2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Maşallah gerçekten, nasıl öğrettiniz peki? Benimki kendi kendine beşiğine bıraktığımda katılarak ağlıyor. Gece uykusuna memede uyuyakalarak geçiyor ama gündğz uyutmak için bi amuda kalkmadığım kalıyor çok zorlanıyorum. Gündüz uyutmayı başardıysam bile yarım saate kalkıyor yeniden. Çok üzülüyorum:KK43:

Uzulme canim. Benim ilk cocugum da bu da ayni. Uyumak problem. Bir yasina dagru kendiliginden duzene oturuyor. Huy iste :)

Maşallah gerçekten, nasıl öğrettiniz peki? Benimki kendi kendine beşiğine bıraktığımda katılarak ağlıyor. Gece uykusuna memede uyuyakalarak geçiyor ama gündğz uyutmak için bi amuda kalkmadığım kalıyor çok zorlanıyorum. Gündüz uyutmayı başardıysam bile yarım saate kalkıyor yeniden. Çok üzülüyorum:KK43:
Benimkide kendi uyuyor genelde ve yarım saat kırk dakika ancak uyuyor. Süreye takılma bence gece uyuyorsa alıyordur uykusunu

Aşıyı bilmiyorum da maşallah abimiz gercekten bizim daha üç aylık olmamıza bile var :)
boşuna demiyoruz topiğin abisi diye şaka bir yana 4 ocak tı beklenen doğum tarihim ama suyum az olunca 16 aralıkta dünyaya geldi canım oğluşum biliyorsun.böylece topiğin abisi olduk:halay:

canım bu birazda çocuğun huyuyla alakalı.kerem benim üçüncü çocuğum öyle bir bebek olsaydı ben cidden bunalıma girerdin sanırım ki ikinci çocuğum ilk aylar öyleydi hakikaten de depresyona girmiştim.yardıöcı olan hiç kimse yoktu başka bir çocuğum daha vardı onun sorumlulukları da vardı eşim hiç yardımcı olan biri değildir.nitekim Allah dağına bakıp kışını veriyor.ama ben ikinci çocuğumuda 5 aydan sonra yine alıştırmıştım kendi kendine uyumaya.şuan için bebeğin nasıl istiyorsa öyle yap ama zaman zaman kazandığı bu alışkanlığı değiştirmeye çalış böyle alıştı böyle gider diye düşünme
Ayy benim oğlan feci ya 1 haftadır asla yatmıyor ağlasın almayayım diyorum resmen morarıyor. Kızımda 3. Ayda alıştırmıştım kendi haline uyumayı bunda nasıl yapacam bilmiyorum

canım ben de üzülüyorum ama bu bizim beceriksizliğimizle ilgili bir durum değil..bebeklerimizin huyları böyle malesef..benim eşim de bebekken aynı böyleymiş..kayınvalidem ona çekerse yandın demişti aynen de öyle oldu..iki çocuk büyütmüş eşim çok huyuzmuş hiç uyumamış diğerini ise uyandıramazmış..ikisini de büyüten aynı kişi..yani bebeği öğretmek ve alıştırmakla ilgisi yok..

Hrhehhh senin kıza gelin diye talip olacagim sonunda :))) annesini üzmeyen kayinvalidesini de üzmez herhalde :KK66: şaka bir yana maşallah kuzuya. Herşeyi kolay güzel olsun
Benim kizim bu babayla evde kalacak canim hic umitlenme :bicak:toka takiyorum bant takiyorum ne bu ya kiza benzetmissin diyor. Pipisi vardida benim mi haberim yok diyorum:skandal:boyle guzel oluyor kiskaniyormus beni kiskanmadi hic bu kadar:işsiz:

Buzluktaki sütü akdadan buzdolabının altına indiyorum. Ordan sıck su dolu kaba koyunca içme sıcaklığına gelşyor. Nasıl vericegini en iyi sen bilirsin aslında. Ben biberon vereceksem emme pozisyonuna alıyorum bebeği öyle veriyorum :)
Biberon.hangi marka aldin.canim.cam mi kullniyosn

3 aylık oldu kızım kilosu 5.buçuk kilo boy 57 cm Dr boyuna az uzamış dedi sizlerde durumlar nasıl 4.5 aylık olduğunda elma püresi sonra yoğurt ve sebze çorbası na başla dedi
Simdi ben sana Mirayin 3.ay kontrolunde kilosunu ve boyunu yazicam ve uzuleceksin endiseli sekilde zayif ve kisa boylu diye strese gireceksin. 6740gr 64cm.
Ac kalmiyorsa bir hastaligida yoksa dr unuzda sorun yok diyorsa bunlar bence ufak detaylar cokta önemli degil. Ayrica dogum kilolarida onemli yani 2.5kg dogmus bir bebegin 3.ayda 5 kilo olmasi normal. 4 kilo doganinda 7 kilo bla bla. Anne baba genetigide buyuk faktor. Bebegin bu aylarda hareketlendigini dusunursek yakmaya basliyor ne kadar hareketli ise kilo alimida o oranda azaliyor. Ve artik bu aydan sonra 400gr bile alsa gayet normal kabul ediliyor. Haa birde anne sutu ve mama alan bebekler arasindada kilo farki oluyor mama alan bebekler daha cabuk kilo toparliyor. Oda fark yaratir.
Bugun cocuk doktorumuz boyu icin ust sinirda masallah dedi. Ama zamanla baba ve anne boyu oraninda genetige gore genetige gore olmasi gerekene cekilecek. Hizli uzamasi uzun boylu yavas uzamasi kisa olacagi anlamina gelmez dedi. Yazmadan edemedim.
Sonuç baskasinin kilosunu boyunu onemseme annesi :KK54: ister istemez kendi icinde kiyas yapma durumuna dusersin dogru degil bu.

Arkadaşlar bebeklerinizi gündüZleri nasıl uyutuyorsunuz?
Benim hep kucakta ya da emerken uyuyor ama gunduz uykumuz yarim saat bir saay arası değişiyor hatta bazen 5dakika uyuyor: /
Kendi kendine uyuyor uykusu gelince emzigini (parmagini) aliyor agzina :KK76:
asli2434 asli2434
nur_84 nur_84 tebrik ediyorum sizi anneler kendi.kendine.uyumaya nasi alistircaz ya tam dalacakken anakucagina mi koysam ki emzik almiyor kizim bu arada

Simdi ben sana Mirayin 3.ay kontrolunde kilosunu ve boyunu yazicam ve uzuleceksin endiseli sekilde zayif ve kisa boylu diye strese gireceksin. 6740gr 64cm.
Ac kalmiyorsa bir hastaligida yoksa dr unuzda sorun yok diyorsa bunlar bence ufak detaylar cokta önemli degil. Ayrica dogum kilolarida onemli yani 2.5kg dogmus bir bebegin 3.ayda 5 kilo olmasi normal. 4 kilo doganinda 7 kilo bla bla. Anne baba genetigide buyuk faktor. Bebegin bu aylarda hareketlendigini dusunursek yakmaya basliyor ne kadar hareketli ise kilo alimida o oranda azaliyor. Ve artik bu aydan sonra 400gr bile alsa gayet normal kabul ediliyor. Haa birde anne sutu ve mama alan bebekler arasindada kilo farki oluyor mama alan bebekler daha cabuk kilo toparliyor. Oda fark yaratir.
Bugun cocuk doktorumuz boyu icin ust sinirda masallah dedi. Ama zamanla baba ve anne boyu oraninda genetige gore genetige gore olmasi gerekene cekilecek. Hizli uzamasi uzun boylu yavas uzamasi kisa olacagi anlamina gelmez dedi. Yazmadan edemedim.
Sonuç baskasinin kilosunu boyunu onemseme annesi :KK54: ister istemez kendi icinde kiyas yapma durumuna dusersin dogru degil bu.
Haklısın tşk ederim sağlıklı olmaları önemli

Birde ek gida icin 4.5 ay cok erken saglik bakanligi bile ilk 6 ay sadece anne sutu derkrn dr un bunu soylemesi facia. Bence dr unu degistir ve hatta gerekli yerlere sikayet et.
Anne sütü almıyor benim kız sütüm olmadı sadece mama yiyor o yüzden erken başlatıyor başka Dr götürücem

Benim kizim bu babayla evde kalacak canim hic umitlenme :bicak:toka takiyorum bant takiyorum ne bu ya kiza benzetmissin diyor. Pipisi vardida benim mi haberim yok diyorum:skandal:boyle guzel oluyor kiskaniyormus beni kiskanmadi hic bu kadar:işsiz:
Bende bana aşkım desin diye aylarca uğraştım sevgilim derdi bana hep :) kızımız doğdu ona aşkımda aşkım pehh :)

3 aylık oldu kızım kilosu 5.buçuk kilo boy 57 cm Dr boyuna az uzamış dedi sizlerde durumlar nasıl 4.5 aylık olduğunda elma püresi sonra yoğurt ve sebze çorbası na başla dedi
Canım anne sütümü mamada verıyomusun?
Ek gıdaya erken gecmek ıstemesının sebebı boyunun az uzaması mı?
Ben gecen gıttıgımde Dr la bu konuyu konuştum mama takvıyesı yaptıgım için
Keskinlikle 6. Ayın sonu dedı
Ayrıca ek gıdaya ılk başta sadece mamayla gecmek gerektıgını
Ilk başta meyvanın tatlı tadına alışınca sebzelerı begenmıyıp alışamadıklarını soyledı olmazsa baska bı Dr a da danış

Back
X