Yok ben ya epidural normal ya da sezeryan yapmak istiyoum. Merakımdan sordum çok takıldığımdan değil. Doktoruma güveniyorum o sebeple içim biraz rahat. Önümüzdeki hafta gideceğim bakalım ne diyecek.doğum şeklinin değişmesi senin sağlığından daha mühim değil bunu kafaya takma bence.. sanırım normal doğum istiyordun sezaryana dönmesinden endişe ediyorsun..vajinal doğumda kan kaybı daha az olur diye biliyorum ama çatın müsait değilse sezaryana dönebilir.
İşin tuhaf tarafı hamile kalmadan önce bende de demir eksikliği vardı değerlerim 7 civarıydı, hamile kaldığım ay kansızlığım düzeldi, adet olmadığım için o ayadet kanamalarım çok yoğun oluyordu çünkü...
Benim de tansiyon sorunum yok ödem de çok normal azıcık var. Sadece ellerim şişiyor kapatıp açınca bileklerim bile ağrıyor. Ateş Var resmen ellerimde. Allah yardım etsin
İnşallah zamanında gelir canım. Ya senin sezeryan kaçıncı haftada olacak. Burda tutturmuslar bir 38 hafta bitsin alalım.
Ben de gece kalkıyorum çok zor 3 4 saat uyuyamıyorum ağlıyorum resmen ellerim ve bikini bölgesi hiç rahat vermiyor bana
kızlar hayırlı günler bugün kontrolüm vardı. size bir sorum olacak, çatı muayenesi olan var mıydı?
üst tarafta bir kemik varmış, bazılarında düz bazılarında bombeli olurmuş. benimki basık şeklindeymiş dr çok güzel açıkladı da şu an hatırlamıyorum tam dediklerini. arka taraflar daha geniş normal doğum yapamaz demiyorum ama zorlanacaksın dedi. doğum süreci zorlu olurmuş. bunun kararını siz vereceksiniz isterseniz direk sezaryen tercih edelim ya da zorlandığın zaman sezaryene alalım dedi. kafam karıştıannem direk sezaryen tarihi alalım işte zorlanacaksan sancıyı boşuna çekme diyor.
sonrasında nstde fenalaştım hafif tansiyon vs. uzandım orda ama hala sersem gibiyim. alttan muayene dedikleri şey tam 30 sn sürdü kızlar. bir an sızlama gibi hissettim başka da bir şey hissetmedim haberiniz olsun. zaten doktorum jel sürdü iyice rahat oldu. ama sonrasında fena oldum niyeyse
bebiş te 51 cm olmuş 2950 kg olmuş. haftaya tekrar görüşeceğiz dedi.
@bahar7684 canım o ellerdeki ağrı uyuşma bende 1 aydır belki daha fazla var gece tuvalete giderken kapının kolunu bile zor açıyorumsabah kalkınca acayip sizliyo yorgani çekerken bile sizliyo sabah yumruk yapamiyorum kapanıyor bi iki saat sonra biraz açılıyor gün içinde o kadar olmuyo ama yine de sizliyo hep
dombilik diye dalga geçiyor kardeşim falan bende yigenin senin dombilik diyomüstüme alinmiyorum
Canım , benim ilk muayenemde gebelik takip defteri diye bi defter vermişti her muayeneye onunla gidiyorum ve her sayfasında gittiğin haftayla ilgili bilgileri dolduruyor doktorum, hem bebekle hem benimle ilgili çok detaylı bilgiler var. Her gittiğimdeki kilomu falan bile yazıyor. Aynı zamanda tüm ultrason ölçümlerini de çıktı olarak veriyor, ultrasonu 4 boyutlu olduğu için her gidişimde 4 boyutlu birkaç poz fotoğrafını veriyor, bir de üstüne muayene sırasında ultrasonda gördüğümüz herşeyi kaydeden cd sini veriyor.. ilk kalp atışlarını cd yle verdiğinde eve gelip eşimle milyon defa başa sarıp dinlemiştik:))
O yüzden ben şanslıyım sanırım:) ama geçmişe dönük toplu verebiliyorsa iste al tabi . Bence çok büyük bir hatıra..
BEN aldım canım ama çalışabılır raporu almaya gıttım 32.haftamın son gunu bebek kanala gırmeye yakın oldugu ıcın çlısamaz raporu verdı bızım elımızde degıl nst baglıyor alttan bakıyor ona gore verıor ne desemde bana vermedı 35 e kadar ıstıordum yanı.kısmet evden çalısıyorum bende:)patron sagolsun bırakmıyor.Selam kızlar benim bir sorum olacak doğum öncesi izinle alakalı.aranızda rapor alan varsa yardımcı olursa sevinirim.kafama şöyle bişi takıldı doğum öncesinde 32. haftada çalışabilir raporu almayı düşünüyorum ama 31+3 gibimi yoksa 32+2 gibimi (sayılar örneklemek içindir) almamız gerekir 32. haftayı tamemen doldurduktan sonraki haftamı yoksa 32. haftanın içinde mi :)
Acaba demir emiliminde mi sıkıntı var mesela limonlu su ile iç sen fayda eder mi ?İlk hamile kaldığımda 5.4 tü. O sebeple herkes 3 aydan sonra başlarken ben 1 aylıkken başladım demire. Bu kadar yükseldi. Geçen hafta doktorum hatırlattı düzenli ilaç kullandığımdan değerlerimin hala düşük olabileceği hiç aklıma gelmemişti.
Doktoruma bu konuda güveniyorum takibi iyi. Ben doğum şeklimi etkiler mi diye de merak ediyorum.
Evet canım çok kötü oluyo normalde sisligim yok öyle yani eller ayaklar abartı şiş değil ama gece ellerim öyle oluyo maalesef ve çok sizliyo az kaldı inş Rabbim yardımcımız olsunaynı ben iştebir aydır aynıyım bende.. hele bir de dün sabah uçakla trabzona gidip hemen geri döndüm.. okula gitmem gerekti maalesef.. iki katına çıktı hem şişlik hem uyuşma..
37+0 diye biliyorum 37+6 da alabilsek keşke bu haftası ara tatilde Ziyan olacak benim çünkü..rapora ne zaman ayrılınıyor 37+0 damı yoksa 37+6 damı bilgisi olan varmı
32+0 da aliniyor devam eder yada edemez raporu. 37+0 ise calisamaz raporu aliyorsun.Selam kızlar benim bir sorum olacak doğum öncesi izinle alakalı.aranızda rapor alan varsa yardımcı olursa sevinirim.kafama şöyle bişi takıldı doğum öncesinde 32. haftada çalışabilir raporu almayı düşünüyorum ama 31+3 gibimi yoksa 32+2 gibimi (sayılar örneklemek içindir) almamız gerekir 32. haftayı tamemen doldurduktan sonraki haftamı yoksa 32. haftanın içinde mi :)
Canım bildiğim kadarıyla doğumu etkilemesi fazla kan kaybı olduğundan halsiz dermansız kalınıyor galiba ve sonrasında da çok halsizlik oluyomus benimde 9.2 flndi ilaç kullanıyorum 10 a ancak çıkmıştı 3 hafta önce fln 10 un üstüne çıkması lazım en az demişti Dr pekmez fln seviyosan takviye yap baya düşük senin ben pekmez fln da yiyemiyomİlk hamile kaldığımda 5.4 tü. O sebeple herkes 3 aydan sonra başlarken ben 1 aylıkken başladım demire. Bu kadar yükseldi. Geçen hafta doktorum hatırlattı düzenli ilaç kullandığımdan değerlerimin hala düşük olabileceği hiç aklıma gelmemişti.
Doktoruma bu konuda güveniyorum takibi iyi. Ben doğum şeklimi etkiler mi diye de merak ediyorum.
Ben de 32+0da gittim cnm ozeldeysen dr sana su gun gel der zaten su an kactasin bilmiorm ama bana son muayenemde su gun gel demisti gidince de 32+0 olarak vermistiSelam kızlar benim bir sorum olacak doğum öncesi izinle alakalı.aranızda rapor alan varsa yardımcı olursa sevinirim.kafama şöyle bişi takıldı doğum öncesinde 32. haftada çalışabilir raporu almayı düşünüyorum ama 31+3 gibimi yoksa 32+2 gibimi (sayılar örneklemek içindir) almamız gerekir 32. haftayı tamemen doldurduktan sonraki haftamı yoksa 32. haftanın içinde mi :)
Canım bugün tam 35+0 im ve hamilelik takvimin de şimdi okudum bu haftalarda kesinlikle uçağa binmekten kaçının zaten hava yolları da sizi kabul etmeyecektir yaziyo paylaşmak istedim ama yine de Dr un daha iyisini bilirKızlar ben memlekette doğum yapmak istiyorum ve annemin yanına gideceğim sanırım 34+5 bugün cuma 35 olacak cuma uçağa binip gitsem riske mi atarım varmı Çevrenizde 35 ve sonrasında binen zaten 37 de almıyorlar Bugün doktora soracağım ama sizede sorayım dedim fikriniz nedir kendimi iyi hissediyorsam binebilir miyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?