Hayırlıysa inş bende hissederim. Hiç bir şey yapamadım bünyem ile alakalı galiba. Ama kilo almana takma bence Bebeğin sağlıklı olsun ilk düşünmemiz gereken bu doğumdan sonra veririz Allahın izniyle.hareketleri bu hafta bayağı hissediyorum artık ama sadece hareket hisssediyorum. Arkadaşların dediği gibi elinin veya ayağının veya poposunun hareketini ayırt etme değil de darbe gibi hissediyorum..bu arada kilon iyiymişne yaptın özellikle dikkat mi ettin sanırım ben kendimi gereksiz yere şımarttım ve aldım kiloları
canım benimde eski evimde yatak odam dardı o yüzden ilk etapta tahta beşik aldım altında 4 tane çekmecesi var üstü yatak parmaklıklı sallanabiliyordu. daha sonra yeni evime taşınınca çocuk 5 yaş civarında direk çocuk odası aldım ona karyolası,dolabı,çalışma masası,şifonyeriyle birlikte meltem mobilyadan co-pilot modeli memnundum yani bi sıkıntı olmadı. eğer yatak odan darsa park yatak yada benimki gibi sadece ahşap beşik düşünebilirsin. şimdi ikinci oğlum doğunca ahşap beşiği yatak odama kuracağım. küçüğü bir müddet onunla idare etmeyi düşünüyorum. daha sonra abisinin odasına bir yatak daha alacağız sanırım onu daha planlamadık . bebeğin yatak odanda olması daha iyi olur . hem abisini uyandırmaz hemde bana bakması daha kolay olacak bu şekilde. bebek odası almak bana pek mantıklı gelmiyor büyüyünce çocuk odasını olarak bida değiştir genç odası al bidaha değiştir. uzun süreli kullanabileceğin mobilyalar almak daha mantıklıKızlar şu alışveriş konusunda benim soracağım bir şey var. Hemen çocuk odası almayi düşünmüyoruz biz. Yatak odam çok dar nasıl bi beşik alabilirim bilenleriniz varsa fikrini paylaşabilir misiniz?
Bende sizin gibi düşünüyorum şu an baya gereksiz geliyor takım almak. Tesekkur ederim cevabınız için :))canım benimde eski evimde yatak odam dardı o yüzden ilk etapta tahta beşik aldım altında 4 tane çekmecesi var üstü yatak parmaklıklı sallanabiliyordu. daha sonra yeni evime taşınınca çocuk 5 yaş civarında direk çocuk odası aldım ona karyolası,dolabı,çalışma masası,şifonyeriyle birlikte meltem mobilyadan co-pilot modeli memnundum yani bi sıkıntı olmadı. eğer yatak odan darsa park yatak yada benimki gibi sadece ahşap beşik düşünebilirsin. şimdi ikinci oğlum doğunca ahşap beşiği yatak odama kuracağım. küçüğü bir müddet onunla idare etmeyi düşünüyorum. daha sonra abisinin odasına bir yatak daha alacağız sanırım onu daha planlamadık . bebeğin yatak odanda olması daha iyi olur . hem abisini uyandırmaz hemde bana bakması daha kolay olacak bu şekilde. bebek odası almak bana pek mantıklı gelmiyor büyüyünce çocuk odasını olarak bida değiştir genç odası al bidaha değiştir. uzun süreli kullanabileceğin mobilyalar almak daha mantıklı
Canım bende az önce geldim sağlık ocağından aşı için gitmiştim kan aldı. bana da sordu kan ilacını doktorum bana da vermedi. 12.haftada yapılan tahlilde normal çıkmıştı değerlerim o yüzden vermedi sanırım.bu tahlillerin sonucuna göre büyük ihtimal verecek kan ve demirKızlar bugün saglık ocağına gittim tetenoz için. Doktorum kan ilaci kullanip kullanmadigimi sordu bende kullanmadigimi söyledim çok şaşırdı nasıl olur diye. En son doktor kontrolm 1 bucuk ay önceydi benim o zaman vermemisti doktorum. Kontrolum haftaya belki o zaman verecektir dedim. Verilmesi lazımdı dedi o da. Hiç kötü olmuyo musun gün içinde dedi. Tansiyon çıkıyo galiba kalp çarpıntım oluyo gözlerim karariyo bazen dedim. O kan düşmesi işte dedi. Şimdi iki tane ilaç verdi bana kullan diye. Şimdi sizlere sormak istiyorum benimle ayni haftalarda olup da kan ilaci demir ilaci kullananlariniz var mı. Varsa ne zamandir kullaniyorsunuz. Benim doktorum niye böyle bişey yaptı ya(
Peki sende de çarpıntılar göz kararmalari falan oluyor mu. Gerci benim bu son haftadir daha belirgin başladıCanım bende az önce geldim sağlık ocağından aşı için gitmiştim kan aldı. bana da sordu kan ilacını doktorum bana da vermedi. 12.haftada yapılan tahlilde normal çıkmıştı değerlerim o yüzden vermedi sanırım.bu tahlillerin sonucuna göre büyük ihtimal verecek kan ve demir
Yok canım olmuyor bende doktorun kan değerlerine bakmış mıydı eğer gerekli görmediyse ondan vermemiştir canım.Peki sende de çarpıntılar göz kararmalari falan oluyor mu. Gerci benim bu son haftadir daha belirgin başladı
Evet bakmışti ama çok oldu o testleri geçeli. O zaman gayet iyi demişti. Ama sağlık ocagindaki doktorum kanin ne kadar iyi olursa olsun bu zamanlarda kanin olduğu gibi çocuğun için gidiyor yetmesi imkansız dedi. Bende günlerdir tansiyonum falan çıkıyor saniyorum meğer kanim düşüyormus. Ilk gebelik olunca tecrübesizlik zor tabi :))Yok canım olmuyor bende doktorun kan değerlerine bakmış mıydı eğer gerekli görmediyse ondan vermemiştir canım.
Bana da öyle dedi canım iki kişisiniz herşeyin ona da gidiyor takviye yapmazsak sonradan toparlaman zor olur dedi ama anlamadığım doktorlar neden bu kadar gözardı ediyor o zaman. Mesela ilk başlarda tsh yüksek dediler bana sağlık ocağından 3,5 civarıydı düşük bi ilaç başladılar doktora sorduğumda kesinlikle içme ilacı normal o değer deyip bıraktırdı. Doktorum da arada bakıyor normal diyor. Valla canım Benim de kafam allak bullak oldu iyice.Evet bakmışti ama çok oldu o testleri geçeli. O zaman gayet iyi demişti. Ama sağlık ocagindaki doktorum kanin ne kadar iyi olursa olsun bu zamanlarda kanin olduğu gibi çocuğun için gidiyor yetmesi imkansız dedi. Bende günlerdir tansiyonum falan çıkıyor saniyorum meğer kanim düşüyormus. Ilk gebelik olunca tecrübesizlik zor tabi :))
Ben de anlamadım. Bide doktorunuza kontrolumuz ayda 1 falan oluyo genelde 1 ay içinde her gün farklı şeyler yaşıyoruz neredeyse. Yani som zamanlar bayilicak gibi oldum hep yani bir yerdr düşüp bayilsam Allah korusun doktorun suçu. Şu anda kullanmam gereken ilaçları bana vermedigi için olmuş olur yaniBana da öyle dedi canım iki kişisiniz herşeyin ona da gidiyor takviye yapmazsak sonradan toparlaman zor olur dedi ama anlamadığım doktorlar neden bu kadar gözardı ediyor o zaman. Mesela ilk başlarda tsh yüksek dediler bana sağlık ocağından 3,5 civarıydı düşük bi ilaç başladılar doktora sorduğumda kesinlikle içme ilacı normal o değer deyip bıraktırdı. Doktorum da arada bakıyor normal diyor. Valla canım Benim de kafam allak bullak oldu iyice.
Benim de haftaya randevum o yüzden bilemicem şu an bebeğimin durumunu:) bende 21+5 de gitmiş olucam. Nasıl geçti sizin uzun sürdü mü Bebeğinizin yüzünü falan gördünuz mu:)Kızlar selam ,
cuma gunu detaylı ultrason kontrolum vardı .
21+6 ıdık .kılosu 351 gr boyu 25 cm cıktı .
sızce nasıl ? sızın bebısler durum nedır ?
canım ben 3 ay bittikten sonra folik asidi kestim. doktorum bana kan hapı ve vitamin hapı yazdı direk kan sonuçlarıma bakmadan bile yani devam ediyorum ben yutmaya en son test yaptırdım bir ay önce kan değerlerim normalKızlar bugün saglık ocağına gittim tetenoz için. Doktorum kan ilaci kullanip kullanmadigimi sordu bende kullanmadigimi söyledim çok şaşırdı nasıl olur diye. En son doktor kontrolm 1 bucuk ay önceydi benim o zaman vermemisti doktorum. Kontrolum haftaya belki o zaman verecektir dedim. Verilmesi lazımdı dedi o da. Hiç kötü olmuyo musun gün içinde dedi. Tansiyon çıkıyo galiba kalp çarpıntım oluyo gözlerim karariyo bazen dedim. O kan düşmesi işte dedi. Şimdi iki tane ilaç verdi bana kullan diye. Şimdi sizlere sormak istiyorum benimle ayni haftalarda olup da kan ilaci demir ilaci kullananlariniz var mı. Varsa ne zamandir kullaniyorsunuz. Benim doktorum niye böyle bişey yaptı ya(
maşallah sağlıklıdır inşallah nasıl geçti biraz anlatır mısın 25 cm gayet iyi geldi bana uzun boylu mu olacak acaba :)Kızlar selam ,
Haklısın canım valla. Ayda bir gidiyoruz o arada düşebilir değerler ne bilim ya. Benim doktorum olabildiğince az ilaç diyor tamam iyi de gerekli olanları da mı vermeyip gözardı ediyorlar anlamıyorum.bugün sağlık odağındaki doktor öyle söyleyince kafam bulandıBen de anlamadım. Bide doktorunuza kontrolumuz ayda 1 falan oluyo genelde 1 ay içinde her gün farklı şeyler yaşıyoruz neredeyse. Yani som zamanlar bayilicak gibi oldum hep yani bir yerdr düşüp bayilsam Allah korusun doktorun suçu. Şu anda kullanmam gereken ilaçları bana vermedigi için olmuş olur yani
Bende 3 aydan sonra kestim folik asiti. Ama sonrasında başka ilaç vermedi bana. Şu an sağlık ocağınin verdiği ilaci yazayim size aynı mi bakalım. Decavit ve duofercanım ben 3 ay bittikten sonra folik asidi kestim. doktorum bana kan hapı ve vitamin hapı yazdı direk kan sonuçlarıma bakmadan bile yani devam ediyorum ben yutmaya en son test yaptırdım bir ay önce kan değerlerim normal
Bende merak ettim canım :) randevu alıcam bende nasıl geçiyorKızlar selam ,
ben decavit ve vegaferon kullanıyorum . sağlık ocağı monovit d3 damla verdi ama kullanmaya başlamadım onu . doktoruma sormadan da kullanmayı düşünmüyorum.Bende 3 aydan sonra kestim folik asiti. Ama sonrasında başka ilaç vermedi bana. Şu an sağlık ocağınin verdiği ilaci yazayim size aynı mi bakalım. Decavit ve duofer
Kızlar bugün saglık ocağına gittim tetenoz için. Doktorum kan ilaci kullanip kullanmadigimi sordu bende kullanmadigimi söyledim çok şaşırdı nasıl olur diye. En son doktor kontrolm 1 bucuk ay önceydi benim o zaman vermemisti doktorum. Kontrolum haftaya belki o zaman verecektir dedim. Verilmesi lazımdı dedi o da. Hiç kötü olmuyo musun gün içinde dedi. Tansiyon çıkıyo galiba kalp çarpıntım oluyo gözlerim karariyo bazen dedim. O kan düşmesi işte dedi. Şimdi iki tane ilaç verdi bana kullan diye. Şimdi sizlere sormak istiyorum benimle ayni haftalarda olup da kan ilaci demir ilaci kullananlariniz var mı. Varsa ne zamandir kullaniyorsunuz. Benim doktorum niye böyle bişey yaptı ya(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?