- 2 Ekim 2014
- 402
- 384
- 103
bulgur pilavi köfte yiyormu ben hiç denemedim canım benim verdiğim çorba biraz pütürlü olsa yemiyo çıkarıyo direk mecburen blendırdan geçirip veriyorum köfte pilav hiç denemedim doğrusu
ayy yavrumdaBizim de diğer yan kesici 1aydan fazla oldu mosmor şu 3-4gündür morluğu azaldı çıkar herhalde artık:)
Emekliyor artık ama emeklemeyi pek sevmiyor ayağa kalkmak istiyor devamlı yanında olup kucağımızda gezdirelim istiyor. Ben işten dönünce uyuyana kadar kucağımdan inmiyor resmen, özlüyor sanırım kuzum benim..
maşallah kuzuna güzel güzel yesin büyüsün inşallah.. Bizimki 1 haftadır hasta bir kase yemek veremiyorum tüm günAma normalde herşeyi vermeye çalışıyorum artık. Tavuk pek vermek istemiyorum çok hormonlu diye köy tavuğu verdim bir kere azıcık. Yumurta beyazı ve patlıcan dışında bize yaptığım çorbaları tuzsuz baharatsız yapıp ona da yedirebiliyorum bazen (mesela yoğurtçorbası, şehriye çorbası, mercimek çorbası verdim öyle) biz ayrıca tuz atıyoruz. Pek yemek yemiyor tüm gün ona yemek hazırlayıp yedirmeye çalışıyoruz ama bir kaç kaşık.. zayıf bir bebek zaten acayip de yemek seçiyor yoğurt yemek istiyor ama başka şeylere ağzını mühürlüyor. Yumurtayı bizimki de sevmiyor ağzına koyduktan sonra hemen su veriyorum yutabilsin diye sanırım kuru geliyor onlara.. zamanla alışacak yavaş yavaş inşallah..
ay yavrumya kıyamam ozluyordur seni ,canım bizim dışımız hala mor masajda yaptırmıyor yemekte yemiyor ,5,5 dışımız var şuan:)Bizim de diğer yan kesici 1aydan fazla oldu mosmor şu 3-4gündür morluğu azaldı çıkar herhalde artık:)
Emekliyor artık ama emeklemeyi pek sevmiyor ayağa kalkmak istiyor devamlı yanında olup kucağımızda gezdirelim istiyor. Ben işten dönünce uyuyana kadar kucağımdan inmiyor resmen, özlüyor sanırım kuzum benim..
maşallah kuzuna güzel güzel yesin büyüsün inşallah.. Bizimki 1 haftadır hasta bir kase yemek veremiyorum tüm günAma normalde herşeyi vermeye çalışıyorum artık. Tavuk pek vermek istemiyorum çok hormonlu diye köy tavuğu verdim bir kere azıcık. Yumurta beyazı ve patlıcan dışında bize yaptığım çorbaları tuzsuz baharatsız yapıp ona da yedirebiliyorum bazen (mesela yoğurtçorbası, şehriye çorbası, mercimek çorbası verdim öyle) biz ayrıca tuz atıyoruz. Pek yemek yemiyor tüm gün ona yemek hazırlayıp yedirmeye çalışıyoruz ama bir kaç kaşık.. zayıf bir bebek zaten acayip de yemek seçiyor yoğurt yemek istiyor ama başka şeylere ağzını mühürlüyor. Yumurtayı bizimki de sevmiyor ağzına koyduktan sonra hemen su veriyorum yutabilsin diye sanırım kuru geliyor onlara.. zamanla alışacak yavaş yavaş inşallah..
evet canım kimse gelmiyor artik ,bende girmuyorum kimse yok diye ,aslında bu sayfa lar bize en güzel ani olucak ilerdekızlar merhaba nasılsınız bebişler nasıl dediğiniz gibi artık buraya giremez olduk ne güzel hergün görüşüp birbirimizden fikir alıyoduk şimdi konuşamaz oldu lızlar şimdi benim fikirlerinize ihtiyacım var bebişlerinize bir gün içinde neler yediriyosunuz benimki kaşık mamasından başka pek bişey yemiyor anne sütünü dördüncü ayda bıraktı maleseff
maşallah canım şuana kadar yediği 2 kaşığı geçmedsi hic ,Bizimki de gece çok ağlıyor gündüz geziyor tutunup kalkıyor heryerden ,birde herkese özellikle babaya annnneee,annneeee diye sesleniyor bakmazsa uzun sure kafasını eğip annnee diyor ,oda baba de kızım diyo annen değilim ben :)Valla bizimkinin günü gününe uymuyor baZen bir kase bile yemek yediremiyoruz tüm gün bazen güzel yiyor. Ben her sabah yumurta peynir yada muhallebi yapıyorum mesela sarısıyla peynir yediyorum bazen güzelce yiyor bazen sadece bir kez alıp sonra asla almıyor. Muhallebisi bir gün bitirirken mesela bugün zorla ağzına tıktıklarımı full tükürdü bir kaşık bile almadı. Öğleyin sebze çorbası, etli çorba, mercimek çorbası gibi birşey yapıyorum, bazen de meyve. Akşamda yoğurt çorbası, bulgur pilavı yoğurt gibi yoğurtlu şeyler tercih ediyorum belki uyur diye. Ha işe yarıyor mu hayır gecede 6-7kez uyanıyor ama olsun:) yani günde 3öğün vermeye çalışıyorum bazen aralarda meyve yoğurt felan vermeye çalışıyorum yemek yemediyse.
Örneğin bugün sabah muhallebi yaptım 1 kaşık yemedi. Öğleyin mercimek çorbası yaptım bir kase yedi. Akşam da köfte verdim zorla biraz başka birşey yemedi.
yok canım bence sen çiğneyip verme ağzımızda bin turlu şey olur tukuruktende bakteri felan geçer çocuğa Allah korusun,Bulgur pilavını onun için inçe bulgurdan yapıyorum kısırlık bulgur yani. Köfteyi de elimde minicik eziyorum öyle veriyorum. Bir ara kendim çiğneyip veriyordum annesinin tükrüğü birşey olmaz diyerek ama ne kadar doğru bilmiyorum
Canım domates verdin mi hic ?yok canım bence sen çiğneyip verme ağzımızda bin turlu şey olur tukuruktende bakteri felan geçer çocuğa Allah korusun,
yok cnm sütüm halada var ama kendisi bıraktı dört ayına kadar zor emzirdim oda uykusunda az az sonra hiç almadıevet canım kimse gelmiyor artik ,bende girmuyorum kimse yok diye ,aslında bu sayfa lar bize en güzel ani olucak ilerde
Eskisi gibi toplanalım
hadi ya sütunmu bitti bebismi bıraktı ?canım,kaşık mamaları da vitaminli banada verdi ama yemiyor ,dişleri çıktığı için
Ben neler yapıyorum da yemiyor bide yese keske ,bir dilim armutu dişliyi 2 mandalina ısırıyor sadece kahvaltıda de omlet yadı na bakıyor sadece ,kriz geçiyorum yemek yedirmek isterken ,salatalik seviyor,ilginç limonu ver yiyor ,acıda yiyor :)tatsiz tussuz yemek istemiyor
ozaman sagipta emzirsene canimyok cnm sütüm halada var ama kendisi bıraktı dört ayına kadar zor emzirdim oda uykusunda az az sonra hiç almadı
Nazanen bizimde 5 dişimiz var :) vitamin ben vermeyi unutuyorum ya ferromixin mi önerdi sana kan için biz ondan kullanıyoruz. Çok geçmiş olsun hemen iyileşirsin inşallah.. Yemiyor ama kilosu iyi maşallah demek ki yedikleri yarıyor bebişe bizimki zayıf diye günde 50 çeşit yemek yapılıyor birini yer belki diye günü gününe uymadığı için yoğurt seviyor bazen bazense ağzına sürmüyor ilginç olarak. Meyve hiç yediremiyorum bir tek kavanoz mamaların erik olanını yiyor meyve olarak Belki sen ara ara verdiğin için öyle bir kaç kaşık alıyordur bizimki sabit 3 öğün oluyor genelde. Buna rağmen tüm gün toplam 3 kaşık almadığı günde oluyor günü gününe hiç uymuyor Yani.
Bugün sabah yumurta yememiş bir tek labne peynir yemiş biraz. Öğleyin bir kaç kaşık ezogelin çorbası içmiş. Onu içmeyince bulgur pilavı yapmışlar onu da yememiş. Muz denemişler yememiş. Muhallebi yapmışlar yememiş. Yoğurt çorbası yapmışlar yememiş. Patates püresi yapmışlar bir iki de ondan almış. Böyle gidiyor Yani günde 50çeşit yemek yapılıyor yeterki yesin diyerek.
Köfteyi internetten bulmuştum kimyon nane soğan sarımsak ve azıcık ekmekle yoğurup misket büyüklüğünde yapıp buzluğa atıyorum 1 yada 2 tane çıkarıyorum akşamları köfte yapacaksam küçük ama et işte yesin yeterki:)
Domates çorbalara koyuyorum yavaştan azıcık baktırmaya başladım yani.
oy maşallah canım annendeki istikrara bayıldım resmen çabalıyor,inşallah tez zamanda bende iyilesirim bu aksam medipole gittik eşimle yine bu 10 günde 4. Dr, bugün annem geldi öğlen çayırlıkta geldi sağlık ocağına gittik ,boğazıma baktı test yaptı antibiyotik için iltihap yok dedi yinede k.b.b görün sen dedi neyse aksam gittik amoklovin yazdı dr,kotu olmuş çok dedi ,ve annemi giderken evine bıraktık anne dedim bu gece burda kal yafa al mirayı evinde bak dolapta sütleri var dedim ,benim isim var ben ona bakamam dedi ,oysa geçen de hastalandığında yaninda biz kaldık 3 gün hastaneye çocuğumla gittik soğuklarda ,onun bize yaptığına bak ,annenin kıymetini bil lütfen ,benimkisi keyfine öyle düşünki anlatamam
Pisikolojik olarak strese girdim çocuğa bağırıyorum yemediğinde ,ilaç içmez içinde ,sonrada üzülüp özür diliyorum ,yanlışım çok eşimde olmasa napardım ben
Ne meyve yiyor nede yemek, armutun tadına bakıp ,mandalinayi mincikliyor,kızartma patates ben yerken saldırıyor,ekmeğe felan ne kadar sağlıksız şey varsa seviyor ,limon roka yiyor
Evet canım nutrofen femmix di şase ,çok iyi deniyor ,ben salatalıkla karıştırıp veriyorum ,3 ay kullan dedi
surup olarakta fitospan bitkisel bi surup ama geçmedi henüz öksürük ,
Köfteyi pisiriptemi çiy olarakmi buzluğa atiyorsun ,?
Ceviz n zamam verilirki acep ?
teşekkürler canımÇok geçmiş olsun canım ya anneler de yaşlandı artık birşey diyemiyorum onlara da ama keşke daha çok yardım etse annen, bir nefes oluyor gerçekten. Ben de bağırıyorum bazen uyumuyor diye olabiliyor bence ya bağırmasak en güzeli ama insanız dayanamıyoruZ normal bence
Yok canım direk atıyorum. Sonra çıkartıp haşladıktan sonra hafif tereyağında çeviriyorum.
CeviZ normalde 1yaş sonrası diye geçiyor ama annem dayanamayıp vermişti geçen bizimkine çok azıcık eşim kıZdı erken çok allerjik diye ama :)
teşekkürler canım
evet öylede sadece yaninda dursa yeterdi bana canım yemeğini bile yedirse ,en azından mutlu olurdum ,öldürmeyen aci güçlendirir derlerya çok doğruymuş
Dun girdim sıcak bir düş aldım ,sonrada kızınıda yıkadım duşta ohh mis oldu yavrum.miss,rahat uyudu dun gece ,
İyi fikirmiş bende öyle yapıyım bari ,çünkü dönmüş et var dolapta ,onu cozdurup tekrar donduramıyoruz diye biliyorum seninki mantıklı hem pratik olur ,bende haşlayıp,tereyağda ceviriyorum canım
Ceviz de kararsızdım bende iyi oldu yazdigin ,erken gıda ileride alerjiye sebep mis evet ,domates bile vermiyorum henüz ben
Olsun canım en azından eşin yardımcı benim de eşim seninki gibi yardımcı değil Allah’a şükür annem var yoksa kafayı yerdim
Oh mis yıkanınca çok güzel oluyorlar ben de çok seviyorum oğluşla banyo yapmayı:)
Evet köfte iyi oluyor bi de küçük küçük oluyor ya duruma göre 1 yada 2 tane çıkarabiliyorsun.
Domates bizim çorbalara koyduğumdan mecbur o da tatmış oldu:)
çok geçmiş olsun canımSelâm kızlar
kızım geçen pazar ilk defa amcasına götürdük mirayı çocuğum p.tesi ateşler içinde yandı ektim giripmis atlattım az kaldı diyo bide ,esim sormam is giderken ben hep sorarım siz siz okun biyere gitmeden önce evde hasta varmı yokmu sorun lütfen ,bir gece medipolde kaldık ateşini fitille düşüremediler ,soğuk uygulama yapılacak kızım yıktı ortalığı resmen yaptırmaz ,ilaç verilir almaz atar ağzından ,o gece ordaydık içimiz yandı bir fitil daha atıldı biraz düşünce eve geldik ,3 gün bu şekilde geçti ,rabbim evladıyla sınama kimseyi ölduk resmen sürekli çıkıyordu ,sözde aplus bir hastane ,bi dünya tahlil yapıldı boğazı kızarmış gripten olan virüs bulundu birsuru ilaç verdi kızım tabi içmeyince ,
kendi dr,una götürdüm 10 numara bi adam ilaçları at dedi bana bitkisel ilaç verdi tahlilleri boşuna yapmışlar dedi,hayır kıskaca medipol resmen para adımını atsan para tuzağı,bari ateşini düşüre bilselerdi ,o 3 gece çok zordu dışarda buz g8bi hava benim çocuğum sularda yattı 3 gece çok korktuk telaş yaptık ilk çocuk oluncada bilmiyodum haliyle fitil atıp soğuk uygulamayla geçirirdik o geceyi evde bilseydik ,bide hemen antibiyotik yazmışlar almadık tabi kendi dr,uda gereksiz gördü ,birilerine faydalı olur belki dedim
İyi akşamlar kızlar miniklerin Doğum günleri geliyor..
bizimkine 1 ay var ve ben şimdiden ne yapsam telaşına girdim. Sizler neler yapmayı düşünüyorsunuz? Sizden de fikir alıyım istedim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?