Mevlüdünüzü Allah kabul etsin. Benim oğlanda sulu yapmasına ragmen zorlanıyor ya. Bide pipimiz tıkalı sanırım sünnet olmamız gerekebilirmiş doktora gidicez yavrum çiş yaparken bile ağlıyodu ondan herhalde ah bu bebişlerin derdi bitmez onlar iyi olsunda.insan kıyamıyor. Ve bende hiç gaz yapan birsey yememe ragmen dehşet gazlıyım resmen uçucam ya çocugum napsınbuarada bende sacımı boyatıcam emzirirken boyatma diyorlar ama böylede gezilmiyor ya dipler çıktı ben acık kumralım sacım siyah boyalı uçlar kızıl iyice 3renk oldu kafam
Anne sütü kabızlığı diye bir şey var canım olabiliyor yani. Pütürlü gıdalar yemeye başlayınca geçiyor genelde o durum da.. 8-10güne kadar çıkmayabiliyorlar çocuk çok zorlanmadığı sürece müdehale etmemek gerekiyor yani. Bizimki klasik bir aydır hep 3-4günde yapıyor. Eğer çocuk zorlanıp ıkınıyorsa müdahale etmek gerekiyor yani..
Hadi ya 6.ayda başlıyoruz ek gıdaya daha 3,5 ay var böle gitmez umarımda hergun yapıyordu aksam yada sabah ,ben sitres olunca boyle oldu yoksa sabun attirirmiyim canım,seninki zorlanmiyormu benimki hem de gazlı hemde çıkmayınca
Zor kaliyo tepiniyo kız resmen
Ali kusmuyomu?
bizimki 4 gün yedi kustu hep midesi sis olunca ne yese Geri geldi alttan çıkmayınca üstten geri geldi
8.10 gün çok degilmi canım?
Medipoldeki dr 5 gün normal demişti .
Annemde çocuk 5 gün yapmasa bu delirir demişti :) haklıymış
Bu durumda ne yapmalı ?
Dr ne verir ne önerir sence?
Çocuktan çocuğa değişiyor canım eğer zorlanıyorsa tabi ki zeytinyağı sürmek lazım ama önce sadece zeytinyağı sür olmadı kulak pamuğuna sürüp onu şok sert birşey sokarsan yırtma ihtimali olur o da ayrı sıkıntı çünkü. Bizimki zorlanmıyor 3-4günde normal yapıyor rutini o oldu yani. Gazı var damlasını vermeyi unutunca gaz acısını birkaç gün çekiyoruz. Akılsız başın cezasını hep birlikte çekiyor oluyoruz yani4günde gelmezse soyup masaj yapıyoruz zeytinyağıyla karnına poposuna felan.
Bizimki reflüye bağlı kusuyor bazen ama öyle çok değil mide suyu felan kusuyor arada. İlaçlar rahatlatmaya başladı sanırım..
Fitil veriyor doktorlar öyle çok yapamayınca kullanmak için. Ama genelde zeytinyağlı pamuk yeterli oluyor yani.
Bir de yaptığında hala yumuşak kıvamlı yapıyorsa sorun yok sertleşirse sorun..
çok sağol canım bende burda araştırdım bir çoğu öyle demiş sert değilse sorun değil felan,
önce zeytin yagini dıştan popo ya mi süreyim yapsın diye canım?
Karnına zeytin yağlı masaj dışardan iyi gelirmiki?
Olmazsa kulam çöpü pamuk değdiririm içine sokamam kız kıyamam bide pamuk içerde kalırsa ?
Seninki ne güzel sorlanmiyosa c.tesi günü akşamı yaptı şuan bagriyo zorlarken iggggg igggg hhhh diye hemde çok su içmeye başladım umarım düzelir
,evet gaz ilacinida bende aksam ,sabaha düşürdüm gece vermiyorum azcıkta kendi alışsın diye hep mi ilaçla yapıcaklar ya ufff
Evet canım zaten saf zeytinyağı pişik olmasını da önler düzenli sürebilirsin yani..
Masaj iyi gelir ya araştırmalarda masaj yapılan çocukların daha iyi geliştiği gözlenmiş hem de:) Biz vakit bulup yapamıyoruz anca haftada bir yapıyoruz yani ama aslında güzel birşey.. Ben kendim de masajı çok severim Zaten:))
Kulak pamuğu sabundan daha ince değil mi ki hem de pamuk yani sertliği de Yok.
İnşallah hemencecik büyürler de düzelir bu gaz ve tuvalet sıkıntıları..
masaji kim sevmez ki:)
bizvhet banyoda şöle 1 dakika anca yapiyoruzcev 22 c esim usur diye hemen giydirelim diyor ,kızımda bayiliyor ağlarken susuyor 2 günde bir yıkıyorum artik kulağınada su kaçar diye çok korkuyorum ,duş şapkası alacaktık eşime komik geldi :) gereksiz saçma iyi yıkanmaz çocuk dedi ,
Sabunda ben atmadım ki canım yengesi attı
Poponun ucuna değdirmem,(anus e)
ise yaramaz sanırım dimi?
Yok canım insan kıyamıyor ama sokmak gerekiyor Ne yazık ki..
zeytinyağı içirme konusu biraz karışık bazıları içir diyor bazıları içirme. Biz bir iki kere verdik. Welcare nin d vitamini de saf zeytinyağı içeriyor ama bir fıs ne işe yarar ki.
masalpembesi senin karma asin ne oldu bugün degilmiydi ?
Geçen haftaydı aslında ama tam iyileşmeden yapmak istemedik Perşembe açılıyormuş burada o yüzden Perşembe yaptıracağız inşallah:)
Eki Görüntüle 1971469 Eki Görüntüle 1971470 Eki Görüntüle 1971471 Eki Görüntüle 1971472 Eki Görüntüle 1971473 Kızlar nasılsınız ben işe başladım çok yoğun tempoda gidiyoruz eskisi gibi vakit bulamıyorum girmeyeNazanen Allah kabul etsin mevlüdünüzü inşallah biz bu ayın 29unda dört ayı geride bırakıyoruz inşallah çok hareketlendik aguların yanına değişik sesler eklendi konuşuyo gibi anlatmaya başladı kızım dayısı oyun halısı almış onu çok sevdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?