2017 Şubat Anneleri

herkese merhaba,
yaklaşık 10 saatlik bir elektrik kesintisiyle güne başladım. Yarım saat önce geldi. Kalorifer yanmıyor, neyseki hamilelikten dolayı çok üşümüyorum. Aramıza bir kaç bebek katılmış. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin arkadaşlarımıza. Bize de zamanında sağlık bir şekilde dünyay getirmeyi nasip etsin inşallah. Haftasonları genelde eşimle zaman geçirdiğim için buraya pek uğrayamıyorum. Uğrasam da sadece okuyorum. Pazartesi ve Salı günleri boş günüm olduğu burda daha çok zaman geçirebiliyorum. Burda da dünden beri kar var. Okullar tatil ama benim zaten boş gün olduğu için bir faydası yok. Bu cuma inşallah 37 haftam doluyor ve izne ayrılacağım. Yarın da Not işlerimi bitirip okulla ilgili iş bırakmak istemiyorum artık. izne ayrılınca da temizlik düzen işleriyle ilgilenmeyi düşünüyorum tabi bizimki erken gelicem diye tutturmazsa.

Canım ben de artık hiç bişey yapmak istemiyorum ne yemek ne temizlik ne de evle ilgili bişey. Senin bir de çocuk var ilgilenmen gereken. Allah kolaylık versin. Neyseki az kaldı doğuma.

Bu arada doğum çantana tam olarak neler koydun? Doğumdan sonra ebelere vereceklerini ayrı mı koydun yoksa hepsi aynı çantada mı? Bu akşam ben de yerleştircem artık. Kaç gündür ha bugün ha yarın koyarım derken iyice erteledim. Ani bişey olsa naparım bilmiyorum.

Ben sezeryanı kendimden ziyade bebek için düşünmüyorum. Yoksa doktorun iyiyse çok sıkıntı yaşamazsın. Hem planlı olması çok iyi ama dediğim gibi normal doğumun bebek için daha iyi olduğu söyleniyor.

Kizlar hastane odasini suslemek icin hazirliklar yapiyor musunuz ?
Bugün tül ve bebek çikolatalarının siparişlerimi vericem. Hafta içi bir gün havalar müsade ederse balon kurdela falan alıcam.

Vajina kemiğim cok fena ağrıyo yaw.yurutmuyo bazen.gelecem diye şimdiden diretmesin de kizcuvazim.asagilar da hissediyorum. Kımış kımış. Eksikleri alaydım iyiydi.
Vajina kemiği ağrısı bende de bayadır var. Yataktan kalkarken ve uzun süre sandalyede oturduğum zaman hissediyorum genelde. Yürürken olmuyor. Çatı mı genişliyor nedir anlamadım...

Canım ben bir valizi ikiye böldüm.
Bir tarafına bebeğin ihtiyaçlarını ,diğer tarafa kendiminkileri koydum.
Sezeryan planlı olduğu için odaya geçince dolaba yerleştiririm ,karışmaz..

Ebeye vereceğim kıyafetleri bebeğin battaniyesinin içine sarıp öyle vereceğim. Zaten minicik hepsi de..

Çantaya kendim için koyduklarım :

-2 takım pijama ,1 gecelik
-1 emzirme atleti ,1 emzirme sütyeni
-4 yüksek bel kilot
-1 ince uzun hırka(sabahlık yerine)
-2 çorap ve terlik
-pijama ile uyumlu şal
-1 tane el-yüz havlusu
- humana çay
-5 tane canped bez ,5 orkid gece boy(hangisi rahat olursa onu kullanacağım
- göğüs kremi/ kalkanı ve göğüs pedi 1 tane
-lens solüsyonum ve kutusu
-saç tarağı /diş fırçası ve macunu
-deodorant ve mendil
-şarj aletim

Bebek için :
- 3 tam takım (çorabı ,çıtçıtlı atleti ,eldiveni ,şapkası ,zıbını içinde)
-1 yelek
-1 kadife 1 penye battaniye
-1 ufak çarşaf(Bebeğin yattığı yere sermek için)
-10 adet bez
-1 paket ıslak mendil
-1 alt değişme örtüsü
-1 mini boy havlu
- emzik
-anakucağı
-

Biberon ve mamayı aldım ama koymadım çünkü hastane gerekli olduğunda şırınga ile veriyor.

Aklıma gelenler bu kadar canım.
Umarım bir şey unutmamışımdır

Teşekkür ederim bana da fikir oldu. Bu listeye göre bir kaç eksiğim var. Olanları koyayım da eksikleri de aldıkça eklerim.

inşallah benim de öyle olur canım...diyorum ya kv eline kalmak istemiyorum zaten ne yapsa kafama kakiyor bir de bu olursa ki o dört gözle bekliyor bu fırsatı sırf eline kalayım da sonra koz olarak kullanabilsin oğluna ve aileme karşı .inşallah Rabbim gönlüme göre verir sıkarım dişimi bi hafta ne olcak ...eşim de yardımcı olur olmadığı yerde de bakarım çaresine

şırınga ıle verıldıgını gormedım kendı bıberonunu vermıstım ben mamayı onunla ıcırmıslerdı sut hemen gelmemıstı.mama hastaneden.

canım mama ne aldin

şırınga ıle verıldıgını gormedım kendı bıberonunu vermıstım ben mamayı onunla ıcırmıslerdı sut hemen gelmemıstı.mama hastaneden.

Şırınga ile verilmesini istediğinde öyle veriyor hastane.
3 ay önce aynı hastanede bir arkadaş doğum yaptı. Mamayı hep şırıngayla verdiler...

canım mama ne aldin

Ben hipp aldım canım.

Gule gule kullan cnm Kapi susunu kendim yAptim bende tul aldim onla fiyonk yapsam elim degmiyor bi turlu
Malzemen ve becerin varsa neden olmasn cnm ben calisiyorm ve tasindm o sirada kendim bir sey yapamayacgmdan almis bulundm bence kendini iyi hissettiginde gayet de yaparsin

Kıyamam ya insanlar bugün bana da aynısını yaptı sağlık ocağına iğne için gittim eşimle oğlum kayıyorlardı onlarsız çıkamam en az 5 kişi dedi kızım senin ne işin var diye... Bende içim gitti kayanlara Çamlıca Yokuşu'nda :) seneye bebişlerle kayarız ...

Rabbim kimseye muhtaç etmez inş eş önemli zaten birkaç gün Bebek bakımında Turuncu nun dediği gibi Allah öyle cesaret veriyor ki ben yeni doğan Bebek kucağıma almamışımdır ama iç güdüsel Rabbim kolaylığını veriyor...
Doğumumda Diğer odalar dolup taştı bizde eşimle başbaşaydık gece geldi kv eve uyumaya gitti:):) diğer odalardan Bebek sesleri kesilmezken benim yavrum gık demedi sabaha kadar hemşireyi bıktırdık bu neden ağlamıyor diye sanırım acemi anne ve babasına kıyamadı... Bana gelenlerinde bir kap yemekten başka hiçbir yardımı olmadı bebeğe hele hiç. Üzgün müyüm asla... Sana da Rabbim güç kuvvet verecektir arkadaşım

.

Aman çok dikkat et şimdiden.
Bol bol yatıp dinlenmeye çalış.
Gribe bi yakalanınca atlatması çok uzuyor. Ben 2 haftadir çekiyorum..
Çok geçmiş olsun
Çok sağol canım çok dikkat ediyorum aslında ama malum bünye çok hassas hemen kapıyo bakalım yemek falan yedim biraz daha iyiyim ballı süt içiyorum arada sen hala atlatamadın mı

Canım sende mi Kayseri'de oturuyorsun bende Kayseri'de yım memleketlim olması cok hoşuma gitti kk de

Kızlar okadar dikkat ettim ama hasta oluyorum sanırım hiç halim yok göz kapaklarım düşüyo gribe ramak kaldı sanırım valla son zamanlar inşallah kızım etkilenmez
Çok geçmiş olsun ıhlamur da iç biraz ç vitamini depola hemen atlatırsın başlamadan

Yemek sonrası midem bulanıyo benim ağzımın tadı bi değişik oluyo niye ki

İnşallah canım Yakalanmamak için uğraşıyorum inşallah tutulmam bi iyi bi kötü oluyorum inşallah bu kdrla grçer
Bende sabah oyle gibiydim korktum inş olmazsin bende hiç grip olmadım çok şükür olmayim da bi grip olursam serumlar iğneler öyle geciyo şimdi kullanılan ilaçlar da kısıtlı oluyo inş böyle olmadan geceririm

Kizlar ben bebek icin 1 tam hastane cikisi. 2 tanede ayri sekilde ic zibinli falan takim koydum. Onlarida seffaf agzi yapiskanli ambalaj paketlerine koydum. Ama daha tek valiz mi yapsam bilemedim. Bir tarafa kendi kiyafetlerimi bir tarafa bebisin kiyafetlerini mi koysam bilemiyorum

Canim artik bebekten dolayi midemizin yeri daraldi ve sindirmekte zorlaniyor. Ben 2 gecedir gece bi anda uyanip istifra ediyordum. Dun aksam cok az yemek yedim sonra da bsy yemedim agzimin tadi falan da duzeldi sonra

Canim artik bebekten dolayi midemizin yeri daraldi ve sindirmekte zorlaniyor. Ben 2 gecedir gece bi anda uyanip istifra ediyordum. Dun aksam cok az yemek yedim sonra da bsy yemedim agzimin tadi falan da duzeldi sonra. Seninde duzelir insalah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…