evet canım ilk hamileliğimde işi bıraktım 3 yıldır evdeyim sözde tecrübeliyim hepsini biliyorum ama kendimi durduramıyorum çok farklı bir psikoloji bu yahay maşşallah :) evdesiniz heralde çalışmıyorsunuz :) evde olanlar genelde mutfağa sarıyo. biraz dikkat etmekte yarar var. sonlara doğru daha çok kilo alınıyor.. ben 2.400 almışım. düzenli beslendiğim halde az almışım gibi geliyordu vicdan yapıyordum. dr. bebeğin gelişimi normal kiloyu düşünme diyince rahatladım. size tavsiyem pilav makarna patates vs bunlardan fazla tüketmeyin. bulgur pilavını daha çok tercih edin. ekmek de bulabiliyorsanız çavdar ekmeği alın.
kızlar ya ben doymuyorum aklım hep mutfakta hiç üşenmiyorum aklıma binbir türlü şey geliyor hepsini yapıp yiyorum biri beni durdursun bugünün yemeğini yaptım yarın ne yapsam diye yemek programlarına bakarken buluyorum kendimi kaç kilo aldınız ya benim 9 kilo oldu kendimden korkuyorum
Bir sorun yaratacağını sanmam kuzum. Bu arada hemşire bana aşıya geleceğin gün sabahtan duş al çünkü o gün duş almaman gerekecek dedi.benım de ayın 30 unda şeker yuklemem var 25 haftalık olucak. aşımı da daha vurulmadım. şeker yuklemesı yapıldıgım zaman yaptrısam sorun olmaz heralde dımı
Canım al bendende okadar. Öyleki aklım yemekten başka birşey düşünemez oldu. Acı birşeyin üzerine tatlı isteyebiliyor canım. Gecenin körü aklımdan binbir türlü şeyler geçiyor zor durduruyorum kendimi. Benim 6kiloydu hafta sonuna kadar ama sonrasında almış olabilirim :)kızlar ya ben doymuyorum aklım hep mutfakta hiç üşenmiyorum aklıma binbir türlü şey geliyor hepsini yapıp yiyorum biri beni durdursun bugünün yemeğini yaptım yarın ne yapsam diye yemek programlarına bakarken buluyorum kendimi kaç kilo aldınız ya benim 9 kilo oldu kendimden korkuyorum
Ben decavit hiç kullanmadım. Başından beri demir ilacı kullanıyorum. Demirim ve kanım benimde yerlerde bu yüzden her ay kontrol yaptırıyorum. Zaten mecburi tiroid kontrolüm oluyor hepsi aradan çıkıyor. Bu arada maltofer benim değerlerimi hiç arttırmadı canım. 1 aydır ferro sanal kullanıyorum yarın test günüm bakalım bu arttırmış mıMeraba ben kendi zorumla maltofer yazdirdim doktora. Doktorumun onerisi portakal suyuyla et yememdi. Sonra gecen hafta tahlil yaptirdim demir 6 ya düşmüşş sağlık ocağı günde ikiye çikar dedi. Bence her ay kan baktirmaliyiz. Bazi doktorlar ilaca karşı ama eksiklik varsa ne yapalim kullanmak zorundayiz.. bende decavit ve maltofere devam ediyorum. Ama malesef ikisini ayni anda kullaninca kotu oluyor aralikli kullaniyorum
Bir sorun yaratacağını sanmam kuzum. Bu arada hemşire bana aşıya geleceğin gün sabahtan duş al çünkü o gün duş almaman gerekecek dedi.
tekme yediğimde mutlu olabileceğimi hiç düşünememiştim
Nirmalde doktorum regenesis verdi ama sgk karsilamadigi icin decavit kullaniyorum. Sanirim maltofer banada iyi gelmeyecek. Cuma devlete sonraki haftada kendi doktoruma gidicem bakalim degisiklik yaparlar herhalde..Ben decavit hiç kullanmadım. Başından beri demir ilacı kullanıyorum. Demirim ve kanım benimde yerlerde bu yüzden her ay kontrol yaptırıyorum. Zaten mecburi tiroid kontrolüm oluyor hepsi aradan çıkıyor. Bu arada maltofer benim değerlerimi hiç arttırmadı canım. 1 aydır ferro sanal kullanıyorum yarın test günüm bakalım bu arttırmış mı
Canım ben elevit kullanıyorum decavit yerine ona 3. ayda başladım. 4. ayda da demir hapına başladım onunla birlikte elevitte devam. Sende decavit i içmeye devam edeceksin büyük ihtimalherkese selam.. tetanoz aşısından geliyorum. hiç acımadı bu da çıktı aradan çok şükür :) demir hapına başlayanlar kaçıncı haftada başladınız? dr.um son kontrolde bişey demedi. atladı mı acaba die tereddüt ettim. daha da var gitmeme. sizler yol gösterin bana :) bir de demir hapı içerken decavite devam mı? decavitin içinde de 60 mg demir var çünkü.
Ara ara hareket ediyorsa sorun nerde canim.Iyice panik atak olduk hepimiz sonucta hareket ediyor benimde iki gundur cok az hareket ediyor diyorum belki derinlere inmistir ondan hissetmiyordurum :) Hic hissetmezsen tamam ama az da olsa hissediyorsan sakin ol tamam mi sonucta sansliyiz hissediyoruz kucukken hissetmeyince doktoru iple cekiyorduk acaba yasiyormu diyeKizlar pazartesiden beri bebegimin hareketlerinin azaldigini hissediyorum. Cok siddetli karin agrisi yasadim o gun. Ara ara hareket ediyor ama eskisi gb degil sanki. Yorgunken hissedilmez diyorlar ama kafama takildi kac gundur. Kontrol 21inde. Erken mi gitsem napsam.
merhaba arkadaşlar kilo konusu konuşulmuş bende birkaç gündür bunu düşünüyorum çok hızlı kilo almaya başladım bende. 56 ile başladım şuan 63. ama haftasonu 64ü görünce bi hoop dedim kendime. normalde evdeyim biryere gidersem arabayla gidiyorum hiç yürümüyordum. artık kısa yürüyüşlere başladım faydası olacak gibi hissediyorum bi rahatlama geldi şimdiden. makarna çok severim ama yememeye karar verdim ilk hamileliğimde de böyle olmuştu makarna pilavı kesince düzene girmişti kilo almam. almak vermek sorun değil de bebeklerimiz sağlıklı olsun.. doymuyorum sürekli yemek istiyorum canım çeken şeyler de hep karbonhidrat.. neyse bi düzene sokacağız artık.
yarın detaylı ultrason var inşallah güzel geçer..
birde müslin bezleri soracağım. fiyatları biraz yüksek geldi bana altı üstü bir kumaş diyorum ama:) siz nerelerden alacaksınız. bir yerde 40-45 e gördüm. daha ekonomik bulan var mı?
müslün battaniyelere bugün e bebekte baktım ben de fiyatlarını hatırlamıyorum ama uygundu.desenleri de çok hoşuma gitti.merhaba arkadaşlar kilo konusu konuşulmuş bende birkaç gündür bunu düşünüyorum çok hızlı kilo almaya başladım bende. 56 ile başladım şuan 63. ama haftasonu 64ü görünce bi hoop dedim kendime. normalde evdeyim biryere gidersem arabayla gidiyorum hiç yürümüyordum. artık kısa yürüyüşlere başladım faydası olacak gibi hissediyorum bi rahatlama geldi şimdiden. makarna çok severim ama yememeye karar verdim ilk hamileliğimde de böyle olmuştu makarna pilavı kesince düzene girmişti kilo almam. almak vermek sorun değil de bebeklerimiz sağlıklı olsun.. doymuyorum sürekli yemek istiyorum canım çeken şeyler de hep karbonhidrat.. neyse bi düzene sokacağız artık.
birde müslin bezleri soracağım. fiyatları biraz yüksek geldi bana altı üstü bir kumaş diyorum ama:) siz nerelerden alacaksınız. bir yerde 40-45 e gördüm. daha ekonomik bulan var mı?
aynen canım bende korkudan yiyemiyorum. Yada çok acıkıyorum nasıl iştahla oturuyorum ama bir kaç yudum bir şeyler yedikten sonra midem sanki kendini kapatıyor. Kendimi zorlarsam zaten gastrit var bende ağrıdan bütün gece kıvranıyorumhıım beni uyarmadı bu konuda canım ama senın uyardıgın ıyı oldu :) bu arada ben de bugun tartıldım 4 kılo almısım. basta verıp aldıgım kıloyu saymıyorum ama :) hamıle kaldıgım kılonun uzerıne 4 kılo. benım de canım cok yemek yemek ıstıyo acıkıyorum sureklı ama mıdem o kadar hassas kı her ıstedıgımı yıyemıyorum maalesefya dokunursa ya rahatsız ederse dıye dusunup duruyorum.
Ben bugün aldım bi tane 27 tlyemüslün battaniyelere bugün e bebekte baktım ben de fiyatlarını hatırlamıyorum ama uygundu.desenleri de çok hoşuma gitti.
Kaç kilo vermiştin ordan aldığınla birlikte söylesene :) şaka bi yana veririz bir şekilde ya. Ben midemi çözdüm sanırım daha öncedende mide rahatsızlığım olduğu için dostuz midemle. Fastfood yiyemiyorum mesela, acı yediğimde midem yanıyo. Çok yedğimde hazımsız oluyorum. Bunlara rağmen yasakları delmiyo muyum elbette ki deliyoeum :)hıım beni uyarmadı bu konuda canım ama senın uyardıgın ıyı oldu :) bu arada ben de bugun tartıldım 4 kılo almısım. basta verıp aldıgım kıloyu saymıyorum ama :) hamıle kaldıgım kılonun uzerıne 4 kılo. benım de canım cok yemek yemek ıstıyo acıkıyorum sureklı ama mıdem o kadar hassas kı her ıstedıgımı yıyemıyorum maalesefya dokunursa ya rahatsız ederse dıye dusunup duruyorum.
Mothercarede buldum bende 3'lüsü 70 tl 120x120cm boyutları. Daha küçük olanların uygun fiyatlı olanları var. Ben ordan alacağım.merhaba arkadaşlar kilo konusu konuşulmuş bende birkaç gündür bunu düşünüyorum çok hızlı kilo almaya başladım bende. 56 ile başladım şuan 63. ama haftasonu 64ü görünce bi hoop dedim kendime. normalde evdeyim biryere gidersem arabayla gidiyorum hiç yürümüyordum. artık kısa yürüyüşlere başladım faydası olacak gibi hissediyorum bi rahatlama geldi şimdiden. makarna çok severim ama yememeye karar verdim ilk hamileliğimde de böyle olmuştu makarna pilavı kesince düzene girmişti kilo almam. almak vermek sorun değil de bebeklerimiz sağlıklı olsun.. doymuyorum sürekli yemek istiyorum canım çeken şeyler de hep karbonhidrat.. neyse bi düzene sokacağız artık.
Canım benimde pazar gününden beri öyle onun öncesinde cok şiddetli yoğundu hareketler birden azaldı senin dediğin gibi ediyor ama az ediyor bende cok korktum cok evham yaptım bu konuda cok stresliyim kafaya taktıkca daha kötü sanki hiç kıpırdamıyor gibiydi internette de arastırdım doktoruma gittim apar topar onunda dediği herhangi bir risk 28. Haftaya kadar hareketlerde değişiklik gösterirmiş sonrası takip edilmeliymiş riskli gebeliklerde 24. Haftadan sonra takip edilmeliymiş kafama takmadığımda baska seyle oyalandığımda kıpırdıyor ama hareketlere takınca yok oynamıyor hemen kalp atıslarım değişiyor sanırım şimdiden sonra ortak korku kaygımız hareketler olucak Allah yardımcımız olsunKizlar pazartesiden beri bebegimin hareketlerinin azaldigini hissediyorum. Cok siddetli karin agrisi yasadim o gun. Ara ara hareket ediyor ama eskisi gb degil sanki. Yorgunken hissedilmez diyorlar ama kafama takildi kac gundur. Kontrol 21inde. Erken mi gitsem napsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?