Kızlar bence bu yiyecek yasaklarında şöyle bir durum var. Hepimiz gebelik rutinleri yaptırdık sonuçta ve bir sürü bakteri virüs taraması yapıldı. Mesela benim hepsine bağışıklığım var ve bana yasak koymadı hiç. Bir liste verdi ama hazır meyve suları, şarküteri ürünleri filan yazıyor onda da. Ama mesela kuzenim de hamile onun bağışıklığı benim ki kadar geniş çıkmamıştı. Çiğ Eti ellemesi bile yasak. Bence kişiye göre yasaklar.
Doktorların yasak dediği herşeyi yiyen çok gebe arkadaşım var. Olur mu ya hamile kadının canı çeker herşeyden yiyeceksin felsefesi edinmişler. Bu da bir tercih. Bak ben sucuk ta yedim pastırma da çocuğum gayet sağlıklı doğdu diyen de var. Ama bence bu durum aynı ikili tarama testi gibi. İhtimaller yani. Ne diyor 3000/1 down sendromlu bebek taşıma ihtimalin var atıyorum. Belki de salam sucuk kokoreç yiyen gebelerin de 3000/1 çocuklarının hastalık kapma ihtimali vardır. Bence asıl mesele bu olasılıkları göze alıp almamakta diye düşünüyorum. Yoksa herkesin bir zayıf noktası var. Ben hemen hemen tüm yasaklara uyuyorum ama bir kaç kez normal hayatta hiç içmediğim halde kola içtim mesela. :) Oluyor böyle şeyler. Yine de bakteri üretebilecek riski olan gıdalara dikkat etmek lazım. Ve senin de dediğin gibi her doktor hastasına göre bir liste yapıyor olabilir. Herkes kendi doktorunu dinlemeli. Hiçbir söyledikleri boşa değil.