2017 ocak-şubat anneleri

Birde epiduralde bel omurundaki katateri çıkartmıyorlar. Yatağın yanında da bir düğme oluyor ağrı oldukça ona basıp ağrı kesiciyi direk o bölgedeki sinirlere veriyorsunuz. Hemen kesiliyor :)

Sezaryenden korkmayın kızlar ben bir kez yaşadım sezaryen. Şimdi bunu normal olabilir dedi dr ama ben istemiyorum sezaryen yapacağım. 2 günde toparlanıyor insan. Size tavsiyem havlu çorap, polar sabahlık yelek filan götürün. Gaz sancısı can yakıyor çünkü. Bir de benim boynum tutulmuştu. Malum ameliyathane soğuk ve kasıyoruz kendimizi tutuluyor. Sıcak su torbası vermişti hastane o zaman bana ama ben yine de koyayım çantama diyorum belli olmaz :) Doğum sonrası karın ve boyun bölgesini sıcak tutmak gerekiyor.
Çok sağol canm o zaman su torbası koyayım bende inşallah kadasız belasız atlatırız

Birde epiduralde bel omurundaki katateri çıkartmıyorlar. Yatağın yanında da bir düğme oluyor ağrı oldukça ona basıp ağrı kesiciyi direk o bölgedeki sinirlere veriyorsunuz. Hemen kesiliyor :)
Ben genel istiyecem ne yazık ki cesaretli degilim yanı uyanık kalmayı göze alamiyorum inşallah genel de hafiftir

Hastanede zaten agri kesici fln bir suru veriyolar agri hissetmiyosun ilk ayaga kalktiginda zor oluyor tabikide sonrada ilk bir hafta sagina soluna rahat donemiyosun illaki ameliyat oluyorsin zorluklari oluyor ama korkulacak birsey yok canm icin rahat olsun
İnşallah kızlar çok sağolsun morel oldu baya büyütüyordum gözümde

Ben genel istiyecem ne yazık ki cesaretli degilim yanı uyanık kalmayı göze alamiyorum inşallah genel de hafiftir
Neden gemel istiyorsun canim? genel bence rahat olmuyor narkozu atmak zor oluyor sonrasinda.. hem uyanikken esinde yaninda olur bebegi ilk dogdugu anda yanina fln veriyorlar o anlari ben gozum kapali olsun istemezdim

Genelde bebeğini emziren kadar çok zaman geçiyor cnm. Uyanmak zaman alıyor. Ams epiduralde ilk sesini duyuyorsun, karnından çıkar çıkmaz dokunuyorsun, en önemlisi hemen emziriyorsun beklemiyor bebişin...

Neden gemel istiyorsun canim? genel bence rahat olmuyor narkozu atmak zor oluyor sonrasinda.. hem uyanikken esinde yaninda olur bebegi ilk dogdugu anda yanina fln veriyorlar o anlari ben gozum kapali olsun istemezdim
Ben ameliyathane de çok stres oluyorum yani tüp bebek deki operasyonlarda hemşire elimi tutup sakinleştirmeye çalişiyordu zangır zangır istemsiz titriyorum en son serklaj oldum anestezi verdiler gerçi az verdiler ama bayılana kadar doktor bile halimi görünce hemen verin anesteziyi dedi çok istedim bunu yenmeyi ama yok bende o cesaret yok eminim belden aşağı daha rahattır ama elimde degil artık genel in zorluklarınada katlanıcam

Cantayi hazirlamaya basladiniz mi kizlar bende bu hafta artik bebegin kiyafetlerini yikayip hazirlayayim diyorum liste fln var mi yapan varsa paylassaniz :))
Ben bugun yıkamaya başladım pazartesi kontrol var ikiz gebelik doktor her an olma ihtimali yüksek dedi gerçi şimdi bi sorun yok ama inşallah 34 oluruz sizden once dogumum olablir kızlar dua edelim birbirimize o konuda bende liste yapan varsa paylaşirsa çok makbul geçer :)))

Ben hastane çantamı çok teferruatlı hazırladım koca bi bavul mavi kurdelelerle süsledim hazır bekliyor:) bebeğim için 3 takım koydum her takım için içlik olarak bir beyaz uzun kollu zıbın bir beyaz alt bir çorap koydum takımlardan biri tulum ikisi alt üst takım her takım için iki eldiven Çorap şapka önlük Her takımın içine birer tane bez de koydum bir tane penye battaniye kalın battaniye bir tane hastane çıkışı için puset üstüne örtmeye süslü battaniye koydum doğum odasına götürülecek takım kutusunu mavi kurdeleyle bağladım eşime neyi nereye Nasıl vereceğini kullanacağını anlattım biberon emzik pişik kremi ıslak havlu 20 tane bez sarı renk Müslin battaniye sarılığa karşı koca karı icadı işte :) bebeğim için bunlar ayrıca istenen bişe olursa eşim ne güne duruyo gidip bi koşu alıp gelir :) kendim için mavi pike ve yastık kılıfı mavi havlu terlik iki adet pijama takımı bir tane sabahlık emzirme atleti meme kremi ve pedi 2 çorap 3 iç çamaşırı kendimde Bebek bezi kullancam daha iyi oluyormuş bu kadar benim doğum çantam hastane süsleri için hazırlıklar yaptım ama erken doğum yaparsam süsleri kullanmıcam çünkü bebeğim küvezde olacak ben kutlama yapamam ama vaktinde doğarsa süslerimide ayrıca götürcez inşallah

Saol tatlm peki bu yazılı olarak bir yerde geciyor mu
yönetmeliklerde bulabilirsin.
Doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir.

Doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir

Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.
Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.

yönetmeliklerde bulabilirsin.
Doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir.

Doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir

Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.
Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.
Cok tesekkürler canım..

zkd zkd cnm ne yaptın? Sesin soluğun çıkmadı?
Canımmm ikinci ve üçüncü testim çok şükür iyi çıktı :) ama daha ultrasona girmedim hiç merakla bekliyorum ;) geçen çarşamba hastaneye gittiğimde ayağım takıldı düştüm çok korktum ama çok şükür doktor bişey olmaz dedi şimdilik bekliyorum yani :))) çok teşekkür ederim sorduğun için sen nasılsın iyi misin nasıl gidiyo hamilelik çok az kaldı bebeğine kavuşmana :KK200:

Canımmm ikinci ve üçüncü testim çok şükür iyi çıktı :) ama daha ultrasona girmedim hiç merakla bekliyorum :KK66: geçen çarşamba hastaneye gittiğimde ayağım takıldı düştüm çok korktum ama çok şükür doktor bişey olmaz dedi şimdilik bekliyorum yani :))) çok teşekkür ederim sorduğun için sen nasılsın iyi misin nasıl gidiyo hamilelik çok az kaldı bebeğine kavuşmana :KK200:
İyiyiz cnm ikimizde gün saymaya başladık artık :) çok sevindim değerlerin katlanmasına. İnşallah ultrasonda kalp atışlarını da duyarsın :)

Günaydın kızlar,

Ben de detaylı olmasa da bir acil durum çantası hazırlayacağım. Umarım hepimizin bebekleri vakitli gelir. Kilo durumlarınız ne alemde :hamarat:. Ben 65 kilo oldum 13 kilo aldım şu ana kadar. :oha::skandal:

Back
X