• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ben onlardan almayi dusunuyorum kesinlikle bence acaip tatli gorunuyor minik sapsiklerde :KK68:
Ay bende bayılıyorum cok tatlı görünüyorlar.
Biz de 2. bebekle çok ara vermeyi düşünmüyoruz. Allah nasip ederse.
O yüzden çok cinsiyetçi renklerde almayacağım odayı. Eşim daha çok kız bebek istiyor. Bu bebiş kız olmazsa kızı bulana kadar çocuk yaparım diyor. :KK53:
Bizde hep kızımız olsun diyorduk maşallah kız gibi oğlan geldi :KK45: Bende senin gibi düşünüyorum kızı bulana kadar devam :))
:anneadayı:

Canım benim içini rahat tut. Her gebeliğin kimyası farklıdır. Tek taramaya bakmıyorlar zaten. Ikili, anne yaşı, ense kalınlığı toplanarak risk haritası çıkarılıyor.

Riskli çıkıp da çok sağlıklı doğan bebekler oldugu gibi, hiçbir risk çıkmayıp down sendromlu doğan melekler de oluyor.

Benim kuzenim çok genç anne oldu. Hamileyken hiçbir sorunu yoktu.
Dünyalar güzeli, olağanüstü zeki bir kızı var asperger sendromlu, şimdi 9 yaşında. Aspie olduğunu 5 yaşında kreşte hocası, oyuncaklarını arkadaşlarıyla paylaşmıyor ve etkinliklerini bağımsız yapıyor diye pedagoğa gönderdiği zaman ogrenmislerdi. Çok uzun tetkiklerden geçti. Görünüşte normal bir çocuktan farkı yoktu, sadece çok bağımsızdı. Şimdi üstün yetenekli özel eğitimi alıyor. Ve bu çocuk 3 yaşındayken bir gün mutfakta çaydanlık buharindan oluşan damlaciklara bakarak bana "bak teyze yağmur da böyle oluyor işte." diye kurduğu ilişkiyle beni şok etmişti. Şimdi tam bir gökbilimi gurusu.

Yanisi bazen anlamak gerçekten güç oluyor ama hiçbir tedbiri elden bırakmamak gerek yine.
İnsanı boşu boşuna strese sokuyolar. Sapasaglam çocuklara sıkıntılı dıyolar. Zaten o genetıkçi kadınıda işten çıkarmışlar. Demekki benım gıbı herkese yanlış sonuçlar verıyordu.Şimdi yaşım 39. Kesin yıne smnıyosentez derler. İnşallah gerek kalmaz. Şu ikili testım iyi çıksında ozaman iistemezler sanırım. Şu testı bır atlatsak hayırlısıyla

İnsanı boşu boşuna strese sokuyolar. Sapasaglam çocuklara sıkıntılı dıyolar. Zaten o genetıkçi kadınıda işten çıkarmışlar. Demekki benım gıbı herkese yanlış sonuçlar verıyordu.Şimdi yaşım 39. Kesin yıne smnıyosentez derler. İnşallah gerek kalmaz. Şu ikili testım iyi çıksında ozaman iistemezler sanırım. Şu testı bır atlatsak hayırlısıyla
insallah sonuclarimiz iyi cıkar

Kızlar oda yapacak mısınız bebişlere?
Ben yapacağım ama birçok kaynak, 2 yaşında yapılmasını öneriyor. Arada kaldım. 2 yaşına kadar da uyku düzeni için anne yanında olması uygun gelmiyor bana bilemedim. Gerçi doğduktan sonra bu konudaki fikrim de değişebilir. Doğum yapan arkadaşlarım da 20. haftadan sonra başla, sonra çok agirlasiyorsun ve çok zor oluyor diyor. Dün de konusu açıldı, komşum bizden önce oturanlar için iki tane beşik almışlardı, neymiş çocuk birinde yatıp, diğerinde zaman gecirecekmis gibisinden dalga geçiyordu. :KK43: Aslında ben de öyle düşünüyordum ne yalan söyleyeyim, 6 aya kadar anne yanı, sabit beşik ve gün içerisinde uyanık zamanlarını geçirmek için anakucagi. Kucak bağımlısı olsun istemiyorum, çocuk doğduğu zaman çok fazla gelen olacak ve şimdiden kucaktan kucağa gezmesi fikri bile sinirimi bozuyor.
Ben kızımın odasini 5 aylikken yapmistim. Cok pisman oldum keske dogunca hazir olsaymis.
Heves edip bir suru sey aliyoruz, keza hediye de cok geliyor.
Benim psikolojim bozulmusu, zaten bebekle evin duzenini oturtamamistim, bir de her yer bidik bidik esyalarla dolu. Kendi dolabimda benim kiyafetlerime yer kalmamisti. Bir gun aglayarak sinir krizi gecirdim, o gun odasini aldik. :)
9. Aydan itibaren geceleri de odasinda yatmaya basladi ara ara. Yasina girmeden de tamamen ayirdim odasini. Simdi 5 yasini gecti ama hala arada gelip benimle yatar :)

simdi nette geziniyorum da ne cok eksik var alinacak listelemek lazım su ikili testi bi yaptiralim iyi sonuc alalım da yavas yavas baslamak gerekecek

Valla ben ilkinde çok rahat hamilelik geçirmiştim bol iştahlı kızım oldu. Şimdi şoför iştah bol bulantı bakalım be çıkacak. Ben kızımın odasını 6. Ay ayırmıştım mecburen beşikten atladı Çünkü:)
Park yataklara çok çadır gözüyle bakmamak lazım oldukça güvenli oluyor park yataklar bide tabanına elyaftan yatak yaptırılıyor.
Alışveriş yapan arkadaş sana da üzüldüm valla :) ayakkabılar için çok olumlu olamicam yaaa benim ayağım büyüdü ilk hamilelikte 38,38.5 du önceden şimdi 39 :( aynı kilo olmama rağmen
Kızlar toksoplazma denilen sey Aslında sadece kediden geçen bişey değil. Midye dolma,salam,sosis,pişmemiş yumurta sarısı,bolca yıkanmadan yenilen yeşillikler,çiğ köfte bunlar toksoplazma oluşturan aklıma gelen sebepler.
Doğum sonrası konusunda da sunu söyleyim benim ilk 3 gün çok kanamam olmuştu sonra ped beni idare etmişti
Başka konu var mıydı ya :)))

ay canım aynen benim oğlumada bir doktor kafası büyük vücuduna göre dedi başkası bacakları kısa dedi bu ne dedim ucubeye cevirdiler korkuttular test mest yaptırmadım çocuğumun bacaklarıda kafasıda normal çocuk standartlarında :KK45: o nedenle çokta takılmamak gerekiyormuş onu öğrendim.

yalnız değilmişim orkidler kolayda elbiseler ayakkabilar ooof oof baktikca fenalık geciriyorum bebek yuruyunce bi ihtimal giyerim topukluları
Ayy ben nerdeyse her gün topuklu giyiyorum:olamaz: üstelik akşama kadar da koşturuyorum yani, ama düz ayakkabı da sevmiyorum poff. tabi böyle de olmaz artık babetlere geçmem lazım değil mi... ya da hiç olmazsa dolgu topuklara :p

Valla ben ilkinde çok rahat hamilelik geçirmiştim bol iştahlı kızım oldu. Şimdi şoför iştah bol bulantı bakalım be çıkacak. Ben kızımın odasını 6. Ay ayırmıştım mecburen beşikten atladı Çünkü:)
Park yataklara çok çadır gözüyle bakmamak lazım oldukça güvenli oluyor park yataklar bide tabanına elyaftan yatak yaptırılıyor.
Alışveriş yapan arkadaş sana da üzüldüm valla :) ayakkabılar için çok olumlu olamicam yaaa benim ayağım büyüdü ilk hamilelikte 38,38.5 du önceden şimdi 39 :KK43: aynı kilo olmama rağmen
Kızlar toksoplazma denilen sey Aslında sadece kediden geçen bişey değil. Midye dolma,salam,sosis,pişmemiş yumurta sarısı,bolca yıkanmadan yenilen yeşillikler,çiğ köfte bunlar toksoplazma oluşturan aklıma gelen sebepler.
Doğum sonrası konusunda da sunu söyleyim benim ilk 3 gün çok kanamam olmuştu sonra ped beni idare etmişti
ben 35.5 giyiyorum ayyy basıma gelen napalim sağlık olsun yapacak bisey yok

Ayy ben nerdeyse her gün topuklu giyiyorum:olamaz: üstelik akşama kadar da koşturuyorum yani, ama düz ayakkabı da sevmiyorum poff. tabi böyle de olmaz artık babetlere geçmem lazım değil mi... ya da hiç olmazsa dolgu topuklara :p
bana doktor direk yasakladi yahu bakıp bakıp avunacagım☺

Alışveriş yapan arkadaş sana da üzüldüm valla :) ayakkabılar için çok olumlu olamicam yaaa benim ayağım büyüdü ilk hamilelikte 38,38.5 du önceden şimdi 39 :KK43: aynı kilo olmama rağmen
Bende oğlumda cok sıkıntı yaşadım bunda rahatım inşallah kız gelir:KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:
bende park yatak alıcam oğlumda karyolaydı ama sonrasında yer sıkıntısı oldu verdim başkasına.
bu test yapılmadı ama hamile olduğumu öğrenince söylediğiniz tüm şeylere dikkat ettim hatta oğluma bile artık salamı pişirip veriyorum önceden bu konuda bilgim yoktu doktor çiğ et falan yeme diyince araştırmıştım.
doğum sonrasıda söylemesi ayıp bir kaç gün bebek bezinden kullanmıştım cahillik kimsede uyarmayınca hazırlıksız yakalandım :))

Bende oğlumda cok sıkıntı yaşadım bunda rahatım inşallah kız gelir:KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:
bende park yatak alıcam oğlumda karyolaydı ama sonrasında yer sıkıntısı oldu verdim başkasına.
bu test yapılmadı ama hamile olduğumu öğrenince söylediğiniz tüm şeylere dikkat ettim hatta oğluma bile artık salamı pişirip veriyorum önceden bu konuda bilgim yoktu doktor çiğ et falan yeme diyince araştırmıştım.
doğum sonrasıda söylemesi ayıp bir kaç gün bebek bezinden kullanmıştım cahillik kimsede uyarmayınca hazırlıksız yakalandım :))
Bende ilk Zaman kızımın ahşap ilk beşiğinde yaptırıcan ama ablasına çekerse 6 ayda oda atlar :) oturma odama park yatak koymak zorundayım ama çünkü kızımla yalnız bırakamam tuvalete kadar bile. Çocuktur sevicem derken zarar verir diye korkuyorum. Kızım küçük beşikten büyük beşiğe geçmişti ondan da 1.5 yaşında atlamayı başarınca :) İkeadan küçük boy yatak almıştık evde şu an bir beşik bir orta boy bir büyük boy yatağımız var :) terasa oyun alanı da yaptık bi kreş açabilecek donanıma sahibim :))))

Ben kızımın odasini 5 aylikken yapmistim. Cok pisman oldum keske dogunca hazir olsaymis.
Heves edip bir suru sey aliyoruz, keza hediye de cok geliyor.
Benim psikolojim bozulmusu, zaten bebekle evin duzenini oturtamamistim, bir de her yer bidik bidik esyalarla dolu. Kendi dolabimda benim kiyafetlerime yer kalmamisti. Bir gun aglayarak sinir krizi gecirdim, o gun odasini aldik. :)
9. Aydan itibaren geceleri de odasinda yatmaya basladi ara ara. Yasina girmeden de tamamen ayirdim odasini. Simdi 5 yasini gecti ama hala arada gelip benimle yatar :)
Bende onu dusunuyorum dolabima esim ve ben sigmiyoruz bir suru esyamiz var mecbur bir dolap alacagim cekmece ihtiyaci icinde sifoniyer olacak o minnak esyalara bari odasini alayim parcar parca olmasin bide yerimde musait bos bir odam var

Evet kediler tasiyici ama annemde 3 tane var ben bekarkende vardi ama bn gecirmemisim simdide kedilerden cok is yerinde yedigim yemeklerden korkuyom salata falan yemiyorum

Back
X