Canım ben de artık hiç bişey yapmak istemiyorum ne yemek ne temizlik ne de evle ilgili bişey. Senin bir de çocuk var ilgilenmen gereken. Allah kolaylık versin. Neyseki az kaldı doğuma.Günaydınlar..
Kayseriye de nihayet kar geldi..
2 gündür yine kendimi çok yorgun hissediyorum. Vucudumun her yeri sızlıyor. Üzerimden kamyon geçmiş gibiyim.
İmkanım olsa akşama kadar yataktan çıkmam ...
Yemek yapmak ve yemek büyük eziyet. Mutfağın önünden bile geçmek istemiyorum.
İştahı açık olanlar ,ne güzel canınız istiyor ve yiyebiliyorsunuz.
Ben hala yemek kokularından tiksiniyorum.
Tost yapmak ,tavada yumurta kırmak kokusundan dolayı işkence gibi geliyor bana.
Tek sevdiğim portakal suyu ve çeşitli meyveler ..
Neyse ,daha fazla şikayet etmeyeyim.
Kendimi bazen çok çekilmez hissediyorum
Hastane çantamı nihayet hazırladım.
Aklıma sadece bebek bezi sayısı takıldı. Kaç tane koymak gerekir acaba ?
10 tane koydum ama yeterli mi bilemiyorum.
Ben sezeryanı kendimden ziyade bebek için düşünmüyorum. Yoksa doktorun iyiyse çok sıkıntı yaşamazsın. Hem planlı olması çok iyi ama dediğim gibi normal doğumun bebek için daha iyi olduğu söyleniyor.Kizlar sezeryandan bence de korkmayin etrafimdaki cogu kisi sezeryanli ve gayet de sagliklilar tamamen bunyenize kalms ben ameliyatliyim deyip de salmazsaniz kendinizi hemen yuruyus falan yaparsanz acilar agrilar da azaliyormus bebisler gelsin de saglikla gelisinin nasil oldugu onemsiz... Benim psikolojik boyutlarim var gonullu kendim sezeryan olucam bakalim insallah saglickla yavrularimiza kavusalim tabiki en guzeli normaldir ama bence sonunda minik ayaklari kavusulan her yol mubah
Bugün tül ve bebek çikolatalarının siparişlerimi vericem. Hafta içi bir gün havalar müsade ederse balon kurdela falan alıcam.Kizlar hastane odasini suslemek icin hazirliklar yapiyor musunuz ?
Vajina kemiği ağrısı bende de bayadır var. Yataktan kalkarken ve uzun süre sandalyede oturduğum zaman hissediyorum genelde. Yürürken olmuyor. Çatı mı genişliyor nedir anlamadım...Vajina kemiğim cok fena ağrıyo yaw.yurutmuyo bazen.gelecem diye şimdiden diretmesin de kizcuvazim.asagilar da hissediyorum. Kımış kımış. Eksikleri alaydım iyiydi.
herkese merhaba,
yaklaşık 10 saatlik bir elektrik kesintisiyle güne başladım. Yarım saat önce geldi. Kalorifer yanmıyor, neyseki hamilelikten dolayı çok üşümüyorum. Aramıza bir kaç bebek katılmış. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin arkadaşlarımıza. Bize de zamanında sağlık bir şekilde dünyay getirmeyi nasip etsin inşallah. Haftasonları genelde eşimle zaman geçirdiğim için buraya pek uğrayamıyorum. Uğrasam da sadece okuyorum. Pazartesi ve Salı günleri boş günüm olduğu burda daha çok zaman geçirebiliyorum. Burda da dünden beri kar var. Okullar tatil ama benim zaten boş gün olduğu için bir faydası yok. Bu cuma inşallah 37 haftam doluyor ve izne ayrılacağım. Yarın da Not işlerimi bitirip okulla ilgili iş bırakmak istemiyorum artık. izne ayrılınca da temizlik düzen işleriyle ilgilenmeyi düşünüyorum tabi bizimki erken gelicem diye tutturmazsa.
Canım ben de artık hiç bişey yapmak istemiyorum ne yemek ne temizlik ne de evle ilgili bişey. Senin bir de çocuk var ilgilenmen gereken. Allah kolaylık versin. Neyseki az kaldı doğuma.
Bu arada doğum çantana tam olarak neler koydun? Doğumdan sonra ebelere vereceklerini ayrı mı koydun yoksa hepsi aynı çantada mı? Bu akşam ben de yerleştircem artık. Kaç gündür ha bugün ha yarın koyarım derken iyice erteledim. Ani bişey olsa naparım bilmiyorum.
Ben sezeryanı kendimden ziyade bebek için düşünmüyorum. Yoksa doktorun iyiyse çok sıkıntı yaşamazsın. Hem planlı olması çok iyi ama dediğim gibi normal doğumun bebek için daha iyi olduğu söyleniyor.
Bugün tül ve bebek çikolatalarının siparişlerimi vericem. Hafta içi bir gün havalar müsade ederse balon kurdela falan alıcam.
Vajina kemiği ağrısı bende de bayadır var. Yataktan kalkarken ve uzun süre sandalyede oturduğum zaman hissediyorum genelde. Yürürken olmuyor. Çatı mı genişliyor nedir anlamadım...
Canım ben bir valizi ikiye böldüm.
Bir tarafına bebeğin ihtiyaçlarını ,diğer tarafa kendiminkileri koydum.
Sezeryan planlı olduğu için odaya geçince dolaba yerleştiririm ,karışmaz..
Ebeye vereceğim kıyafetleri bebeğin battaniyesinin içine sarıp öyle vereceğim. Zaten minicik hepsi de..
Çantaya kendim için koyduklarım :
-2 takım pijama ,1 gecelik
-1 emzirme atleti ,1 emzirme sütyeni
-4 yüksek bel kilot
-1 ince uzun hırka(sabahlık yerine)
-2 çorap ve terlik
-pijama ile uyumlu şal
-1 tane el-yüz havlusu
- humana çay
-5 tane canped bez ,5 orkid gece boy(hangisi rahat olursa onu kullanacağım
- göğüs kremi/ kalkanı ve göğüs pedi 1 tane
-lens solüsyonum ve kutusu
-saç tarağı /diş fırçası ve macunu
-deodorant ve mendil
-şarj aletim
Bebek için :
- 3 tam takım (çorabı ,çıtçıtlı atleti ,eldiveni ,şapkası ,zıbını içinde)
-1 yelek
-1 kadife 1 penye battaniye
-1 ufak çarşaf(Bebeğin yattığı yere sermek için)
-10 adet bez
-1 paket ıslak mendil
-1 alt değişme örtüsü
-1 mini boy havlu
- emzik
-anakucağı
-
Biberon ve mamayı aldım ama koymadım çünkü hastane gerekli olduğunda şırınga ile veriyor.
Aklıma gelenler bu kadar canım.
Umarım bir şey unutmamışımdır
inşallah benim de öyle olur canım...diyorum ya kv eline kalmak istemiyorum zaten ne yapsa kafama kakiyor bir de bu olursa ki o dört gözle bekliyor bu fırsatı sırf eline kalayım da sonra koz olarak kullanabilsin oğluna ve aileme karşı .inşallah Rabbim gönlüme göre verir sıkarım dişimi bi hafta ne olcak ...eşim de yardımcı olur olmadığı yerde de bakarım çaresineHiç canını sıkma lütfen. Ben de annem müsade ederse doğumdan sonra direkt evime geçeceğim.
Sezeryandan sonra önemli olan ilk ayağa kalktıktan sonra kendini bırakmamak. Bol bol yürüyüş..
Ben ilk sezeryanda sadece ilk gün annemden destek istedim.
2.ci gün eve gelir gelmez kendim banyomu yapıp bir de çorba koymuştum ocağa :)
Sadece bebeği kaldırıp yatırırken bir kaç gün eşimden yardım istedim o kadar.
Sen de yanında eşin varken halledersin eminim. Zaten doğumdan sonra kırk yıllık anne gibi hissediyor insan kendisini.
Haklısın canım. 1 gün için 10 tane yeterli geliyor bana da..
Ben Tekden'de Gülcan hanım'a gidiyorum.
Aman çok dikkat et şimdiden.
Bol bol yatıp dinlenmeye çalış.
Gribe bi yakalanınca atlatması çok uzuyor. Ben 2 haftadir çekiyorum..
Çok geçmiş olsun
şırınga ıle verıldıgını gormedım kendı bıberonunu vermıstım ben mamayı onunla ıcırmıslerdı sut hemen gelmemıstı.mama hastaneden.Canım ben bir valizi ikiye böldüm.
Ebeye vereceğim kıyafetleri bebeğin battaniyesinin içine sarıp öyle vereceğim. Zaten minicik hepsi de..
-4 yüksek bel kilot
-2 çorap ve terlik
-pijama ile uyumlu şal
-1 tane el-yüz havlusu
- humana çay
-deodorant ve mendil
-şarj aletim
Bebek için :
-1 yelek
-10 adet bez
-1 paket ıslak mendil
-1 alt değişme örtüsü
-1 mini boy havlu
- emzik
-anakucağı
-
Biberon ve mamayı aldım ama koymadım çünkü hastane gerekli olduğunda şırınga ile veriyor.
canım mama ne aldinCanım ben bir valizi ikiye böldüm.
-4 yüksek bel kilot
-2 çorap ve terlik
-pijama ile uyumlu şal
-1 tane el-yüz havlusu
- humana çay
-deodorant ve mendil
-şarj aletim
Bebek için :
-1 yelek
-10 adet bez
-1 paket ıslak mendil
-1 alt değişme örtüsü
-1 mini boy havlu
- emzik
-anakucağı
-
şırınga ıle verıldıgını gormedım kendı bıberonunu vermıstım ben mamayı onunla ıcırmıslerdı sut hemen gelmemıstı.mama hastaneden.
canım mama ne aldin
Malzemen ve becerin varsa neden olmasn cnm ben calisiyorm ve tasindm o sirada kendim bir sey yapamayacgmdan almis bulundm bence kendini iyi hissettiginde gayet de yaparsinGule gule kullan cnm Kapi susunu kendim yAptim bende tul aldim onla fiyonk yapsam elim degmiyor bi turlu
bende simdi iceri girdim ama karda hareketlerim sinirli.. beni goren sok oldu zaten ne isi var sokakta diye ... ama napiyim 4 yasinda bir oglum var ve kara resmen asik iceri alamiyorum.. eve geldim gobegim buz tutmus... dondum ama karda kosmayi cok isterdim yuvarlanmayi... okadar heves ettimki... bide ben kari ilk gordugum zaman hemen agzima attim ne mantikla bilmiyorum ama resmen mutfak camindaki karlari yedim...
Rabbim kimseye muhtaç etmez inş eş önemli zaten birkaç gün Bebek bakımında Turuncu nun dediği gibi Allah öyle cesaret veriyor ki ben yeni doğan Bebek kucağıma almamışımdır ama iç güdüsel Rabbim kolaylığını veriyor...inşallah benim de öyle olur canım...diyorum ya kv eline kalmak istemiyorum zaten ne yapsa kafama kakiyor bir de bu olursa ki o dört gözle bekliyor bu fırsatı sırf eline kalayım da sonra koz olarak kullanabilsin oğluna ve aileme karşı .inşallah Rabbim gönlüme göre verir sıkarım dişimi bi hafta ne olcak ...eşim de yardımcı olur olmadığı yerde de bakarım çaresine
Çok sağol canım çok dikkat ediyorum aslında ama malum bünye çok hassas hemen kapıyo bakalım yemek falan yedim biraz daha iyiyim ballı süt içiyorum arada sen hala atlatamadın mı.
Aman çok dikkat et şimdiden.
Bol bol yatıp dinlenmeye çalış.
Gribe bi yakalanınca atlatması çok uzuyor. Ben 2 haftadir çekiyorum..
Çok geçmiş olsun
Canım ben bir valizi ikiye böldüm.
-4 yüksek bel kilot
-2 çorap ve terlik
-pijama ile uyumlu şal
-1 tane el-yüz havlusu
- humana çay
-deodorant ve mendil
-şarj aletim
Bebek için :
-1 yelek
-10 adet bez
-1 paket ıslak mendil
-1 alt değişme örtüsü
-1 mini boy havlu
- emzik
-anakucağı
-
Çok geçmiş olsun ıhlamur da iç biraz ç vitamini depola hemen atlatırsın başlamadanKızlar okadar dikkat ettim ama hasta oluyorum sanırım hiç halim yok göz kapaklarım düşüyo gribe ramak kaldı sanırımvalla son zamanlar inşallah kızım etkilenmez
İnşallah canım Yakalanmamak için uğraşıyorum inşallah tutulmam bi iyi bi kötü oluyorum inşallah bu kdrla grçerÇok geçmiş olsun ıhlamur da iç biraz ç vitamini depola hemen atlatırsın başlamadan
Bende sabah oyle gibiydim korktum inş olmazsin bende hiç grip olmadım çok şükür olmayim da bi grip olursam serumlar iğneler öyle geciyo şimdi kullanılan ilaçlar da kısıtlı oluyo inş böyle olmadan geceririmİnşallah canım Yakalanmamak için uğraşıyorum inşallah tutulmam bi iyi bi kötü oluyorum inşallah bu kdrla grçer
Hiç canını sıkma lütfen. Ben de annem müsade ederse doğumdan sonra direkt evime geçeceğim.
Sezeryandan sonra önemli olan ilk ayağa kalktıktan sonra kendini bırakmamak. Bol bol yürüyüş..
Ben ilk sezeryanda sadece ilk gün annemden destek istedim.
2.ci gün eve gelir gelmez kendim banyomu yapıp bir de çorba koymuştum ocağa :)
Sadece bebeği kaldırıp yatırırken bir kaç gün eşimden yardım istedim o kadar.
Sen de yanında eşin varken halledersin eminim. Zaten doğumdan sonra kırk yıllık anne gibi hissediyor insan kendisini.
Haklısın canım. 1 gün için 10 tane yeterli geliyor bana da..
Ben Tekden'de Gülcan hanım'a gidiyorum.
Canim memnun musun peki. Ben dunyada aynur hanima gidiyordum o da 2 aydir raporlu bende doktor ariyorum simdi dogum icin
Canim artik bebekten dolayi midemizin yeri daraldi ve sindirmekte zorlaniyor. Ben 2 gecedir gece bi anda uyanip istifra ediyordum. Dun aksam cok az yemek yedim sonra da bsy yemedim agzimin tadi falan da duzeldi sonraYemek sonrası midem bulanıyo benim ağzımın tadı bi değişik oluyo niye ki
Canim artik bebekten dolayi midemizin yeri daraldi ve sindirmekte zorlaniyor. Ben 2 gecedir gece bi anda uyanip istifra ediyordum. Dun aksam cok az yemek yedim sonra da bsy yemedim agzimin tadi falan da duzeldi sonra. Seninde duzelir insalahYemek sonrası midem bulanıyo benim ağzımın tadı bi değişik oluyo niye ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?