Yatağın altını temizlemek için egilmişsin ya onu dedim gi.coktandir gi yazmamak için tutuyorum kendimi hay ağzını bal yesinyesinPiki içmimm
Yatağın altı ne gıı bu arada, kim girmiş nooğlmuşş
Haa o giren ben değilim ben mutfaa temizledim, ama bidaa yormucam kendimi varsın pis kalsın, kadın alırım artık doğum yaklaşınca
Hayırlısıyla hepimiz o günleri görelim inşallah. Ne mutlu sizlere, ben sadece kıyafetlerini yıkadım ütüledim hurçladım. Bu karda kışta çevrede ev bulacağımda çıkacağım ümidi ile ev arıyoruz. Kısmetse Ocak'ta taşınacağız. Doğuma günler kala yani, kimsem yok kadın tutup temizleteceğim ama içime sinmeyecek tabiBu arada bi kaç saate kızımın odası gelicek kurulucak çok heyecanlıAllah ım zamanında gelip odalarına yatırdığımız günleri görmeyi nasip etsin sağlıkla hepimize inşallah yarın da artık kıyafetlerini yıkayıp yerleştiririm çantamızı hazırlarım Allah nasip ederse..
Hayırlısıyla hepimiz o günleri görelim inşallah. Ne mutlu sizlere, ben sadece kıyafetlerini yıkadım ütüledim hurçladım. Bu karda kışta çevrede ev bulacağımda çıkacağım ümidi ile ev arıyoruz. Kısmetse Ocak'ta taşınacağız. Doğuma günler kala yani, kimsem yok kadın tutup temizleteceğim ama içime sinmeyecek tabiYerleşmesi vs derken umarım yorulup zarar vermem kızımla kendine. Düşündükçe stres olmaya başladım. Allah'ım odasını yerleştirmeyi sağ salim bana da, hepimize nasip eder inşallah.
Yeni şehir değiştirdik, büyük müstakil bir ev tuttuk. Çocuk planımız yoktu geldiğimizde ama şimdi bebekle ısınma problemi yaşayacağız. Bunun dışında alışamadım buraya, tanıdığım bir kaç kişi ve eşimin işine uzak kalıyor tek başına bir şey olsa sesleneceğim kimse yok ıssız biraz. Kısmet anlayacağınDoğuma çok yakın taşınacaksın Allah kolaylık versin.. taşınma sebebini bilmiyorum ama biraz daha bekleyemezmisiniz.. çok dikkat et, bebişle senden önemli değil evin temizliği düzeni.. zamanla hepsi yapılır. Yeni evde güzel güzel odası olsun inşallah bebişinin de..
Ay yok ağustosta doğum yapmış biri olarak gebeliğin son üç ayının yaza denk gelmesi çok fena. O sis tombalak göbekli o sıcaklarda doğumu beklemek çok fena.gece uyunmaz gündüz uyunmaz. .. Çok şükür kısa denk geldien güzeli hamileliğin sonlarının yaza denk gelmesi sanırım.. tam en çok hareket etmemiz gereken dönemde evde tıkılıp kaldık..
Çok tatlisin. Zaten akıllı hatun kendine yaptığını kocasına yedirendir derler bizde. Çok güldüm Allah da seni guldursunYine 4te gözlerimin faltaşı gibi açıldığı bir sabahtan merhabaaaaa
Ama dediğim gibi artık bu hortlamaları takmıyorum
Uykum 5 kere bölünüp 7buçuk 8de kalkmaktansa bi kerede derin uyuyup 4te kalkmak daa cazip bana göre
Neyse ben masa başındaki pozisyonumu alayım mağğdemm
Hazır uyanmışken bi de herüfüme poğça yapıyım
Tabi ona sırf onun için yapmış moduna gircem ama aslında evde ekmek yok ve markete gitmeye üşeniyom, ama o kendini özel hissedip sevinecek ah bu erkekler pek saf yavv kıyamamm
Görüşürüüüğğğzz
Aynen ben de öyleyim. Kendime kızıyorum niye boyleyim diye oysa ikinci trimestir da Atom Karınca gibiydim. Şimdi salyongoz gibiyim. Çok yorgunum. Ben de annemlerde yiyip eve geçiyorum. Evi de artik kafamq gore tskiliyorum.Böyle de gidecek doğuma kadar.Günaydın kızlar.
Hayırlı ve bereketli bir cuma diliyorum herkese...
Bugün kimse bana dokunmasa da akşama kadar yatsam keşke
Son bir kaç gündür kendini yorgun ve halsiz hissediyorum.
Öğlen uykusuna dalamayan ben ,oğlumla birlikte uyuyorum mışıl mışıl.
O da yetmiyor ,akşam 9 gibi esnemeye başlayıp 10u zor bekliyorum
Bir de mutfağa girip yemek yapma konusunda çok isteksizim.
Kaç akşamdır makarna ,menemen ,tava da yumurta şeklinde geçiştiriyoruz. Sulu yemekleri biri pişirince yiyorum ama kendim evde yaparken bir tiksinme oluyor sanki
Son olarak bu hafta çok çabuk acıktığımı hissediyorum.İştahım açıldı diyemiyorum ama sadece aç hissediyorum.Çok aç'ım ama canım bir şey istemiyor modundayım
hemen deniyorum, teşekkürlerbir elma kabuğu bir kabuk tarçın ve bir dilim limon kabuğuyla burlikte 10 dk kaynat canım soğuyunca bir çay kaşığı bal köy iç hem güç verir hem yumuşatır hem kirilganligni alir
ayy yok kız takılmıştım aslında sana kıyamam yazmışsın ama yazınca da canım çekti dur yapayım güzel gider şimdiAa evet şimdi hatırladım yumurta ve kızarmış yağ yasak.
Ha ondan kilo alımı olabilir diyosun.
Onu bilmiyorum da canım annem ara ara yumurta ve kızartma yiyo, yani rahatsız ediyomuş ama tamamen bırakamadı.
Dediğim gibi öyle ekstra kilo artışı falan da olmadı.
Ay ben onu hiç duymadım ebe bohçası ne kii
Ne konuyo içine?
Ay kıyamam kuzuuum
Ne pisim yaa sabah sabah hamile grubunda poğça muhabbeti yaptım, düşüncesiz beeğğn
Kız dur tarifini veriyim, mayalamadan yapılıyo okadar basitki.
20 dakkada hazır.
1 sb yoğurt (sulu)
1 çb sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un, acık da tuz.
Hepsini kat katıştır yoğur.
Yumurta büyüklüğünde yuvarla, yumurta sarısı çörekotu vs. sür at tepsiye.
15 dakkada hazır.
yok içmek için değil ama gargara da mı yapmasam kararsız kaldım şimdiadaçayımıı ? adaçayı yasak gebelikte. ıhlamur iç
teşekkür ederim canım limonlu ballı su içeyim şimdi. adaçayını da kullanmayayım o zaman dr demişti bir kere gargara suyu da önermiyoruz hamilelere çünkü bir şekilde kaçan oluyor vücut emiyor vs diye. riske atmamak lazımCnm adacayi cok iyi gelior ama gebelikte gargara olarak bile kullanma bnce. Gargara olarak gunde 2-3 defa ılık tuzlu su kullanabilirsn. Bn de hasta oluyorum bogazim kötü burnum tikali kulaklarim kasinio.. gecen sefer tuzlu suyla gargara, balli limonlu ilik su, karabiberli bal, elma limon ayva kabugu suyu yaparak iyilesmistim yine oyle yapıcam. Bol sıvı almaya çalıs. Az zencefil de kullanabilirsn cayinda bn gecen sefer cesaret edemedm o da güçlü bir bitki çünkü ama bu sefer kotu olursam biraz kullanirim
çok teşekkür ederim canım hemen yapacağım şimdiCanim ben soguk alginligi gecirecegimi anladigim anda, bir limoni sıkıp bardaga su doldurup sabah aksam sekersiz limonata gibi iciyorum. Su sıcak olursa adı kant oluyor, o da iyi geliyor. Ama benim bagisikligima en iyi gelen, bi kupaya bir dolu cay kasigi dogal bal, yarim cay kasigindan biraz fazla tarcin koyuyorum, kaynar su ekliyorum, 2-3 dakikada demlendince sogutmadan iciyorum. Soguyunca tadi gidiyor bence..
eline sağlık canım sağlıcakla giydirmek nasip olsun insallah
Oy maşallah güle güle güzel günlerde kullansın inşallah miniş. Eline sağlık çok cici:)
Tesekkur ederiz teyzoslari rabbim kucagimizada almayu nasip etsin yavrularimizi
Yaşamadım hiç ama normal olduğunu duyuyoruz okuyoruz canım endişelenme bence..
Tansiyonunu muhakkak ölçtürkızlar hayırlı cumalar hepinizee ,benim dün birden bire hiç kanamayan burnum kanadı baya sizlerden bu sorunu yaşayan var mı yada bilgisi olan 4 5 dk kanadı sonra durdu birdaha kanamadı.
canım bir elma kabuğu kabuk tarçın bir dilim limon 10 dk kaynat sonra içine bir çay kaşığı bal köy iç ılık ılık geçirecektir ama bitki çayı içme kesinlikle hele ki bu son zamanlarda
Bu ne güzel bir tarifmiş mayasız
Ama ben aldığı kadar un beceremem ölçü lazım:)
İçi de boş di mi?
Yatağın altını temizlemek için egilmişsin ya onu dedim gi.coktandir gi yazmamak için tutuyorum kendimi hay ağzını bal yesinyesin
Çok tatlisin. Zaten akıllı hatun kendine yaptığını kocasına yedirendir derler bizde. Çok güldüm Allah da seni guldursun
ayy yok kız takılmıştım aslında sana kıyamam yazmışsın ama yazınca da canım çekti dur yapayım güzel gider şimditeşekkür ederiim
Nerdeyse iş dışında pek yürüyüş yapamıyorum. Onda da dolmuşa binip biraz yürüyorum. Akşam eşim de biraz geç geldiği için yemek falan derken mayışma ve evde oturmaya devam. son 1-2 hafta çok soğuk olmazzsa biraz zorlayacağım kendimi yürümek için.kızlar merhaba,
malum heryerde havalar soğudu kış bastırdı.. yürüyüşlerinizi yapabiliyor musunuz ?
Doğum izninde maaşını alırsın. Ek ders çalıştığın süre içinde alınıyor.Kızlar sorum öğretmenlere geliyorDoğum iznine ayrıldığımız zaman maaş ödemesi yapılır mk Yoksa ek ders ödemesi mi oluyor Sadece diyelim ki ayın on beşi gelmeden ayrıldık Ne oluyor o zaman ? kafam çok karışık o konuda yav
Ben geçen hafta çalışabilir raporumu aldım. 5 hafta daha ekleyeceğim doğumdan sonra 8 haftanın üzerine. 8 mayıs'ta iznim bitiyor. kalanı da raporla halletmeye çalışacağım bakalım.Canm sen çalışabilir raporunu aldın mı? 2. Dönem ne yapacaksın raporla mı tamamlamayı düşünüyorsun?
Amin çok teşekkür ederim
Çok korkuyorum ben de
mandalina yerine kiviyi tercih edersen kendine boşuna şeker yüklemesi yapmazsın. 2 tane kivi 8 mandalinanın işini görür canım.kuru öksürüklü ve acıyan boğazlı iştahsız hamilelere ben de katıldım dün itibariyle. dün kemik suyuna tereyağlı mercimek çorbası, ballı süt, ballı ıhlamur, 8-10 tane mandalin gibi aklıma gelen çözümlerin hepsini denedim ama bugün de hasta uyandım. ilaç kullanmak istemiyorum:/
burun kanamaları normal karşılanıyor canım. kan akışından dolayı kılcal damarlar çatlayabiliyormuş. çok önemsenecek bir durum değil.kızlar hayırlı cumalar hepinizee ,benim dün birden bire hiç kanamayan burnum kanadı baya sizlerden bu sorunu yaşayan var mı yada bilgisi olan 4 5 dk kanadı sonra durdu birdaha kanamadı.
Cok talisiy gi .Hemen kaydettim canım denicem bunu:) :*
Tatlım ben de hiç sevmem öyle göz kararı tarifi ama bunda alışmışım hiç farketmedim ne kadar un aldığını.
Bidahakine senin için ölçcem :)
Ben genelde içine beyaz peynir koyyom ama ekmek niyetine yapınca boş daa güzel, nası istersen yani.
Aşırı pratik, diğer poğçalar mayayla bi saati buluyo yapması bunun yarım saate herşeyi hazır, tavsiye ederim.
Yok gı yatak altı temizleyen ben değilim.
Bi başka arkadaş.
Ben mutfak temizledim onu da bidaa yapmıcam :))
Ay tutma kendini bebeyim, "gı" çok içten bi kelime bence :))
ben günlük ağızla yazıyom valla kimse kusura bakmasın anacım :))
Ay öyle biri olmayı çok isterdim ama 3buçuk yıllık evli olmama rağmen daa yeni yeni kendi sevdiğim şeyleri yapmaya başladım.
Eşim yemek konusunda çok titiz, boğa burcu nolcak
Oyüzden hep onun sevdiklerini yaptım şimdiye kadar ama hamilelikle birlikte yavaş yavaş alıştırma kararı aldım.
Yoksa bebeğim sebzeye alışmıcak diye korktum çünkü eşim sebze sevmiyo.
İlk hedefim pırasa ve karnıbaharı sevdirmek
Afiyet olsun kuzum :)
Benim Ex da patlıcan sevmedi ben çok severim 5 yıl yemedim nerdeyse şimdi yağsız fırında yapıp yiyorum arada.erkeğin yemek secmesi zor. Kimi peynir koyuyor önüne adam mutlu oluyor. Neyse o da bir şans.Hemen kaydettim canım denicem bunu:) :*
Tatlım ben de hiç sevmem öyle göz kararı tarifi ama bunda alışmışım hiç farketmedim ne kadar un aldığını.
Bidahakine senin için ölçcem :)
Ben genelde içine beyaz peynir koyyom ama ekmek niyetine yapınca boş daa güzel, nası istersen yani.
Aşırı pratik, diğer poğçalar mayayla bi saati buluyo yapması bunun yarım saate herşeyi hazır, tavsiye ederim.
Yok gı yatak altı temizleyen ben değilim.
Bi başka arkadaş.
Ben mutfak temizledim onu da bidaa yapmıcam :))
Ay tutma kendini bebeyim, "gı" çok içten bi kelime bence :))
ben günlük ağızla yazıyom valla kimse kusura bakmasın anacım :))
Ay öyle biri olmayı çok isterdim ama 3buçuk yıllık evli olmama rağmen daa yeni yeni kendi sevdiğim şeyleri yapmaya başladım.
Eşim yemek konusunda çok titiz, boğa burcu nolcak
Oyüzden hep onun sevdiklerini yaptım şimdiye kadar ama hamilelikle birlikte yavaş yavaş alıştırma kararı aldım.
Yoksa bebeğim sebzeye alışmıcak diye korktum çünkü eşim sebze sevmiyo.
İlk hedefim pırasa ve karnıbaharı sevdirmek
Afiyet olsun kuzum :)
evet canım bir çoğumuzda var o ağrılar artık.. bebek baskı yapıyor diyorlar.. yordunmu kendini hiç? bebek hareketlerinde değişiklik yoksa sorun yoktur sanırım..Kizlar dunden beri ara ara adet sancisi gibi karnimin alt kisminda kasiklarimda agri var. Sizce endiselenmelimiyim. Boyle olan varmi.
teşekkür ederim şimdi tarçınlı limonlu su içtim çok iyi geldi gerçekten. onu da deneyeceğim bol bol içerim artık. canım çay istiyor bir de 5 kişilik demlemişimfillingtheblanks bretta geçmiş olsun cnm... boğaz ağrısına ballı ve limonlu ılık su iyi geliyor.
öksürük varsa 1 tatlı kaşığı limon, 1 çay kaşığı zencefil ve bir kaç damla limon...hemen öküsürüğü keser. geçiş olsun dikkat edin..
M Mavis67 yatağın altını temizleyen benimgörümcem sağolsun yatak odasına girmeye çekindiği için orayı temizlememiş bana bırakmış. malum göbekle eğil kalk ağrılar oldu tabi....
@Ecrin ensar bebek_elif evet cvn başla bir an önce gaviskona..ayrıca yelek çok tatlı olmuş.. bende ev hanımı olunca artık öğrenirim 1 yaşında olunca cici cici yelekler yaparım inş..
mbg24 odanın resmini bekliyoruz...Allah güle güle kullanmayı nasip etsin..
Yorma degilde bi onceki gun kardan dolayi yolda kaldim. 2 bucuk saatte gelebildim evime. Usuttum heralde diye dusunuyorum. Bebegin hareketleri iyi cok sukur.evet canım bir çoğumuzda var o ağrılar artık.. bebek baskı yapıyor diyorlar.. yordunmu kendini hiç? bebek hareketlerinde değişiklik yoksa sorun yoktur sanırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?