2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Güzel anneler nasılsınız bakalım ben toto havada yatıyorum. Az kaldı amuda kalkacam valla...
masmaviyim masmaviyim bende senin gibi atanamayan öğretmenlerdenim. Bu yıl doğum Ocağa gelince özelle de anlaşamadım evdeyim
Canım birde benim bölüm el sanatları öyle özel okul şansımda yok halk eğitim veya belediye de çalışma imkanı var onuda ben istemedim hemde torpil gerekiyor oda bana ters geliyor. İstanbulda ücretli çalışıyordum devlette ankara'da o bile torpille yazık ki..

Ikı cm ıçın kısa 17 gr içinde şişko yaptın deniz i ya doğsun yetiştırıcem hemen
Tmm kiyaslamicam çocuğumu :) zaten nerdeyse ayniymisiz ailecek. Bi senle aramızda 20 kilocuk var. O da herkeste olur canım yaaaa :) dert etcek bsey mi yahuuu :))))

73.7 yım +4.3 demek bu.
Dün akşam yemekten sonra dalga geçti benimle kocam sagolsun. Sen unut 80 max la doğurması bu gidişle 90 olma yeter dedi. Simdi güneş dogsun diye bekliyorum yuruyuse gidip cilkim çıkana kadar yurucem. Gelince kahvaltim hazır olsun dedim tembihledim bi de. Ordan da okula.

Bugün psikolog son seansim var yaşasın. Hatırlayanlar vardır dellenip boşandığım gunleri. İyi geldi bu psikolojik bana :) kadın iyileştin gelme artık dedi. Delirmeden yirttim yani :))))

Kızlar ya benim bebek için doktor iyi dedi ama bu haftada 154 gram 17 cm normal mi?

Boy tamamda çok zayıf değil mi :KK43: ben kilo almadım diye o da aç gibi hissediyorum :KK43:
Aslında bulgur,pekmez süt vs tüketiyorum ama :KK43:

Tavsiyeniz var mı? Yoksa normal mi?
Canım her bebek farklıdır. Ve senin kilonla alakalı değil inanki. Ben 6 kiloya yakın aldım şuana kadar. Bebek geçen ctesi doktora gittiğimde 200 gramdı. 17+6da.

Kızlar günaydın :)

Ay akşam rüyamda çok gülmüşüm.

Rüyayı hatırlamıyorum ama eşim iyi kahkaha attın dedi,ilk kez güzel şeyler gördüm onu da hatırlamıyorum ;))

Canım her bebek farklıdır. Ve senin kilonla alakalı değil inanki. Ben 6 kiloya yakın aldım şuana kadar. Bebek geçen ctesi doktora gittiğimde 200 gramdı. 17+6da.

Haklısın canım zaten akşam da baya baktım bir doktorun sitesine benimki tam normaldi zaten artık birden büyüyecekmiş.
Aman sağlıklı olsun da yavrum

Doktorlar genel olarak bu görüşte.
Bu yeni gittiğim doktorda her ay bir kilo alarak ilerlemesini normal görüyoruz yani 10 kilo gibi bir şey dedi.

Bir de vücut kitle indeksime baktı benim.
Ona göre bundan sonra şu kadar kilo alsan diye yönlendiriyor. Azı zararlı çocuk doğduktan sonra aşırı zayıf olmamak gerek güçten düşeriz,çok kilo alsakta hem hamilelik süreci sıkıntı,hem doğum sonrası kilolar başa bela :KK43:

Kilolu hamile kalanlar için daha az kilo alımı söyleniyor tam bilmiyorum.

Çok zayıf kalanlar 15 e kadar normal kilolular 12 sanırım tüm kaynaklarda.
Iyi güzel soyluyorlarda herkesin yapisida farkli benim dr a baksan 9~10kg ile bitirmem lazim ama asiri yemememe tatli hamur isi abucubur yemememe ragmen çok aldigimi soyluyor aç gezmem lazim bunun olabilmesi icin muayeneye gidince tartiya cikmaya tirsiyorum artik :)

73.7 yım +4.3 demek bu.
Dün akşam yemekten sonra dalga geçti benimle kocam sagolsun. Sen unut 80 max la doğurması bu gidişle 90 olma yeter dedi. Simdi güneş dogsun diye bekliyorum yuruyuse gidip cilkim çıkana kadar yurucem. Gelince kahvaltim hazır olsun dedim tembihledim bi de. Ordan da okula.

Bugün psikolog son seansim var yaşasın. Hatırlayanlar vardır dellenip boşandığım gunleri. İyi geldi bu psikolojik bana :) kadın iyileştin gelme artık dedi. Delirmeden yirttim yani :))))

Yürüyüş bende istiyorum hep niyetliyim ama popomu kaldıramıyorum onun yerine 1 saat fazla uyuyorum :))

Iyi güzel soyluyorlarda herkesin yapisida farkli benim dr a baksan 9~10kg ile bitirmem lazim ama asiri yemememe tatli hamur isi abucubur yemememe ragmen çok aldigimi soyluyor aç gezmem lazim bunun olabilmesi icin muayeneye gidince tartiya cikmaya tirsiyorum artik :)

Hamilelikte yapıyı etkiliyor.benim normal şartlarda aşırı kilo alırım diye bekliyordum.
Çok kolay alıp veriyorum.
Doktorlar işte vücut kitle endeksi normal kilolu olana her ay 1 kilo al deyip duruyor.

Ama zor o da benim iştahım açıldı şu sıra gece 11 de koca menemeni gömdüm.
:(

Son anda çok alıcam hissediyorum.

Eski doktorum durmadan tartıyordu beni,ama bu yeni gittiğim gerek bulmadı şimdilik. Bebek gelişimi iyi sende nasılsa en geç 26. Hafta da kilo istemesende alacaksın o zaman daha da iştah açılacak dedi :))

Aslında güzel bir süreç ye iç yat :))

Ben anca bugza dediğinde Tartıya çıkıyorum şu sıra ;) çokta almamaya çalış yürüyüş yap üşenmiyorsan.hatta hamileler için şey diyordu sabah uyanınca 10 dk egzersiz metabolizmayı hızlandırır. 30 dakika yürüyeceğine gün içinde 2-3 kere egzersiz yapın diye

Gunaydin.
Ayakta 10 dakikadan fazla kalinca karnim tas gibi oluyor. Yurumem zorlasiyor.

Boyle birsey yaşayan var mi aranizda?

Benim karnım değil ama ayakta biraz fazla durayım kalçam çıkmış gibi acayip sızı duyuyorum. Yürürken bile kalçam yerinden çıkmış gibi hissediyorum. Düzgün oturamıyorum bile o an :(

Hanımlar günaydın.
Artık uyumak bir zulüm haline geldi bende de. Sağa dönsem olmuyor, sola dönsem olmuyor. Sırt üstü yatsam sanki nefes alamıyorum. Eskiden hep yüzüstü uyurdum. O zaten artık mümkün değil.
Bir de dün akşam göbek deliğimin 3 parmak solunda bi ağrı vardı. Ağrı gibi biraz, biraz acı gibi. Ama çok ürküttü beni. Geçen ctesi doktora gittiğimde her şey normaldi ama yine de tedirgin oldum. Haftaya çarş detaylı ultrasonum var, ona kadar bekleyeceğim. Umarım tekrarlamaz.
Yavruyu da hala hissedemiyorum. Ya da anlayamıyorum bilmiyorum. Buna da üzülüyorum. 18+5 deyim bugün. Zamanı geldi sanki :s
Kramplarım için doktorun verdiği magnezyum kesinlikle iyi geldi. İçmeye başladığım günden beri o alt bacağıma giren kramp hiç olmadı.
Bir de benim aklıma takılan bir şey daha var. Hamile kaldığım ve ilk kontrole gittiğimde doktorum bana tavuk yememeye çalış. Piyasadaki tavuklar iyi değil demişti. O günden beri belki sadece 3 kere tavuk yedim. Ama hamileler için beslenme tablolarına sizlerin yazdıklarına bakınca tavuk öneriliyor ki, tavuk da iyi bir protein kaynağı sonuçta. Yemeli miyim bilemiyorum.
Sevgiler :)

Benim karnım değil ama ayakta biraz fazla durayım kalçam çıkmış gibi acayip sızı duyuyorum. Yürürken bile kalçam yerinden çıkmış gibi hissediyorum. Düzgün oturamıyorum bile o an :KK43:
Bende extradan oda var. Ama benim kalcamin ustundeki kemik sanki kirik gibi bi garip yuruyorum:D
Seninki neden olurmus doktora sormusmuydun? Aslında daha bele agirlikta binmiyor hic anlamadim.

Bence size öyle geliyor :KK70: okula başladıklarında çok zor bir süreç oluyor. Biz en azından bu yasa kadar gezdik tozduk tadını çıkardık :KK48: 23 ümde İstanbul'un altından girip üstünden çıkıyordum..
Valla ben en çok kızım doğunca gezdim. Ünide hiç yerimde duramadım ama eşim gezmeyi çok sevdiğinden hamileliğim ve çocuğumın ilk 2 yılı yollarda geçti:) bide benim yanımda annem ve kv var sıkılınca onlara devrediyorum kızı kendimi atıyorum sokaklara. Ben her dönem rahat olan şanslı taraftayım valla :)

Hanımlar günaydın.
Artık uyumak bir zulüm haline geldi bende de. Sağa dönsem olmuyor, sola dönsem olmuyor. Sırt üstü yatsam sanki nefes alamıyorum. Eskiden hep yüzüstü uyurdum. O zaten artık mümkün değil.
Bir de dün akşam göbek deliğimin 3 parmak solunda bi ağrı vardı. Ağrı gibi biraz, biraz acı gibi. Ama çok ürküttü beni. Geçen ctesi doktora gittiğimde her şey normaldi ama yine de tedirgin oldum. Haftaya çarş detaylı ultrasonum var, ona kadar bekleyeceğim. Umarım tekrarlamaz.
Yavruyu da hala hissedemiyorum. Ya da anlayamıyorum bilmiyorum. Buna da üzülüyorum. 18+5 deyim bugün. Zamanı geldi sanki :s
Kramplarım için doktorun verdiği magnezyum kesinlikle iyi geldi. İçmeye başladığım günden beri o alt bacağıma giren kramp hiç olmadı.
Bir de benim aklıma takılan bir şey daha var. Hamile kaldığım ve ilk kontrole gittiğimde doktorum bana tavuk yememeye çalış. Piyasadaki tavuklar iyi değil demişti. O günden beri belki sadece 3 kere tavuk yedim. Ama hamileler için beslenme tablolarına sizlerin yazdıklarına bakınca tavuk öneriliyor ki, tavuk da iyi bir protein kaynağı sonuçta. Yemeli miyim bilemiyorum.
Sevgiler :)
Tavuk bencede yenmemeli. Faydasindan cok hormonlu olduğu icin zarari var. Ilacla buyutuyorlar.
Koy den falan tanidiginiz varsa getittiremez misiniz..

Servikse yakın ama kapatmamış demişti dr'um. Bu Marjinal dedikleri tür herhalde.
Çok fazla didiklemek istemiyorum aslında bu konuyu. Benim bebeğin başı plasentanin üzerinde.

Normalde bunun tanısı bu dönemlerde konuyormuş zaten. Yani nasıl desem 18-20'den öncekilerin çıkma ihtimali yüksek olduğu için erken dönemde genelde söylemiyor dr'lar. Benim 20'den sonra saptandı. Genelde 28'e kadar kayboluyormuş zaten bu durum. Plasenta yukarı çıkıyor yani. O yüzden kanama vs. olmadıkça 28'e kadar söylemeyen dr'lar da var normale dönme ihtimalinden ötürü.

Telaş yapma yani. Öyle dediyse öyledir muhtemelen.
Anladm canım, detaylıya 22 de gircem ordaki doktor bişey görse söyler zaten. Bebişlerimizle sağ salim atlatalım 28'leri inş :)

Bende extradan oda var. Ama benim kalcamin ustundeki kemik sanki kirik gibi bi garip yuruyorum:KK70:
Seninki neden olurmus doktora sormusmuydun? Aslında daha bele agirlikta binmiyor hic anlamadim.

Doktor ayakta pek durmamaya çalış eklem ağrıları git gide artacak hamilelik sürecinde dedi. Bir yere uzanma,uzun süre ayakta durma hızlı yürüme diye uyardı. Ama bunları dediğinde ağrıyor demiştim sadece.
Şuan bildiğin kalça benim değil emaneten takılmış gibi yamuk yumuk sanki gibi geliyor.

İlerleyen zamanları düşünemiyorum :(

Valla ben en çok kızım doğunca gezdim. Ünide hiç yerimde duramadım ama eşim gezmeyi çok sevdiğinden hamileliğim ve çocuğumın ilk 2 yılı yollarda geçti:) bide benim yanımda annem ve kv var sıkılınca onlara devrediyorum kızı kendimi atıyorum sokaklara. Ben her dönem rahat olan şanslı taraftayım valla :)
Katiliyorum cocuk gezmeye engel bir durum degilki.. ben kizimla kac kere ucak yolculugu yaptim sayamam bile. Her yerede yanimda goturuyorum.. annem yanimda degil, kayinvalidem de yardimci degil ne yazikki.
Genc anne olmaninda elbette avantajlari vardir. Hos gezip tozamasam da bunu sorun etmezdim..

Doktor ayakta pek durmamaya çalış eklem ağrıları git gide artacak hamilelik sürecinde dedi. Bir yere uzanma,uzun süre ayakta durma hızlı yürüme diye uyardı. Ama bunları dediğinde ağrıyor demiştim sadece.
Şuan bildiğin kalça benim değil emaneten takılmış gibi yamuk yumuk sanki gibi geliyor.

İlerleyen zamanları düşünemiyorum :KK43:
Anladim canim. Iyi olur umarim.. :(

Back
X