2017 OCAK 'DA ÇOCUĞUNU KUCAGİNA ALİCAK ANNELER BERABER BEKLEYELİMMİ?

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kızımız geliyor

OY: 23 34,8%
  • Oğlumuz geliyor

OY: 41 62,1%
  • İkiz kızlarımız olacak

OY: 1 1,5%
  • İkiz oğullarımız olacak

OY: 1 1,5%
  • İkiz; Bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 0 0,0%
  • Üçüzlerimiz olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    66

Amin canım

Ah yavrum ya benimki de çok gazlı sürekli tepiınıyor evet çok küçükler daha yaa 3,aydan sonra değişi çek diyorlar umarım öledir bekliyorum 2 hafta var:)

yok ya ne alaka emzirmeyle
Boyat evet gezilmez değişiklik yap,beniMki çok güzel oldu dipten krepeli koyu kendi saçım doğal duruyor ,ama aralarda var ,

Bu isu 15 yıl yaptığım için kandıramıyorlarda

Hadi ya 6.ayda başlıyoruz ek gıdaya daha 3,5 ay var böle gitmez umarımda hergun yapıyordu aksam yada sabah ,ben sitres olunca boyle oldu yoksa sabun attirirmiyim canım,seninki zorlanmiyormu benimki hem de gazlı hemde çıkmayınca
Zor kaliyo tepiniyo kız resmen

Ali kusmuyomu?

bizimki 4 gün yedi kustu hep midesi sis olunca ne yese Geri geldi alttan çıkmayınca üstten geri geldi

8.10 gün çok degilmi canım?
Medipoldeki dr 5 gün normal demişti .
Annemde çocuk 5 gün yapmasa bu delirir demişti :) haklıymış
Bu durumda ne yapmalı ?

Dr ne verir ne önerir sence?

Nescafe çocuğa kabızlık yapar mi ki ?

Çocuktan çocuğa değişiyor canım eğer zorlanıyorsa tabi ki zeytinyağı sürmek lazım ama önce sadece zeytinyağı sür olmadı kulak pamuğuna sürüp onu şok sert birşey sokarsan yırtma ihtimali olur o da ayrı sıkıntı çünkü. Bizimki zorlanmıyor 3-4günde normal yapıyor rutini o oldu yani. Gazı var damlasını vermeyi unutunca gaz acısını birkaç gün çekiyoruz. Akılsız başın cezasını hep birlikte çekiyor oluyoruz yani 4günde gelmezse soyup masaj yapıyoruz zeytinyağıyla karnına poposuna felan.
Bizimki reflüye bağlı kusuyor bazen ama öyle çok değil mide suyu felan kusuyor arada. İlaçlar rahatlatmaya başladı sanırım..
Fitil veriyor doktorlar öyle çok yapamayınca kullanmak için. Ama genelde zeytinyağlı pamuk yeterli oluyor yani.
Bir de yaptığında hala yumuşak kıvamlı yapıyorsa sorun yok sertleşirse sorun..

çok sağol canım bende burda araştırdım bir çoğu öyle demiş sert değilse sorun değil felan,

önce zeytin yagini dıştan popo ya mi süreyim yapsın diye canım?

Karnına zeytin yağlı masaj dışardan iyi gelirmiki?

Olmazsa kulam çöpü pamuk değdiririm içine sokamam kız kıyamam bide pamuk içerde kalırsa ?

Seninki ne güzel sorlanmiyosa c.tesi günü akşamı yaptı şuan bagriyo zorlarken iggggg igggg hhhh diye hemde çok su içmeye başladım umarım düzelir

,evet gaz ilacinida bende aksam ,sabaha düşürdüm gece vermiyorum azcıkta kendi alışsın diye hep mi ilaçla yapıcaklar ya ufff

Evet canım zaten saf zeytinyağı pişik olmasını da önler düzenli sürebilirsin yani..
Masaj iyi gelir ya araştırmalarda masaj yapılan çocukların daha iyi geliştiği gözlenmiş hem de:) Biz vakit bulup yapamıyoruz anca haftada bir yapıyoruz yani ama aslında güzel birşey.. Ben kendim de masajı çok severim Zaten:))
Kulak pamuğu sabundan daha ince değil mi ki hem de pamuk yani sertliği de Yok.
İnşallah hemencecik büyürler de düzelir bu gaz ve tuvalet sıkıntıları..

masaji kim sevmez ki:)
bizvhet banyoda şöle 1 dakika anca yapiyoruzcev 22 c esim usur diye hemen giydirelim diyor ,kızımda bayiliyor ağlarken susuyor 2 günde bir yıkıyorum artik kulağınada su kaçar diye çok korkuyorum ,duş şapkası alacaktık eşime komik geldi :) gereksiz saçma iyi yıkanmaz çocuk dedi ,

Sabunda ben atmadım ki canım yengesi attı

Poponun ucuna değdirmem,(anus e)
ise yaramaz sanırım dimi?

Zeytin yagi içirsem nasıl olurki,? Yağda veriyorum bitkisel tamamen welcare in
Karaman kimyonu
Dere otu
Nane yagi
Rezene
Bunlarda yag ama ya faydası olmaz mi ki kabizliga

Poposunu yağlayın: Halk arasında en sık kullanılan yöntemlerden biride de bebeğin poposuna zeytinyağı sürmek. Popoyu yağlamak güzel çözüm olabilir, fakat uzmanlar zeytinyağı yerine vazelin yada gliserin sürmenin daha doğru olduğunun altını çiziyorlar. önemli olan o bölgeye zararsız bir yağ sürmek ve rahatlatmak. Zaman zaman dıştan sürmek fayda sağlamıyor, bu nedenle kulak pamuğu çubuğu ile 1 santimetre kadar içeri doğru sürmek daha olumlu sonuçlar sağlıyor.

Vazelinin yada gliserinin zararı olurmu ki ikiside evde var ,sanki kullanimi daha kolay gibi

Yok canım insan kıyamıyor ama sokmak gerekiyor Ne yazık ki..
zeytinyağı içirme konusu biraz karışık bazıları içir diyor bazıları içirme. Biz bir iki kere verdik. Welcare nin d vitamini de saf zeytinyağı içeriyor ama bir fıs ne işe yarar ki.

Günaydın herkese boğazım ağrıyor bir tarafı sis inşallah hep şişmez zira olu gibi yatarım 2 günde 8 kilo vermişmişim çok tur zamanında su bile içemem ,dun duş aldım kısa kollu dolaştım ıslak nemli sacla dışarıdaydım komşuya gittim ordada kısa kolla durdum

Çocuğum da hala tik yok aksam yıkadım gelince baya bi masaj yaptım bebe yağıyla ,Zeytin yagi kalmamış bugün alicam

Acaba diyorum dr, bana 2 saatte bir emzir sık sık emzirme dedi çocuk hep ağladı 1,5 saatte bir emzirdim en fazla eskiden
Sitrese mi girdi ki ? Her ağladığında vermiyorum ya
Sık sık emerken kabızlık sorunu yoktu çünkü ozaman dalmasını da 8 saatte bir veriyorum simdi aksam sabah veriyorum
Bide böle deniyim dedim hep damlaylami yaşıyacak dedi

Yok yok ben bildiğim yoldan gideyim en iyisi

onuda deniyim cay kaşığıyla süte karıştırıp veriyim ,

masalpembesi seni tenzih ederek den :)
bu dr,lara kalsak ölmüşüz biz bak 1 aydır kabızlık ilaçları verdi biliyosunuz düzelmedim di ben ozamana kendi bekarken kullandığım kremler bana iyi geliyo o ları yaz demiştim yazmamıştı bunlar daha iyi demişti ,hic ise yaramadı 1 ay kullandığım halde kıvrandım simdi zorla yazdırdım daha rahatım

Ne demişler en iyi bildiğin yol kendi bildiğin yoldur

Gene ne demişler kendi kendinin dr,u olacaksın:)

boyle söyleyince dr,um gülüyor bana

Kızlar nasılsınız ben işe başladım çok yoğun tempoda gidiyoruz eskisi gibi vakit bulamıyorum girmeye Nazanen Allah kabul etsin mevlüdünüzü inşallah biz bu ayın 29unda dört ayı geride bırakıyoruz inşallah çok hareketlendik aguların yanına değişik sesler eklendi konuşuyo gibi anlatmaya başladı kızım dayısı oyun halısı almış onu çok sevdi

amin canım ınşallah ,evet bugün de aklımdaydın ,maşallah cokkkk tatlı bu kız ama ,öpemiyorumya

Bizimki de arada ole değişik s3sler çıkarıyor beni babasına şikayet ediyor Bizimki de 2sinde 3 ayı biticek canım

Oyun halisi çok iyi bende büyüğü var onun tekmele oyna olan müzik çalıyo tekmeleyince değişik sesler çıkıyor henüz farkında değil ama çok seviyi içine yatırınca ses çıkaran oyuncağı algıladı ona vuruyor

Herkese Hayır li sabahlar nasılız kızlar ?
D denizin_mavi kayboldu kız valla
heyyyyy yasiyomusun canım ses ver

Benim kıza dun zeytin yagi içirdim dr,unu aradım dereceyle uyar dedi sıcak suya batırda ,ben zeytinyağına batırıp uyardım 3,5 kere tik yok hala hergun bir kaşık zeytin yagi ver dedi hakiki yağ verdim yok hala bisey cildiracagim çok cokkk fena patliycak kızım,az ses çıksa uyanıyorum batmasın ustu badi diye yok anam yok tik yok
Dammasını da veriyorum

Arkadaşım b3bisine bu damlayı kullanıyor çok memnun varmı kullanan Aranız da benimki bitince başka damla alicam kimyon ,rezene dere otu,nane yagi karışımı kullnıyorum ilk zamn iyi gelmişti simdi yok cikamiyo neyaptiysam

Eklentiler

• IMG-20170321-WA0005.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…