İyi akşamlar kızlar miniklerin Doğum günleri geliyor..
bizimkine 1 ay var ve ben şimdiden ne yapsam telaşına girdim. Sizler neler yapmayı düşünüyorsunuz? Sizden de fikir alıyım istedim:)
sağol canim ,siz nasılsınız bakalım ?çok geçmiş olsun canım
Kızlar uzun bi aradan sonra merhabanasılsınız büyüdü mü bebişler ne kadar Zormuş dimi aslında whatsap Grubu yapabiliriz birbirimize birşeyler sormak amaçlı
Ah canım ya siz ondan mı hastasınız geçmiş olsun çok üzüldüm bende sinir oldum vallahiKızlar eşimi boğmak istiyorum ,eşimin amcasının gelini 3. Doğurdu biz gidemedik mira hastalandı ya 3 hafta olmuştu yeni yeni iyileşti kızım ,gittik nasıl kaçarım bilemedim evdec3 çocuk hepsi hasta öksürüyor lar çocuğumun ağzına ağzına 1 saat duramadim valla ,çıldırdım orda ,bizim kızda az değil çocuk delisi onları gördü ya meme yi bile gözü görmedi kızım gel meme veriyim yok ,koşturup duruyo peslerinde ,arabaya bindik eşimi haşladım resmen bu çocuk hasta okursa benden çekirdeğin var 20 gündür cekiyoruz biz ,neden sormadin evde hasta varmı yokmu diye,ben benim tarafıma giderken soruyorum ,sormasam de onlar su su hasta gelmeyin derler zaten ,ay kadına söylüyorum niye demediniz biz sonra gelirdik diye ,yok abla ben diyemem diyo ,25 yaşında her sene doguruyo 3 çocuk dogurmasinida biliyo ,ey yarappim ,kızım bak biz doğurduğunda gelicektik mira hastaydi senninkilere de bulaşmasın diye gelmedim diyorum ,öteki gün aradım bundan sonra söylüyorsun dedim tamam dedi :)
nitekim mira 3 gündür ateşler içinde yanıyor ateşi 37 ,7,8 9 38 den zor düştü 3 gecedir uyku yok bizde yavrumada perişan.olduk resmen ,esim ise gidemedi birgunde uyanamadı 10 da gitti ,çocuğun burnu çeşme gibi hapşırık ,öksürük ,gözlerini görseniz kırmızı kalem varmış gibi ,etrafı o yeşil gözler cam gibi kaldılar kıpkırmızı oldu ne yiyo ne uyuyo 3 gündür perişan olduk uyusa ememiyor tikaniyo ,ozanda ağlıyor,
Dun çıldırdım resmen ilaçlarını da içmiyor 1saat güzellikle denedim baktım olmadı zorla veriyim dedim maşallah gücüm yetmedi döktü üstüne ,kendi üstüne yerler,saçı badi battı savaşıyız resmen kız la ,banada geçirdi bende hastayım kafam,kulaklarım,burnum,boğazım bitik benimde ,dun ona ilaç verirken çok bağırdım çıldırdım ye terrrrrr yeterrrrrr,ben anne felan olmak istemiyorum dedim ,oturdum mama sandalyesinin önüne bagra ,bagra ağladım oda anlamadı agliyommu,guluyommu diye ,ayak ayak üstüne atmış kaslarını catmış asaya eğilmiş bana bakıyo noluyo diye anlamaya çalışıyo ,o korkmasın diye gülüyomüşüm gibi yaptım sonra yere indirdim onu ,yüzünü yüzüne koydu ellerimi yüzümnden çekti ,kafasını geldi omuzuna koydu ,offf bittim ben vicdan azabından nasıl bağırdım diye ,eminim hepiNiz boylesiniz dir ,ona kıyamazsınız omrumun gero kalani o benim canım kizim
Çok zor canım ben neler çektimmasalpembesi D denizin_mavi
Kızlar bende kafayı yiyecek durumdayım tam hazırlanırken hasta oldum 12 gün var 2 ocak bizim sanırım 7. De yapicam anne kız kostümü bakıyorum ben de bayadır bi turlu netlesemedim tam beğeniyorum kumaş yok kumaş var ayni renk yok başka sitelere bakıyorum ,güvenilir varsa bildiğiniz fikirlere açığım :) siyah beğeniyorum esim olmaz d günü diyor istediğim pembe yok bulamıyorum bulsam fiyatı yuksek söyleniyor benim için alacaklarmış ya :)
evim küçük ablamda yapalım dedim oda kabul etmiyo ne gerek var cafede yaparım diyi 20 kişiyi götürürüm diyor ben yapicam yiğenim e ama hesapliyoruz 40 kişi oluyor ozamana altından kalkılmaz ,o yüzdende netlesemedik bi turlu ama sanırım evde yapicam ,
Sitelerden sipariş vericem süsler için ,pastada kararsizim seker hamurlu olucak sanırım ,herkez bisey yapıp getirecek ,yengesi börekleri ,teyzesi kekleri ,ananesi dolmaları ,bende salatasını ,kurabiyesini ,pastasını alicam ,plastik tabak çatal resmini yapıştırılan heryere bardaklara bile:) o gün heryer doğa miraaa,oleyyyy
Bi arada onu yurutucem doğum gününe kadar :)
masalpembesi D denizin_mavi
Kızlar bende kafayı yiyecek durumdayım tam hazırlanırken hasta oldum 12 gün var 2 ocak bizim sanırım 7. De yapicam anne kız kostümü bakıyorum ben de bayadır bi turlu netlesemedim tam beğeniyorum kumaş yok kumaş var ayni renk yok başka sitelere bakıyorum ,güvenilir varsa bildiğiniz fikirlere açığım :) siyah beğeniyorum esim olmaz d günü diyor istediğim pembe yok bulamıyorum bulsam fiyatı yuksek söyleniyor benim için alacaklarmış ya :)
evim küçük ablamda yapalım dedim oda kabul etmiyo ne gerek var cafede yaparım diyi 20 kişiyi götürürüm diyor ben yapicam yiğenim e ama hesapliyoruz 40 kişi oluyor ozamana altından kalkılmaz ,o yüzdende netlesemedik bi turlu ama sanırım evde yapicam ,
Sitelerden sipariş vericem süsler için ,pastada kararsizim seker hamurlu olucak sanırım ,herkez bisey yapıp getirecek ,yengesi börekleri ,teyzesi kekleri ,ananesi dolmaları ,bende salatasını ,kurabiyesini ,pastasını alicam ,plastik tabak çatal resmini yapıştırılan heryere bardaklara bile:) o gün heryer doğa miraaa,oleyyyy
Bi arada onu yurutucem doğum gününe kadar :)
Kızlar uzun bi aradan sonra merhabanasılsınız büyüdü mü bebişler ne kadar Zormuş dimi aslında whatsap Grubu yapabiliriz birbirimize birşeyler sormak amaçlı
çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm bende senin gibi bi yere gittiğimde hasta var mı diye öğrenmeye çalışıyorum herkes bu durumu anlamak istemesedeKızlar eşimi boğmak istiyorum ,eşimin amcasının gelini 3. Doğurdu biz gidemedik mira hastalandı ya 3 hafta olmuştu yeni yeni iyileşti kızım ,gittik nasıl kaçarım bilemedim evdec3 çocuk hepsi hasta öksürüyor lar çocuğumun ağzına ağzına 1 saat duramadim valla ,çıldırdım orda ,bizim kızda az değil çocuk delisi onları gördü ya meme yi bile gözü görmedi kızım gel meme veriyim yok ,koşturup duruyo peslerinde ,arabaya bindik eşimi haşladım resmen bu çocuk hasta okursa benden çekirdeğin var 20 gündür cekiyoruz biz ,neden sormadin evde hasta varmı yokmu diye,ben benim tarafıma giderken soruyorum ,sormasam de onlar su su hasta gelmeyin derler zaten ,ay kadına söylüyorum niye demediniz biz sonra gelirdik diye ,yok abla ben diyemem diyo ,25 yaşında her sene doguruyo 3 çocuk dogurmasinida biliyo ,ey yarappim ,kızım bak biz doğurduğunda gelicektik mira hastaydi senninkilere de bulaşmasın diye gelmedim diyorum ,öteki gün aradım bundan sonra söylüyorsun dedim tamam dedi :)
nitekim mira 3 gündür ateşler içinde yanıyor ateşi 37 ,7,8 9 38 den zor düştü 3 gecedir uyku yok bizde yavrumada perişan.olduk resmen ,esim ise gidemedi birgunde uyanamadı 10 da gitti ,çocuğun burnu çeşme gibi hapşırık ,öksürük ,gözlerini görseniz kırmızı kalem varmış gibi ,etrafı o yeşil gözler cam gibi kaldılar kıpkırmızı oldu ne yiyo ne uyuyo 3 gündür perişan olduk uyusa ememiyor tikaniyo ,ozanda ağlıyor,
Dun çıldırdım resmen ilaçlarını da içmiyor 1saat güzellikle denedim baktım olmadı zorla veriyim dedim maşallah gücüm yetmedi döktü üstüne ,kendi üstüne yerler,saçı badi battı savaşıyız resmen kız la ,banada geçirdi bende hastayım kafam,kulaklarım,burnum,boğazım bitik benimde ,dun ona ilaç verirken çok bağırdım çıldırdım ye terrrrrr yeterrrrrr,ben anne felan olmak istemiyorum dedim ,oturdum mama sandalyesinin önüne bagra ,bagra ağladım oda anlamadı agliyommu,guluyommu diye ,ayak ayak üstüne atmış kaslarını catmış asaya eğilmiş bana bakıyo noluyo diye anlamaya çalışıyo ,o korkmasın diye gülüyomüşüm gibi yaptım sonra yere indirdim onu ,yüzünü yüzüne koydu ellerimi yüzümnden çekti ,kafasını geldi omuzuna koydu ,offf bittim ben vicdan azabından nasıl bağırdım diye ,eminim hepiNiz boylesiniz dir ,ona kıyamazsınız omrumun gero kalani o benim canım kizim
Nasılsın ccanımmasalpembesi oğlusun nasıl yaptınızmı d,gününü ,belki fikir olur dedim
41 kere.masallah çok inanmayalim okuyalım çocuklarımızı lütfen sürekli inanırsak hep nazarlanirlar çünküYaptık canım biz de 13ünde kendi doğum gününde yaptık sadece saat 1 de yaptık :) Bir kafeyi tuttuk. Konseptimiz arabaydı bizim oğlan arabalara aklı gidiyor da araba araba diye geziyor :) Bir yere Doğum günü masası yaptık. Şeker hamurundan araba şeklinde kurabiye, çikolata topları, Mısır patlakları, büyük şekerler, cupcakeler, hediyelikleri ve yaşpastasını oraya koyduk.
Oğlanın yüzlerini matbaadan çıkartıp yuvarlak yuvarlak kestim cupcakelere, toplara ve şekerlere yapıştırdık.
Hediyesini abajur şeklinde mumluk yaptırdık üstüne de ‘doğmasıyla hayatımızı aydınlatan oğlumuzun sizlere ışık saçan bir hediyesi var’ yazdırdık.
Doğum günü masasının arkasına kocaman bir resmini çıkarttırdık astık üstüne Mete yazısı altına da oğlumuz 1 yaşında yazısını astık. Yanlara araba şeklinde, 1 şeklinde, Doğum günü balonları astık.
Davetlilerin masalarını beyaz örtü sandalyelerini de mavi kurdeleyle süsledik. Tabaklarını çatallarını felan yerleştirdik.
Bir masa ikramlık masası yaptık. O masayı da mavi beyaz tüllerle süsledik. 0 masanın üstüne her ay için bir resim çıkarttırıp 12 aylık foto şeridi yaptık yanında da Mete 1 yaşında panosu yaptırdık.(hani şu sevdiklerim, yaptıklarım şeklinde olan panolardan) Masada kısır, patates salatası, kuskus salatası, lahana salatası, sarma, dolma, patatesli börek, peynirli börek, tuzlu kurabiye, elmalı kurabiye, tatlı kurabiye, kek, tahinli kurabiye, çikolata topları, patlamış mısır, şeker hamuru kurabiyeleri koyduk. Açık büfe gibi oldu isteyenler istediklerini aldı.
Arka tarafa televizyona animasyon bir çizgi film koyduk. Gelen çocuklar izler diye yanına da oyun alanı yaptık sallanan at, koyun, araba çadır, oyuncaklar felan koyduk. Çocuklar huysuzluk yapmasın diye.
Mete beyaz gömlek yeşilli beyazlı takım elbise yeşil papyon giydi. Ben de yeşil elbise giydim. Eşimde yeşil pantolon beyaz gömlek.
Bizim de sıkıntımız 13 dedik ama herkes 14 te geldi. Geç başladık. Çocuk zaten hiperaktif çok yordu bizi. Onun dışında güzeldi.
Yapmayan arkadaşlara fikir olsun :)
Lütfen maşallah sız okumayalım bizimki her ay bir hastalık atlatıyor perişan ediyor bizi zaten o yüzden artık hiç paylaşım yapmamaya çalışıyorum sosyal medyada
41 kere.masallah çok inanmayalim okuyalım çocuklarımızı lütfen sürekli inanırsak hep nazarlanirlar çünkü
Ay canım benim oyuncakları çok iyi düşünmüşsün ben çocuk çağırmadım 1 taneydi salgın var hastalık var diye ,o isim ve herşey panadonu bende masalara yapıştırdım ,güzel geçmesine sevindim baya da çok şey yapmissin tekni hazırladım bunları ,süreç yorucuydu bilirim
Elbiselerde çok sık.olmuştur eminim ,babası iyi papyon takmış ben z zor taktırdım ,halbuki hergun takim giyiyor alışık olması lazım ama istemedi iste,
Uzun yaşlarınız olsun ,sağlıklı mutlu yasasın mete cik sizinle yaşlansin annesi
masalpembesi canım sen bu mahallenin en mutlu bebeği yazarı varya
Harvey karo 2.kitabını aldın mi,nasıl biryerde röportaj i vardı mahalle nin en mutlu bebegi olduğu gibi çevrilmiş
Mahallenin en mutlu yumurcaginin da ilk baskısı olduğu gibi cevrilmis ama 2.baskısı sanırım
Basarili çocuk yetiştirmenin sırları ,gibi bisryle olduğu gibi çevrilmemiş
Bu konuda ne düşünüyosun almayı düşünüyorum
Begendigin bir kitap varmı onerebilecegin
maşallah hepsine ne iyi yardımcı olmuşlar hadiya takmadı mi ,ben kızımın senin benim 3 ümüzün düğünü dedim :)Nazara inanıyorum ya çok sık da okuyorum ama her ay en az 1 bu ay 6oldu sanırım doktordayızO yüzden aktif bir instag kullanıcısı olarak artık foto atmamaya çalışıyorum bakalım ne kadar dayanırım:)
Ya işte bizim arkadaş çevresi hep çocuklu o yüzden çağırmadan da olmazdı mecbur oyalayalım bare dedik :)
Yok canım tek yapamazdım ya sarma dolmayı kayınvalidem yaptı. Görümcem 2-3 çeşit yaptı. Annem yaptı. Alt komşum annem gibidir (memleketten uzak olunca) o yaptı. En samimi olduğum bir iki arkadaşım yaptı. sağolsun herkes birşeyler yaptı.
Bizim baba papyon takmadı ya oğlan taktı sadece. Ben bizimkine düğünde bile zor taktırdım hiç teklif dahi etmedim o yüzden
Amin canım yavrularımız hep bizimle güzellikle büyüsünler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?