2017 ocak-şubat anneleri

Canım aynı şeyleri yaşıyoruz
İlk önce ağlama kuzum mamayı ver ve bebeğinin sakinleşmesine izin ver ve kafanı topla çünkü o açken sağlıklı düşünemiyor insan

Sonra üzülme ağlama ben de bir gece çok ağladım ama baktım süt olacağına geri kaçıyor ağlamıyoruz o yüzden

Hala göğüs ucumu veremiyorum kalkansız kalkanla da alırken çok sinirleniyor ve bende de sütten şişti dümdüz oldu uçlar :KK43:

Sağıyorum ilk gün hastanede bir şırınga çıktı kaşıkla verdim
Şimdi dördüncü gün 30 cc çıkıyor iki memeden toplam
Ama sağıma rağmen taş gibi memelerim bence geçecek sakin olalım sağalım canım

Sen sağarken falan yine de yalnız kal olur mu faydası oluyor
Bende kalkanla veriyorum canim aman alsinda boyle alsin yaa gogus uclarim bir nebze buyusede hala alamiyor onsuz demekki daha fazla buyucek.. İnsallah bu agrilar gecer canim inan varya cocugu bakmak uykusuz kalmak fln hikaye yanii bu gogus agrisi felaket birseymis dun sabah kadar agladim annem esim kv hepsinin yaninda boyle bir aci yasamadim yani cok sukur emdikce hafiflicek ama insallah allahim kolayligini versin.. Evlat nasil guzel birseymis oyle olmayam herkese nasip etsin rabbim

Canim bizde hastanede mama verdik zaten emmedigi icin dedigin gibi sarilik riski var direnmeye gerek yok yani emmiyosa.. Az once allahima bin sukur gogsumun birini emdi yavrum rahatlatti annesini.. Mama takviyesi konusunda hastaneden bana dogru duzgun birsey demediler bir anda kesme dediler sadece emdikce azalt dediler acikcasi kendi bildigim gibi devam ediyorum 5. Gun kontrolune kadar boyle gidicem. Sen simdi hangi siklikla mama veriyosun mesela.. ben sabah 8.3 da mama vermistim ondan sonra iki saat araliklarla sut verdim hep mesela mama vermedim eger boyle emerse aksam yatarken mama vercem bir de.
Dr bana 3 saatte bir 60 cc mama ver dedi...emdiği de ekstra olsun dedi..60 cc çok geldi çünkü kustu o yüzden 50 cc veriyorum
Ama sağıyosam mama vermiyorum...yada 40 cc sağdıysam 20 cc mama veriyorum
Yahu bu karın doyurma işi zor işmiş vesselam...bi otursa düzen

Canlarım,18 Ocakta açmış olduğum “Tüp bebekte devlet katkısı yeterli mi” konusuna 10 gün içinde sadece 1 kişi yorum yaptığı için düşüncelerimin yanlış olduğunu geç de olsa fark ettim. Başbakanlık Bilgi iletişim Merkezine (BİMER)yazacağım dilekçe üç aşağı beş yukarı aşağıdaki gibidir. Herkese hayırlı olsun.

Ülkemizin ekonomik kaynakları çok önemli ancak sınırlıdır. Ben de duyarlı bir infertinite hastayım. Devletimin çıkarlarını kendi çıkarlarımdan üstün tutarım. Her ilde devletin tüp bebek merkezi veya hastanesi olamaz, ana merkezlerde olması yeterlidir hatta bence olması gerekenden de daha fazladır. Sadece başkent Ankara’da olması yeterlidir. Çocuğunun olmasını isteyen herkes Ankara’ya kolayca ulaşabilir. Çünkü Ankara Türkiye’nin ortasında bulunmaktadır, hızlı trenle bile kolayca ulaşıma sahiptir. Çocuğu olamayan hastalar çocuk masraflarının fazla olmaması sebebiyle zaten belli bir birikime sahip olmaktadırlar. Çeşitli sebeplerle bir birikime sahip olmayanlar da bankalarımızdan kolayca kredi alabilmektedirler. Her hastaya 1300 tl 3 deneme için fazladır. Katkının 2 deneme ve en fazla 500 tl olması devlet hazinemize oldukça katkı sağlayacaktır. 39 yaşına kadar başvuran her hasta en fazla 5-6 ayda kolayca rapor alabilmektedir. Günümüzde insanlar geç evlenmekte, kariyer yapma gibi bence geçersiz sebeplerle çocuk sahibi olmayı geciktirmektedirler. Yaş sınırının 35’ e kadar düşmesi uygundur, böylece binlerce hastaya daha katkı vermek zorunla kalınmayacaktır. Bilgilerinize sunar gereğinin yapılmasını arz ederim.
Düşüncelerinize saygı duyarak kendi adıma şunu belirtmek isterim. Ben devlet memuru olarak bile tüp bebek tedavisi icin maddi ve manevi olarak ne kadar zorlandığımı biliyorum,bunun bir de ulaşım ve işyerinden izin alma süreçleri de var tabi. Bu tedavi için sabahın 5 inde kalkıp 2 saat uzağa gidip muayene olup geri alelacele dönerek o yorgunluk ve ağrılarla derse nasıl girdiğimi ben bilirim, 2 saat uzağa bile kendi taşıtımızla zar zor yetişirken siz tüp bebek merkezinin sadece Ankara da olmasını istiyorsunuz. Herkesin durumu çok cok iyi degil ki işi gücü bırakıp taa Ankaraya gitsin, hadi maddi durumu iyi olsun hersey maddiyatla da bitmiyor ki. Her ilde hatta en az 1 tane tüp bebek merkezi olmalı bence

Dr bana 3 saatte bir 60 cc mama ver dedi...emdiği de ekstra olsun dedi..60 cc çok geldi çünkü kustu o yüzden 50 cc veriyorum
Ama sağıyosam mama vermiyorum...yada 40 cc sağdıysam 20 cc mama veriyorum
Yahu bu karın doyurma işi zor işmiş vesselam...bi otursa düzen
60cc mi cok degil mii yaa?? Biz hastanede uc saatte bir 20 25 veriyoduk o kadar aliyordu eve geldigimdem beri de sut takviyesi yaptigim icin 15cc fln veriyorum 10 cc de sut veeiyorum. Bugun sabah mama yedik sonra emmeye basladik saat basi emziriyorum mama da vermedim sonra dogru mu yapiyorum bilmiyorum yaa. Bu doyurma isi cidden zormus

60cc mi cok degil mii yaa?? Biz hastanede uc saatte bir 20 25 veriyoduk o kadar aliyordu eve geldigimdem beri de sut takviyesi yaptigim icin 15cc fln veriyorum 10 cc de sut veeiyorum. Bugun sabah mama yedik sonra emmeye basladik saat basi emziriyorum mama da vermedim sonra dogru mu yapiyorum bilmiyorum yaa. Bu doyurma isi cidden zormus
Seninki daha küçük . 4 günlük sanırım bizim 1 ay olmak üzere...mide genişliyor :))

@ankanas canım hesabın kapanabilir sitede yasak çünkü farklı bir iletişime yönlendirmek face WhatsApp grubu filan haberin olsun

Kuzummmm bende haberler iyi :) bugun kızımlaaaaa evimize geldik cok şükürrrr :)))) ama bu mucizeye ragmen depresyona giriyorum sanirım psikolojim berbat :KK43:
Ahhh çok sevindim canım benim çok çabuk kavuştunuz şükürler olsun❤️
Tatlım çoook normal tabiki psikolojimiz bozuk ben de aynıyım bence hepimiz aynıyız zor günler geçirdik ben kayınvalidemi yolladım bu arada yalnızım eşimle :( ama kafam rahat o gidince bi ağlama krizine girdim nasıl doldurmuş beni valla oluyor yani canım sen kimseyi takma ağlıcaksan ağla sakince bana iyş geliyor günlük işimş yaparken akıyor yaşlar otomatik :)

Bana da üç saatte 30 cc dedi ebe yarın dr a soracağım çünkü 30 ile doymadı ağladı yıktı ortalığı 50 cc falan içiyor yani bizim kız
Sütü de ekstra veriyorum galiba sütüm hiç doyurmuyor ya farkettim ağlayıp durdu üstüne mama da verdim öyle uyudu anca

Bende kalkanla veriyorum canim aman alsinda boyle alsin yaa gogus uclarim bir nebze buyusede hala alamiyor onsuz demekki daha fazla buyucek.. İnsallah bu agrilar gecer canim inan varya cocugu bakmak uykusuz kalmak fln hikaye yanii bu gogus agrisi felaket birseymis dun sabah kadar agladim annem esim kv hepsinin yaninda boyle bir aci yasamadim yani cok sukur emdikce hafiflicek ama insallah allahim kolayligini versin.. Evlat nasil guzel birseymis oyle olmayam herkese nasip etsin rabbim
Evet canım sağmasam ben de çatlarım sen hangi makineyi kullanıyorsun bende lansinoh var biraz yavaş sağıyor ama hiç acıtmıyor hastanede ebe onu tavsiye etmiş eşime onu aldık
Valla ağlamak ayıp değil napalım ağlar ağlar susarız bir gün :)
Evlat çok güzelmiş gerçekten uyuyunca ben de uyuyayım dinleneyim diyorum seyretmekten uyuyamıyorum :) zaten öyle olmasa katlanılır mu bunca şeye
Bu arada çok merak ediyorum hepinizin doğum hikayelerini benimki spinaldi ama neyse herkes doğurunca konuşalım bu konuyu:)

Ooo geçmişin hamişleri anne olup toplaşmış da tecrübe paylaşmaya başlamış bile. Harikasınız kızlar keyifle okudum yazdıklarınızı :KK46::nazar::nazar::nazar: depresif haller bir kaç hafta sürmüştü bende ama sonra hepsi puf diye uçmuştu. Hani derler ya anne olunca unutuyorsun diye aynen öyle olmuştu :hamarat: ay ama bende bu sefer garip bir hal var kızlar saha Doğum olmadan o günü düşününce ağlıyorum şimdiden :KK61: hayırlısıyla hepimiz bir kavuşsaydık kuzularımıza.

Düşüncelerinize saygı duyarak kendi adıma şunu belirtmek isterim. Ben devlet memuru olarak bile tüp bebek tedavisi icin maddi ve manevi olarak ne kadar zorlandığımı biliyorum,bunun bir de ulaşım ve işyerinden izin alma süreçleri de var tabi. Bu tedavi için sabahın 5 inde kalkıp 2 saat uzağa gidip muayene olup geri alelacele dönerek o yorgunluk ve ağrılarla derse nasıl girdiğimi ben bilirim, 2 saat uzağa bile kendi taşıtımızla zar zor yetişirken siz tüp bebek merkezinin sadece Ankara da olmasını istiyorsunuz. Herkesin durumu çok cok iyi degil ki işi gücü bırakıp taa Ankaraya gitsin, hadi maddi durumu iyi olsun hersey maddiyatla da bitmiyor ki. Her ilde hatta en az 1 tane tüp bebek merkezi olmalı bence
Tabiki haklısın hocam.aynı şeyleri düşünüyoruz.Ben sizin söylediklerinizi zaten belirtmiştim. önceki konumda.

Canlar, 1. tüp denemem olmasına rağmen birçok doktora muayene oldum ve şuan itibari ile ilaçlarım ile birlikte 15 bin tl harcamış bulunmaktayım. Bunun içinde polip ameliyatım da var. Önümüzdeki günlerde transfer öncesi era testi de yapılacak 4000 tl daha ekleyelim oldu 19 bin. Çevremdeki hastalar ve kliniklerde gördüğüm kadarıyla pek çok kişi devlet katkısı alamıyor. Rapor almak aylarca sürdüğü için bir çok kişinin kaybedecek 1 günü bile yok.sgk anlaşmalı klinikler de çok sınırlı.Ben acizane il sgk ve sağlık müdürlüğü ile görüştüm. Onlar sadece mevzuat böyle haklı olabilirisiniz ama bunun muhatabı biz değiliz bimer (başbakanlık )veya cimer(cumhurbaşkanlığı bilgi iletişim merkezi) üzerinden hak ayarabilirsiz diyorlar. Cumhurbaşlakımız da birçok kez 3 çocuk yapılmasını dile getirmiştir.Bir çok hasta kredi çekerek, borç alarak işlem yaptırmaya çalışıyor.Bence alınan katkılar yapılan masrafların beşte birini bile karşılamıyor. (Her deneme için 1300 tl katkı veriliyor.)Bu yolda yalnız yürümek istemiyorum.

Manyakmısın nesin...sanane devletin bütçesinden..

Manyak değilim. Asıl konum şuydu önceki hafta belliki okumamışsın.
Canlar, 1. tüp denemem olmasına rağmen birçok doktora muayene oldum ve şuan itibari ile ilaçlarım ile birlikte 15 bin tl harcamış bulunmaktayım. Bunun içinde polip ameliyatım da var. Önümüzdeki günlerde transfer öncesi era testi de yapılacak 4000 tl daha ekleyelim oldu 19 bin. Çevremdeki hastalar ve kliniklerde gördüğüm kadarıyla pek çok kişi devlet katkısı alamıyor. Rapor almak aylarca sürdüğü için bir çok kişinin kaybedecek 1 günü bile yok.sgk anlaşmalı klinikler de çok sınırlı.Ben acizane il sgk ve sağlık müdürlüğü ile görüştüm. Onlar sadece mevzuat böyle haklı olabilirisiniz ama bunun muhatabı biz değiliz bimer (başbakanlık )veya cimer(cumhurbaşkanlığı bilgi iletişim merkezi) üzerinden hak ayarabilirsiz diyorlar. Cumhurbaşlakımız da birçok kez 3 çocuk yapılmasını dile getirmiştir.Bir çok hasta kredi çekerek, borç alarak işlem yaptırmaya çalışıyor.Bence alınan katkılar yapılan masrafların beşte birini bile karşılamıyor. (Her deneme için 1300 tl katkı veriliyor.)Bu yolda yalnız yürümek istemiyorum.

Back
X