2017 ocak-şubat anneleri

Selam kızlar,

Ben pazartesiden beri hastanede yatıyorum. Erken doğum sancıları başladı pazartesi. Kasılmalarım 4 dk birdi hastaneye gittiğimde. Kanda enfekaiyon çıktı, doğumu onun tetiklediğini düşünüyorlar. İlaçlarla sancıları durdurdular, yarın ilaçları kesip sancıların geri gelip gelmediğine bakacaklar. Ona göre hastaneden çıkacak mıyım yatacak mıyım daha belli olacak. Bende haberler böyle. Sizler nasılsınız?
Geçmiş olsun enfeksiyonun tedavi edilirse biraz daha durur inşallah.Bende de enfeksiyon varmış azar azar su geliyordu ilaç kullanıyorum şimdi.

geçmiş olsun canım sancıların kaç saat sürdü ve doktora gitme kararı aldın? benimde dün gece çok sık kasılmam oldu. kasılma ve sancı aynı şey değil dimi?

Günaydın canım. Rahim kasılması sert bir ağrı şeklinde geliyor ve elini karnına koyduğunda rahmin top gibi ortada toplanıp taş kesiliyor sonra gevşiyor. Ben daha 3. Düzenli gelişinde anlayıp saat tutmaya başladım. Düzenli ve şiddettliyse gerçek doğum habercisi oluyor. Ben bir saat takip ettim. Yaklaşık 4 dk bir sancım oluyordu. 1.5 saat bekledim geçmediğini görünce hemen hastaneye gittim.

Canım ben aldım bugün gecelik ve sabahlık takım. Pijama takımımda vardı zaten. Sabahlığı ikisinede ortak kullancam. Bir türlü beğenemedim giy çıkar giy çıkar :) en sonunda içime sinmesede aldım krem renk. Bencede açık renk almalısın. Bordo giyen hiç görmedim. Daha çok yakışır bence. Tabi sen bilirsin
Evet bordo tarzlar ilk etapta giyilmiyormuş iyi de nedennnn :))) hem cok kanama oluyor hem de acık renk giy diyorlar bu bir celiski gibi sanki :) yine de ilk etapta giymelik takımımı somon rengi tercih ettim ben bordoyu da göturcem ama aksamında giyinirim onu zaten gelen gidenim gunduz olur diye dusunuyorum logusa tacımı da somonlu bordolu karısık ciceklerden olusan bi model olarak yaptırıp ikisinde de kullancam :) bu arada aldıklarını güle güle kullan canım mutlu mesut insallah üstunde eskisinlerrr :KK200:

Canım sen nasıl mutlu rahat olacaksan öyle yap boş ver insanların ne dediğini alt tarafı bir ya da iki gece kalıcaz inşallah herşey yolunda olursa diyelim bir şey eksik ya da lazım çok şükür herşeye erişmek artık çok kolay yeter ki sen mutlu huzurlu ol bebeğin sağlıklı olsun alıp gelinir bir koşu
Bana iş yerindekiler sorup duruyor şunu da yaptın mı bunu da aldın mı ya ben hamileliğimin tadını çıkarıyorum onlar erken doğar bak acele et diye karamsarlığa sürüklüyor ya ne olur bezi olmasa yok mu memlekette bez altı bezsiz mi kalacak koskoca hastanede çocuğumun. Onlara kalsa Allah korusun 6. aydan beri doğuracağım :)) bi de yorum yapıyorlar aaa karnın aşağı inmiş bak az kaldı diye dr da dönmemiş bebeğin acelesi yok dedi iyi mi :))
Ben de gıcık oluyorum sanırım bi çok şeye ya içim şişmiş resmen :)) ya mesela hastane çıkışı seti aldım bir takım kızım için ve biraz sade bişey seçtim. satıcı diyor daha gösterişli olsun yok 20 parça olsun görsel olarak şöyle olur böyle olur yahu sanane :))
Ay evet yaa millet abartıyo sorsak siz naptınız diye eminim bize dedikleri cogu şeyi geçistirmislerdir :) bence de en mutlu oldugumuz sekilde yasamalıyız bu sureci :) Allah saglık sıhhat versin de hersey hallolur bizler bu aşamalara geldiysek evelallah herseyin ustesinden geliriz onun izniyle :)

Selam kızlar,

Ben pazartesiden beri hastanede yatıyorum. Erken doğum sancıları başladı pazartesi. Kasılmalarım 4 dk birdi hastaneye gittiğimde. Kanda enfekaiyon çıktı, doğumu onun tetiklediğini düşünüyorlar. İlaçlarla sancıları durdurdular, yarın ilaçları kesip sancıların geri gelip gelmediğine bakacaklar. Ona göre hastaneden çıkacak mıyım yatacak mıyım daha belli olacak. Bende haberler böyle. Sizler nasılsınız?
Canımm cokk gecmis olsunnnn sen icini ferah tut bak bu asamaya kadar geldiler en fazla zayif olurlar ben de bir sıkıntı icin gttim ki daha 30 haftalıgım doktor en kotu tabloda erken alırsak kuvezde de kalsa tum fonksiyonları iyi ve yerinde olur bu haftalardan sonra sen sadece relax ol ruh hali herseyi tetikler dedi sen de rahat ol huzurlu ol....

Kızlar merhaba..benim bir haftadır tansiyonum yukseliyordu dun doktorumu aradım gel dedi gttim..doktorum uzak oldugu icin iki gun once devlet hastanesine gtmistim idrar ve kan tahlili yapmisti ve 14un ustune cıkarsa sorun olur diyip yollamisti..kendi doktorum birkac test daha istedi ve bir haftalık tansiyon takibi yapmamı..bunlardan sonra bir hafta sonra konusuruz dedi..bacaklarima ve ellerime baktı evet sislik var normal degil dedi..tuzla vs ile de ilgisi yok bunun dedi..en kotu tabloya gore tansiyon artıslarım kontrol altina alınamazsa erken alınır tarzi birseyler soyledi ki korkma o durumda bile bugun bile sezeryanla alsam on gun kuvezde kalır ama hicbir sorunu olmadan yasar dedi....umarım gerek kalmaz :(

Kızlar merhaba..benim bir haftadır tansiyonum yukseliyordu dun doktorumu aradım gel dedi gttim..doktorum uzak oldugu icin iki gun once devlet hastanesine gtmistim idrar ve kan tahlili yapmisti ve 14un ustune cıkarsa sorun olur diyip yollamisti..kendi doktorum birkac test daha istedi ve bir haftalık tansiyon takibi yapmamı..bunlardan sonra bir hafta sonra konusuruz dedi..bacaklarima ve ellerime baktı evet sislik var normal degil dedi..tuzla vs ile de ilgisi yok bunun dedi..en kotu tabloya gore tansiyon artıslarım kontrol altina alınamazsa erken alınır tarzi birseyler soyledi ki korkma o durumda bile bugun bile sezeryanla alsam on gun kuvezde kalır ama hicbir sorunu olmadan yasar dedi....umarım gerek kalmaz :KK43:
Aman tansiyona dikkat canim cok tehlikeli doktorun ne diyosa ne oneriyosa tam anlamiyla uygula

Bende hastane cantami hazirlamaya basladim bebegim icin olan kismi hazirladim.. İki tane set yaptim ince battaniyesi tulumu ic zibini tulum icine ayakli alt sapka
Eldiven corap den olusan iki tame set yaptim.. bunun haricinde bir tame alt ust takim iki tamede yedek tulum koydum biraz daha buyuk koydum o tulumlari cunku ilk giysin diye aldigim seyler nedense gozume kucuk geliyor olmazsa diye koydum onlari.. Bir tane kalin orgu battaniye bir tane daha normal battaniye koydum ayaklarina kalin patik tarzi koydum hastaneden cikarken giymek icin bunlari bir canta yaptim.. Bir cantayada 35 tane bez alt acma bezi biberon emzik pisik kremi gogus pedi hasta bezi ped islak bendil yenidogan temizleme pamugu koydum. Bir cantada kendime hazirlicam bugun insallah sizce eksik birsey var mi?

Bende hastane cantami hazirlamaya basladim bebegim icin olan kismi hazirladim.. İki tane set yaptim ince battaniyesi tulumu ic zibini tulum icine ayakli alt sapka
Eldiven corap den olusan iki tame set yaptim.. bunun haricinde bir tame alt ust takim iki tamede yedek tulum koydum biraz daha buyuk koydum o tulumlari cunku ilk giysin diye aldigim seyler nedense gozume kucuk geliyor olmazsa diye koydum onlari.. Bir tane kalin orgu battaniye bir tane daha normal battaniye koydum ayaklarina kalin patik tarzi koydum hastaneden cikarken giymek icin bunlari bir canta yaptim.. Bir cantayada 35 tane bez alt acma bezi biberon emzik pisik kremi gogus pedi hasta bezi ped islak bendil yenidogan temizleme pamugu koydum. Bir cantada kendime hazirlicam bugun insallah sizce eksik birsey var mi?
Bence eksik yok ben de aynı şeyleri istifledim fakat çantaya koymadım bizim çanta ve bavullar eskidi altı yıldır kullanıyoruz bi tane orta boy valiz almam gerekiyor onu alıp içine yerleştirdim mi tamam olacak inşallah.bu arada ben göğüs ucunu vakumla çeken bi alet var ya ondan aldım benim göğüs ucumu uzattı tabi anlık bi uzama oluyo bebeğe memeyi verirken işe yarayabilir :) Ben doğuma giderken eğer planlı sezayen olursa komposto yapacağım şişeye nedense ona ihtiyacım olacak gibi geliyor taktım ya şu emzirmeye :)

Kızlar merhaba..benim bir haftadır tansiyonum yukseliyordu dun doktorumu aradım gel dedi gttim..doktorum uzak oldugu icin iki gun once devlet hastanesine gtmistim idrar ve kan tahlili yapmisti ve 14un ustune cıkarsa sorun olur diyip yollamisti..kendi doktorum birkac test daha istedi ve bir haftalık tansiyon takibi yapmamı..bunlardan sonra bir hafta sonra konusuruz dedi..bacaklarima ve ellerime baktı evet sislik var normal degil dedi..tuzla vs ile de ilgisi yok bunun dedi..en kotu tabloya gore tansiyon artıslarım kontrol altina alınamazsa erken alınır tarzi birseyler soyledi ki korkma o durumda bile bugun bile sezeryanla alsam on gun kuvezde kalır ama hicbir sorunu olmadan yasar dedi....umarım gerek kalmaz :KK43:
Canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine gerekirse iki hafta sonra izne ayrılırsın 32 oluyorsun nasılsa

Günaydın canım. Rahim kasılması sert bir ağrı şeklinde geliyor ve elini karnına koyduğunda rahmin top gibi ortada toplanıp taş kesiliyor sonra gevşiyor. Ben daha 3. Düzenli gelişinde anlayıp saat tutmaya başladım. Düzenli ve şiddettliyse gerçek doğum habercisi oluyor. Ben bir saat takip ettim. Yaklaşık 4 dk bir sancım oluyordu. 1.5 saat bekledim geçmediğini görünce hemen hastaneye gittim.
Çok geçmiş olsun inşallah bi daha olmaz vaktinde sağlıkla gelir inşallah bebeğin canım iyi ki farketmişsin çok şükür
Ben anlar mıydım bilmiyorum bazen ağrılar oluyor ama kasılma mı büyüme mi bilemiyorum :( cuma kontrol var nst de kasılma olsa çıkar herhalde

Bence eksik yok ben de aynı şeyleri istifledim fakat çantaya koymadım bizim çanta ve bavullar eskidi altı yıldır kullanıyoruz bi tane orta boy valiz almam gerekiyor onu alıp içine yerleştirdim mi tamam olacak inşallah.bu arada ben göğüs ucunu vakumla çeken bi alet var ya ondan aldım benim göğüs ucumu uzattı tabi anlık bi uzama oluyo bebeğe memeyi verirken işe yarayabilir :) Ben doğuma giderken eğer planlı sezayen olursa komposto yapacağım şişeye nedense ona ihtiyacım olacak gibi geliyor taktım ya şu emzirmeye :)
Kompostoyu bende yapicam canim yanimizda bulunur hastanede iceriz..

Çok geçmiş olsun inşallah bi daha olmaz vaktinde sağlıkla gelir inşallah bebeğin canım iyi ki farketmişsin çok şükür
Ben anlar mıydım bilmiyorum bazen ağrılar oluyor ama kasılma mı büyüme mi bilemiyorum :KK43: cuma kontrol var nst de kasılma olsa çıkar herhalde

Evet azıcık bile olsa nst kaçırmaz ağrıyı merak etme. Ama anormal bişey olduğu için başına geldiği anda anlarsın merak etme.

Back
X