2017 Ocak Şubat aylarında tüp bebek yada dondurulmuş embriyo transferi yaptırıcaklar gelin dertleşel

Leila canım nelere dikkat etmemiz gerekiyor beslenme konusubda
Canım kusura bakma biraz geç yanıt veriyorum Ben transferden önce sonra ve hamile olduğumu öğrendikten sonra da mevsim sebze ve meyvelerini yemeye devam ettim. Muz , avokado, elma, ananas, ayva vs. Brokoli, karnabahar, pırasa gibi sebzeleri de eksik etmedim hiç. Mutlaka haftada 1-2 balık, 1-2 et ve geri kalanlarda sebze ile besleniyorum. Bir de kahvaltıda mutlaka bir yumurta yiyorum Günlük pastörize süt alıp activia ile mayalıyorum. Günde bir kase yemeye çalışıyorum. Ya da onun yerine bir bardak süt içiyorum. Kuruyemiş de sürekli elimin altında. Kısaca dengeli beslenmeye çalışıyorum

Dün 2 kaliteli yumurta ile transferim yapıldı. Geçen ay ilk denememdi dondurulmuş tek kaliteli yumurtam vardı. Histereskopiyi falan hazırlıkta yaptırmıtım. Yaşımdan (39) dolayı risk almak istemiyordum. 3 ay önce fsh 16 amh 0,38 idi kısacası yumurta rezervim düşük. Geçen ay transferden sonra fitil estrofem predenol, climara band, folik asit ve aspirin kullandım. Negatif çıktı regl olunca nasıl olsa bir ay ara var diye biosterona başladım, günde 3 defa. 2. Gün kontrole gittim. Yumurtalığımda iki yumurta görüldü. Normalde bir ay ara veririz ama bir daha iki yumurta göremeyebiliriz dedi. 4 gün daha kullandım biosteronu gonsl -f de başladı. Bu sefer estrofeme gerek kalmadı dedi. Sanırım biosteron fsh ımı düşürmüs sanırım.
İmpletasyın işlemi dün yapıldı. Progestan iğne predenol aspirin folik asit kullanıyorum. Hepimizinki inşallah tutar.

Insallah tutar canim çünkü zorlu süreçlerden gecioruz ... benimde yarin sabah nasipse transferim olucak orta kalite 2 adet insallah tutar...

Insallah tutar canim çünkü zorlu süreçlerden gecioruz ... benimde yarin sabah nasipse transferim olucak orta kalite 2 adet insallah tutar...
Kalitesinin hiç önemi yok. İki tane olması daha önemli bence. Bol şans. Bol protein tüketmeyi unutma.

Coknsa
Kalitesinin hiç önemi yok. İki tane olması daha önemli bence. Bol şans. Bol protein tüketmeyi unutma.
Cok saol canim ama kalitesinden dolayi biraz umutsuzum bu üçüncü denemem olucak o yüzden bu son sansim gbi bisey buda olmazsa yikilirim zaten.ne diim hersey nasip

Coknsa

Cok saol canim ama kalitesinden dolayi biraz umutsuzum bu üçüncü denemem olucak o yüzden bu son sansim gbi bisey buda olmazsa yikilirim zaten.ne diim hersey nasip
Forumlarda bir kaliteli bir orta kaliteli yumurta transfer edilip sadece orta kalitelinin tuttuğunu döyleyenler de var. Benim de son denemem olcak. Dün hastanen asansöründe eşime dönüp güzel bir yaşantımız var deyip şükrettim. Geçen sefer transferde çok gergindim çok acıdı çok kasmışım kendimi. Bu sefer de boşvereyim dedim. Hiç acımadı. Dün hep uyudum kitap okudum hatta bir diziye başladık internetten. Buraya çok girip stres yapmamak lazım acaba böylemi şöylemi diye. Bahsedilen tüm belirtileri gösterdim ama tutmadı. Bu belirtiler ilaçların etkisi adlında. Tek yapmamız gereken başka şeylere sarmak. Dinlenmek ağır iş yapmamak. Tuvalete girmeye bile kırkuyorum. Dün pencereyi açık unutmuşum omuzlarım donmuş. Gece gece sardı beni bir telaş. Sonra napıyırum ben dedim. Günümü yaşamaya başladım. Sen de sçtransfere meditasyon gibi gir lütfen. İnşallah olur. Bu gece güzel uyu mesela:)

Ne guzel dusunuosun rahat olmali insan ama ister istemez strese giriosun olucak mi olmicak mi die.bende yarindan sonra öyle yapmaya calisirim insallah.. Tüm islerimi yaptım bu 2gun icinde sonrasinda yapmim die zaten yapmam dinlenirim bol bol bi igne vurdurmaya çıkarım senin ne zman canim test günün ve kacta tane transfer yaptılar

Neyse moral verdigin için saol canim insallah Allahim sanada ve tüm isteyenlere nasip eder ben cikiorum kendine ii bak

Neyse moral verdigin için saol canim insallah Allahim sanada ve tüm isteyenlere nasip eder ben cikiorum kendine ii bak
Persembe 10 da opu yaptilar iki yumurta cikti. Ertesi saat 3 de biri bolundu otekinde hareket yok dediler yarin sabah gelin transfer yapalim dediler. Içimden yine tek yumurta dedim. Sabah ikiside bolundu ikisini de transfer ettik dediler. Tatli rüyalar:)

Bizim sinavimiz gercekten zormus.ceken bilirmis derler ya cidden ole bekarken cocuk icin tedavi olanlara dua ederdim ama eksikmis simdi anliyorum simdi okadar icten dua ediyorum ki allahim hepimizin yüzünü guldursun.her zamani ayri stresli gobekteb ignesi yumurta kac tane olcak kaci dondurulcak kalitelimi. Dondurulunca da cozulunce kalitesi dusermi transfere kadar bekleme suresi transfer zamani acaba ne yesem ne icsem ay yatim kalkmiyim o 12 gun asir gibidir zaten oyyy oyyy anlatirken yoruldum.oyuzden ceken bilir bu durumu birbirimize hep destek olalim aklimizda kalani hep soralim birbirimize bizimki baska bi çaresizlik.Allah büyük ama ben inaniyorum hepimizin yuzu gulecek..icimizde hepimizin firtinalar kopuyo ama disariya yansitamiyoz çoğunu..birbirimize anlatalim ki enazindan az da olsa icimiz rahatlasin

Kızlar benim ilkinde transfer işlemi yapılmadı e2 hormunum yüksek diye , 2 ay geçti gittim yine e2 300 çıktığı için 2 ay daha bekletecek transfer için böyle bişey yaşayan var mı aranızda . Bu ay doğu kontrol hapı verdi , 21 .günde lucrin iğne , aslında geçen ayda da verseydi boşu bouna 2 ay kaybetmemiş olacaktım . Gerçekten deneme yanılma yapıyorlar, belli benim e2 değerimin yüksek olduğu bu önlemi herkeste alıyorlar bende mutlaka yapılmalıydı. O da transfer sonrası da zaten tutması çok zormuş e2 yüksek olduğu için .

sartlıyo insan kendini bide transfer olacagı zamana hazırlıyo psıkolojık olarak ertelenınce de sınır oluyo. boşver bundada vardır bi hayır

sartlıyo insan kendini bide transfer olacagı zamana hazırlıyo psıkolojık olarak ertelenınce de sınır oluyo. boşver bundada vardır bi hayır
Evet deneme yanılma yapıyor bazı doktorlar , kişiye özel tedavi yapan çok az merkez var. Boşuna zaman harcıyoruz aslında .

Transferin 5. günündeyim. 2 günlük embriyo transferim yapıldı.3 ve 4. günlerde kasıklarımda ağrı oldu. Belirtilerimizi paylaşalım mı?

valla benım en cok merak ettıgım ne yediniz içtiniz oluyor transferden sonra hep yattınızmı kalkıp yurudunuz mu ev işi yaptınız mı mesela..yat yat onun sonu yok ınsan daha çok düşünür gibime geliyor ama sonradan pişman da olmak istemiyo insan..hep derler 2. transferde tutma ıhtımalı daha yuksek çunku 1. dekı hataları yapmıyo kişi o yuzden daha tecrubelı geçiriyo ama 2. içinde hem maddı hem manevi gücün olması lazım bide mahalle baskısı dedıgımız çevrede varsa işin içinden hiç çıkılmıyor

Merhaba İceberg
Öncelikle bir sorum var. Sabahları karnım guruldayarak uyanıyorum. Sizde de oluyor mu bu guruldama? Bu gün 7 günüm ama 3. Günden beri var.

Yaptığım şeylere gelince:
İlk gün yattım yemek ve lavabo ihtiyacı dışında. İkinci gün yarı yatma yarı evde dolaşma. Ama iş yapmadım. Masadaki tabakları taşıdım sadece. Belki sık oturup kalkıyorum ama sık eğilmemeye çalışıyorum bir de yukarılara uzanmamak iyi fikir gibi.
Sabahları yumurta akşamları et yada balıklı yemekler, rokalı narlı yada havuçlu salata yiyorum. Kızartma ve çaylara ellemiyorum. Su süt ve ayran.

yediğine içmene dikkat etmen çok önemli değil canım. hamile kalınca bile ilk 3 ay yemen yada yememen önemli değil. bebek kanla besleniyor dedi doktorum. sadece alkol sigara kola ve bitki çaylarından uzak dur. birde ananas düşük yaptırıyor. o yüzden yapman gereken tek şey ağır iş yapmamak stresden uzak durmak ve bol bol dua et dinlen hepsi o. tutsun diye dua etmeyin sağlıkla kucağıma almayı nasip etmeyi dua edin. bunlar benim yaşadıklarımdan aldığım dersler. iki bebeğim karnımda öldü. 3 tüp bebek denemesinde 2 pozitif ve iki kürtaj. emin olki aldığım negatif aldığım pozitiflerden çok acı vermedi. o yüzden rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.

canım bu kadar kısıtlama kendini benim doktorum transferden sonra denize bile girebilirsin dedi. tabi girmedim ama bu kadar incelemeye gerek yok. normal hayatına dön ve sadece ağır iş yapma. ben transfer den çıktım hastanede bile yatırmadı doktor. çıktım avm gezdim eve sonra gittim. gezdim tozdum hergün 5 katı yürüyerek çıkıp indim. yatmak kan dolaşımını durduruyormuş ve bu rahime iyi gelmiyor. ve hamile kaldım. bence bu kadar titizlenme.

Mideniz guruldadımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…