş Ssvd denicem Allah izin verirse

Doktorum demişti bana hamileliğin ilk üç ayında regl günlerinde belirti yaşarsın diye ama ben kasık ağrısı falan olur sanmıştım. Regl'nin bütün belirtilerini yaşadım resmen kanama hariç. (Allah esirgesin, korusun.) Ama şu pms'den çok korkuyorum bütün gebelik boyunca yakamı bırakmayacak diye. :/
Canım şimdi duygusal olduğun için öyle geliyordur. Onlarda da iş güç. Ben adamı resmen pinyata'ya çevirdim, patlama sınırını ölçüyorum. Henüz tık yok. :KK70::KK70:

doğrudur canım genelde bel ağrım var ama ondan mı başka şeyden mi bilmiyorum ben:KK51:duygusal olduğumdan değil ki anlatsam BDV a konu olur yani neyse girmeyim bu konulara... onda iş güç varsa bende de var birde 15 aylık kızım ne bileyim bende anlamadım, erkeklerin hepsi aynı model halden anlamazlar:sopa: boşuna dememişler analık rahme düşünce babalık kucağa alınca başlar diye...

neeeeeee ayva mııı :skandal: ben hamileliğimin başından beri ayva aşeriyorum hiç bir yerde bulamadık :mad: nerde yaşıyorsun canım ?

aynen ben de sezerysndan korkuyorum normal doğum düşünüyorum inşallah. Gerçi benim myom var o buyuyerse sezeryan olacakmışım :KK61:

ben iki kez hissettim tamda ultrasondan bakılan yerdeydı ve farklı bi his idi birini iki gün önce diğerini dün hissettim internetten araştırdım bu zamanlarda çocuk seyirirmiş yavaş yavaş hareket etmeye başlıyormuş ama kendi elinde olan bişey değilmiş. Neyse ben kesin çocuğu hissettim dedim ama kimseye söylemedim deli sanarlar diye :confused: çin takviminde de erkek çıkıyor canım arada acaip tatlı yemek istiyor bakalım nekadar kız istesemde erkek çıkıyor hayırlısı olsun
migrosta ayva var :) :) yoksa bizim buralarda da yetişmiyor :)

Back
X