2017 Şubat Anneleri

Canım nanenin(yararı dersen gaz giderici bulantı önleyici özelliği vardır ama yetişkinler için ) şu zararı var diyemem bilemiyorum ama bebeklere özellikle ilk 4ay ekstra hiçbirşey vermiyoruz
Neden;özellikle bitkilerin çoğu vücuttan sıvı atıcı özelliktedir bebekleri vücudunu düşününce (hem sıvı miktarı hemde hala gelişmekte olan organları )bu durum çok daha ciddidir. Ayrıca okuduğum kaynaktan alıntı yaptım

Çocuklara bitki verirken çok dikkatli olmak gerekir.
Avrupa Birliği adına bilimsel çalışmalar yapan ESCOP’a düzenlenmiş bir kitap yayınlandı. Bu kitapta çocuklara verilebilecek 55 adet bitkinin yaş gruplarına göre kullanım miktarı ve uyarılar verilmektedir. Örnek olarak nane 4 yaşından itibaren çocuklara verilebilir. 12 yaşından küçük çocuklara ıhlamur verilmez.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, ÇOCUKLARDA BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Kaynak yayınları, 2015.

Fikrimi sorarsan kavga çıkmadan anne karnını (yaklaşık 60 70 ml sütle dolduğunu düşününce) nane çayıyla doldurmayalım ver en iyisi ben içeyim sütümden ona geçer hem daha tatlı bir.dil hemde zararı önleyici bir yol bence

Bebeğim 11 den beri cıglık cıglığaaaaa nefesi kesilene kadar aglıyor durmuyor altı temiz tok durmuyor hiö susmuyor hiççç

mbg24 nerdesin bayadir yoksun iyimisiniz bebisle
yummyysweets sende hala yoksun

Sağol canım merak etmişsin beni. :)

Çok şükür yatma olayimiz falan yok ama kızımın huyu suyu değişti. Maşallah çekiyordu herkes çok uslu diye ama nazar mı degddi ne olduysa çocuk özellik bir haftadir gece gündüz uyumuyor. Bir günde toplam en fazla 5 saat uyuyorsa uyuyordur oda kesik kesik. E haliyle bende onun peşinde koşmaktan uykusuzum . Sutumde azalmaya başladı haliyle yemek bile yedirmiyor bana.

Gazi var biraz dedi doktor gaz damalsindan mucize bekleme dedi. Gerçekten de mucizevi birşey yapmadı yani . Bilmiyorum valla depresyona girmeme ramak kaldı . Sabır çekiyorum.

Sen 11 diyorsun ben saat 9 dan beridir uğraşıyorum canım. Gazlı bebekler. YouTube den beyaz gürültü diye bir ses kaydı var onu aç. Yüzde doksan sakinleşir eğer sansliysan uyur bile.
Bebeğim 11 den beri cıglık cıglığaaaaa nefesi kesilene kadar aglıyor durmuyor altı temiz tok durmuyor hiö susmuyor hiççç

Nedn acaba ağırmı geliyor bebeğe

Ben rezene iciyodum dün anason da aldırdım bı tatlı kaşığı rezene bi çay kaşığı anason yaptım ama işe yaramadı galiba
Ya etki etmiyo ama okunmak iyi geliyo biri okudumu onu rahat uyuyo sakinlik veriyo dualar herhalde

Yatağa koyunca ağlıyor benimkide

Ya etki etmiyo ama okunmak iyi geliyo biri okudumu onu rahat uyuyo sakinlik veriyo dualar herhalde
Aynen benimki de öyle okuyunca rahatliyo eee herşey dua ile sonuçta belki de bizlerin de nazar i da degiyo o yüzden de huysuzluk yapıyorlar

Aramıza hoşgeldin :) bizde günlerdir aynı şeyleri yaşıyoruz bizim Dr 20 günden sonra kolik ağrıları başlar demişti gerçekten de bı cogumuzun 20 günden sonra başladı galiba sen daha girmedinmi biz girdik bile depresyon denen yere

Kızlar oğlum 3-4 gündür yine öksürüyor çok değil ama günlük mutlaka bir kez yada 2 kez oluyo geçen defa ki kadar balgamli değil gibi ama baya baya öksürüyor çok korkuyorum yine aynı şeyleri yasicam diye korkuyorum dünden beri içim içimi yiyor bugün Dr a goturcem aylık kontrol e gitmemistik bugün gitcez ama aklıma bi dünya şey geliyo inş yavrumun ciğerlerde fln yine bişey yoktur düşünmek bile istemiyorum yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dayanamam

Sen 11 diyorsun ben saat 9 dan beridir uğraşıyorum canım. Gazlı bebekler. YouTube den beyaz gürültü diye bir ses kaydı var onu aç. Yüzde doksan sakinleşir eğer sansliysan uyur bile.
Kar etmedi canım susmıyor salladık hoplatıp durduk dinlettik şimdi uyudu 20 saate yakın dırmadan aglıyor çatlıcak diye korkuyorum fıtık olacak oğlum diye bende culdırmak üzereyim tam anneleri yollayacaktım 1 aylık oluyoruz diye bu çıktı şimdi

Benim annem de dedi kahve koy kurutur diye ama ben koydurmadım hatta çok kızdım. Ama Birgül komşu gelmiş ben lavabodayken gizlice koymuşlar bi çıktım oda kahve kokuyor kahve mi içtiniz dedim ve o anda çaktım durumu. Dökmüşler ama bir işe yaramamıştı. Birkaç gün sonra doktora gittik

Aynen benim doktor da öyle şuram ağrıyor olur buram ağrıyor olur diyor hep. Başka doktora gittim o da aynısını dedi. Benim ağrılar ne zaman ki kv evine gitti o zaman geçti yüzünü görmemek iyi geldi heralde

Ben de yüzüstü bırakıp hareket etmesini sağlıyorum ama zihinsel gelişimi için onunla konuşmak dışında birşey yapamadım. O siyah beyaz resimler ne işe yarıyor acaba?

Yatağa koyunca ağlıyor benimkide

Hep kucakta gezdiremeyiz ki afacanları

mbg24 nerdesin bayadir yoksun iyimisiniz bebisle
yummyysweets sende hala yoksun

Canım ara ara okuyabiliyorum ama yazamıyorum pek, iyiyiz şükür.. biz 10 uncu günden beri yalnızız kızımla.. tam rahatız oh derken bizim gaz olayları 40 ından sonra cozuttu gaz damlası da işe yaramıyordu değiştirdim zinco kullanıyorum biraz işe yarıyor gibi .. sana uzun uzun yazmak istedim ama fırsatım olmadı bu ara.. iyice bunaldın herşey üstüne geliyor sabır diliyorum senin için .. biraz güzel havada eşinle bebişinle birlikte çıksanız bi havan değişse en azından.. evde sürekli sorunları düşünüp kafanda kuruyosun daha kötü oluyor.. hepimiz zor bi dönemden geçiyoruz ama az kaldı rahat edicez inşallah.. birazcık daha sabredelim..

Canım bizde de aynı sorunlar bu gaz olayını hepimiz ortak sorunu oldu ya bi an önce geçse bari ah kuzum eşimle birlikte bi yarım saatliğine arkadaşın çocuğunun doğum gününe gidelim dedik diye neler oldu ailemle bu yüzden sorun yaşadım o yüzden eve kapanmak benim kaderim sanırım bebisle çıkmaya da korkuyorum zaten yeni atlattı hastalığı kiii yine öksürük başladı inş bugün kontrol de kötü şeyler duymam o yüzden dışarı çıkmak kim ben kim

Aynen benimki de öyle okuyunca rahatliyo eee herşey dua ile sonuçta belki de bizlerin de nazar i da degiyo o yüzden de huysuzluk yapıyorlar
Nazara inanırım göz nefsi. Allahım görümcem geliyo.tıpkı ben tıpkı ben deyip öpüp kokluyo.kızımın da onunla alakası yok evden çıktığı gbi kızım başlıyor ağlamaya var ya.bende bildiğim bütün duaları okuyorum sakinleşiyor

Günaydın kızlar. Dün gece 11 gibi kızımın herşeyi tamam uyuya kaldı. Bütün ihtiyaçlarını halletmiştim. 5 dakika sonra aman bi çığlık attı nasıl ağlıyo bende korktum eline koluna baktım bi yeri mi acıdı diye. Nasıl kıvranıyo.yine gaz yine gaz...hemen karnını açtım. Mucize gibi gelen yağı sürdüm iki dakika sonra baloncuklar başladı.hem alttan hemen ağızdan. Eğer benim gibi gaz damlası işe yaramıyosa. Acı alma yağı ile masaj yapın derin..

İnşallah duymazsın canım kötü düşünme , az kaldı birazcık daha sabır....

Nazar hak ve gerçek olan bisey kiiii anne babanın nazarı daha çok degermis sürekli okumak lazım bizde yüzüne bakarken sürekli okuyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…