2017 OCAK 'DA ÇOCUĞUNU KUCAGİNA ALİCAK ANNELER BERABER BEKLEYELİMMİ?

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kızımız geliyor

OY: 23 34,8%
  • Oğlumuz geliyor

OY: 41 62,1%
  • İkiz kızlarımız olacak

OY: 1 1,5%
  • İkiz oğullarımız olacak

OY: 1 1,5%
  • İkiz; Bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 0 0,0%
  • Üçüzlerimiz olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    66

isirmazmi çekip uzatıyor bide o daha çok acıtıyor ,ben kefiri ulkerinkini veriyorum sen kendin nasıl tutturuyorsun?maşallah sana ,yarim cay bardağı dimi ?
Kuzu eti nasıl kokuyor mu , ? Hic anlamam da ,suyunu dolaba koyup çorbalara yemeklere ekli yen çok ,buzluk poşetleriyle saklıyorlar,bende düşünüyorum canım

Tamam teşekkürler bakar im

Canım bugün başına ne geldi ,yatagimizfa yatıyorduk sabah tatilden donduk ,balkona çıkmıştım bur çığlık sesi bir baktım yete düşmüş ellerinin üstüne bana bakıyor korkmuş çok kucağıma aldım sustu 2 dakika sonra

Film çekerler diye dr,a götürmedim ,aradık adam kusarsa beyin cerrahında götürün demiş,hareketleri herşey i normal ,ağla,ağla oldum onun bir acıdı benim bin o bir ağladı ben bin oldum ,hele onu yerde yatarken görünce delirdim resmen ,bisey olurmu sence?

Tatildeyse kanape den yere düştü gece ozamnda olmustum ama orası alacaktı ,bir bakmistim yerde yatıyor elim ayağım titredi ,annem sakinleştirdi beni ,kızım düşe kalka büyüyecek dedi biseyi yok anlamiyo bile v,s defi, ams ozaman yere yastığı atmış oda onun yanina düşmüş yastık hızını kesmiş,halıda kalındı ama simdi direk yere halıya düştü ,başına gelen varmı,ne yapmalı ,nasıl anlamalı ,önlem na dil alırız ?

Canım normalde film çektirmek istemeyen ailelere 24saat takip öneriyoruz bilinç bulanıklığı, kusma, normalde olmayan bir uyku hali olursa mutlaka film çekilmeli diyerek. Takip et minnağı o zaman.. Ben 3. Kattan düşüp de hiçbirşeyi olmayan bebek de gördüm, ablasının kucağından düşüp kemiği kırılan da.. Allah koruyor yavruları gerçekten düşe kalka büyüyorlar.
Ben de kıymayı kağıtlara sarıp buzluk kabına koydum her gün bir tane çıkartıp çorbasına katıyorum. Kokmuyor bence..
Kefir mayası aldım. NormAl oda ısısındaki süte koyup 24 saat sonra süzüyorum. Üstte kalan mayayı da tekrar aynı şekilde süte koyuyorum. Sadece ışık görmemeli ve süzgeç Çelik olmamalıymış Çelik değmemesi gerekiyormuş kefire. Çok kolay yani.:)

çok teşekkür ederim canım,dun benim dr lara gittim ikiside baktı biseyi yok kız korkma dediler ,kusma olmadı şükür korkumda gecti zaman adimina
ugradi:) kolay gibi görünüyo kefir yapmakta ben onu tutturamam :)

bugün yoğurt mayalama yi denicem ,dışarıdan kaç saat tutuyorsunuz yoğurdu ?
Ve ne zamn yiyorsunuz ?

Koyma olayını çözmüşsün sen maşallah,hangi kağıda sarıyorsun canım ,? Bana köfte yap dedi hemşire

Birde birkaç çorba tarifi verirsen tamamdır:)

Slm arkadaslar mAsAllah bebisler buyudu. Nazanen Allah in izniyle bisey olmz canim ..benim bebiste 5.5 aylik teyzeleri destekle oturuyoruz babbbaaa diyo:).

sağol canım olmadı şükür ama ölüp dirildim kız,maşallah bizimkisi ısrarla demiyo baba,annee ,ede,atta

Ay Yok çok kolay tutturursun. Ben yoğurdu mayalayıp ağzı açık şekilde hafif ısıttığım fırına koyuyorum geceden sabah da alıp buzdolabına koyup ertesi gün yiyoruz. Hem çok güzel hem de katı bir yoğurt oluyor.
Kasaptan gelen kağıdı kesip ona koyuyorum yetmezse Yağlı kağıda koyuyorum kolay çıksın diye ya da buzdolabı poşetlerini minik kesip ona koyabilirsin.
Ben tarifi direk o siteden alıyorum. Şu an kabak havuç patates soğan semizotu maydonoz soğan ve sarımsak ve kıymayı suda haşlayıp blandirdan geçirip tereyağı koyup içiriyorum minnağa. Sarımsaklı olunca içmiyor genelde ama

Çok mantıklı annemde sıcak olsun diye kat kar sarar,50 kat giydirir:)
ben fırını mi attım canım keske atmasaydın
Burda kasaplar tabak icinde veriyor ,yağlı kâğıtta olur sanki,buzdolabı poşetleri var et suyu koymak için dilimli o okurmuji acaba,?
Strec filmde olur canım

Blender dan geçirmek iyi değilmiş ,pütürlü yese daha iyiynus ,ben haşlıyorum hepsini azıcık ezip 2 kaşık vetiyorum

Ben de yağlı kağıda koyuyorum ama poşet işini tam bilmiyorum tahmin yürüttüm sadece.
Evet blender iyi değil ama çatalla vakit kaydedemiyorum ya çok koşturmacalı geçiyor şu dönem tam blendr yapmıyorum içinde parça kalmasına izin veriyorum :)

Kızlar nasılsınız ?
Bebişler büyüyor şükürler olsunki'
bizde kosturmaktan buraya giremez olduk artik bizimkinin 3 dışı çıktı gayet emekliyoruz ama parmak uçlarında ellerinden tutarsak gezmeye bayılıyoruz ,düz basamıyoruz gece çok kalkıyoruz
Çok güzel anneeee diyoruz dikkatli. Bakıyoruz herşeye
Sizinkiler ne durumdalar?

Maşallah maşallah
Bizim minnağın da 3dişi var ama yanlış sırayla çıktılar orta değil yan dişleri çıktı Ekstra huysuz olduğundan beni çok yoruyor acayip huysuz hep onla ilgilenmemizi istiyor acayip hareketli uyurken bile aynı pozisyonda 5dk uyumuyor devamlı yanında olmamız gerekiyor azıcık azıcık uyuyor çok yorucu bu çocuk olayı ya İnşallah büyüyünce uslu bir çocuk olur
Bizimki de devamlı anne anne diye geziyor ortada herkes baba baba diye gezer bizimki ters sizinki de öyle demek Çevremizdekiler çocuk kime seslenirse onun günahlarını döker senin günahlarını döküyor ne güzel diyorlar..
Bizimki düzgün emekleyemiyor ya sanırım emeklemeyecek sürünmeye bile yeni başladı tembel bizim oğlan

çok tatlisinizya maşallah sizede gülümsettiiniz beni ,tabiki en çokta günahlarımı dökmesine sevindim :) baba demiyo kız demek ki adamın günahı yok :)

en on kesiciler 2altta birtanede üstte çıktı 4. Yolda bu çok sancılı oldu patlamadı gitti bi turlu ,hep benimle olmak istiyor odadan cikinca ağlıyor,vc yok yemek yok ,çıldırıcam artik

Dun gece tam esim yanıma getirdi balkona çıktı sigara içmeye o arada gözüm dalmış bizim kız yatakla dolap arasına pat attı kendini gürültüye sıçradım 20 saniye yok yani arada ,nasıl ağladı ,2,5 saat uyumadık hareketleri normaldi kusma ,baygınlık olmadi tam tersi cin gibiydi oyunlar oynadık ,ama nasıl korktum nasıl delirdim anlatamam ,şuan tam emekliyor ,kaç gündür de anne demiyor ,emekliyince sağa sola çok carpicak hazır ol canım

Birde ben göstermiyordum emeklemeyi,direm yürüsün istiyordum baktım olmuyor birgün gösterdim bak kızım bile,böle diye ,onada yaptırdım el,kol kol el atiyosun diye inan bana o gün öğrendi

Yer yatağı alsam yatak odam küçük 1+1 burası içeriye yatak goturemem kil dönmesinden ameliyat oldum off,off

Bu siralar da annemlerin üst katına taşınma durumum var, bugün tadilat bitti ,evime de alıştım oysa ama küçük iste ,orası büyük kira vermicem bakalım hayi

Orta değil yan dişler nasıl çıkıyor ki ?bizim alt iki yanyana çıktı ama üsteki dışın yaninda çıkmıyo gibi yamuk gibi sanki damak inşallah öyle çıkmaz ,acaba biyandaki mi çıkıyor olabilirmi ?
masalpembesi

Nazanen üst dişler daha zor çıkıyor ya bizimkinde ateş de oldu üstte. Üst ortalar bayağı şiş ama üst yan çıktı önce şimdi diğer yan çıkacak sanırım morardı çünkü bir kaç güne çıkar. Ortalar da sonra gelecek artık:) diş hekimine sordum da illa sıraya uyması gerekmiyor öyle karışık çıkabilir o sıra genelleme demişti. O yüzden sizinkinin de yanı gelebilir belli olmaz.
Çocuklar canavar gibi ya 2 saniye arkanı dönmeye gelmiyor. Biz de yürüteçe koyuyoruz da hemen dolapları açmaya çalışıyor. Düşe kalka büyüyecekler işte yeter ki Allah'ım çok ciddi bir kaza yaşatmasın..
Ben de göstermeyi denesem mi aslında ama bizim tembel yine yapmaz bence :) Gördüklerini taklit etmeler çok güzel maşallah seninkine zeki olacak demek ki
Biz aldık yer yatağı onda yatıyoruz mesela gün içinde genellikle rahat oluyor aslında onda oynuyor felan.. çok geçmiş olsun sana da evde yer olsa alın derdim rahatlık yani..
Hayırlı olsun ya kendi evin ve daha büyük ve ailenin hemen üstü rahat olur senin için sanki.. hayırlısı olsun inşallah

canım selam,kazalar yaşanmasın hic inşallah,amin amin ,amin

Bizimki üstten çıktı yamuk değil ama arası acık çıktı :) 2 tane üstte çıktı ,sol yan kesicide çıktı üstte,3 dışımız var ,sağ yan kesici mosmorya çıkmıyo 10 gündür ,altta 2 dışımız var ortada
sağ yani da çıkıcak 6.dışımız olucak nasipse , çok ağrıyo sanırım, haklisin tatlım üst dişler çok daha zor çıkıyor

Göster canım hemen öğrenir ,ellerini kollarını sen at çaprazlama olarak ilk basta bir iki göster hemen kapıyorlar

Bizimki bir hafta önce ilk defa koltuktan tutup kalktı ,ananesi yatıyordu dediki kızım gel,gel bu kendi kalktı inanmamıştım çok sevindim görünce ,aman bağırma daha kalkamaz dedi:)

dünde heryerden tutup kalkıyordu çamaşır makinasına çamaşır attım odaya gittim bir baktım tutup sen kalk içindeki çamaşır ları dışarı çıkart at:)
ben yemek yapıyorum bacaklarından tutunup kalkıyor arkamdan ,:) ama parmak uçlarında yürüyemez henüz

Dün sağlık ocagi çağırdı hemogram için gittik onlar yapmıyormuş ,boşuna da izin aldı esim ,ozaman sonucunu getir diyin demi ,kararsız kaldım dr,da kani yerinde görünüyor dedi ,çocuk dr,goturücem artik 9 kg olduk iyiymiş kilosu ,ama pek bisey yemiyor ,mama sandalyesi ne oturuyor bizimle sofraya uykusu varmış gibi ne versek yüze ne gözüne sürüyor,uzum ,armut ,salatalik yiyor ekmek seviyor cook vermiyorum azıcık ,yeşil mercimekli tarhana,tavuklu yoğurt çorbası ,bunlardan da bir kaşık yiyor,probiyotik yoğurt yaptım bir kaşık güç bela yerse oda :)
sabah yumurta sarışını yemiyor ,anne sütü eklersem yer ,bende eklemiyorum tadi bilsin diye ,peynir yok zorla bir cimdik yerse,yarim cay kaşığı pekmez 0 şeker le yapılmış

Sen neler veriyorsun canım?

Bizim de diğer yan kesici 1aydan fazla oldu mosmor şu 3-4gündür morluğu azaldı çıkar herhalde artık:)
Emekliyor artık ama emeklemeyi pek sevmiyor ayağa kalkmak istiyor devamlı yanında olup kucağımızda gezdirelim istiyor. Ben işten dönünce uyuyana kadar kucağımdan inmiyor resmen, özlüyor sanırım kuzum benim..
maşallah kuzuna güzel güzel yesin büyüsün inşallah.. Bizimki 1 haftadır hasta bir kase yemek veremiyorum tüm gün Ama normalde herşeyi vermeye çalışıyorum artık. Tavuk pek vermek istemiyorum çok hormonlu diye köy tavuğu verdim bir kere azıcık. Yumurta beyazı ve patlıcan dışında bize yaptığım çorbaları tuzsuz baharatsız yapıp ona da yedirebiliyorum bazen (mesela yoğurtçorbası, şehriye çorbası, mercimek çorbası verdim öyle) biz ayrıca tuz atıyoruz. Pek yemek yemiyor tüm gün ona yemek hazırlayıp yedirmeye çalışıyoruz ama bir kaç kaşık.. zayıf bir bebek zaten acayip de yemek seçiyor yoğurt yemek istiyor ama başka şeylere ağzını mühürlüyor. Yumurtayı bizimki de sevmiyor ağzına koyduktan sonra hemen su veriyorum yutabilsin diye sanırım kuru geliyor onlara.. zamanla alışacak yavaş yavaş inşallah..

kızlar merhaba nasılsınız bebişler nasıl dediğiniz gibi artık buraya giremez olduk ne güzel hergün görüşüp birbirimizden fikir alıyoduk şimdi konuşamaz oldu lızlar şimdi benim fikirlerinize ihtiyacım var bebişlerinize bir gün içinde neler yediriyosunuz benimki kaşık mamasından başka pek bişey yemiyor anne sütünü dördüncü ayda bıraktı maleseff

Valla bizimkinin günü gününe uymuyor baZen bir kase bile yemek yediremiyoruz tüm gün bazen güzel yiyor. Ben her sabah yumurta peynir yada muhallebi yapıyorum mesela sarısıyla peynir yediyorum bazen güzelce yiyor bazen sadece bir kez alıp sonra asla almıyor. Muhallebisi bir gün bitirirken mesela bugün zorla ağzına tıktıklarımı full tükürdü bir kaşık bile almadı. Öğleyin sebze çorbası, etli çorba, mercimek çorbası gibi birşey yapıyorum, bazen de meyve. Akşamda yoğurt çorbası, bulgur pilavı yoğurt gibi yoğurtlu şeyler tercih ediyorum belki uyur diye. Ha işe yarıyor mu hayır gecede 6-7kez uyanıyor ama olsun:) yani günde 3öğün vermeye çalışıyorum bazen aralarda meyve yoğurt felan vermeye çalışıyorum yemek yemediyse.
Örneğin bugün sabah muhallebi yaptım 1 kaşık yemedi. Öğleyin mercimek çorbası yaptım bir kase yedi. Akşam da köfte verdim zorla biraz başka birşey yemedi.

bulgur pilavi köfte yiyormu ben hiç denemedim canım benim verdiğim çorba biraz pütürlü olsa yemiyo çıkarıyo direk mecburen blendırdan geçirip veriyorum köfte pilav hiç denemedim doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…