unutmadan kendimce bi öneri daha yapayım. bazı arkadaşlarımız bebeğe kilo aldırmak istiyor sanırım. ben kendi beslenme sitilimi sizinle paylaşayım kafanıza uyarsa uygularsınız.
sabahları genelde sütü ısıtıp balla tatlandırıp organik haşlanmış yumurta ile yiyorum, kullandığım ekmek ince bir dilim bile yok. Öğlenleri artık işte ne çıkmışsa onu yerim ama salı günleri balık günümdür. akşamları çorba ve bir çeşit et yemeği ya da sebze yemeği ya da baklagillerden bir tür yemek pişiririm. ara öğün olarak çiftlik sütü alıp yaptığım yoğurdun içine annemin reçellerinden katıp bir kase yerim, meyve olabilir, karışık kuruyemiş olabilir. sabahları bazen bol peynirli sandüviç yaptığım da olur, günlük yarım muz, ayrıca mandalina portakal gibi c vitamini içeriği olan meyveleri yiyebildiği kadar yerim çünkü şimdiki meyvelerin c vitamini değeri düşük. ara ara efervesan tablet olarak c vitamini kullanıyorum, doktorun verdiği balık yağını gün aşırı kullanıyorum, demir preperatlarını kullanıyorum. günlük küçük bir fincan türk kahvesi yanında az çikolata ile tüketirim. şekerli gıdaları ve işlenmiş gıdaları sıfıra yakın tülketmeye çalışıyorum, maden suyunu sevmesem de içmeye çalışıyorum. bir de ilaçları sabah aç karna ya da uyumadan önce almayı tercih ediyorum ben. demir haplarını aç karna almak lazımmış ona dikkat edelim. öğleden sonraları pek bi şey yememeye çalışıp su içmeye çalışıyorum çünkü boşaltım sistemim sorunludur. arada suyun içine tarçın zencefil atıp çay olarak tüketiyorum. aklıma gelenler bunlar. Fayda bulan olursa ne mutlu. Allah hepimize sağlıklı evlatlar versin inşallah