Hergün haşlanmış yumurta, öğlen meyve, portakal muz elma, aksam yemegi nde mutlaka 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum çünkü süt gaz yaptığı için icemiyorum, pekmez yemiyorum pek. Bebişim 651 gr.olmus, bana az gibi geldi ama dr.iyi dedi.bir de sola yatmaya çalışıyorum genelde.dr.um sağ sol farketmez dedi.
Bende direncten dolayi hep sola yatiyorum ama bazen gece sirt ustu dönmüş buluyorum kendimi. Haşlama yiyemesemde her gun tavada da olsa yumurta yemeye calisiyorum. Gunde bir bardak süt haftada bir kaç kez pekmez yiyorum şimdi tahinle karistirdim. Muz pek yiyemiyorum kabiz yapiyor. Bu zamana kadar kaşarda cok yedim ama evde bitti suan peynir ile devam ediyorum. Aksamlari yine mutlaka yogurt. Haftada bir yada iki kez sebze yaparsam mutlaka bakliyatta yapiyorum etlu yada etsiz. Balik hiiic yiyemiyorum :/ cevizde yiyemiyorum pek biktim iyiceHergün haşlanmış yumurta, öğlen meyve, portakal muz elma, aksam yemegi nde mutlaka 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum çünkü süt gaz yaptığı için icemiyorum, pekmez yemiyorum pek. Bebişim 651 gr.olmus, bana az gibi geldi ama dr.iyi dedi.bir de sola yatmaya çalışıyorum genelde.dr.um sağ sol farketmez dedi.
Hergün haşlanmış yumurta, öğlen meyve, portakal muz elma, aksam yemegi nde mutlaka 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum çünkü süt gaz yaptığı için icemiyorum, pekmez yemiyorum pek. Bebişim 651 gr.olmus, bana az gibi geldi ama dr.iyi dedi.bir de sola yatmaya çalışıyorum genelde.dr.um sağ sol farketmez dedi.
kan ilacı içtiğinde arkasından portakal ya da kivi ye canım. 1 saat içtikten sonra kahve çay ve kalsiyum içeren (süt yoğurt gibi) bir şey tüketme. kırmızı etle de yoğurt ayran falan tüketme. kalsiyum demirin emilimini azaltıyor çünkü. pekmez ıspanak mercimek bol salata tüketebilirsin. yumurtada da demir var bu aradaGunde 2 tane kan ilaci kullanmama ragmen değerim bugun yine düşük çıktı ne yapmaliyin kizlar bi oneride bulunun
Kizlar bu su durumu cok kafama takildi. Aksamdan beri yine camasirimda islaklik oluyor. Devlete acile gittim sistemler yok dediler
Canım hindistancevizi yağı tavsiye ederim harikaya kızlar 2 hafta önce mustela almıstım catlak için. 100 küsür verdim. bitti bile.. siz ne sürüyonuz napıyonuz? boyle vıcık vıcık yapacak biürün arıyorum ama bulamadım
Ben soracaktım ne burcusun diye :)Boğa burcumusun :)
Oooohhh en sevdiğim şey (günahını bile bile) dedikodu timeee
Kizlar ben eşimle evleneli 10 ay oldu nişanlıyken bazı şeyleri çok takıyordum ama bi akıl hocam vardı benim iş arkadaşım 25 yıllık evli 2 cocuk annesiydi o derdi ki onlar ne yapıyorsa sen tersini yap bak gör çok mutlu olacaksın eşin seni el üstünde tutacak dedi. Nasıl dedim? Iste eşinden önce davran kv gitmek için dedi. Yani eşin sana annemlere gidelim demesin sen de ki o da annesine öyle anlatsın dedi. Bunu bi kaç kez yaptım. 10 aydır haftada 1 veya 2 kwz görüşüyoruz kvle hemde aramızda 2 sokak var. Çarşamba eşimi arıyorum diyorum ki isçıkışı anneme gidelim tmm diyor bazende pazar günü dışarıda gezip geldikten sonra hadi anneme uğrayalım diyorum hoşuna gidiyor. 1 saat oturup uykum var yarın is var bahanesiyle kalkıyoruz. Elim hic boş gitmiyorum bazen meyve bazen tatlı o an ne gelurse aklıma alıyorum. Haftada 20 30 tl ya harcıyorum ya harcamiyorum bunlari almak için. Param mı bitecek sanki 30 lirayla zengin mi olcam millet sigaraya veriyor o parayı deyip elim dolu dolu gidiyorum. Kapıdan içeri girerken kızım ne zahmet ettin diyerek mahçup oluyorlar çoğu zaman. Gorumcelerimle ayni yaşıtım bi tanesi evli cok kıskanç çocuğu var dayısını benden kıskanır ona da giderken tokadır kırtasiye malzemesidir 3 5 liralık bişi alırım onunda gönlü olur. Gorumcelerime de her il dışına çıktığımda ihtiyaçlarını görecek bisiler alırım takı makyaj malzemesi ev eşyası süs esya falan inanın göründüğü gibi değil yani o ay onlara 50 100 liralık alışveriş belki yaparım belki yapmam ama onları düşündüğüm için bana öyle değer verirler ki kendi aileme belki de bu kadarını yapmadım diye düşünürümm. Simdi böyle bi gelinden kim memnun olmaz ki çalışıyorum eşime fazlasıyla aşığım onların istediği modelde bi gelinim. Ama bana bi sorun sen mennun musun tabi ki hayır küçük görümcem çok şımarık sanki abisi bi tek onun abisi idealist bi öğretmen okulda olan biteni sürekli anlatır hic bişeyden memnun olmaz 3bin küsür maaş alır yeitremez. Surekli laf sokma çabası üstünlük taslama derdi vardır. Mesela bana der ki hala olucam yigenime bütün yaaazliklari ogreticem oyle sus pus bi cocuk olmayacak benim yigenim der (benim cocugumdan bahsediyor) bende sana mı düştü demek isterim ama onun yerine valla kv bakacak o çocuğa o düşünsün derim. Bana değil zararı onlara olacak deyince geri adım atacak mecbur. Teyze olmak benim için çok önemliydi hala olmak o kadar önemli değil der. Bende derim ki zaten hala oldugunda bu yigenini çok seversen digeri kıskanır sen onu sev buna fazla ilgi gosterme derim. Mesela eşim der ki hastaneye annemle git der ben kv gitmek istemiyorum ya koskoca kadını şimdi oralara kadar niye yoruyum ben kendim hallederim derim. Buna ne derler bilmiyorum ama ben böyle bi çözüm yolu buldum kimsenin ağzına laf vermem böyle ufak tefek şeyler için. Kendi annemde aradı gecen gün kızım bizde adettir bebek karyolası falan bizim almamız gerekir dedi bende dedim ki yok öyle bişi ben beğenicem ben alıcam sen hesiye olarak gönlünden ne geçiyorsa onu getir yeter dedim. Annemlere de onlar bişi almıyor sizde almayın demiyorum tabi :) ilk çocuğum herseyini ben yapıcam diyorum konuyu kapatıyorum kimseyi kimseye düşman etmeye gerek yokm ailem can parcaliyor onlardan uzak oldugum için birde ablama çok yapmışlardı adan zye herseyini almışlardı ses etmesem bana da alırlar ama ben gerçekten yavas yavaş yaparım bu konular için kimseyle kötü olmaya değmez. Birde ozellikle istemiyorum kv min bisi yapmasını çünkü hic bi zevkimiz tutmuyor. Istemedigim seyler almasındansa almasınlar daha iyi.
Off cok uzun oldu biliyorum ama bende bu şehirde tek başımayım bunları kimselere anlatamam ki böyle. Iyi ki siz varsınız iyi ki aynı şeyleri konuşuyoruz..
Al_pi Hayır yay burcuyum :) burçla mı alakalı yoksa meslekle mı bilmiyorum. Ben hem mühendis hem sosyologum insanları iyi gözlemler onların eksik yanlarını çok iyi tespit ederim. Kimi nerden etkileyeceğimi nerden vuracagımı biliyorum. O yüzden her nabza farklı şerbet
Hayır olamaazzzBurçtaşız ama ben aslaa böyle biri degilim kesin meslekten ötürü bende sabırın s'si yok biri bisi dese atlarim hemen ne dedin sen
Günaydın kızlar, Kv'lerden konuşulmuş hayran kaldım yaptıklarınıza :) bende yay burcuyum ve mühendisim ama bu kadar ortamı idare edebileceğimi sanmıyorum. Sinirlenince pek ağzım durmaz hiç altta da kalmam. Gerçi şimdi Kv yanımda değil. 2 senelik evliyim düğünden beri daha görüşmedik. Yurtdışında yaşıyorlar. Ama dönüş yaptıklarında nassıl olur hiç bilmiyorum. Ama anlattıklarınız çok aklıma yattı kulağıma küpe olsun ilerde benimde işime yarayacaktır
günaydın kızlar. ne kadar cok yay burcu varmıs ben de yay burcuyum
dedikoduyu hiç sevmem ama canımı çektirdiniz
benım kv validem bi tuhaf iyi mi kötümü 3 sene oldu evleneli öncesinde 1 bucuk yıl flort ve nısanlılık donemı var ona ragmen hala çözemedim :)
değişik bir ruh hali var. onu da genc yasta evladını kaybetmesıne ve 2 kere boşanmasına verıyorum. cok sansızlıklar yasamıs. üzülüyorum bi yandan da gercekten ama bi yandan da anlayamıyorum amacını. benım yuzume karsı hıc bısı demıyo. hep canım kızım dıye konusur guler yuzlu davranır hep hızmet etmeye calısır. ama esıme arkamdan yerı geldıgınde hep sıkayet eder. ben de az cok tahmın edebılıyorum ama hıc sen benım arkamdan neden boyle konusuyosun demedım. en cok da benım annemle babam bana gelıp kaldıgında yapıyo bunu. noluyosa kadına ayarları bozuluyo ozaman.ben de @hanya gibi yuzlerıne karsı hıc ters cevap vermedım yerı geldıgınde sacmaladıgında yanı yapmadıgımız bıseyı sankı yapıyomusuz gıbı anlattıgında esım de ben de tepkı verıyoruz kı esım benden daha cok tepkı verıyo zaten bana pek fırsat kalmıyo :) en son ben trabzona aılemın yanına gıttıgımde esım de benı almak hem de trabzonda vakıt gecırmek ıcın gelıcektı ben kendım teklıf ettım annenı de al gel dıye. hatta aradım kv mı gel sende barısla dedım. hıc yok ne ısım var demedı geldı. ama hep bı laf sokmanın pesınde. yok annemler on ıs yaptırmıyo ya annemler de ben de onu begenmıyorum vs vs. halbukı alakası yok annem ona yemek bıle yaptırdı yanı sen guzel yapıyosun bu yemegı dıyerek. ama sırf laf soylemek olsun dıye boyle sacmalıyo. neyse artık en son havaalanındayız donucez ben tuvalete gıttım geldım baktım bunların ıkısının de yuzu bı karıs. noldu dedım esım anneme sor dıyo soruyorum cevap yok. en son esım patladı nıye susuyosun arkasından konustuklarını yuzune soylesene dedı bıktım senınle esım arasında kalmaktan dedı. ben de noluyo ya dedım. esım ıste sen hıc annemı eve cagırmıyomussun hıc ıcten davranmıyomussun herseyı kendı aılene gore planlıyomussun vs vs. ben de dedım ev yabancı bırının evı degıl ama sen mısafır gıbı cagırılmayı beklıyosun bekleme hıc dedım. oglunun evıne davetle mı gelıceksın dedım. acarsın telefon ben gelıyorum dersın dedım. ama ben zaten calısıyorum anne bılıyosun bunu ben senı ne ara nası cagırıyım kı cagırdıgımızda da zaten sız gelın dıyosun dedım. geldıgınde de guya evde onla ılgılenmıyomusum artık ne yapmamı beklıyosa. ısten guctenm gelıp nası ılgılenıcem bılmıyorum cayını meyvesını verıyorum daha baska nası ılgılenılır bılmıyorum zaten. neyse yanı sımdı hamıleyım dıye hafta bı gelıyo kalıyo utumu yemegımı yapıyo Allah razı olsun yapmıyo dıyemem ama geldıgınde de sankı ben onu hızmetcı tutmusum gıbı bı hıs yaratıyo bende rahatsız oluyorum. otur anne yoruldun dıyorum yok olurmu oturmaya mı geldım dıyo. ıyı de ben senı gel evımın butun ısını yap dıye cagırmıyorum kı. rahatsız oluyorum bu davranısından da. bısı yaotıgında da Allah razı olsun anne elıne saglık dıyorum a ben yabancımıyım dıyo ne alakası var anne ben kendı anneme de bana yardımcı oldugunda boyle dıyorum dedım. kadın da sureklı bı kendını yabancı gıbı gorme durumu var aksam oluyo oturuyoruz mısafır gıbı koltugun ucunda oturuyo. anne gec uzan dıyorum yok ıyı boyle dıyo. anlayamıyorum yanı benım ne yapmam lazım.
ay ne uzun yazdım kımse okumıycak kesın ama neyse ben ıcımı doktumufak tefek seyler ama haksız ıthamlar oldugu ıcın sınır bozuyo. bu anlattıklarım cok ufak bı kısmı. aklımda olanları yazsam baya bı sürer :)
Kizlar bu su durumu cok kafama takildi. Aksamdan beri yine camasirimda islaklik oluyor. Devlete acile gittim sistemler yok dediler
Benimkiler öyle bir şey yapmaz ya,kapıyı kapa bir daha geldiklerinde kilitle hatta.Benim de bir komşum ilk defa geldi bana baktım mutfak dolaplarını açıyor.Bir şey demedim ama son görüşmemiz oldu.Gunaydin annislerbizim de dun aksam misafirlerimiz vardi.kaynanam kendi eltisini de getirmis o skinti degil benim icin hicbir zaman da. Bi ara bi baktım bunlar salonda yoklar. Bebegin odasi ni girmisler felan bakıyorlar felan cok almissiniz muhabettleri felan biz görmedik boyle seyler felan bende dedim bizim olmadi onun olsun onun icin çalışıyoruz biz dedim hadi bu da tamam ben onlari orda biraktim geldim sonra bunlar hala gelmedi bi de ne goreyim benim yatak odasının ışığı yaniyor yatak odasında ki giyinme odama bile bakiyorlardi araba almislar kuvet almislar felan diye konuşuyorlardi cok sinirlerdim gormemezlikten geldim annem kaldi yanimda bi kere yatak odama girmedi ben yokken.herkes gidince direk eşime soyledim bi daha istemiyorum diye en sevmediğim şeydir
İyi başarıyosun hem stresli işte çalışıp hemde etkilenmemeye çalışmak. Ben etkileniyorum hemen erşeyden canımya.Dağılır tabi canım be izlediğim videoları bile bi daha izliyorum zaten başlayınca sıkılmıyorum sürekli işliyorum sonlara doğru nefes egzersizi videolarına bakıcam yapabildiğim hareketleri yapıp dinlendiricem kendimi kafamı tamamen sağlıklı doğum bebeğin ruhunun rahat hissetmesine veriyorum çok stresli bi işte çalışmama rağmen etkilenmemeye çalışıyorum tekrar başla sen de canım
İlaç olarak ne kullanıyosun canımGunde 2 tane kan ilaci kullanmama ragmen değerim bugun yine düşük çıktı ne yapmaliyin kizlar bi oneride bulunun
Pekmez ye mutlaka ac karnina bir kasik ya keci boynuzu yada uzum pekmezi daha cok kan yapiyor. Sari leblebiye sari kus uzumu varya cekirdeksiz ondan kat gun icinde ye bol bol kuru uzumde yine ayni ben bunlari hep yiyorum doktor sasirdi kanin ne guzel hep hamilelerde dusuk olur dedi .Gunde 2 tane kan ilaci kullanmama ragmen değerim bugun yine düşük çıktı ne yapmaliyin kizlar bi oneride bulunun
kilosu gayet iyi canim ben 24+5da gittim en son 700gr di ve 1 hafta gerideydi haftasindan doktor endise etme normal bir hafta dedi ve beni 1 ay sonra kontrole cagirdi onemli olsa bekletmezdi ki burda cok kisi var okuduysan bu konuyu cok konustuk..merhaba arkadaslar hepimize saglikli dogumlar ben de nasip olursa sizinle ayni donem hamileyim sessiz sedasiz takip ediyorum sizleri..
bir sorum olucak iki gundur bebegimin hareketlerinde azalma oldugundan bugun druma gittim ultrasonda bebegim 26+2 olmasi gerekirken 25+4 cikti yani bir hafta geri doktorum on gun sonra tekrar gormek istedigini soyledi endiselendi biz de oyle haliyle.. bu arada kasilmalarim var gunde onu gecmesi halinde haber vermemi soyledi acaba benim durumumda olan var mi aranizda cok korkuyorum nereden cikti bu bilmiyorum 817 gr bebek bu arada kucuk mu sizce?
Ya birbirimizi mi gazlıyoruz ne yapıyoruz.Bir sürü hamile krize girdik valla.Geçici bir duygudur belki.Anlatmadan da olmuyor işte,rahatlıyoruz.Okuyorum birini aynı ben diyorum,diğerini okuyorum yok bu kadar değil diyorum.Ama benim laf ağzımda değil işte.Ne bileyim hazırcevaplılığım yok.Sonra aklıma gelir şöyle deseydim diye.Bir de geleneksel ortamda büyüdüm,büyükler konuşunca cevap veremem,sinirlenirsem de kitlenirim zaten.Kocama söylerim rahatsızlık veren durumları o hallettiği kadar halleder.Sizi üzmem istemezdim canım kusura bakma kimseye anlatamıyorum. Eşimde ailesiyle ilgili birşey dedim diye bozuldu sanırım akşamdan beri konuşmuyoruz. Evet haklısın yawrumun en bana ihtiyacı olan dönem ama ben onu üzdüm dünden beri. Ama vallahi elimde değil konu açıldığı anda gözlerimden yaşlar süzülüyor
allah razi olsun senden arkadasim beni cok rahatlattin yanlizim yasadigim sehirde icim icimi yedi sabahtan beri allahta seni ferahlatsin insallah :)kilosu gayet iyi canim ben 24+5da gittim en son 700gr di ve 1 hafta gerideydi haftasindan doktor endise etme normal bir hafta dedi ve beni 1 ay sonra kontrole cagirdi onemli olsa bekletmezdi ki burda cok kisi var okuduysan bu konuyu cok konustuk..
icini ferah tut birde protein agirlikli beslen dedi bana doktorum sana da tavsiye ederim hergun muz kasar peyniri sut tuket birde..
Ohhh iyi yaptin bugun burasi guzel oldu herkes duygularini aciga vurdu sanirim herkesin ihtiyaci varmis buna ..Benimde ilk hamileliğimde annem memleketten gelirken birsürü kıyafet almış bende aldım kvde alır diye çok abartmadım maalesef doğum yapana kadar hiçbir şey almadı yatağını uyku setini falan aldı boşver dedim hastaneden çıktıktan sonra kıyafetleri yetmemeye başladı gitti birsürü kıyafet aldı ama benim beğendiğim birşey almadıktan sonra iş işten geçince bir anlamı kalmıyor
Şimdide hamileliğimden hiçbir şey anlamadım 1 ay sonra ev taşıyacağım onun telaşı var günlük 1-2 koli yapıyorum evde oğlum var beni çok yoruyor ailem uzakta annem ananeme baktığı için gelemiyor 4 yıldır merkeze geldiğinizde eviniz hazır dediler kirada olan daire vardı biz merkeze gidecek olduk kv ben o eve gidecem siz benim şimdiki evime gelirsiniz dedi eşimle aram açıldı şimdi mecburen onun eski evinde oturacağım yardım edecek kimsem yok kocamda sağolsun çok geniş ona iş dilenmektense kendim yapıyorum
Oh be bende içimi döktüm :)
Yok canim ya sakin dert etme ben doktordan ciktim o gun cok uzuldum sonra topige sordum baktim ohoo kac kisi ayniyiz doktorda bana normal 1 hafta kabul edilebilir dedi herkes ayni mi dedi senin bacak boyuna bak benimkine bak benim cocugun bacak boyu tabiki senin cocuktan uzun olacak dedi :))allah razi olsun senden arkadasim beni cok rahatlattin yanlizim yasadigim sehirde icim icimi yedi sabahtan beri allahta seni ferahlatsin insallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?